Razumijem se u mobitele dovoljno da bih to i sam mogao pretpostaviti, ali i nakon sto je telefon bio resetovan i bez ikakvih instaliranih aplikacija je stopao uzasno. Instalirao samo viber i fb messenger i kada pisem poruku utipkam i onda cekam par sekundi dok slova naknadno se otkucaju, ili pisem poruku pa zastopa i odjednom se sve zatvori i nestane.zippoo87 wrote:nije poenta to sto te nazvao "trolom";nego si fakat napisao besmislicuarnes_king wrote: Izvini, ali nemam ja vremena za trolanje niti takve stvari, pogledaj malo moje postove pa ces vidjeti da se ne bavim time, niti vidim razlog zasto bih. Samo sam napisao svoje misljenje i iskustvo, a tebi ako iz nekih razloga to ne pase ne moras se odmah tako postavljati
huawei p8 je bio flagship prije 2 godine i to je top klasa kod huaweia i ne vjerujem da je za 2 godine postao "smece"
moguce je jedino da dugo na njemu nije radjen factory reset ili update,pa je vremenom pokupio smeca i usporio
ovo se desava kod svakog android telefona,vremenom uspori ali nesto mi cudno da top klasa toliko uspori da ni poziv ne mozes obaviti
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- arnes_king
#53051 Re: BHTelecom All About
- holowey
#53052 Re: BHTelecom All About
fazon je kad resetujes telefon on vrati na fabricke postavke ali one verzije androida koji si imao netom prije reseta... da bi radio kao nov, trebas flasovati na verziju androida s kojom je dosao telefon i vise ne raditi update... proizvodjaci sa svakom novom verzijom androida moraju da prilagodjavaju software, krpe ga kako znaju i umiju i to vise nikada nece biti kao ona prvobitno instalirana verzija koja je dosla sa telefonom... a i kako bi te drugacije natjerali da kupis novi telefon?arnes_king wrote:Razumijem se u mobitele dovoljno da bih to i sam mogao pretpostaviti, ali i nakon sto je telefon bio resetovan i bez ikakvih instaliranih aplikacija je stopao uzasno. Instalirao samo viber i fb messenger i kada pisem poruku utipkam i onda cekam par sekundi dok slova naknadno se otkucaju, ili pisem poruku pa zastopa i odjednom se sve zatvori i nestane.zippoo87 wrote:nije poenta to sto te nazvao "trolom";nego si fakat napisao besmislicuarnes_king wrote: Izvini, ali nemam ja vremena za trolanje niti takve stvari, pogledaj malo moje postove pa ces vidjeti da se ne bavim time, niti vidim razlog zasto bih. Samo sam napisao svoje misljenje i iskustvo, a tebi ako iz nekih razloga to ne pase ne moras se odmah tako postavljati
huawei p8 je bio flagship prije 2 godine i to je top klasa kod huaweia i ne vjerujem da je za 2 godine postao "smece"
moguce je jedino da dugo na njemu nije radjen factory reset ili update,pa je vremenom pokupio smeca i usporio
ovo se desava kod svakog android telefona,vremenom uspori ali nesto mi cudno da top klasa toliko uspori da ni poziv ne mozes obaviti
-
ITNet
#53053 Re: BHTelecom All About
ja zvao prije 10-15 dana rekli mi da ga nemaju vise na stanjuthekupus wrote:Koliko treba da stigne telefon kad se naruci? Rijec je o Honor 8
-
ing-ecc
#53054 Re: BHTelecom All About
daisx wrote:Kad si na liniji vec, daj pomagaj. Od nedavno mi zuji neki telekomov tplink modem i diskonektuje svakih pet minuta. Imam pored njega asus masinu od rutera za mrezu po kuci tako da mi to ne treba. Imal’ sanse da mi telekom zamijeni ovo malo modema?ing-ecc wrote:A za sto bi kupio dsl modemisx wrote:Trebam kupiti dsl modem, ruter imam. Sta mi preporucujete, sve sto gledam su ruteri bez modema.To je rizicno
![]()
Sama cinjenica da si uocio 'sve su ruteri bez modem' pokazuje na ozbiljnost kupovine dsl modema.
