FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#53201 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Sve zavisi od tog hoce li potpisati novi ugovor. Nude mu nenormalne pare postao bi najplaceniji u historiji Arsenala. E ako odbije, to bi moglo biti to.
skenderija04

#53202 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

AmiĐa_Idriz wrote:Sve zavisi od tog hoce li potpisati novi ugovor. Nude mu nenormalne pare postao bi najplaceniji u historiji Arsenala. E ako odbije, to bi moglo biti to.
To je ples ovoga ljeta. Ostala mu je godina, a i Arda bi mogao dobiti fin izlaz. I ako ne, cijena bi bila pristupacna

p206 wrote:Ozil ne igra odbranu,on je igrač iza koga treba da igra bar 7 igrača da ne bi bilo propuha.. U napadu bi valjao jer niko ne zna podvaliti loptu bolje od Messija njega i Silve.
To je prvo sto sam pomislio :D

Ali vidis kako je odbrana primala uprkos tim kojekakvim" igracima zadatka" ili " majstora defanzivne projekcije" pa ti dodje svejedno. Daj nekoga kome lopta nije stran predmet u nogama nakon ovih nekoliko godina
AmiĐa_Idriz

#53203 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Izgleda da Ozil odbija produžiti ugovor u Arsenalu...dakle... :mrgreen: :mrgreen:
Distortion

#53204 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

skenderija04 wrote:Ozil????

Nije zajebancija
Mislim da takav profil igraca Barceloni nije potreban, bez obzira koliko je kvalitetan igrac. On obicno igra po desnoj strani u veznom redu i defanzivno nije igrac za pozelit.
Barcleoni treba neko ko je dobar ofanzivno ali da pri tome brine o defanzivi i da je brzi igrac. Znam da Rakitic to nije ali eto. Vittolo u toj kombinaciji (iako Vittolo igra Iniestinu poziciju) nije los a brz je (28 god cini mi se).

Matuidi je recimo igrac koji bi Barceloni legao ko budali samar. Mislim da ga se tesko moze dovest ako su vec oko bacili na Veratija.
skenderija04

#53205 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Distortion wrote:
Mislim da takav profil igraca Barceloni nije potreban, bez obzira koliko je kvalitetan igrac. On obicno igra po desnoj strani u veznom redu i defanzivno nije igrac za pozelit.
Barcleoni treba neko ko je dobar ofanzivno ali da pri tome brine o defanzivi i da je brzi igrac. Znam da Rakitic to nije ali eto. Vittolo u toj kombinaciji (iako Vittolo igra Iniestinu poziciju) nije los a brz je (28 god cini mi se).

Matuidi je recimo igrac koji bi Barceloni legao ko budali samar. Mislim da ga se tesko moze dovest ako su vec oko bacili na Veratija.
Kako bi ti izgledalo ovo od sredine prema gore

Busqets, Verratti, Messi, Neymar, Suárez i Ozil. Rotacije Iniesta, SergiRo, Gomez, Paco i Deulo.

Pozadi je puno jasnije. Da bi to dobio prvo zaboraviti investiciju na desnom beku, prodati Rafu, Ardu, pa cak i Rakitica, plus Mathieu, Tello itd.
Nadzorna_ploca

#53206 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Vidal ce tu biti odlican ako mu se da prilika.
ultima_palabra

#53207 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
Distortion wrote:

Busqets, Verratti, Messi, Neymar, Suárez i Ozil. Rotacije Iniesta, SergiRo, Gomez, Paco i Deulo.

Pozadi je puno jasnije. Da bi to dobio prvo zaboraviti investiciju na desnom beku, prodati Rafu, Ardu, pa cak i Rakitica, plus Mathieu, Tello itd.
To je onda vec cetvrti igrac koji ne igra odbranu. Nije 1970-ta.
skenderija04

#53208 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:
Distortion wrote:

To je onda vec cetvrti igrac koji ne igra odbranu. Nije 1970-ta.
Ali bi sakrio desnog beka i skratio bi teren. Ta ekipa bi nogla otici na 120 golova.
sve_ovo_ja

#53209 Re: FC Barcelona

Post by sve_ovo_ja »

skenderija04 wrote:
Distortion wrote:

