BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ke_ma

#53101 Re: BHTelecom All About

Post by ke_ma »

Praetorious wrote:
diablobih wrote:
ke_ma wrote: Pošto me samo internet interesuje prinuđen sam da koristim internet od bht
Koristim tu vanzemaljsku uslugu,tu brzinu koja je bila aktuelna u razvijenom svijetu prije 30 godina,taj strašni upload od 0.5 mb/s..
Razlog zašto koristim ovo sra.nje od usluge je taj što nemam alternative..
Jedina alternativa se nudi u telemahu ali je on isto sra.nje ako ti treba samo internet..
Sutra da se to promjeni ja bih sa pjesmom napustio ovu usr.anu firmu...neka oni to sra.nje nude svom ćaći
Hehehe, cuj sranje internet kod telemacha :D Pa buraz, preporodit se samo mozes ako predjes na TM ili LOL :D Ali eto, uzivaj i dalje, i gledaj da li ti je trenutno DL 4 Mbita, pa da mozes pustiti 720p video na youtube.

Napusti hladno to smece, i ne slusaj sta ti uhljebi govore o "stabilnosti" usluge.
Diablo, mislim da nisi razumio da ke-ma zanima samo intrnet, a ne uzimanje paketskih usluga. Na tom polju T-Mach je zaista tanak, odnosno, preskup za današnje informatičko vrijeme.
Primjera radi, paket "S" brzine 15/2 mbps košta 22 KM + 18 KM za KKS = 40 KM. A brzina zaista minimalna... Ovakvim stavom firma jednostavno primorava korisnike na uzimanje paketskih usluga, jer se po jedva nešto većoj cijeni može dobiti vrlo solidna brzina neta + digitalna TV, a što je korisnku i povoljnije. Avaj, ne žele svi TV, niti dodatne usluge, već samo internet, ali takva ponuda kod navedene firme ne postoji.
Da BHT ima bolji odnos brzine i cijene, uz garantirane veće pristupne brzine, ne bi bilo dvoumljenja i dosta ljudi - uključujući i mene - bi prešli na tu uslugu. Ali opet - avaj! - nije tako...
Fala bogu da neko čita između redova :thumbup:
diablobih

#53102 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Ne vidim razloga da ne uzme se paket, svi imaju tv, svi ga barem malo gledaju...
O'zone
Globalni moderator

#53103 Re: BHTelecom All About

Post by O'zone »

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M59bbe4af324.html

Svašta nešto ovdje udrobljeno pa ako kome treba evo bujrum :mrgreen:
Beaverknight

#53104 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

HT Eronet će putem ugovora o distribuciji koji je nedavno zaključio sa United Media, svojim korisnicima omogućiti praćenje SPORT KLUB kanala

https://www.jabuka.tv/sport-klub-kanali ... ht-eronet/

Ljudi su bili u istoj poziciji kao i BH Telekom, evo oni su je rješili, BH Telekom je izubio par hiljada korisnika radi Sportklubova, ali nećemo o tome javno :)
Maharadza

#53105 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

United Media S.à.r.l. koristi priliku da još jednom pozove i sve druge zainteresirane operatere u BiH da se upoznaju sa ponudom za distribuciju kanala koje emitira United Media S.à.r.l., a koja je dostavljena svim zainteresiranim operatorima u BiH pod identičnim uvjetima, te da ispune uvjete koje su već ispunili Telemach, M Tel i HT Eronet, te zaključe ugovore sa našim lokalnim agentom i time omoguće svojim korisnicima praćenje vrhunskih sportskih sadržaja koje emitiraju naši kanali. Za svakog operatora je to moguće ukoliko ispuni uvjete, od kojih su najvažniji da: prijavljuje istinite podatke o broju korisnika, plaća račune na vrijeme (kako i sam traži od svojih korisnika), te ispunjava minimalne tehničke uvjete koje Sport Klubu propisuju vlasnici sadržaja.

