BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Hyperthalamus

#53176 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Beaverknight wrote:Pa nisam dobio račun, nego su mi ga isprintali u sjedištu Telekom centar Mostar I, hoće li konačno tvoj mozak prožvakati tu informaciju ili ti trebam crtati kao u vrtiću.
Niko ti nije mogao isprintati racun unaprijed (za mjesec koji se jos nije zavrsio)....kako ce oni danas znati da ce tebi racun sigurno biti 19.9 ???? Mozda si bas u ovih 29 dana septembra aktivirao neku dodatnu uslugu...npr moja webtv, pa ti je racun veci za 1KM...
Ljudi koji rade na salteru ti ne mogu izdati racun za mjesec koji nije zavrsen....mogu ti reci da odes u postu pa da na opstu uplatnicu uplatis proizvoljan iznos, pa da odes u prenaplatu, koja ce pokriti racun za 09/17 kad bude obradjen u telecomovoj kontroli prihoda....to sto si raskinuo danas ugovor...to je ok..tako se i radi...ali nikako nisi mogao danas platiti racun za 09/17...barem ti ga oni nisu mogli izdati isprintanog...
Beaverknight

#53177 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

uvijekIInikadI wrote:
Beaverknight wrote:Pa nisam dobio račun, nego su mi ga isprintali u sjedištu Telekom centar Mostar I, hoće li konačno tvoj mozak prožvakati tu informaciju ili ti trebam crtati kao u vrtiću.
A sta nisi dobio a sta su ti isprintali?
Nisam dobio račun za mjesec septembar, dakle od 1.9 - 30.9. Sutra je subota 30.9!

Nisam dobio račun za taj mjesec jer se dobija tek sljedećeg, dakle oktobra. Pošto nisam htio da mi dođe račun na kućnu adresu, dakle za septembar (1.9 - 30.9), tih 19.90KM koliko plaćam, pitao sam da li mogu platiti račun za ovaj mjesec (dakle septembar), da mi na kućni ne dolazi. On je rekao, možete, sada ću vam isprinati, tj. nešto prenjeti odmah na sljedeći. To je i uradio. Pošto šalter za uplate radi do 15:30, nisam mogao tu uplatiti, pa me zamolio da odem u poštu koja je odmah u istoj ulici kao i Telekom. To sam uradio, kopirao je i sebi primjerak računa, te mi je dao također i primjer raskida ugovora.

I to je sva priča.

Neko je ovdje obećao da će ljubiti guzice, ne znam ko :zzzz:
Beaverknight

#53178 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

Hyperthalamus wrote:
Niko ti nije mogao isprintati racun unaprijed (za mjesec koji se jos nije zavrsio)....kako ce oni danas znati da ce tebi racun sigurno biti 19.9 ???? Mozda si bas u ovih 29 dana septembra aktivirao neku dodatnu uslugu...npr moja webtv, pa ti je racun veci za 1KM...
Ljudi koji rade na salteru ti ne mogu izdati racun za mjesec koji nije zavrsen....mogu ti reci da odes u postu pa da na opstu uplatnicu uplatis proizvoljan iznos, pa da odes u prenaplatu, koja ce pokriti racun za 09/17 kad bude obradjen u telecomovoj kontroli prihoda....to sto si raskinuo danas ugovor...to je ok..tako se i radi...ali nikako nisi mogao danas platiti racun za 09/17...barem ti ga oni nisu mogli izdati isprintanog...
Kako mogu aktivirati tu uslugu ako nemam interneta više jer sam vratio opremu? :roll:

Rekao je, citiram: "Odmah ću ga isključiti odavde", valjda u slučaju da nemam kući neki dodatni modem ili šta već, to je isto rekla i gospođa neki dan kada sam htio isključiti, s tim da će mi odmah isključiti kada donesem opremu.

Neka neko iz BH Telekoma, ako ima na forumu potvrdi ovo.

Koristim 4 godine internet, nikada nije aktivirana dodatna usluga.

PS: Izvini, šta su mi onda printali i kakav sam to račun danas platio? :)
uvijekIInikadI

#53179 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

Uz ispunjen uslov dobijes i obecanje.

hahahhaahaaaaaa
motaj kablove za svakog korisnika besplatno koliko ko zeli za WiFi signal :lol: :lol: :lol:
kakaljin

#53180 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Beaverknight wrote:
uvijekIInikadI wrote:
A sta nisi dobio a sta su ti isprintali?
Nisam dobio račun za mjesec septembar, dakle od 1.9 - 30.9. Sutra je subota 30.9!

