Cuj Vermalen, je li odigrao ista ovu sezonu jbt ja totalno zaboravio na njega.Distortion wrote:Poslat Sampera u Gironu za ovu sezonu gdje sigurno moze igrat u prvih 11.
Sta ce oni s Vermaelenom? Hocel ga ko kupit? Uze para covjek to je cudo...
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kory_galaktikos
#53226 Re: FC Barcelona
- Distortion
#53227 Re: FC Barcelona
Bio na posudbi u Romi, primao tamo platu dobru a malo igraokory_galaktikos wrote:Cuj Vermalen, je li odigrao ista ovu sezonu jbt ja totalno zaboravio na njega.Distortion wrote:Poslat Sampera u Gironu za ovu sezonu gdje sigurno moze igrat u prvih 11.
Sta ce oni s Vermaelenom? Hocel ga ko kupit? Uze para covjek to je cudo...
-
kory_galaktikos
#53228 Re: FC Barcelona
Ko je njemu agent, svaka mu čast. Samo nastavite sa takvim igračima 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#53229 Re: FC Barcelona
Predgradje Barselone ili gradic u okolici?skenderija04 wrote:Girona napokon prvoligas
Eto mjesta za posudbu i kaljenje
Hm bice da je ovo drugo. Badalona je predgradje.
- skenderija04
#53230 Re: FC Barcelona
100 km._BataZiv_0809 wrote:Predgradje Barselone ili gradic u okolici?skenderija04 wrote:Girona napokon prvoligas
Eto mjesta za posudbu i kaljenje
Hm bice da je ovo drugo. Badalona je predgradje.
- AmiĐa_Idriz
#53231 Re: FC Barcelona
Siromašno nekako izgleda na slikama ta Girona 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#53232 Re: FC Barcelona
Izmjesaju se malo ti toponimi, Girona, Tarragona, Tossa del Mar, Blanes, Lloret de marskenderija04 wrote: 100 km.
Nekad sam to sve znao napamet dok se radilo tamo
- MyTao
#53233 Re: FC Barcelona
Sa 15m danas ne mozes ni popricati sa dobrim igracem a da ne pricam da ga dovedes. Dobri igraci za sitne pare se mogu dovesti samo ako su slobodni ili im istice ugovor... sve ostalo zaboravi.Nadzorna_ploca wrote:Barcelonine uprave vec dugo vremena nemaju pojma o transferima. Nije da nema para, kad si mrtvog Dignea doveo za 15 miliona znaci da ima. Zar nije mogao na toj poziciji igrati neki klinac iz cuvene te skole koja mozda i nije nesto sad ali rezerva bi bio. Hej, 5 tekmi da odigra.
To moze i Almir Bekic pokriti.
Sta je sa Turanom i Gomezom, oni su kostali 70+ miliona a meda nisu dali? Ima li tu neko da odgovara za lose odradjen rok? I sad bi da prodaju Rafinhu pa ce plakati kao i za Thiagom. Da li im je Paco trebao uopste ili je to mogao i Tello pokriti..
Valjda je poenta da za manje pare uzmes nekoga kao Umtitija i napravis od njega igracinu.
Meni kao neutralnom posmatracu je ovo presmijesno, oni ovaj prelazni rok moraju ubosti inace nece uzeti ni jedan trofej. A to bi bila hoho katastrofa.
-
Nadzorna_ploca
#53234 Re: FC Barcelona
To ja nisam ni rekao.MyTao wrote:Sa 15m danas ne mozes ni popricati sa dobrim igracem a da ne pricam da ga dovedes. Dobri igraci za sitne pare se mogu dovesti samo ako su slobodni ili im istice ugovor... sve ostalo zaboravi.Nadzorna_ploca wrote:Barcelonine uprave vec dugo vremena nemaju pojma o transferima. Nije da nema para, kad si mrtvog Dignea doveo za 15 miliona znaci da ima. Zar nije mogao na toj poziciji igrati neki klinac iz cuvene te skole koja mozda i nije nesto sad ali rezerva bi bio. Hej, 5 tekmi da odigra.
Sta je sa Turanom i Gomezom, oni su kostali 70+ miliona a meda nisu dali? Ima li tu neko da odgovara za lose odradjen rok? I sad bi da prodaju Rafinhu pa ce plakati kao i za Thiagom. Da li im je Paco trebao uopste ili je to mogao i Tello pokriti..
