BHTelecom All About
Moderator: Benq
- oldtajmer
#53026 Re: BHTelecom All About
ne kontam bas ovaj nacin poslovanja telekoma,pa kad hoces da uzmes neki mob skoro nista nemaju na stanju i skoro sve moras rezervisati pa ako bude bude,ne znam bas kako to ide u drugim zemljama ali ovo je smijurija na kvadrat
- Hyperthalamus
#53027 Re: BHTelecom All About
Nemas ti nikakav popust na drugi aparat, ako si prvi kupio uz popust preko iste usluge...jedino sto ti ostaje je da taj drugi aparat mozes placati na rate i da te ne vezu u obavezan ugovorni odnos zbog tog drugog aparata...za njega plcas punu cijenu.arnes_king wrote:Ja sam s ovim BHT ponudama totalno zbunjen. Nikako da upratim sta je najpovoljnije. Kontam mami kupiti neki telefon, mozda J5 eh sad ne znam je li mi bolje traziti negdje drugo pa kupiti ili da to obavim preko BHT.
Aktuelno od njihovih usluga imam NetFlat 20, ali kako vidim nije bas preko njega isplativo. Imam i mobilnu pretplatu NoLimit M ali preko nje sam vec u ugovornoj obavezi jer sam prosle godine uzeo S7 Edge. Sada sam slucajno vidio na njihovom sajtu da imam pravo preko svoje pretplate uzeti jos jedan telefon, i platiti ga odmah bez rata i ugovora ali sa popustom na moj paket (jer vec imam jedan telefon koji otplacujem). Da li bi se to isplatilo i da li je to dobra opcija? Opet ne vidim koja bi to cijena bila na njihovom sajtu....
A ovo preko xDsl-a bih ipak uzeo neki od ovih telefona za 1KM, svakako sam im korisnik tako da me taj ugovor nista nece ostetiti, a kako sam vidio da bih dodatno imao popust na cijenu ukoliko potpisem ugovor na 2 god za net.
-
kakaljin
#53028 Re: BHTelecom All About
Mozes na svoju nolimit M pretplatu uzeti telefon i placati ga na rate uz racun isto kao kao sto si S7 uzeo. Samo sto ces za taj telefon gledati cijenu bez obaveznog ugovoraarnes_king wrote:Ja sam s ovim BHT ponudama totalno zbunjen. Nikako da upratim sta je najpovoljnije. Kontam mami kupiti neki telefon, mozda J5 eh sad ne znam je li mi bolje traziti negdje drugo pa kupiti ili da to obavim preko BHT.
Aktuelno od njihovih usluga imam NetFlat 20, ali kako vidim nije bas preko njega isplativo. Imam i mobilnu pretplatu NoLimit M ali preko nje sam vec u ugovornoj obavezi jer sam prosle godine uzeo S7 Edge. Sada sam slucajno vidio na njihovom sajtu da imam pravo preko svoje pretplate uzeti jos jedan telefon, i platiti ga odmah bez rata i ugovora ali sa popustom na moj paket (jer vec imam jedan telefon koji otplacujem). Da li bi se to isplatilo i da li je to dobra opcija? Opet ne vidim koja bi to cijena bila na njihovom sajtu....
A ovo preko xDsl-a bih ipak uzeo neki od ovih telefona za 1KM, svakako sam im korisnik tako da me taj ugovor nista nece ostetiti, a kako sam vidio da bih dodatno imao popust na cijenu ukoliko potpisem ugovor na 2 god za net.
- Cossack
#53029 Re: BHTelecom All About
Kod BHT imaš normalnu garanciju pune 2 godine i zamjenski telefon dok ga ne poprave. Većina ostalih ima nikakvu garanciju koja traje 1 godinu. Uzmi i to u obzir.arnes_king wrote:Ja sam s ovim BHT ponudama totalno zbunjen. Nikako da upratim sta je najpovoljnije. Kontam mami kupiti neki telefon, mozda J5 eh sad ne znam je li mi bolje traziti negdje drugo pa kupiti ili da to obavim preko BHT.
-
rizibizi
#53030 Re: BHTelecom All About
Vecina ostalih, tj. svi ostali imaju istu garanciju jer garanciju ne odredjuje telekom operater nego proizvdjac, Dakle ako je garancija 2 godine tolika je i u BHT i u mtelu i u Eronetu i u Turkmenistanu i u Norveskoj a i u Tadzikistanu tako da ta prica o nekoj garanciji od godinu dana nije tacna.
- _Reds_
#53031 Re: BHTelecom All About
Mislim na ove piljare, a ne na ovlastene zastupnike.rizibizi wrote:Vecina ostalih, tj. svi ostali imaju istu garanciju jer garanciju ne odredjuje telekom operater nego proizvdjac, Dakle ako je garancija 2 godine tolika je i u BHT i u mtelu i u Eronetu i u Turkmenistanu i u Norveskoj a i u Tadzikistanu tako da ta prica o nekoj garanciji od godinu dana nije tacna.
