Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
manuchao91

#53201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by manuchao91 »

Ukrajina ako padne Jel stvarno mislis da srpske strane nece bit ohrabrenje da krenu na BiH
E moja naivčino
made_in_sarajevo

#53202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Eto rusa ovdje samo da pregaze ukrajinu ko plitak potok, a onda cemo i mi da osjetimo rusku i srbijansku vojsku...
skafiskafsnjak

#53203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

manuchao91 wrote: 27/03/2022 15:36 Ukrajina ako padne Jel stvarno mislis da srpske strane nece bit ohrabrenje da krenu na BiH
E moja naivčino
Pa ne pitaju se samo oni, naivcino.
I ne kazem da nema sanse za rat ... Ali "odgovorno" tvrditi da ce ga biti....... :-)
manuchao91

#53204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by manuchao91 »

Granicim sa opštinom Usora ,izmedju Tesnja i Doboja to je hrvatska enklava mala bas nekih 3500 ljudi
Dobar drug iz te opstine ,hrvat, mi je rekao da su im rekli da budu u pripravnosti jer se nesto desava
made_in_sarajevo

#53205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Ja bi volio da ovi sto vazda tvrde da je sutra rat da objasne ko.bi ratovao, cime.bi se ratovalo, za sta bi se ratovalo. Objasnjenje ne smije imati spominjanje proslog rata
AmirBaa

#53206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AmirBaa »

manuchao91 wrote: 27/03/2022 15:28 Jeste li gledali emisiju neki dan face tv gostovao hrvatski analitičar koji je rekao da je su Dodik i AV cekali znak iz Rusije za ulazak srpskih trupa u RS i lociranje na entitetskih granicu.
Sprema se nesto 100 posto,odgovorno tvrdim da ce ubrzo rat u BiH
E gledaj ovih sizofrenika koji sire paniku i pisu ovakve sizofrenicne, paranoicne i besmislene komentare. Kralju jesi li dobar u glavu? Ti odgovorno tvrdis? Koji si ti kurac u ovom sistemu da ti odgovorno tvrdis da ce se nesto tako strasno desiti? Idi lijeci se
skafiskafsnjak

#53207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

manuchao91 wrote: 27/03/2022 15:41 Granicim sa opštinom Usora ,izmedju Tesnja i Doboja to je hrvatska enklava mala bas nekih 3500 ljudi
Dobar drug iz te opstine ,hrvat, mi je rekao da su im rekli da budu u pripravnosti jer se nesto desava
Sta znaci u pripravnosti ?
Bjezati? Puske u ruke?

Sta je to, tajna informacija... Ne smije se siriti ...? Zasto.nije javno.receno?
E znas zasto? Zato sto je sve rekla-kazala.
manuchao91

#53208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by manuchao91 »

Ok mislite sto hocetel
Nike dobro stanje nikako
Separatisti imaju podršku Srbije i iskoristiti ce se ovaj rat ukrajini jer su ovi svijeta uprte u UE i ovdje niko nece obracat paznju jer je sve u rasuli
hazimh780

#53209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hazimh780 »

manuchao91 wrote: 27/03/2022 15:46 Ok mislite sto hocetel
Nike dobro stanje nikako
Separatisti imaju podršku Srbije i iskoristiti ce se ovaj rat ukrajini jer su ovi svijeta uprte u UE i ovdje niko nece obracat paznju jer je sve u rasuli
Na stranu što širiš bespotrebnu paniku, ali koji je tvoj savjet nama, s obzirom da ti znaš nešto što mi ne znamo? Šta želiš da nam kažeš sa tim da "budemo u pripravnosti"? Da kupujemo brašno, konezrve i ulje? Da obezbijedimo oružje ili da idemo iz BiH?