Ovo kao na igrici nakon par sezona kad napraviš dream team :)
Ne bih se ja Rakitića rješavao ako mogu bez njegove prodaje zatvoriti potrebne kupovine. Barceloni fali jaka klupa za borbu na 3 fronta do kraja, Real daleko jaču ima.
ultima_palabra

#53210 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
Ali bi sakrio desnog beka i skratio bi teren. Ta ekipa bi nogla otici na 120 golova.
Pa otišla je Barcelona ove sezone na 116, i nije osvojila Ligu. Ja bih lično volio da ga dovedu.
tufahija12345

#53211 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:
Pa otišla je Barcelona ove sezone na 116, i nije osvojila Ligu. Ja bih lično volio da ga dovedu.
Ja ne bi. Jedini igrac za kojeg znam da je sporiji od Ozila je Medunjanin :D nama treba neko zivlji. Ovaj mali iz NIce je super igrac.
Distortion

#53212 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Veratti je tip igraca koji treba Barceloni. Nesto ne vjerujem da ce ga uspjet dovest al eto ostaje da se vidi sta nosi ovo ljeto i sta Valverde hoce.
Ako je njegova zelja Herrera, onda je razocarenje jer ja u Herreri ne vidim igraca koji ce poboljsati igru Barcelone. Valverde mora dovest mi trkaca koji zna igrat lopte. U mecevima protiv PSGa i Juventusa se vidjela sva slabost i propuh sredine terena. Kad je propuh na sredini onda je i odbrana na udaru.
Saian

#53213 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

Ozila? ooooooooooo Manitu ih u shumu okren'o :-) :-) :-) radije bih da se "zajebu" pa da kakvog dobrog beka dovedu i onog Gomeza liferovat, jucer, cuj Ozil, bas se opasno drogiraju
tufahija12345

#53214 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

valverde: "Barcin stil je poznat u svijetu. Moja ideja je da ga odvedem korak dalje, prilagodim ga sebi i malo ga promijenim ako je to moguće. Pokušati ću uvesti stil igre u kojem se mnogo dodajemo i u kojem brzo osvajamo loptu od protivnika, s tim da je ekipa, prije svega, dobro izbalansirana."

VEŽITE SE, POLIJEĆEMO :D :D
Charuga
Globalni moderator

#53215 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

@skenderija

Nelson Semedo?
skenderija04

#53216 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Charuga wrote:@skenderija

Nelson Semedo?
Skupo.

Imaju neki tal s Benficom i varaju sa onim Mendesom. Nista dobro nije izaslo iz te zajebancije. Po cijeni od 40-50 miliona tesko. Jedino ako ne postoje neki repovi sto me ne bi iznenadilo. Ipak bas bi bio idiotski osjecaj prodati Benfici beka za 1 milion i kupiti od njih beka za 50.

I dalje mislim da taj desni bek nije nasusna potreba.

I na kraju pitanje: Da li je taj Semedo toliko bolji od ovih sto su vec tu? Mozda i jeste, ali vrijedi li te novce? Ne

Neka odrade sredinu, tu je gdje skripi, a ako ostane para onda neka rade sta hoce.
skenderija04

#53217 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tufahija12345 wrote:valverde: "Barcin stil je poznat u svijetu. Moja ideja je da ga odvedem korak dalje, prilagodim ga sebi i malo ga promijenim ako je to moguće. Pokušati ću uvesti stil igre u kojem se mnogo dodajemo i u kojem brzo osvajamo loptu od protivnika, s tim da je ekipa, prije svega, dobro izbalansirana."

VEŽITE SE, POLIJEĆEMO :D :D
Vidjecemo sta misli. Sve to lijepo zvuci u junu, julu i avgustu.

Samo jedna stvar je jasna, ako Barcelona izgubi sredinu, nema se tu sta puno ocekivati.
Vertig0

#53218 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Pa ja na tom desnom beku ocekujem Vidala. Decko je posljenje tekme pred povredu pokazao da bi se na njega moglo racunati i mislim da je zasluzio tu priliku. S Roberto da bude back up tu po potrebi, a inace pokusati mu naci mjesto u sredini :)
Zapratio Verrati pola ekipe, kuha se nesto :D
Nadzorna_ploca

#53219 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Barcelonine uprave vec dugo vremena nemaju pojma o transferima. Nije da nema para, kad si mrtvog Dignea doveo za 15 miliona znaci da ima. Zar nije mogao na toj poziciji igrati neki klinac iz cuvene te skole koja mozda i nije nesto sad ali rezerva bi bio. Hej, 5 tekmi da odigra.
To moze i Almir Bekic pokriti.

