SDP

Kikibombona

#53176 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:Auuuu Kiki kad te sad izdominira copy-paste postom.
Ili je ostao bez posla koji mu je obecan u javnom preduzecu ili je SDA-ovac koji se pretvara da je SDP-eovac. Malo mi sumnjiv nadimak, kao da je ovo drugo u pitanju.

Gorcina u komentarima nedvosmisleno govori da je ostecena strana. :D
Leverage

#53177 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote:
Leverage wrote:Auuuu Kiki kad te sad izdominira copy-paste postom.
Ili je ostao bez posla koji mu je obecan u javnom preduzecu ili je SDA-ovac koji se pretvara da je SDP-eovac. Malo mi sumnjiv nadimak, kao da je ovo drugo u pitanju.

Gorcina u komentarima nedvosmisleno govori da je ostecena strana. :D
Ma zar da ti je sumnjiv nadimak, ja recimo nikad ne bih rekao da se radi o neiskusnom pretjerivanju.

:D
Banksy

#53178 Re: SDP

Post by Banksy »

KomunistaTZ wrote:
Problem sa tobom i takvima je sto ne razlikujete kantonalni od tuzlanskog SDP i pustili ste kerbere na one koje su u stvari sacuvali socijaldemokrstiju u BiH. To je vas problem sto nemate pojma sta se dogadja van KS. Jer ste priprosti ignoranti sto se tice BiH. Jel to sendvicarima i majmunu Niksicu mi u Tuzli trebamo dokazivati da necemo sa SDA? Nismo u ratu kada su nam o glavi radili, a sada hoćemo :lol:
A bas zato imamo pravo da vas kariramo sto ste u koaliciji sa fasistom Konakovicem i Fahrom koji vam je utjerao. Jel jos sta nejasno?
QqQq :lol: :lol:
KomunistaTZ

#53179 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Kikibombona wrote:
KomunistaTZ wrote:Problem sa tobom i takvima je sto ne razlikujete kantonalni od tuzlanskog SDP i pustili ste kerbere na one koje su u stvari sacuvali socijaldemokrstiju u BiH. To je vas problem sto nemate pojma sta se dogadja van KS. Jer ste priprosti ignoranti sto se tice BiH. Jel to sendvicarima i majmunu Niksicu mi u Tuzli trebamo dokazivati da necemo sa SDA? Nismo u ratu kada su nam o glavi radili, a sada hoćemo :lol: A bas zato imamo pravo da vas kariramo sto ste u koaliciji sa fasistom Konakovicem i Fahrom koji vam je utjerao. Jel jos sta nejasno?
Niksic je prozvao one sto hoce sa SDA. I neka ih je prozvao. Rekao je ono sto vecina misli.

A Niksic je istovremeno pohvalio tuzlanski SDP, Imamovica, Becirovica itd.

Dakle, prozvao je smradove koji su htjeli podijeliti plijen sa SDA.
Jako je glupo raciinalizirati ono njegovo ponasanje kada se vecina ljjdi u Tuzli nasla povrijedjenim njegovim primitivnim ispadima. Evo to sto govoris je potvrda da vi ne znate razliku izmedju Tuzle i TK, sto je normalno jer vi ne znate da postoji svijet van Bascarsija Ilidza linije. I da time sto povladjuete populistickom primitvcu, sto je suprotnost socijaldemokratiji, govori vise o vama.
Kikibombona

#53180 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:Ma zar da ti je sumnjiv nadimak, ja recimo nikad ne bih rekao da se radi o neiskusnom pretjerivanju.

:D
Pusti njega, interesantno je nesto drugo...

Glavni odbor je rekao da nema koaliranja sa SDA, HDZ i SNSD.

Na PDA nema zabrane. Zasto Bijedic ne pokusava praviti kantonalnu vlast sa PDA? Meni se cini da je na neki nacin ucijenjen ili ima dogovor sa SDA - ili si sa nama ili opozicija.

