Dobro dosao na.forumBeaverknight wrote:Kako riječima opisati bol zbog koje ove sedmice nakon svih ovih godina isključujem internet od našeg BH Telekoma. Imao sam Moju tv, pa sam telefon i televiziju uzeo do Telemacha isključivo radi Sportklubova. I tako prolaziše godine i nastupi 2017. godina, uskoro 2018. godina a ja plaćam 19.90KM za 5Mbps downloada i uploada kojeg me stid napisati.
Za prosječnog korisnika je to nekada i bilo dovoljno, ali danas nakon formata pc-a ili laptopa izgubim 3 dana života dok skinem sve što mi je potrebno. Samo na steamu imam veliki broj igara, od kojih su neke i preko 10gb. Sada zamislite situaciju kada skidate 10 ili 12gb sa 590kbs, šokantno, nema šta.
Uvijek sam za domaće, uvijek sam za 387, ali nikada nisam, niti bi platio iz principa 1KM za web aplikaciju da gledam par kanala. Ovih dana, razmišljajući o nekadašnjem gigantu, zapitah se da li je pojedince koji donose odluke na bilo koji način stid radi te marke? Očigledna stvar, barem za mene predstavlja primjer kako od giganta postanete sinonim za ismijavanje radi politike ličnog ili čoporskog interesa upravo BH Telekom. Pogledajte lajkove od par hiljada na stranici BH Telekoma gdje ismijavaju neku od ponuda. Zar je na to spao nekadašnji gigant koji svakim danom gubi sve više korisnika?
Ja sam iz Hercegovine. Tehničari, ni krivi ni dužni redovno dobijaju sočne epitete jer ih je malo raspoređeno na veliki teren, dok je u kancelarijama sve puno i vrhunac dana je pitanje da li danas pojesti burek ili sirnicu, sramota, stid me i jednostavno osjećam veliko razočaranje u nešto što je moglo potući svakog drugog konkurenta sa normalnim razvojem, a ne stagnacijom od par godina.
PS: Gledam EON i onda se sjetim 1KM i loše slike. Zbog čega to radite BiH? Zbog čega vas je briga za vaše korisnike? Zbog čega da plaćam drugima svoj novac umjesto domaćoj firmi?
Odavno nam nije bilo nekog novajlije