Uhljebi na aparatima, a kakve li će sada laži i šupljake podvaljivati ostaje da vidimo! :mrgreen:
smartXL

#53106 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Maharadza wrote:Uhljebi na aparatima, a kakve li će sada laži i šupljake podvaljivati ostaje da vidimo! :mrgreen:
Šta misliš? Standardna priča, četnici, Šolak, Stubovi, bubnuli cijenu... :D

Neće sigurno HD kanale spominjat :lol:
Beaverknight

#53107 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

Prvaci smo u uništenju svega što vrijedi i što je vrijedilo. Njemački RTL prenosi njemačku reprezentaciju, haj na stranu to, nego najprofesionalnija tv kuća od postojanja do danas koja je prenosila formulu1. Ljudi na deset minuta pred početak utrke pričaju sa vozačima, obilaze sve moguće bokseve i sveukupno to traje četiri do pet sati i oni taj kanal ukini.

Za mene je Moja tv (telefon, tv tada) postao tabu tema. Ostavio sam internet kojeg isključujem u petak nakon svih ovih godina.

Neko očigledno ima korist u uništavanju giganta.

I sada na telemachu od tako velikog broja kanala gledam sportklubove, arene (dodatni hd paket ću uskoro aktivirati), pro7, rtl, te tv1000 i foxmovies. Radi toga mi i služi tv u 95% slučajeva.
diablobih

#53108 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Btw. ne znam koji ces paket uzimati u telemachu, ali uvijek mozes neku pogodnost uzeti, ili smanjen racun, ili pickbox/cinestar premier/hbo, pa izaberi, nemoj bez pogodnosti bezveze uzimati :P
Beaverknight

#53109 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

Sačekat ću mjesec dana, možda BH Telekom riješi SK u tom periodu. Do tada ću se snaći na jedan vrlo jednostavan način :D

Ako je Eronet riješio, što to ne bi i oni, vjerovat ću do posljednjeg trenutka.

Što se Telemacha tiče, duo paket sa HD Arenama (6KM dodatno), ostalo mi ne treba. Eon preko laptopa za vraćanje i to je to.

Dum spiro spero, dok dišem, nadam se!
diablobih

#53110 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Mislim da se dzabe nadas, ali eto, uzmi neku od tih pogodnosti, nije na odmet :D
Beaverknight

#53111 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

Kakve pogodnosti, to trolaš nešto ili :mrgreen:

Tek sam sa posla, još nisam došao sebi :lol:
diablobih

#53112 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Beaverknight wrote:Kakve pogodnosti, to trolaš nešto ili :mrgreen:

Tek sam sa posla, još nisam došao sebi :lol:
Pa gore sam ti napisao :D Mozes besplatno dobiti pickbox/umanjen racun/cinestar premiere/hbo ;)
Beaverknight

#53113 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

Je li i dalje Moja tv sporo prebacuje kanale (po 1-2 sekunde) i da li ledi i dalje slika? Čisto da upitam da vidim jesu li riješili taj problem.

Gledaš Premijer ligu, to se desi, dok restartaš prođeše 3-4 minute utakmice. Kolega koristio moja web. I dalje smeće slika?
jarobot

#53114 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Beaverknight wrote:Prvaci smo u uništenju svega što vrijedi i što je vrijedilo. Njemački RTL prenosi njemačku reprezentaciju, haj na stranu to, nego najprofesionalnija tv kuća od postojanja do danas koja je prenosila formulu1. Ljudi na deset minuta pred početak utrke pričaju sa vozačima, obilaze sve moguće bokseve i sveukupno to traje četiri do pet sati i oni taj kanal ukini.

Za mene je Moja tv (telefon, tv tada) postao tabu tema. Ostavio sam internet kojeg isključujem u petak nakon svih ovih godina.

I sada na telemachu od tako velikog broja kanala gledam sportklubove, arene (dodatni hd paket ću uskoro aktivirati), pro7, rtl, te tv1000 i foxmovies. Radi toga mi i služi tv u 95% slučajeva.
Kad je RTL Njemački ukinut. Evo ja sad gledam. Što kskiš bez veze.
Beaverknight

#53115 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

jarobot wrote:
Beaverknight wrote:Prvaci smo u uništenju svega što vrijedi i što je vrijedilo. Njemački RTL prenosi njemačku reprezentaciju, haj na stranu to, nego najprofesionalnija tv kuća od postojanja do danas koja je prenosila formulu1. Ljudi na deset minuta pred početak utrke pričaju sa vozačima, obilaze sve moguće bokseve i sveukupno to traje četiri do pet sati i oni taj kanal ukini.