PDA uopste nije opcija za Bijedica i njegov klan. On zeli samo sa SDA. Zasto?
ultrajvosa 1987

#53181 Re: SDP

Post by ultrajvosa 1987 »

KomunistaTZ wrote:
Kikibombona wrote:
KomunistaTZ wrote:Problem sa tobom i takvima je sto ne razlikujete kantonalni od tuzlanskog SDP i pustili ste kerbere na one koje su u stvari sacuvali socijaldemokrstiju u BiH. To je vas problem sto nemate pojma sta se dogadja van KS. Jer ste priprosti ignoranti sto se tice BiH. Jel to sendvicarima i majmunu Niksicu mi u Tuzli trebamo dokazivati da necemo sa SDA? Nismo u ratu kada su nam o glavi radili, a sada hoćemo :lol: A bas zato imamo pravo da vas kariramo sto ste u koaliciji sa fasistom Konakovicem i Fahrom koji vam je utjerao. Jel jos sta nejasno?
Niksic je prozvao one sto hoce sa SDA. I neka ih je prozvao. Rekao je ono sto vecina misli.

Jako je glupo raciinalizirati ono njegovo ponasanje kada se vecina ljjdi u Tuzli nasla povrijedjenim njegovim primitivnim ispadima. Evo to sto govoris je potvrda da vi ne znate razliku izmedju Tuzle i TK, sto je normalno jer vi ne znate da postoji svijet van Bascarsija Ilidza linije. I da time sto povladjuete populistickom primitvcu, sto je suprotnost socijaldemokratiji, govori vise o vama.
Sta ce on znat za tu liniju "ruralac" iz Zenice.
Nece se naljutiti, jer mu je normala kad Niksic proziva Tuzlake "ruralcima". Ja Tuzlanski, ja Zenicki... isti djavo
:lol:
KomunistaTZ

#53182 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Da cujemo kako sendvicari zamisljaju politiku. EPBiH, MMF, SBB :lol: :lol:
Kikibombona

#53183 Re: SDP

Post by Kikibombona »

KomunistaTZ wrote:
Kikibombona wrote:

Jebo Niksica, nije on bitan.

Puno je veci problem sto je kantonalni SDP ZEEELLIIIOOOO u vlast sa SDA. Od Niksica nemam ni stete ni koristi. Nebitan je. SDA nam unistava zivote.

Ja sam iz Zenice i Sarajevo mi nije narocito drago. Medjutim, bilo bi mi drago da neko prozove ove moje ruralce sto su od grada napravili selo, leglo kriminala, korupcije i nepotizma. Zasto si se ti nasao uvrijedjen, ne kontam? Ja bih volio da neko prozove ove moje zenicke cobane sto su privatizovali sve institucije i sto koaliraju sa SDA.
Leverage

#53184 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote:

Na PDA nema zabrane. Zasto Bijedic ne pokusava praviti kantonalnu vlast sa PDA? Meni se cini da je na neki nacin ucijenjen ili ima dogovor sa SDA - ili si sa nama ili opozicija.

SDA je sa Bijedićem dogovorila sve, Bijedić se intenzivno sastajao sa Gutićem i Softićem u januaru, potrebno je bilo samo da se prelomi na GO. Osim toga, Gutić je ubijedio Izetbegovića da tender-ruralcima u SDP-u isporuči kompletan elektroenergetski sektor i autoceste zajedno sa pripadajućim ministarstvima, zbog čega je Bijedić insistirao da se ide u vlast po vertikali. Pored svega Bijedić je odlučio da učestvuje u pokušaju uništavanja Kukića i obećan mu je također RMU Banovići, tj. tražio je i to.

Sad da se dogovara s Kukićem koji zna sve ovo mislim da je potpuno iluzorno. Dirn'o je u osinje gnijezdo, tj. RMU Banovići.
Last edited by Leverage on 15/02/2019 00:12, edited 1 time in total.
Kikibombona

#53185 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:
Kikibombona wrote:

SDA je sa Bijedićem dogovorila sve, Bijedić se intenzivno sastajao sa Gutićem i Softićem u januaru, potrebno je bilo samo da se prelomi na GO. Osim toga, Gutić je ubijedio Izetbegovića da tender-ruralcima u SDP-u isporuči kompletan elektroenergetski sektor i autoceste zajedno sa pripadajućim ministarstvima, zbog čega je Bijedić insistirao da se ide u vlast po vertikali. Pored svega Bijedić je odlučio da učestvuje u pokušaju uništavanja Kukića i obećan mu je također RMU Banovići, tj. tražio je i to.

Sad sa se dogovara s Kukićem koji zna sve ovo mislim da je potpuno iluzorno. Dirn'o je u osinje gnijezdo, tj. RMU Banovići.
Itekako ima smisla. Ogromne pare su bile u igri. Prostor za pljacku neogranicen. Uz to, moglo se zaposliti stotine, hiljade poslusnika po raznim kancelarijama.