Ozbiljan sam, stvarno te ne kontam.
Milenkov buraz

#53210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Milenkov buraz »

Nike dobro stanje nikako
Baš suprotno, ovim ratom su im pomršeni planovi. Jasno je da su imali u planu "ograničeno nasilje" kao alibi za odcjepljenje ali ovim, barem za sada, su im potkresana krila.
manuchao91

#53211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by manuchao91 »

Milenkov buraz wrote: 27/03/2022 15:55
Nike dobro stanje nikako
Baš suprotno, ovim ratom su im pomršeni planovi. Jasno je da su imali u planu "ograničeno nasilje" kao alibi za odcjepljenje ali ovim, barem za sada, su im potkresana krila.
Bar za sad kazeš,sta cemo za par godina
Hocemol se cijeli zivot nadati i govorit mirni su za sad
Dok nas ne opali jednom
manuchao91

#53212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by manuchao91 »

hazimh780 wrote: 27/03/2022 15:50
Nike dobro stanje nikako
Na stranu što širiš bespotrebnu paniku, ali koji je tvoj savjet nama, s obzirom da ti znaš nešto što mi ne znamo? Šta želiš da nam kažeš sa tim da "budemo u pripravnosti"? Da kupujemo brašno, konezrve i ulje? Da obezbijedimo oružje ili da idemo iz BiH?

Oruzije obezbjediti jer se nesto desava opasno
Mig se ceka od strane Rusije i Srbije
Ne mozemo se povlačiti i samo govoriti mirni su za sada poneseni su im planovi zbog Ukrajine.
Sta za par godina kad se zavrsio ratovi u Ukrajini
Sta cemo onda?
Sta ce im onda pomrsiti planove
AmirBaa

#53213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AmirBaa »

Nike dobro stanje nikako
Gdje nije dobro sigurnosno stanje u BiH u pogledu vjerskih, nacionalnih mrznji? Je li se to gdje desio takav incident u zadnjih godinu dana? Koji separatisti, oni iste koji se grle sa glavnim tajnikom nato-a i koji su manji od makovog zrna kad dodje ministrica vanjskih poslova njemačke? Sto se nije iskoristila pandemija, tad je svijet jos vise u rasulu bio, plus si imao policijskj sat? Sto se nije nesto desilo 2014 godine kad se isto sranja dešavala u ukrajini? Nece niko obraćati pažnju ako se zapuca u državi koja granici sa nato-m i EU? Prijatelju ti trebaš na lijecenje, pod hitno.
Milenkov buraz

#53214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Milenkov buraz »

manuchao91 wrote: 27/03/2022 15:58
Milenkov buraz wrote: 27/03/2022 15:55

Bar za sad kazeš,sta cemo za par godina
Hocemol se cijeli zivot nadati i govorit mirni su za sad
Dok nas ne opali jednom
Trebalo bi se znati da dok je ovakav sistem da je to kao dobar dan i da kad tad ovo će se ovako ili onako morati riješiti kako god okreneš.
Milenkov buraz

#53215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Milenkov buraz »

manuchao91 wrote: 27/03/2022 16:00

Ne mozemo se povlačiti i samo govoriti mirni su za sada poneseni su im planovi zbog Ukrajine.
Sta cemo onda?
Uređeno društvo i jake institucije, obrazovan narod...itd.
hazimh780

#53216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hazimh780 »

manuchao91 wrote: 27/03/2022 16:00

Sta cemo onda?
Pa ne mozes ni cijeli zivot provesti u nekim pripremama za eventualni rat. Znam da situacija nije najbolja, ali stvarno ne zelim da kupujem neke zalihe ili oruzje i svakodnevno pratiti stanje u Ukrajini, da bi ja bio "spreman". Na kraju krajeva, nikad ti kao civil ne možeš u potpunosti biti spreman za oružani sukob, makar ne psihicki
made_in_sarajevo

#53217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

made_in_sarajevo wrote: 27/03/2022 15:41 Ja bi volio da ovi sto vazda tvrde da je sutra rat da objasne ko.bi ratovao, cime.bi se ratovalo, za sta bi se ratovalo. Objasnjenje ne smije imati spominjanje proslog rata
Da upitam.ponovo i jos da dodam. Kad se sutra zarati i zavrsi rat logicno RS se odvojila i sta ce onda RS, srbija i rusija? Npr srbija zvanicno samo nije priznala Kosovo jer eto mi smo srbi. Npr onolika sila od Rusije za mjesec pala, a sta treba RS ocekivati tek, ko da ih prizna, kome da se pripoje, ko da im prihvati dokumente, ko kredit da im da za razvoj...

