bas sam neki dan gledala neki review gdje se spominjao bohemian rhapsody. nisam film gledala, smrdi na 5 km na izholivudizirano, pateticno, smece, ali koliko sam vidjela iz prikazanih scena meni je malek uzasan tamo bio. neizdrzivo upinjanje, patnja sa zubima, preglumljavanje. dijalozi za upalu krindzne zlijezde ne pomazu. a, citala sam nakon izlaska filma hvalospjeve i ode o njegovoj glumi.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
omar little
#53076 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#53077 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
@ExNihilo
Da, Emir svoj privatni šupakluk vrlo uspješno prenosi na likove koje tumači. Dobar primjer, ne i jedini. Uglavnom radi se o ulogama u kojima ne vidim ulogu, nego glumca i ne vjerujem mu to sto glumi. Ne znam bolje objasniti. Evo u Black Mass, bez obzira na fizicku tranformaciju, ni u jednom trenutku nisam vidio Deppa, nego fakat psiho kriminalnca i ubojicu
Emira isticem iskljucivo sto predstavlja licnost koja pretenduje da kreira procese u sredini u kojoj zivim svojim politickim angazmanom. Inace me zivo boli rackaš sto su glumci, pjevaci i ostale poznate licnosti uglavnom egocentricni supci i losi ljudi. Sebi su.
Da, Emir svoj privatni šupakluk vrlo uspješno prenosi na likove koje tumači. Dobar primjer, ne i jedini. Uglavnom radi se o ulogama u kojima ne vidim ulogu, nego glumca i ne vjerujem mu to sto glumi. Ne znam bolje objasniti. Evo u Black Mass, bez obzira na fizicku tranformaciju, ni u jednom trenutku nisam vidio Deppa, nego fakat psiho kriminalnca i ubojicu
Emira isticem iskljucivo sto predstavlja licnost koja pretenduje da kreira procese u sredini u kojoj zivim svojim politickim angazmanom. Inace me zivo boli rackaš sto su glumci, pjevaci i ostale poznate licnosti uglavnom egocentricni supci i losi ljudi. Sebi su.
- ExNihilo
#53078 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nisam ni ja gledao, a razlog je taj što i meni danfa sve to što si pobrojala.omar little wrote: ↑01/02/2021 22:06bas sam neki dan gledala neki review gdje se spominjao bohemian rhapsody. nisam film gledala, smrdi na 5 km na izholivudizirano, pateticno, smece, ali koliko sam vidjela iz prikazanih scena meni je malek uzasan tamo bio. neizdrzivo upinjanje, patnja sa zubima, preglumljavanje. dijalozi za upalu krindzne zlijezde ne pomazu. a, citala sam nakon izlaska filma hvalospjeve i ode o njegovoj glumi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#53079 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledajte Bohemian rhapsody koji vam je rackaš 
- ExNihilo
#53080 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, ali to je problem glumaca koji postanu poznatiji po nečemu što nije gluma, pa ne možeš vidjeti ulogu od njih stvarnih. Kao što kažeš, Emir je poznat kao šupak, pa je teško vidjeti šta drugo sem SDA šupka._BataZiv_0809 wrote: ↑01/02/2021 22:09 @ExNihilo
Čini mi se da bi obrisao takvu percepciju, ako ti se već zalijepi, moraš biti baš shapeshifter, a Depp jeste to. S druge strane, ako bih sjeo s Denzelom, siguran sam da bi ovaj žvakao žvakaću kao što to čini u manje-više svakom filmu i na potpuno isti način, ali ipak ne bih rekao da ga to čini lošijim glumcem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#53081 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ExNihilo wrote: ↑01/02/2021 22:21
Da, ali to je problem glumaca koji postanu poznatiji po nečemu što nije gluma, pa ne možeš vidjeti ulogu od njih stvarnih. Kao što kažeš, Emir je poznat kao šupak, pa je teško vidjeti šta drugo sem SDA šupka.![]()
Čini mi se da bi obrisao takvu percepciju, ako ti se već zalijepi, moraš biti baš shapeshifter, a Depp jeste to. S druge strane, ako bih sjeo s Denzelom, siguran sam da bi ovaj žvakao žvakaću kao što to čini u manje-više svakom filmu i na potpuno isti način, ali ipak ne bih rekao da ga to čini lošijim glumcem.![]()
Hm pa da, dobro si definisao u prvoj recenici. Postanu poznatiji po necemu sto nije gluma, tako Emir H. u šupakluku i ljigavštini, Charile Sheen u cuganju, usmrkavanju i nabijanju na kurac svega što se kreće, itd.... Eh sad to sto mi se od E.H. povraca i sto mi je drastican pad interesa za gledanje filma direktno proporciolan njegovom pojavljivanju u istom, a sto mi C.S. gotivan i legenda, to je ipak do mene, jel
Podvrsta ove kategorije su glumci koje je proslavila jedna uloga i koje se nikad nisu mogli otresti, koliko god bili kvalitetni glumci. David Jason ce uvijek biti Del Boy Trotter, Roger Moore ce uvijek biti James Bond, ekipa iz Prijatelja ce zauvijek ostati Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler i Joey itd....