Nisam dobio račun za taj mjesec jer se dobija tek sljedećeg, dakle oktobra. Pošto nisam htio da mi dođe račun na kućnu adresu, dakle za septembar (1.9 - 30.9), tih 19.90KM koliko plaćam, pitao sam da li mogu platiti račun za ovaj mjesec (dakle septembar), da mi na kućni ne dolazi. On je rekao, možete, sada ću vam isprinati, tj. nešto prenjeti odmah na sljedeći. To je i uradio. Pošto šalter za uplate radi do 15:30, nisam mogao tu uplatiti, pa me zamolio da odem u poštu koja je odmah u istoj ulici kao i Telekom. To sam uradio, kopirao je i sebi primjerak računa, te mi je dao također i primjer raskida ugovora.

I to je sva priča.

Neko je ovdje obećao da će ljubiti guzice, ne znam ko :zzzz:
Ako ti tako kazes uredu, samo na slici racuna se ne vidi osnov racuna koji si platio jer ti je prekriveno kljucem. Tu gdje ti je kljuc pise za koji mjesec si platio racun. Slikaj ponovo sve isto samo skloni kljuc jer tu nista ne pise sto bi ti odalo identitet vec samo mjesec za koji se racun placa pa opet postavi i argumentom razuvjeri ove sto ti govore da ne govoris istinu, pa im ga fino viknes :-D :-D
Last edited by kakaljin on 29/09/2017 21:16, edited 3 times in total.
Beaverknight

#53181 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

Ma lažem ja sve, dosadno mi pa izmišljam cijelo vrijeme :thumbup:
Hyperthalamus

#53182 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Upravo tako....skloni kljuc sa slike.. da vidimo koji je mjesec u pitanju...ako nije 0917...ocekuj jos jedan racun u narednom mjesecu.
uvijekIInikadI

#53183 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

Beaverknight wrote:Ma lažem ja sve, dosadno mi pa izmišljam cijelo vrijeme :thumbup:
Ovo je jedino istinito od tebe za veceras :lol: :lol:
Beaverknight

#53184 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

Ok, blago se tebi :mrgreen:
uvijekIInikadI

#53185 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

Beaverknight wrote:Ok, blago se tebi :mrgreen:
al mi tesko za tebe
Cossack

#53186 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Beaverknight wrote:Ok, blago se tebi :mrgreen:
Smori.
Tesla Edison

#53187 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

:lol: :lol:

Jao lika. Nisi mogao platiti račun za septembar i nisu tu mogli ni isprintati za septembar. Radim tu gdje radim i znam kako to ide. Danas si napisao samo jedan istinit post.

Ako si dovoljno hrabar, uslikaj račun bez ključa pa da vidimo :D
Cupko_

#53188 Re: BHTelecom All About

Post by Cupko_ »

Čovjek nije platio račun za septembar ali mu je izvučena uplatnica na iznos koji je i do sad bio kako bi ta uplata pokrila dugovanje koje će nastati nakon obračuna u sistemu. Sasvim jednostavno. Nije upravu ni on koji govori da je to RAČUN ZA SEPTEMBAR a niste ni vi koji govorite da lik nije uplatio unaprijed. Uplatio je taj iznos unaprijed, septembar će biti zatvoren i to je to :)
Beaverknight

#53189 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

Cupko_ wrote:Čovjek nije platio račun za septembar ali mu je izvučena uplatnica na iznos koji je i do sad bio kako bi ta uplata pokrila dugovanje koje će nastati nakon obračuna u sistemu. Sasvim jednostavno. Nije upravu ni on koji govori da je to RAČUN ZA SEPTEMBAR a niste ni vi koji govorite da lik nije uplatio unaprijed. Uplatio je taj iznos unaprijed, septembar će biti zatvoren i to je to :)
:thumbup:

Lijepo kažem stotinu puta, on je rekao neki prijenos za sljedeći mjesec, to si ti na ljepši način objasnio.