Pogotovo nakon ukrajine koja nije pregazena ko plitak potok i radi cega se promjenilo americko-evropsko misljenje o rusiji koja je sila ali samo na.papiru.

Eto ne trazim puno od ovih sto znaju da je sigurno rat za koji dan eventualno sedmicu
Piaty

#53218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Piaty »

made_in_sarajevo wrote: 27/03/2022 16:56
made_in_sarajevo wrote: 27/03/2022 15:41 Ja bi volio da ovi sto vazda tvrde da je sutra rat da objasne ko.bi ratovao, cime.bi se ratovalo, za sta bi se ratovalo. Objasnjenje ne smije imati spominjanje proslog rata
Da upitam.ponovo i jos da dodam. Kad se sutra zarati i zavrsi rat logicno RS se odvojila i sta ce onda RS, srbija i rusija? Npr srbija zvanicno samo nije priznala Kosovo jer eto mi smo srbi. Npr onolika sila od Rusije za mjesec pala, a sta treba RS ocekivati tek, ko da ih prizna, kome da se pripoje, ko da im prihvati dokumente, ko kredit da im da za razvoj...

Pogotovo nakon ukrajine koja nije pregazena ko plitak potok i radi cega se promjenilo americko-evropsko misljenje o rusiji koja je sila ali samo na.papiru.

Eto ne trazim puno od ovih sto znaju da je sigurno rat za koji dan eventualno sedmicu
Tesko mi je samom sebi priznati da odrasla osoba moze dovoditi u sumnju potencijalno izbijanje sukoba pa makar to bilo samo u njegovoj glavi.

A kamoli da to javno pita i to bude ozbiljan u tom.

Nista licno, kunem ti se Bogom, ali zar nije lakse reci npr. "mislim da nece izbiti rat zbog toga, toga i toga...", nego ovo kategoricki tvrditi da nece, posebno ovo "ko ce ratovati"?
Ako izbije rat, ratovace SVI, ratovaces i TI.

Ja licno mislim da nece biti rata ali nisam siguran ni u sta u svom zivotu 100%. Ne znam da li ce sutra iko od nas osvanuti itd itd.
mehoxy

#53219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mehoxy »

pa gori si ti od pomenutih sa tim besmislenim pitanjima :-) upravo je prosli rat za sve to relevantan i sadrzi sva objasnjenja.
made_in_sarajevo

#53220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Nisam znao da smo toliko bogati kao i srbija i da toliku vojnu moc imamo, a isto tako da ustvari rusi gaze ukrajinu kao.plitak potok i srbi ce imati pomoc rusa, dok nama ne smije niko pomoci.

Sutra je rat 100%. Ulje i brasno spremno
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

manuchao91 wrote: 27/03/2022 15:41 Granicim sa opštinom Usora ,izmedju Tesnja i Doboja to je hrvatska enklava mala bas nekih 3500 ljudi
jesi ti ono dobio ban zbog dezinformaicja o gorivu?
:D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

amko761 wrote: 26/03/2022 20:12 Allahu dragi, gdje je visoki predstavnik, OHR, PIC. Što se ne uputi apel :)
viđen na misi u katedrali neki dan :lol: :lol: :lol:

Image
Novak20

#53223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

I odmah u prvi saff.
Ozimician

#53224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

made_in_sarajevo wrote: 27/03/2022 19:31 Nisam znao da smo toliko bogati kao i srbija i da toliku vojnu moc imamo, a isto tako da ustvari rusi gaze ukrajinu kao.plitak potok i srbi ce imati pomoc rusa, dok nama ne smije niko pomoci.

Sutra je rat 100%. Ulje i brasno spremno
Druže, da ti nisi možda početnik?

Savjetuješ nam da se predamo kmetovima iako smo danas u 20x boljoj situaciji nego 1992 god., ne kontam ?
tandmand

#53225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Ratovale bi vojske Hrvatske, Srbije, ostatak regularnih OS BiH, razne Policije, domaći i strani dobrovoljci.
Krenulo bi ko u Ukrajini, "specijalna vojna operacija" u cilju zaštite od "unitarizacije", agresor prolazi u vojnim vozilima, civili autima, šetaju, idu u kafiće a za mjesec dana bi bila Sirija III
Ratovalo bi se zašta se ratuje i u Ukrajini.
Locked