Nije cudo da su sada ogorceni jer je plan propao. Dosli su do izvora love, onjusili, pa onda izvisili. Jos im Niksic jebo mater. Sol na ranu. :lol: Mozes misliti kako su se osjecali?

A vidim, PDA ne uzimaju u razmatranje. Samo SDA, sa njima su imali dil. Neka su popusili - cobani.
KomunistaTZ

#53186 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Kikibombona wrote:

Puno je veci problem sto je kantonalni SDP ZEEELLIIIOOOO u vlast sa SDA. Od Niksica nemam ni stete ni koristi. Nebitan je. SDA nam unistava zivote.

Ja sam iz Zenice i Sarajevo mi nije narocito drago. Medjutim, bilo bi mi drago da neko prozove ove moje ruralce sto su od grada napravili selo, leglo kriminala, korupcije i nepotizma. Zasto si se ti nasao uvrijedjen, ne kontam? Ja bih volio da neko prozove ove moje zenicke cobane sto su privatizovali sve institucije i sto koaliraju sa SDA.
Pa prozovi ih ti, mi u Tuzli nemamo problema da prozivamo lopova Bijedica? Isto tako, mi u Tuzli se ne ustrucavamo da prozivamo centralu SDP jer je istog Bijedica stavila na listu. Zasto ste svoj kukavicluk svalili na nas. Nemoj se hvaliti svojim neznanjem .
Kikibombona

#53187 Re: SDP

Post by Kikibombona »

KomunistaTZ wrote:
Kikibombona wrote:

Pa prozovi ih ti, mi u Tuzli nemamo problema da prozivamo lopova Bijedica? Isto tako, mi u Tuzli se ne ustrucavamo da prozivamo centralu SDP jer je istog Bijedica stavila na listu. Zasto ste svoj kukavicluk svalili na nas. Nemoj se hvaliti svojim neznanjem .
U cemu je onda problem?

Sve je ispalo super. Bijedic i njegov klan su imali kriminalni dogovor oko formiranja vlasti sa SDA, pljacke javnih dobara i zaposljavanja nekoliko hiljada uhljeba.
Leverage

#53188 Re: SDP

Post by Leverage »

"Vi u Tuzli" imate problem samo da prozovete Softića i Fazlića, čiji si ti kadrovik.
Leverage

#53189 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote:
Itekako ima smisla. Ogromne pare su bile u igri. Prostor za pljacku neogranicen. Uz to, moglo se zaposliti stotine, hiljade poslusnika po raznim kancelarijama.

Nije cudo da su sada ogorceni jer je plan propao. Dosli su do izvora love, onjusili, pa onda izvisili. Jos im Niksic jebo mater. Sol na ranu. :lol: Mozes misliti kako su se osjecali?

A vidim, PDA ne uzimaju u razmatranje. Samo SDA, sa njima su imali dil. Neka su popusili - cobani.
Zato je ovakva podrška među visokim funkcionerima, Bijedić im je obećao hrpu uhljebskih pozicija za njihova potrčkala i svi do jednog su nasjeli uključujući i Edina Delića što je baš onako razočarenje.
Kikibombona

#53190 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:Zato je ovakva podrška među visokim funkcionerima, Bijedić im je obećao hrpu uhljebskih pozicija za njihova potrčkala i svi do jednog su nasjeli uključujući i Edina Delića što je baš onako razočarenje.
A mozes misliti gorcine...

Cijeli plan se raspada pred ocima. Ostajes bez ogromne love i velikog broja fotelja. U dusi kljuca teska bol. I onda uleti Niksic i jebe im sve po spisku SDA-ovsko. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

I kao popisani nazad kuci...

E bas mi je milo sto su klosari ispusili.

...

Sada bi oni formirali klub i koalirali sa SDA. Ali nece ni SDA njih nekoliko. Kada Bijedic nije mogao uvesti cijeli SDP u dogovor nece ni njih nekoliko. Dakle, popusili su.
Nivelacija

#53191 Re: SDP

Post by Nivelacija »

Sta je sa onim nacelnikom Lukavca sto ga se kao pozitivca predstavljalo? Delic?.
Ciji je on igrac?
Leverage

#53192 Re: SDP

Post by Leverage »

Sve je to baš tako kako si i opisao.