Onda su ga vratili.

http://www.mojatv.ba/raspored-programa.html

Tu sam sada provjerio tv raspored, ima Pro7 i Sat1, nema Vox niti RTL.

Pogledao sam i ponudu, nisam našao njemački RTL.

Ako sam pogriješio, oprostite ali kako se sjećam prestao se emitovati na Moja tv i to je jedan od razloga, uz već navedeni SK što sam prešao po pitanju kablovske na Telemach.
jarobot

#53116 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Beaverknight wrote:
jarobot wrote:

Onda su ga vratili.

http://www.mojatv.ba/raspored-programa.html

Tu sam sada provjerio tv raspored, ima Pro7 i Sat1, nema Vox niti RTL.

Pogledao sam i ponudu, nisam našao njemački RTL.

Ako sam pogriješio, oprostite ali kako se sjećam prestao se emitovati na Moja tv i to je jedan od razloga, uz već navedeni SK što sam prešao po pitanju kablovske na Telemach.
Od ljetos radi Njemački RTL , lijepo se prosipati zar ne :D
Beaverknight

#53117 Re: BHTelecom All About

Post by Beaverknight »

A ti intektualca, odakle si ti samo "šljego" :thumbup:

Uživaj u njemu :zzzz:
jarobot

#53118 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Beaverknight wrote:A ti intektualca, odakle si ti samo "šljego" :thumbup:

Uživaj u njemu :zzzz:
Tipičan trolovski odgovor. Lijepo kad sam sebe nategneš !!!
Trola ,trola..... :izet:
alpha_lex

#53119 Re: BHTelecom All About

Post by alpha_lex »

Znači samo mi korisnici BH Telecom-a ostajemo bez SportKlub
sencobih

#53120 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Maharadza wrote:
United Media S.à.r.l. koristi priliku da još jednom pozove i sve druge zainteresirane operatere u BiH da se upoznaju sa ponudom za distribuciju kanala koje emitira United Media S.à.r.l., a koja je dostavljena svim zainteresiranim operatorima u BiH pod identičnim uvjetima, te da ispune uvjete koje su već ispunili Telemach, M Tel i HT Eronet, te zaključe ugovore sa našim lokalnim agentom i time omoguće svojim korisnicima praćenje vrhunskih sportskih sadržaja koje emitiraju naši kanali. Za svakog operatora je to moguće ukoliko ispuni uvjete, od kojih su najvažniji da: prijavljuje istinite podatke o broju korisnika, plaća račune na vrijeme (kako i sam traži od svojih korisnika), te ispunjava minimalne tehničke uvjete koje Sport Klubu propisuju vlasnici sadržaja.

Uhljebi na aparatima, a kakve li će sada laži i šupljake podvaljivati ostaje da vidimo! :mrgreen:
inače bi trebali vjerovati telemahu višestrukom povratniku u činjenju kriminalnih dijela i kažnjavanom od svih agencija, što od sudova što od regulatora
sencobih

#53121 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

alpha_lex wrote:Znači samo mi korisnici BH Telecom-a ostajemo bez SportKlub
zato što im je telekom jedini pravi konkurent, zato neće dati nikad sport klub telekomu dok baš ne budu morali
alpha_lex

#53122 Re: BHTelecom All About

Post by alpha_lex »

sencobih wrote:
alpha_lex wrote:Znači samo mi korisnici BH Telecom-a ostajemo bez SportKlub
zato što im je telekom jedini pravi konkurent, zato neće dati nikad sport klub telekomu dok baš ne budu morali
Šuplje priče
smartXL

#53123 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Nego sta nego suplja prica.

Sta je sa HD kanalima? Opet telemach ne da...
diablobih

#53124 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Ne da njima ocigledno telemach nijedan kanal na svijetu, viasat, h2, sve kanale koje su uklonili, nista im telemach ne da :P
smartXL

#53125 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Imaju srece pa Telemach ne drzi one live kamere po gradovima i planinama :lol:
Locked