Rano nam je još za likovanje ali treba imati vjere i nade da ih se može poraziti do te mjere da nikada više ne budu značajan faktor prije svega u FBiH a samim tim i na državnom nivou.
Katastrofične su posljedice pljačke i uništavanja ove države od strane SDA i njihovih pomagača kroz decenije vladavine, većih neprijatelja od njih samih ova zemlja nikada nije i nikada neće imati. I ono dobra što su kao odradili u prošlosti ova sadašnja garnitura sa žuto-riđim naslijednikom dinastije, inače nesposobnoj i korumpiranoj političkoj figuri, je uspjela uništiti i dovesti čak u pitanje opstanak BiH. Svojom nazadnom i destruktivnom politikom oni definitivno nemaju više šta ponuditi i to su i pokazali svojim kandidatima na ovim izborima. Vrlo teško je među njima pronaći bilo koga a da se za istog može reći da je ispravan u bilo kojem smislu. Čak i generacije koje isti "odgajaju" pod svojim kutima su blago rečeno upitne inteligencije ili bolje rečeno duševnog zdravlja, samo odvrtiti Prevljakovog "najavljivača" na skupu u meščini Hrasnici i sve će samo kazati. Moje rođeno djete onako da istupa u javnosti u ne znam čije ime više mi u kuću ne bi ušlo a vrlo vjerovatno bi fasovalo porciju za zapamtiti u životu, moram istaći da nikada nijednog od sinova nisam istukao a što ne znači da neću

.
Šalu na stranu, ovim govnarima se moć najlakše oduzima blokiranjem pristupa novcu, za tako nešto moraš da im oduzmeš funkcije a što je jedino moguće na ovaj način, izborima gdje svi oni koji zaista misle dobro i sebi i državi moraju prevazići sve međusobne antagonizme i stati kao jedan. Jednom kad se maknu sa funkcija može se konačno i djelovati protiv istih, procesuirati i zatvarati, oduzimati ukradeno a da se pri tome ne radi o nekom revanšizmu ili kako oni to vole reći udaru/ugroženosti na njihove velikane. Isti princip se može kasnije primjeniti i u obračunu sa drugim neprijateljima države, iste je naravno SDA sve ove godine bratski podržavala i pomagala na sve moguće načine jer da nije kod nas bi zatvori bili puni "političke elite" ili bi ista davno odjebala iz ove zemlje na neku njima odgovarajuću destinaciju.
Teško mi je dobronamjerno gledati na prije svega neprijatelje ove zemlje a to je svako ko u ovim momentima nije uz ideje četvorke, ma kako to zvučalo simpatizerima i aktivistima i SBB-a, DF-a, PzP-a itd. a koji obitavaju na forumu. Sutra da neko od četvorke nedajbože izda, i prikloni se SDA, bi meni lično bilo razočaravajuće i pretvorilo me u najljućeg neprijatelja istih ma o kome se radilo.
Da ponovim još jednom, treba imati i vjere i nade da jednog dana zaista vidimo kako i Bakir i Fadil i Fahro i Fikret i Dragan i Mile i Nikola i previše ih ima za nabrajati odu sa političke scene na zasluženu robiju.