-
kakavdanakneiskustvu
#53082 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ajte o tome na klubu filma
- ExNihilo
#53083 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
_BataZiv_0809 wrote: ↑01/02/2021 22:31ExNihilo wrote: ↑01/02/2021 22:21
Da, ali to je problem glumaca koji postanu poznatiji po nečemu što nije gluma, pa ne možeš vidjeti ulogu od njih stvarnih. Kao što kažeš, Emir je poznat kao šupak, pa je teško vidjeti šta drugo sem SDA šupka.![]()
Čini mi se da bi obrisao takvu percepciju, ako ti se već zalijepi, moraš biti baš shapeshifter, a Depp jeste to. S druge strane, ako bih sjeo s Denzelom, siguran sam da bi ovaj žvakao žvakaću kao što to čini u manje-više svakom filmu i na potpuno isti način, ali ipak ne bih rekao da ga to čini lošijim glumcem.![]()
Hm pa da, dobro si definisao u prvoj recenici. Postanu poznatiji po necemu sto nije gluma, tako Emir H. u šupakluku i ljigavštini, Charile Sheen u cuganju, usmrkavanju i nabijanju na kurac svega što se kreće, itd.... Eh sad to sto mi se od E.H. povraca i sto mi je drastican pad interesa za gledanje filma direktno proporciolan njegovom pojavljivanju u istom, a sto mi C.S. gotivan i legenda, to je ipak do mene, jel![]()
Podvrsta ove kategorije su glumci koje je proslavila jedna uloga i koje se nikad nisu mogli otresti, koliko god bili kvalitetni glumci. David Jason ce uvijek biti Del Boy Trotter, Roger Moore ce uvijek biti James Bond, ekipa iz Prijatelja ce zauvijek ostati Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler i Joey itd....
Da, neki zakucaju na vrata panteona popularne kulture i više nikad ne nađu izlaz. Vele da su dobronamjerni ljudi savjetovali Ewanu McGregoru da ne prihvaća ulogu u Star Wars iz tih razloga, ali je ovaj ipak prihvatio i sad je zauvijek Obi-Wan Kenobi.
Ali nije sve tako crno. Ako ništa, znamo da typecast nije sudbina. Mekonahej je isplivao iz romantičnih govana do našeg najdražeg nihiliste.
- Nadzornik
#53084 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A Bata Zivojinovic ce zauvjek biti Valter..._BataZiv_0809 wrote: ↑01/02/2021 22:31
Hm pa da, dobro si definisao u prvoj recenici. Postanu poznatiji po necemu sto nije gluma, tako Emir H. u šupakluku i ljigavštini, Charile Sheen u cuganju, usmrkavanju i nabijanju na kurac svega što se kreće, itd.... Eh sad to sto mi se od E.H. povraca i sto mi je drastican pad interesa za gledanje filma direktno proporciolan njegovom pojavljivanju u istom, a sto mi C.S. gotivan i legenda, to je ipak do mene, jel![]()
- chakany
#53085 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Joj vidim spominjete Denzela i kako često glumi u filmovima, a niko ne spominje Liam Neesona koji uvijek glumi u istim filmovima
Pogledaš jedan njegov film, pogledao si skoro sve.
Taken, Taken 2, Taken 3, onda onaj Non Stop isto neko spašavanje putnika u avionu, onda onaj The Commuter (ako sam dobro napisao naziv filma), isto spašavanje putnika, ali ovaj put u vozu. Zapravo, The Commuter traži nekoga u vozu, ma hajde isti fazon
Jedino mi je možda onaj The Unknown bio solidan njegov, pa i Taken prvi dio.
Onda i u onom The Cold Pursuit (čija je norveška ujedno i originalna verzija daleko bolja od američke verzije) isto je otac koji ganja neku osvetu i pravdu
.
Eh da, vidio sam da je glumio i u nekoj drami Ordinary Love, ali nisam gledao taj film. Eto malo se pomakao od istih uloga, ali opet je to tanko.
Mislim da je on na vrhu liste, njega ste trebali staviti prvog kad ste raspravljali o tim glumcima koji glume u svemu i svačemu.
Taken, Taken 2, Taken 3, onda onaj Non Stop isto neko spašavanje putnika u avionu, onda onaj The Commuter (ako sam dobro napisao naziv filma), isto spašavanje putnika, ali ovaj put u vozu. Zapravo, The Commuter traži nekoga u vozu, ma hajde isti fazon
Onda i u onom The Cold Pursuit (čija je norveška ujedno i originalna verzija daleko bolja od američke verzije) isto je otac koji ganja neku osvetu i pravdu
Eh da, vidio sam da je glumio i u nekoj drami Ordinary Love, ali nisam gledao taj film. Eto malo se pomakao od istih uloga, ali opet je to tanko.