Telekom i drugi operateri i par firmi daju garanaciju preko ovlastenog zapisnike i te garanacije su iste.
- zateznistub
#53032 Re: BHTelecom All About
Covjek misli na ove nase piljare, ne misli ni na Turkmenistan ni na Norvesku ni na Tadzikistan, koji svi skupa nisu bitni u ovoj prići. A razlika izmedu kupovine kod provajdera i kod piljara je nebo i zemlja.rizibizi wrote:Vecina ostalih, tj. svi ostali imaju istu garanciju jer garanciju ne odredjuje telekom operater nego proizvdjac, Dakle ako je garancija 2 godine tolika je i u BHT i u mtelu i u Eronetu i u Turkmenistanu i u Norveskoj a i u Tadzikistanu tako da ta prica o nekoj garanciji od godinu dana nije tacna.
- Cossack
#53033 Re: BHTelecom All About
Nazovi Univerzalno, FonTele, Kamconnecting, DigitalCity... pa ih pitaj koliko traje garancija i šta sve pokriva.rizibizi wrote:Vecina ostalih, tj. svi ostali imaju istu garanciju jer garanciju ne odredjuje telekom operater nego proizvdjac, Dakle ako je garancija 2 godine tolika je i u BHT i u mtelu i u Eronetu i u Turkmenistanu i u Norveskoj a i u Tadzikistanu tako da ta prica o nekoj garanciji od godinu dana nije tacna.
- arnes_king
#53034 Re: BHTelecom All About
Nista mi to ne znaci, evo ovaj S7 Edge nosio jednom na servis radi napuhane baterije i zamijenili pod garancijom. Nakon mjesec dana se opet napuhala i odnesem im telefon, kazu moram platiti 97KM jer je proslo 12 mj (koliko je garancija na bateriju). Da to sve bude jos sjajnije kaze da ce mi displej zamijenuti pod garancijom, a displej mi bio bez packe. Pitam ih zasto displej kaze ima mrlju u cosku, sigurno oni ostetili ...Cossack wrote:Kod BHT imaš normalnu garanciju pune 2 godine i zamjenski telefon dok ga ne poprave. Većina ostalih ima nikakvu garanciju koja traje 1 godinu. Uzmi i to u obzir.arnes_king wrote:Ja sam s ovim BHT ponudama totalno zbunjen. Nikako da upratim sta je najpovoljnije. Kontam mami kupiti neki telefon, mozda J5 eh sad ne znam je li mi bolje traziti negdje drugo pa kupiti ili da to obavim preko BHT.
A zamjenski telefon prvi put dobio neki Huawei P8 koji je tako los da sam drugi put isao direkt u agramservis bez BHT posrednika gdje nisam dobio zamjenski (sta ce mi ako je kanta koja koci kad hoces nazvati a ne sta drugo).
U svakom slucaju hvala za savjete, ali eto i moje iskustvo.
- drug_profi
#53035 Re: BHTelecom All About
Telefon ako ima gresku pokazace se u prvim mjesecima koristenja. Nema tu habajucih djelova da se trose upotrebom pa da se pokazu tek nakon godinu dana.
Baterija je svuda 6 mjeseci garancije plafon. Razbijen displej niko ne mijenja pod garancijom.
Meni bezveze argument za plaćanje mnogo skupljih uređaja.
Baterija je svuda 6 mjeseci garancije plafon. Razbijen displej niko ne mijenja pod garancijom.
Meni bezveze argument za plaćanje mnogo skupljih uređaja.
-
dugonja
#53036 Re: BHTelecom All About
zato kod piljara s8 1100 do 1200 KM onoliko koliko je realna cijena, kao i npr. u njemačkom Saturni (lično sliko, dole slika) a kod bht lopova 1700 do 1800 kao i kod lafo zvaničnih uvoznika lopova

-
sencobih
#53037 Re: BHTelecom All About
https://www.t-mobile.com/cell-phone/samsung-galaxy-s8
a i ovi su lopovi pa vidi koliko je kod njih
https://www.vodafone.de/privat/handys/s ... 4740489505
ili kod ovih
ili kod ovih
- Cossack
#53038 Re: BHTelecom All About
Meni je brat nekad davno kupio HTC 520 u BHT. Nakon gotovo dvije godine se pokvario i odnjeo ga je njima na popravku. Nakon 10-ak dana ga zvali da dođe po mobitel i on mislio da su ga napravili. Na šalteru mu rekli da je trajan kvar i da će mu dati novi. Obzirom da ovog modela više nije bilo u prodaji dali su mu bolji, HTC 620 i nove dvije godine garancije. Tih 10 dana je naravno imao zamjenski telefon. Eto još jedno iskustvo.arnes_king wrote: Nista mi to ne znaci, evo ovaj S7 Edge nosio jednom na servis radi napuhane baterije i zamijenili pod garancijom. Nakon mjesec dana se opet napuhala i odnesem im telefon, kazu moram platiti 97KM jer je proslo 12 mj (koliko je garancija na bateriju). Da to sve bude jos sjajnije kaze da ce mi displej zamijenuti pod garancijom, a displej mi bio bez packe. Pitam ih zasto displej kaze ima mrlju u cosku, sigurno oni ostetili ...