Sta je sa Turanom i Gomezom, oni su kostali 70+ miliona a meda nisu dali? Ima li tu neko da odgovara za lose odradjen rok? I sad bi da prodaju Rafinhu pa ce plakati kao i za Thiagom. Da li im je Paco trebao uopste ili je to mogao i Tello pokriti..

Valjda je poenta da za manje pare uzmes nekoga kao Umtitija i napravis od njega igracinu.

Meni kao neutralnom posmatracu je ovo presmijesno, oni ovaj prelazni rok moraju ubosti inace nece uzeti ni jedan trofej. A to bi bila hoho katastrofa.
Charuga
Globalni moderator

#53220 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

skenderija04 wrote:
Charuga wrote:@skenderija

Nelson Semedo?
Skupo.

Imaju neki tal s Benficom i varaju sa onim Mendesom. Nista dobro nije izaslo iz te zajebancije. Po cijeni od 40-50 miliona tesko. Jedino ako ne postoje neki repovi sto me ne bi iznenadilo. Ipak bas bi bio idiotski osjecaj prodati Benfici beka za 1 milion i kupiti od njih beka za 50.

I dalje mislim da taj desni bek nije nasusna potreba.

I na kraju pitanje: Da li je taj Semedo toliko bolji od ovih sto su vec tu? Mozda i jeste, ali vrijedi li te novce? Ne

Neka odrade sredinu, tu je gdje skripi, a ako ostane para onda neka rade sta hoce.
Pročitah negdje danas, pa te zato i pitam. Ne znam uopšte kakav je Semedo, pa me je začudila cifra koja se spominje, i da li je uopšte toliko bolji od Vidala.
supercali

#53221 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Nadzorna_ploca wrote:Barcelonine uprave vec dugo vremena nemaju pojma o transferima. Nije da nema para, kad si mrtvog Dignea doveo za 15 miliona znaci da ima. Zar nije mogao na toj poziciji igrati neki klinac iz cuvene te skole koja mozda i nije nesto sad ali rezerva bi bio. Hej, 5 tekmi da odigra.
To moze i Almir Bekic pokriti.

Sta je sa Turanom i Gomezom, oni su kostali 70+ miliona a meda nisu dali? Ima li tu neko da odgovara za lose odradjen rok? I sad bi da prodaju Rafinhu pa ce plakati kao i za Thiagom. Da li im je Paco trebao uopste ili je to mogao i Tello pokriti..

Valjda je poenta da za manje pare uzmes nekoga kao Umtitija i napravis od njega igracinu.

Meni kao neutralnom posmatracu je ovo presmijesno, oni ovaj prelazni rok moraju ubosti inace nece uzeti ni jedan trofej. A to bi bila hoho katastrofa.
Ovo sa turanom mislim da je zbog turkish airlines a ostalo ajd znaj jesu li to neki tajni dogovori dugovi i sl
Distortion

#53222 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Spanski mediji pisu da je Barcelona odustala od dovodjenja Vittola jer Sevilla trazi 40 mil €. Moglo se pretpostavit da ce trazit veliku cifru koju Barcelona nece platit.
skenderija04

#53223 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Distortion wrote:Spanski mediji pisu da je Barcelona odustala od dovodjenja Vittola jer Sevilla trazi 40 mil €. Moglo se pretpostavit da ce trazit veliku cifru koju Barcelona nece platit.
Ima on i godina
skenderija04

#53224 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Girona napokon prvoligas

Eto mjesta za posudbu i kaljenje
Distortion

#53225 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Poslat Sampera u Gironu za ovu sezonu gdje sigurno moze igrat u prvih 11.

Sta ce oni s Vermaelenom? Hocel ga ko kupit? Uze para covjek to je cudo...
Post Reply