Mislim da je on na vrhu liste, njega ste trebali staviti prvog kad ste raspravljali o tim glumcima koji glume u svemu i svačemu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#53086 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da Princess Sofia je postao ozbiljna glumcina. Mada je meni Dallas Buyers Club pa onda sve ostalo. True Detective mi je ipak bar jednu nijansu ispod. U bolje radove mu priznajem i Free State of Jones, Lincoln Lawyer i Interstellar.
Nisam mu gledao nista od recentnijih filmova.
- medvjed23
#53087 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
imam dojam da uloga bonda ima najveću moć da glumca utopi u sebe.. ko je glumio bonda, zauvijek je bond i tačka.. džaba mu ostale uloge..
- Bloo
- Globalna šefica
#53088 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Onda pogledaj njegove starije filmove...chakany wrote: ↑01/02/2021 22:38 Joj vidim spominjete Denzela i kako često glumi u filmovima, a niko ne spominje Liam Neesona koji uvijek glumi u istim filmovima![]()
Taken, Taken 2, Taken 3, onda onaj Non Stop isto neko spašavanje putnika u avionu, onda onaj The Commuter (ako sam dobro napisao naziv filma), isto spašavanje putnika, ali ovaj put u vozu. Zapravo, The Commuter traži nekoga u vozu, ma hajde isti fazon![]()
Onda i u onom The Cold Pursuit (čija je norveška ujedno i originalna verzija daleko bolja od američke verzije) isto je otac koji ganja neku osvetu i pravdu.
The Haunting
Suspect
Schindler's List
Ne, ne....to mjesto je rezervisano za Nicka Cagea
- chakany
#53089 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma ja sam se malo više fokusirao na ove posljednje njegove uloge (Liam Neeson). Slažem se da ranije uloge uopće nisu bile loše.
Ma meni je Nicolas Cage baš gadan glumac, jedan od iritantnijih glumaca. Nešto ga nikad nisam mogao, jednostavno mi nije drag kao glumac.
Može onda, neka ide on na prvo mjesto. Evo vidim glumi i u ovom novom filmu Jiu Jitsu. Mogu tek da zamislim kakav je to krš od filma
Ma meni je Nicolas Cage baš gadan glumac, jedan od iritantnijih glumaca. Nešto ga nikad nisam mogao, jednostavno mi nije drag kao glumac.
Može onda, neka ide on na prvo mjesto. Evo vidim glumi i u ovom novom filmu Jiu Jitsu. Mogu tek da zamislim kakav je to krš od filma
-
90minut
#53090 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Michael Collins, Rob Roy, before and after, The Grey, Silence..
- medvjed23
#53091 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nidžo bi, da je snimio leaving las vegas i ništa drugo, bio mitska figura
- ExNihilo
#53092 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nažalost, snimio je još mnogo toga.

-
90minut
#53093 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bez obzira na to u moru onoga što je snimio opet ih ima par odlicnih nije sve smece.
Joe, Mandy, Frozen Ground.
Joe, Mandy, Frozen Ground.
Last edited by 90minut on 01/02/2021 23:09, edited 1 time in total.
- medvjed23
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#53095 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Snimio je i film u kojem jebe kurvu sa tompusom u ustima i brzim cvikama na vušegli i u toku karinđanja su uletili zlikovci koje je on pobio pumparicom ne skidajuci naocale ni kurvu sa sebe a ni ne vadeci tompus iz zvalja 
- medvjed23
#53096 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
tako je i klajv oven, obljubljujući moniku beluči..
-
90minut
- ExNihilo
#53098 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sve su to amateri. Kusturica je snimio film i dao sebi glavnu ulogu da bi poljubio Moniku.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#53099 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tako sam se i ja u Budimpesti htio prijaviti na audiciju da snimam sa Anisom Kate, Lunom (ili Lelom) Star i Richelle Ryan, ali je ideja izgledala puno losije kad sam se otrijeznio 
- dale cooper
#53100 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Denzel je imao mnogo ujednačeniju karijeru u smislu izbora filmova i njegove glume u njima od recimo Cagea. Birao je uglavnom sigurice,
posebice u ovom stadiju karijere u kojem se nalazi zadnjih petnaestak godina. Međutim ja se ne mogu sjetiti da me je Denzel ikada zaista oborio
sa nogu nekom svojom ulogom.
posebice u ovom stadiju karijere u kojem se nalazi zadnjih petnaestak godina. Međutim ja se ne mogu sjetiti da me je Denzel ikada zaista oborio
sa nogu nekom svojom ulogom.