@Tesla

Da zaista radiš gdje govoriš, onda bi napisao ovo isto kao @Cupko, do tada kopaj rupe da mogu kablove provlačiti :thumbup:

Svaki moj post je istinit, ne znam što bi valjao šupljake, jeste vi puklaši, to je za nepovjerovat :lol:
uvijekIInikadI

#53190 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

Beaverknight wrote:
Cupko_ wrote:Čovjek nije platio račun za septembar ali mu je izvučena uplatnica na iznos koji je i do sad bio kako bi ta uplata pokrila dugovanje koje će nastati nakon obračuna u sistemu. Sasvim jednostavno. Nije upravu ni on koji govori da je to RAČUN ZA SEPTEMBAR a niste ni vi koji govorite da lik nije uplatio unaprijed. Uplatio je taj iznos unaprijed, septembar će biti zatvoren i to je to :)
:thumbup:

Lijepo kažem stotinu puta, on je rekao neki prijenos za sljedeći mjesec, to si ti na ljepši način objasnio.

@Tesla

Da zaista radiš gdje govoriš, onda bi napisao ovo isto kao @Cupko, do tada kopaj rupe da mogu kablove provlačiti :thumbup:

Svaki moj post je istinit, ne znam što bi valjao šupljake, jeste vi puklaši, to je za nepovjerovat :lol:
Znaci nista od dobitka ......... na Bingu :lol:
Tesla Edison

#53191 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Frajer kaže da su mu na šalteru isprintali račun za septembar i to je problem. Niko nije ni spominjao prenaplatu.
zateznistub

#53192 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

A smoriste ljudi, usraste temu da valja
Rugafet

#53193 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Sta rekosmo? Sta bi na kraju, je li ovaj uplatio listic jal nije :lol:
uvijekIInikadI

#53194 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

I jes i nije, ne zna ni on. Al mi znamo da nije.
Cupko_

#53195 Re: BHTelecom All About

Post by Cupko_ »

TESLA_EDISON wrote:
Frajer kaže da su mu na šalteru isprintali račun za septembar i to je problem. Niko nije ni spominjao prenaplatu.
Ti koji "radiš tu gdje radiš"" bi trebao shvatit šta on govori i ne hvatat se za jednu riječ da ga ispraviš. Doduše, većina vas je takvih na mjestima gdje imate kontakt sa korisnicima, pa zašto ne bi i ti bio :D
made_in_sarajevo

#53196 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

po vasoj logici, ugovor se moze raskinuti samo od 01 do 15 mjesecu prije obracuna. odlicno ste to skontali, ni slucajno nema nesto tipa dosao covjek 17. u mjesecu i reko gasi sve sto imam,daj racune koliko sam duzan sa naravno trenutnom potrosnjom u mjesecu u kojem raskida,plati sta ima ,ljudi to provuku da je raskid ugovora i cao. ma jok gdje ce to, nema raskidati nego samo 1. fino odes i raskines. cuj raskidati ugovor u toku mjeseca, kod hodze treba otici odmah ko to uradi.

puno serete,a momak jest par puta napisao da su mu uveli kao pretplatu za sljedeci mjesec. sad ce korisnici jos morati nauciti sve strucne termine bhtelecoma da bi njihova zalba/pohvala bila validna kod forumski strucnjaka za sve i svasta.

mozda nije dobio za 9 mjesec racun, ljudi vidjeli koliko je potrosio, izvukli koliko treba platiti u medjuvremenu su garant stisnuli da je raskid ugovora i sta sad,od telekoma do poste ce nazvati tetku u ameriku i nabiti 300KM,a telekom je toliko glup da to ne vidi.

svi mrze telekom zato sto je telekom ultra mega giga sega jebacki nastrojen i sve prepisa redom :skoljka:
Rugafet

#53197 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Ljudovi je li ovo isti onaj made_in_sarajevo od prije ili sam ja pomijesao nesto?

Inace slazem se sa njim u zadnje vrijeme da ne bude zabune.
Beaverknight

#53198 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

Hvala momcima koji su objasnili sve :thumbup:
uvijekIInikadI

#53199 Re: BHTelecom All About

Post by uvijekIInikadI »

Srecca pa nema josh racuna. Al eto ga oktobar vec sutra pa ce brzo biti i racuni. Ko je platio unaprijed dobice takodje racun za TK usluge u IX/2017 ali kad se porefena unaprijed uplata (preko uplatnice) i originalni racun bice da je =0 :lol: koja matkica gore-dole :roll:
BarbaDue

#53200 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Rugafet wrote:Sta rekosmo? Sta bi na kraju, je li ovaj uplatio listic jal nije :lol:
Gdje vi uplaćujete listiće? :mrgreen:
Locked