Ipak, baš zbog toga što ih SDA neće same, ruralni lobi ostaje jaka frakcija u SDP-u koju neće biti lako slomiti.
Leverage

#53193 Re: SDP

Post by Leverage »

Nivelacija wrote:Sta je sa onim nacelnikom Lukavca sto ga se kao pozitivca predstavljalo? Delic?.
Ciji je on igrac?
I on se svrstao u Bijedićev tim.
putokaz1

#53194 Re: SDP

Post by putokaz1 »

da,SRAMOTA
Stranka koja razmišlja da ode s SDA PDA se ne smije branit
Razočarenje je i EDO
Kikibombona

#53195 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:Sve je to baš tako kako si i opisao.

Ipak, baš zbog toga što ih SDA neće same, ruralni lobi ostaje jaka frakcija u SDP-u koju neće biti lako slomiti.
Pogledaj gostovanje Masica na N1, ja upravo jesam.

Masic izricito tvrdi da KO TZ ima apsolutno pravo koalirati sa kime zeli, cak i sa SDA. :idea: :idea: Na njima je da donesu odluku.

SDP je donio odluku da nece koalirati na federalnom i drzavnom nivou sa nacionalnim strankama. Odluka se ne odnosi na kantone.

Ali, o cemu se ovdje radi. SDA je porucila Bijedicu i njegovoj grupi da sa njima NECE praviti kantonalnu vlast ako ne bude vertikale od drzavnog nivoa do kantona. Zato je Bijedic insistirao da se ide sa SDA na svim nivoima.

Masic kaze, mi ne mozemo odredjivati KO TZ sa kime ce u vlast, to je njihova odluka, ali isto tako ne moze jedan KO natjerati cijeli SDP da ide u koaliciju sa nacionalnim strankama na svim nivoima. Bilo je glasanja i pokazala se volja vecine.

Dakle, stvar je potpuno jasna, Bijedic je SDA igrac koji nije ispunio zadatak. SDA ga sada nece, ne zele mrvice. Kakav epski poraz...
putokaz1

#53196 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ako je samo Enver u pitanju...
VLAST je SLAST a vlast s SDA sad žele i DASO,EDO,EDIS,SAMIR....
kmirsad

#53197 Re: SDP

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:
kmirsad wrote:U toku je sjednica KO SDP TK
Image
Image
gleaj ruralnih seljacina
ovo je steta i u hitnu strpat :oops:
Sacu pokrenut peticiju protiv tebe :oops:
Udri ga peticijom... :lol:
putokaz1

#53198 Re: SDP

Post by putokaz1 »

koliko ima spijuna SDA i PDA na slici
kmirsad

#53199 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Ako je samo Enver u pitanju...
VLAST je SLAST a vlast s SDA sad žele i DASO,EDO,EDIS,SAMIR....
Bome, ni vašem Edinu nije mrsko...
kmirsad

#53200 Re: SDP

Post by kmirsad »

costacurta wrote:
kmirsad wrote:
bunk wrote:BH blok.
Mislio sam da govorite o Laverageu. Momak je na mjestu, kvalitetno i principjelno brani opciju koju voli, ne služeći se uvredama i popljuvizmom. Korektan. Meni se svuđa.
Ono imam svoj stv i taman da mi mirso podastre 1001 kontra argument i činjenicu ja ne odustadjem od svog stava. To se zove zadrtost i tvrdoglavost. O čemu da razgovaramo i polemišemo kad ti ne želiš da barem razmisliš o onome o čemu polemišemo.
Neam ja živaca za takve
Ma želim @costacurta, ako govoriš o meni.
Nego čitam temu na preskoke, između poslova koje na poslu moram uraditi. Nisam ni primjetio da si ti u diskusiji sa Laverigeom...a tema brzo fercera... vidim ovog Bijedičevog, ili več nisam siguran čijeg,,, @komunistu da se nešto s njim prepucava...
Iskreno da ti kažem sva ova diskusija me zanima samo zbog dvije stvari... jedna je želja da bajka BH Blok opstane u Sarajevu... jer daje nadu, makar slabašnu, da i mi u TK to dobijemo. Dakle, BH Blok na TK je druga stvar zbog koje sam još uvijek aktivan ovdje na politici.
Ako lideri BH Bloka u Sarajevu, ne otmu iz ruku lokalnih kokošara s maskama patriota, pregovaračka ovlaštenja, i oni lično ne uzmu stvar u svoje ruke, ne uspiju reanimirati Bh Blok na TK... mene nečete vidjeti više na politici.
Ovaj politički poganluk je od mene napravio zombija koji ne spava po svu noć.
Last edited by kmirsad on 15/02/2019 07:49, edited 1 time in total.
Post Reply