Valjda je poenta da za manje pare uzmes nekoga kao Umtitija i napravis od njega igracinu.
Meni kao neutralnom posmatracu je ovo presmijesno, oni ovaj prelazni rok moraju ubosti inace nece uzeti ni jedan trofej. A to bi bila hoho katastrofa.
- p206
#53235 Re: FC Barcelona
Lijepo doba kad si mogao kupiti Ronaldinha za 35 mil. A sad svaka taraba koja ima kondicije da trči vrijedi toliko.
Mislio sam da će ove lude cijene stati ali izgleda da će uskoro i neki novi Stones vrijediti 100 miliona.
Mislio sam da će ove lude cijene stati ali izgleda da će uskoro i neki novi Stones vrijediti 100 miliona.
- Tito_i_Partija
#53236 Re: FC Barcelona
Garantujem da bi neki mladic iz akademije bio 10 puta bolji od kante Digne-a. Uprava Barcelone ocigledno nije gledala njegova izdanja u Romi, jer ono je bilo katastrofalno.MyTao wrote:Sa 15m danas ne mozes ni popricati sa dobrim igracem a da ne pricam da ga dovedes. Dobri igraci za sitne pare se mogu dovesti samo ako su slobodni ili im istice ugovor... sve ostalo zaboravi.Nadzorna_ploca wrote:Barcelonine uprave vec dugo vremena nemaju pojma o transferima. Nije da nema para, kad si mrtvog Dignea doveo za 15 miliona znaci da ima. Zar nije mogao na toj poziciji igrati neki klinac iz cuvene te skole koja mozda i nije nesto sad ali rezerva bi bio. Hej, 5 tekmi da odigra.
- AmiĐa_Idriz
#53237 Re: FC Barcelona
Barcelona are aiming to get the £45m deal done for Arsenal's Hector Bellerin before the end of this month, according to the Independent.
- Tito_i_Partija
#53238 Re: FC Barcelona
Znaci opet vracaj momke iz svoje akademije za neku masnu cifru. Koja pisancija od uprave. 
- B6Redhell
#53239 Re: FC Barcelona
nazalost za to mozes zahvaliti svom simpatizerskom klubu fc Barcelona sa dovodjenjem neymara I suareza, I RM za dovodjenje balea I ronalda..p206 wrote:Lijepo doba kad si mogao kupiti Ronaldinha za 35 mil. A sad svaka taraba koja ima kondicije da trči vrijedi toliko.
od tad cijene pocese rasti vrtoglavo.....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#53240 Re: FC Barcelona
Prije bi se moglo zahvaliti ekipama kao City i PSG koje su za svaku futu poceli placati masne pare.
- B6Redhell
#53241 Re: FC Barcelona
Bez obzira oni su dovodili ali sve do jedno 50 mil. Ronaldov transfer je medju prvim jakim. Ali on i jes vanserijski. Dok kasnije stizu ovi ostali po 80-100 mil. Za neymara ne znam jeli ikad saznato koliko je placen
- Tito_i_Partija
#53242 Re: FC Barcelona
Neymar i Suarez su se koliko-toliko isplatili. Tripleta predprosle sezone nije mala stvar.
A ako to nevalja, treba samo pogledat' slucaj Pogbe i Higuaina. Znaci moglo je i puno gore.
A ako to nevalja, treba samo pogledat' slucaj Pogbe i Higuaina. Znaci moglo je i puno gore.
- ultima_palabra
#53243 Re: FC Barcelona
Pa normalnije je platiti pomenute igrace 80-100 miliona, nego Andre Gomesa 40-50. Ali izgleda da jedno
vuce drugo. Ovi arapsko-ruski klubovi koji ne mogu dovesti prvi razred igraca, preplate drugi razred. To sto je Barcelona usla u to kolo je njihova krivica.
vuce drugo. Ovi arapsko-ruski klubovi koji ne mogu dovesti prvi razred igraca, preplate drugi razred. To sto je Barcelona usla u to kolo je njihova krivica.
- skenderija04
#53244 Re: FC Barcelona
Transfer je samo jedan dio priče. Igrača treba i platiti. Ako znamo npr. koliko zarađuje jedan igrač, moramo takodje dodati da je cifra koja se spominje neto. U Slučaju Barcelone ako neko zaradi recimo 5 miliona godišnje, to je samo 46 posto ukupne godišnje plate. Ostalih 54 su porezi koje plaća klub takodje. Dakle svi mi znamo koga treba dovesti, ko je dobar itd. Ali ga treba i platiti.. Ne kupiti, platiti. Da li je vama jasno da je godišnji prihod od Rakutena buduća Messijeva godišnja plata?