Stoga moje pitanje.
- Quaresma
#53055 Re: BHTelecom All About
iskljuci modem, nazovi ih i reci da imas kvar na modemu, ne radi i da ti je hitno potreban internet, ostavi ga ugasenog 10-15 minuta i onda ga upaliing-ecc wrote:daisx wrote: Kad si na liniji vec, daj pomagaj. Od nedavno mi zuji neki telekomov tplink modem i diskonektuje svakih pet minuta. Imam pored njega asus masinu od rutera za mrezu po kuci tako da mi to ne treba. Imal’ sanse da mi telekom zamijeni ovo malo modema?
Stoga moje pitanje.upravo to, ne kupuj nego prijavi smetnju i neka dođu i zamjene modem
u medjuvremenu prate pa ako vide da radi nece ti haman ni doci.
- thekupus
#53056 Re: BHTelecom All About
meni su rekli da stizu uskoro valjda, sad me zanima sta znaci to uskoroITNet wrote:ja zvao prije 10-15 dana rekli mi da ga nemaju vise na stanjuthekupus wrote:Koliko treba da stigne telefon kad se naruci? Rijec je o Honor 8
-
EasyWay
#53057 Re: BHTelecom All About
Ja sam ga danas uzeo u telekom centru u Bugojnu, u plavoj varijanti, imali su ga na stanju. Još se upoznajemo, dojmovi su impresivni, klasična elegancija.thekupus wrote:meni su rekli da stizu uskoro valjda, sad me zanima sta znaci to uskoroITNet wrote:ja zvao prije 10-15 dana rekli mi da ga nemaju vise na stanjuthekupus wrote:Koliko treba da stigne telefon kad se naruci? Rijec je o Honor 8
Ima nešto šte me buni. Na sajtu telekoma kao i na svim ostalim, stoji da on fabrički dolazi sa androidom 6.0 MM. Ovaj moj je već na androidu 7.0 Nugat, kako je to moguće? Kad uđem dole na dnu podešavanja u "telefon", između ostalog stoji: nivo android sigurnosne zakrpe dana 5.5.2017. godine. Može li mi neko objasniti da li je ovo sve u redu, ispade kao da ga je neko ranije probavao pa mu nabacio 7.0 Nugat.
Pored toga u paketu nisu došle slušalice. Sve me ovo nekako zbunjuje. Kontam da u ponedeljak zovem Sarajevo, pa da vidim šta će mi oni reći.
-
prelivoda
#53058 Re: BHTelecom All About
Meni je napravio update pri prvom paljenju na 7.0, ali to je bilo prije nekoliko mjeseci. Slušalice ne dođu u paketu. Zadnja sigurnosna zakrpa kod mene je 05.08.2017.EasyWay wrote:
Ja sam ga danas uzeo u telekom centru u Bugojnu, u plavoj varijanti, imali su ga na stanju. Još se upoznajemo, dojmovi su impresivni, klasična elegancija.
Ima nešto šte me buni. Na sajtu telekoma kao i na svim ostalim, stoji da on fabrički dolazi sa androidom 6.0 MM. Ovaj moj je već na androidu 7.0 Nugat, kako je to moguće? Kad uđem dole na dnu podešavanja u "telefon", između ostalog stoji: nivo android sigurnosne zakrpe dana 5.5.2017. godine. Može li mi neko objasniti da li je ovo sve u redu, ispade kao da ga je neko ranije probavao pa mu nabacio 7.0 Nugat.![]()
Pored toga u paketu nisu došle slušalice. Sve me ovo nekako zbunjuje. Kontam da u ponedeljak zovem Sarajevo, pa da vidim šta će mi oni reći.
