san marino ispada
ceska dobra pjesma bar po meni ali je pitanje okruzenja tako da mislim da vrijedi pokusati uhvatiti ovu kvotu preko 2
irska smaracka i ziri ce svaki sigurno glasati za nju ali je pitanje sta ce publika reci tako da se u nekim varijantama i oni mogu pokusati ali mi je sigurnija ceska prije nego irska
portugalska pjesma mi je isto ok i nije mi ni blizu u rangu pjesme san marina a iste su im kvote... na meridianu kvota 7 da ce proci
knez
litvanija nekako mi nije evrovizijska, bas ono za neke svirke kakav im je i spot... gitara dominira i njih dvoje pjevaju ok. ovo je mozda i jedini par koji bih preskocio. ja bih odigrao da ispadaju ali zbog okruzenja sumnjam da ce ispasti...
malta dobar glas, nije losa onako ni pjesma kad je covjek slusa bez analize, tekst bezze... i mislim da bi mogli proci ali se ne isplati na 1,8 rizikovati... prije bih kazem igrao cesku s jacom kvotom i bara bara pjesmom s ovom
svica jos jedna kvota bara bara za oba tipa... dobra pjesma ali vjerovatno kladionice nisu sigurne zbog okruzenja sta i kako... i oni su mi za prolaza pa et.. 1,85 u bhplayu a u meridianu cak 2.8
azerbejdzan evrovizijska bas i dobra je. prolaz ali mala kvota
kipar - ok pjesma ali malo smaracka i monotona... kazem nije losa nimalo ali fkt nekako mi nije za evrovizije mada kipar standardno ima dobre glasace pa et ne znam... isplati se dobru kvotu pokusati na to da ce ispasti prije nego da ce proci
island ok, evrovizijska, mizerna kvota i prolaze
izrael nesto justin timberlake varijanta, za evrovizije, 99% siguran prolaz i moze se iskoristiti kao sigurica... hjahahahahaha a dok ovo pisem krenuo je i refren
latvija nekakav chillout u kombinaciji s ne znam jos cim...dobra stvarka pravo ali nekako uz ove elektronske zvukove nekakve i polu dubstep ili sta je vec mislim da ne mogu proci fkt dzaba ruski blok dzaba baltik dzaba sve... ja cu pokusati iskoristiti ovu kvotu na meridianu 3,5 da nece proci a na bhplay 3,2... jbg prije bih igrao da ispadaju nego da prolaze iako je stvarka bas dobra ali ne vjerujem u naklonost toliku da prodju
norveska dobra, jedina od ovih smarackih da je ok. mizerna kvota prolaze sigurno
poljska dobra ali previse smaracka, rizicno ali mene mami odlicna kvota na ispadanje vise nego ziceraska kvota na prolaz
slovenija - nesto amy style pjevacica ima glas, muzika i pjesma sama dosta dobre, kvota mizerna, prolaz siguran.
svedska isto ok pjesma, malo prenapuhana da je favorit ove godine ali je dobra, kvota mizerna i prolaz siguran..
dakle svedska, norveska, slovenija, izrael, island i azerbejdzan prolaze sigurno. tako da ostaje mjesta za 4 jos zemlje. dosta je bara bara pjesama fkt tako da ce biti tesko a kladionice su neke pjesme neopravdano favorizovale i dosta se razlikuju kvote u nekim kladionicama online.
elem znaci cg, san marino sigurno ispadaju po meni...a vjerovatno i portugal iako ih ja favorizujem da imaju neke sanse... sad nek uzima ko sta hoce

i evo vam ovaj prejaki spoj stilova u jednoj pjesmi
http://www.youtube.com/watch?t=151&v=NdxOCTezeTg