A gdje je tu Neymar, Suárez, Iniesta...
Dakle, da li je realno da dodje npr. Bellerin? Mogu oni napraviti deal sa Arsenalom, ali koliko traži Bellerin?
Dakle, da li je realno da dodje npr. Bellerin? Mogu oni napraviti deal sa Arsenalom, ali koliko traži Bellerin?
- p206
#53245 Re: FC Barcelona
da , ogromne su to pare, ali činjenica je da uprava osim što je smanjila veliki minus ništa značajno nije uradila
puno promašenih transfera,
a i ne znaju prodati igrača kao što to zna Perez... uvaliće Bale-a i Jamesa za skoro iste pare koje je dao za njih... mi za Vermaelena, Turana i još par njih nećemo marke dobiti... ja se ne sjećam na kojem igraču smo uzeli neku značajnu lovu... i Cesc i Alexis i Ronaldinho i Etoo su otišli za smiješne cifre u odnosu na ove današnje
puno promašenih transfera,
a i ne znaju prodati igrača kao što to zna Perez... uvaliće Bale-a i Jamesa za skoro iste pare koje je dao za njih... mi za Vermaelena, Turana i još par njih nećemo marke dobiti... ja se ne sjećam na kojem igraču smo uzeli neku značajnu lovu... i Cesc i Alexis i Ronaldinho i Etoo su otišli za smiješne cifre u odnosu na ove današnje
- supercali
#53246 Re: FC Barcelona
Zar nije u spaniji zakon da prve 3 godine se placa neki mali porez a poslije 3 godine idu ti neki basnoslovni porezi ili je to promjenjeno pa je odmah taj velikiskenderija04 wrote:Transfer je samo jedan dio priče. Igrača treba i platiti. Ako znamo npr. koliko zarađuje jedan igrač, moramo takodje dodati da je cifra koja se spominje neto. U Slučaju Barcelone ako neko zaradi recimo 5 miliona godišnje, to je samo 46 posto ukupne godišnje plate. Ostalih 54 su porezi koje plaća klub takodje. Dakle svi mi znamo koga treba dovesti, ko je dobar itd. Ali ga treba i platiti.. Ne kupiti, platiti. Da li je vama jasno da je godišnji prihod od Rakutena buduća Messijeva godišnja plata?
Ovo znam da je bilo ovako nesto do mozda 2005-e do kad sam to pratio
- skenderija04
#53247 Re: FC Barcelona
To je bilo do sezone 2014/ 2015 za strance, kada je na snazi bio zakon Beckham. Oni su placali 24,78% a domaci igraci u zavisnosti u kojoj je regiji klub, od 50 pa do 54 postosupercali wrote: Zar nije u spaniji zakon da prve 3 godine se placa neki mali porez a poslije 3 godine idu ti neki basnoslovni porezi ili je to promjenjeno pa je odmah taj veliki
Ovo znam da je bilo ovako nesto do mozda 2005-e do kad sam to pratio
- Charuga
- Globalni moderator
- skenderija04
#53249 Re: FC Barcelona
Ne znam. Navodno ce potrositi 180 miliona ("Nije mi jasno kako i koga prodati da bi zaradili tih 100/110Charuga wrote:http://sportsport.ba/ino_fudbal/barcelo ... rnu/240151
@skenderija
Koliko ima istine u ovome?
koji nedostaju). Puno imena, nista konkretno.
Verratti je zakucan. Ostako je stvar Valverdea i para.
- dinty2
#53250 Re: FC Barcelona
za 180 miliona na danasnjem trzistu mozes kupiti 3 dobra igracaskenderija04 wrote:Ne znam. Navodno ce potrositi 180 miliona ("Nije mi jasno kako i koga prodati da bi zaradili tih 100/110Charuga wrote:http://sportsport.ba/ino_fudbal/barcelo ... rnu/240151
@skenderija
Koliko ima istine u ovome?
koji nedostaju). Puno imena, nista konkretno.
Verratti je zakucan. Ostako je stvar Valverdea i para.
za beljerina kruze da je zavrsen. Velis da je verati kupljen? jesu zapeli za parizane