Da ne zaboravim, takođe kupljen u BH Telecomu
- Quaresma
#53059 Re: BHTelecom All About
ili ga je neko od njih palio, ili je huawei bio vrijedan pa sami apdejtovali svoje telefone na noviju verziju.EasyWay wrote:
Ja sam ga danas uzeo u telekom centru u Bugojnu, u plavoj varijanti, imali su ga na stanju. Još se upoznajemo, dojmovi su impresivni, klasična elegancija.
Ima nešto šte me buni. Na sajtu telekoma kao i na svim ostalim, stoji da on fabrički dolazi sa androidom 6.0 MM. Ovaj moj je već na androidu 7.0 Nugat, kako je to moguće? Kad uđem dole na dnu podešavanja u "telefon", između ostalog stoji: nivo android sigurnosne zakrpe dana 5.5.2017. godine. Može li mi neko objasniti da li je ovo sve u redu, ispade kao da ga je neko ranije probavao pa mu nabacio 7.0 Nugat.![]()
a sto se tice slusalica, sa nekim telefonima dodje sa nekim ne, ako su ostali kupci dobijali slusalice onda zovni i upitaj.
-
The BEN10
#53060 Re: BHTelecom All About
Jel ovo važi za svaki ULTRA paket ili treba aktivirat tarifu "zovi"?
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5ec2be95b11.html
-
jarobot
#53061 Re: BHTelecom All About
Kako se sad troši ovaj bnus plus. Ja nabacio haman 600 bodova. Bio u poslovnici kažu to sve u januaru kad završi 6 mjeseci ???? 
- pepeljara
#53062 Re: BHTelecom All About
jarobot wrote:Kako se sad troši ovaj bnus plus. Ja nabacio haman 600 bodova. Bio u poslovnici kažu to sve u januaru kad završi 6 mjeseci ????
A moras ispucat do 31.12
mwhgahahahaha
Ne fakat, i meni su rekli da ne mogu koristit a kontao sad da potrosim
- Hyperthalamus
#53063 Re: BHTelecom All About
pepeljara wrote:jarobot wrote:Kako se sad troši ovaj bnus plus. Ja nabacio haman 600 bodova. Bio u poslovnici kažu to sve u januaru kad završi 6 mjeseci ????
A moras ispucat do 31.12
mwhgahahahaha
Stvarno, nije mi jasno kako su smislili ovo...u Uslovima stoji: "Neiskorišteni bodovi i pogodnosti se poništavaju istekom zadnjeg dana bonitetnog perioda".
Znaci 31.12.2017. se ponistavaju bodovi....kako onda da ih iskoristis u januaru 2018. ako ti ih poniste ?!?!?!?!
Bonitetni period prikupljanja i korištenja bodova je jedna kalendarska godina. Izuzetak je prvi
bonitetni period koji traje od 1.7.- 31.12.2017. godine, i u kojem korisnik počinje koristiti bodove od
1.8.2017. godine.
- Cossack
#53064 Re: BHTelecom All About
Imali iko da ovo pojani? Na kraju ce u januaru biti da smo trebali iskoristiti do 31.12. i da je bonus propaoHyperthalamus wrote:pepeljara wrote:jarobot wrote:Kako se sad troši ovaj bnus plus. Ja nabacio haman 600 bodova. Bio u poslovnici kažu to sve u januaru kad završi 6 mjeseci ????
A moras ispucat do 31.12
mwhgahahahaha
Stvarno, nije mi jasno kako su smislili ovo...u Uslovima stoji: "Neiskorišteni bodovi i pogodnosti se poništavaju istekom zadnjeg dana bonitetnog perioda".
Znaci 31.12.2017. se ponistavaju bodovi....kako onda da ih iskoristis u januaru 2018. ako ti ih poniste ?!?!?!?!
Bonitetni period prikupljanja i korištenja bodova je jedna kalendarska godina. Izuzetak je prvi
bonitetni period koji traje od 1.7.- 31.12.2017. godine, i u kojem korisnik počinje koristiti bodove od
1.8.2017. godine.
- escobar__
#53065 Re: BHTelecom All About
Ukinute su tarife za Ultru, sad imaš samo jednu i na nju se i odnosi ovo oko Naj brojeva.The BEN10 wrote:Jel ovo važi za svaki ULTRA paket ili treba aktivirat tarifu "zovi"?
-
zippoo87
#53066 Re: BHTelecom All About
da li bht planira u slijedecoj godini uvoditi kakva poboljsanja usluga/nove usluge na bilo kojem polju,obzirom na ovu visegodisnju stagnaciju
ili se ceka da se uradi ova dubinska analiza poslovanja,pa ako budu isli na bubanj,sigurno nece nista poboljsavati
da li ce konacno zazivjeti optika u mainstreamu,da li ce ubacivati HD kanale ,da li ce povecavati brzinu na moja tv
insajderi,da li se kuha sta ?
ili se ceka da se uradi ova dubinska analiza poslovanja,pa ako budu isli na bubanj,sigurno nece nista poboljsavati
da li ce konacno zazivjeti optika u mainstreamu,da li ce ubacivati HD kanale ,da li ce povecavati brzinu na moja tv
insajderi,da li se kuha sta ?
- escobar__
#53067 Re: BHTelecom All About
Ma ništa od toga, stagnacija. Čeka se prodaja.
- ElRe
#53068 Re: BHTelecom All About
Optika se radi uvelike (mada sa velikim zakasnjenjem, ali bolje ikad nego nikad).
Nece biti znacajnijih promjena u uslugama, bar u narednih pola godine. Bitnijih novih kanala takodje nece biti u bliskoj buducnosti.
Nece biti znacajnijih promjena u uslugama, bar u narednih pola godine. Bitnijih novih kanala takodje nece biti u bliskoj buducnosti.
- zateznistub
#53069 Re: BHTelecom All About
Nemoj tako, znaš li koliko još ima kamera na raskranicama koje treba da uvedu u ponuduElRe wrote:Optika se radi uvelike (mada sa velikim zakasnjenjem, ali bolje ikad nego nikad).
Last edited by zateznistub on 25/09/2017 22:02, edited 1 time in total.
-
The BEN10
#53071 Re: BHTelecom All About
Jel to opet crni Telemach neda domaćoj firmi na zelenu granu !? Šta li samo rade dušmani...ElRe wrote:Optika se radi uvelike (mada sa velikim zakasnjenjem, ali bolje ikad nego nikad).
- Beaverknight
#53072 Re: BHTelecom All About
Kako riječima opisati bol zbog koje ove sedmice nakon svih ovih godina isključujem internet od našeg BH Telekoma. Imao sam Moju tv, pa sam telefon i televiziju uzeo do Telemacha isključivo radi Sportklubova. I tako prolaziše godine i nastupi 2017. godina, uskoro 2018. godina a ja plaćam 19.90KM za 5Mbps downloada i uploada kojeg me stid napisati.
Za prosječnog korisnika je to nekada i bilo dovoljno, ali danas nakon formata pc-a ili laptopa izgubim 3 dana života dok skinem sve što mi je potrebno. Samo na steamu imam veliki broj igara, od kojih su neke i preko 10gb. Sada zamislite situaciju kada skidate 10 ili 12gb sa 590kbs, šokantno, nema šta.
Uvijek sam za domaće, uvijek sam za 387, ali nikada nisam, niti bi platio iz principa 1KM za web aplikaciju da gledam par kanala. Ovih dana, razmišljajući o nekadašnjem gigantu, zapitah se da li je pojedince koji donose odluke na bilo koji način stid radi te marke? Očigledna stvar, barem za mene predstavlja primjer kako od giganta postanete sinonim za ismijavanje radi politike ličnog ili čoporskog interesa upravo BH Telekom. Pogledajte lajkove od par hiljada na stranici BH Telekoma gdje ismijavaju neku od ponuda. Zar je na to spao nekadašnji gigant koji svakim danom gubi sve više korisnika?
Ja sam iz Hercegovine. Tehničari, ni krivi ni dužni redovno dobijaju sočne epitete jer ih je malo raspoređeno na veliki teren, dok je u kancelarijama sve puno i vrhunac dana je pitanje da li danas pojesti burek ili sirnicu, sramota, stid me i jednostavno osjećam veliko razočaranje u nešto što je moglo potući svakog drugog konkurenta sa normalnim razvojem, a ne stagnacijom od par godina.
PS: Gledam EON i onda se sjetim 1KM i loše slike. Zbog čega to radite BiH? Zbog čega vas je briga za vaše korisnike? Zbog čega da plaćam drugima svoj novac umjesto domaćoj firmi?
Za prosječnog korisnika je to nekada i bilo dovoljno, ali danas nakon formata pc-a ili laptopa izgubim 3 dana života dok skinem sve što mi je potrebno. Samo na steamu imam veliki broj igara, od kojih su neke i preko 10gb. Sada zamislite situaciju kada skidate 10 ili 12gb sa 590kbs, šokantno, nema šta.
Uvijek sam za domaće, uvijek sam za 387, ali nikada nisam, niti bi platio iz principa 1KM za web aplikaciju da gledam par kanala. Ovih dana, razmišljajući o nekadašnjem gigantu, zapitah se da li je pojedince koji donose odluke na bilo koji način stid radi te marke? Očigledna stvar, barem za mene predstavlja primjer kako od giganta postanete sinonim za ismijavanje radi politike ličnog ili čoporskog interesa upravo BH Telekom. Pogledajte lajkove od par hiljada na stranici BH Telekoma gdje ismijavaju neku od ponuda. Zar je na to spao nekadašnji gigant koji svakim danom gubi sve više korisnika?
Ja sam iz Hercegovine. Tehničari, ni krivi ni dužni redovno dobijaju sočne epitete jer ih je malo raspoređeno na veliki teren, dok je u kancelarijama sve puno i vrhunac dana je pitanje da li danas pojesti burek ili sirnicu, sramota, stid me i jednostavno osjećam veliko razočaranje u nešto što je moglo potući svakog drugog konkurenta sa normalnim razvojem, a ne stagnacijom od par godina.
PS: Gledam EON i onda se sjetim 1KM i loše slike. Zbog čega to radite BiH? Zbog čega vas je briga za vaše korisnike? Zbog čega da plaćam drugima svoj novac umjesto domaćoj firmi?
-
The BEN10
#53073 Re: BHTelecom All About
Ma šuti i poklopi se - obzirom da imaš jedan post, dežurne BHT junoše će te proglasiti TM botom.
Ista priča i kod mene - još godinica ugovora. I ćaos BHT, po drugi put. Ali mislim da će ovog puta biti zauvijek.
Ista priča i kod mene - još godinica ugovora. I ćaos BHT, po drugi put. Ali mislim da će ovog puta biti zauvijek.
- oldtajmer
#53074 Re: BHTelecom All About
treba li se uopste nadati u sarajevu da ce im stici mob koji sam rezervisao ili treba neka stela i za to
cini mi se ima preko tri sedmice kako sam bio u telekomu,od pet mob za koje sam se raspitivao nakon provjere nijedan nije bio na stanju u kantonu
ne kontam fakat koji onda qurac uopste imaju ponudu uredjaja na stranici
cini mi se ima preko tri sedmice kako sam bio u telekomu,od pet mob za koje sam se raspitivao nakon provjere nijedan nije bio na stanju u kantonu
ne kontam fakat koji onda qurac uopste imaju ponudu uredjaja na stranici
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#53075 Re: BHTelecom All About
Sta hoces Samsung, iPhone?! Sutra bi posao u BHT-u zahtijevao, nije to za svakoga...
Na zalost ili da imas stelu (i dobijes za dan) ili da cekas da te pozovu (nema vremenskog ogranicenja)!
Na zalost ili da imas stelu (i dobijes za dan) ili da cekas da te pozovu (nema vremenskog ogranicenja)!