A zamjenski telefon prvi put dobio neki Huawei P8 koji je tako los da sam drugi put isao direkt u agramservis bez BHT posrednika gdje nisam dobio zamjenski (sta ce mi ako je kanta koja koci kad hoces nazvati a ne sta drugo).
-
jarobot
#53039 Re: BHTelecom All About
Čuj majketi "neki Huawei P8"arnes_king wrote:Nista mi to ne znaci, evo ovaj S7 Edge nosio jednom na servis radi napuhane baterije i zamijenili pod garancijom. Nakon mjesec dana se opet napuhala i odnesem im telefon, kazu moram platiti 97KM jer je proslo 12 mj (koliko je garancija na bateriju). Da to sve bude jos sjajnije kaze da ce mi displej zamijenuti pod garancijom, a displej mi bio bez packe. Pitam ih zasto displej kaze ima mrlju u cosku, sigurno oni ostetili ...Cossack wrote:Kod BHT imaš normalnu garanciju pune 2 godine i zamjenski telefon dok ga ne poprave. Većina ostalih ima nikakvu garanciju koja traje 1 godinu. Uzmi i to u obzir.arnes_king wrote:Ja sam s ovim BHT ponudama totalno zbunjen. Nikako da upratim sta je najpovoljnije. Kontam mami kupiti neki telefon, mozda J5 eh sad ne znam je li mi bolje traziti negdje drugo pa kupiti ili da to obavim preko BHT.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#53040 Re: BHTelecom All About
Ma ja kad je dobro iskustvo sa servisom onda je BHT, a kad je loše onda je do ovlaštenih servisa.
Ma to je individualno, kako prođeš. (Ako u startu ne uzmeš kantu mob.)
Ma to je individualno, kako prođeš. (Ako u startu ne uzmeš kantu mob.)
-
rizibizi
#53041 Re: BHTelecom All About
_Reds_ wrote:Mislim na ove piljare, a ne na ovlastene zastupnike. Telekom i drugi operateri i par firmi daju garanaciju preko ovlastenog zapisnike i te garanacije su iste.
zateznistub wrote:Covjek misli na ove nase piljare, ne misli ni na Turkmenistan ni na Norvesku ni na Tadzikistan, koji svi skupa nisu bitni u ovoj prići. A razlika izmedu kupovine kod provajdera i kod piljara je nebo i zemlja.
Slazem se, samo sve to svoje ima. Razlika u cijeni izmedju legalnog i sivo/crnog trzista je drasticna, ali je i rizik drasticno veci.Cossack wrote:Nazovi Univerzalno, FonTele, Kamconnecting, DigitalCity... pa ih pitaj koliko traje garancija i šta sve pokriva.
Iskreno ja licno vidim dvije prednosti kupovine kod operatera (sto jest jest gule brate ko babun bananu) prvo sto sam rahat sa servisom i reklamacijama, a drugo samog sam sebe natjerao da nosim jedan mobitel minimum dvije godine. Veliki plus je i kupovina na rate, da dajem kes u komadu puno manje para bih potrosio na mobitel nego ovako. Opet kazem jedini nedostatak je nesto visa cijena, ali poslije 2-3 rate navikne se covjek.
- zateznistub
#53042 Re: BHTelecom All About
Lično do nekih 300 KM mogu uzeti uređaj kod piljara, preko te cifre je cisti mazohitam...
- drug_profi
#53043 Re: BHTelecom All About
Ja do sad od nekih 20-tak telefona u kuci kupio 3 u telekomu. Sve ostalo kod "piljara".
Imao sa "piljarima" samo pozitivna iskustva.
Imao sa "piljarima" samo pozitivna iskustva.
- arnes_king
#53044 Re: BHTelecom All About
Izvini, ali nemam ja vremena za trolanje niti takve stvari, pogledaj malo moje postove pa ces vidjeti da se ne bavim time, niti vidim razlog zasto bih. Samo sam napisao svoje misljenje i iskustvo, a tebi ako iz nekih razloga to ne pase ne moras se odmah tako postavljatijarobot wrote:Čuj majketi "neki Huawei P8"arnes_king wrote:Nista mi to ne znaci, evo ovaj S7 Edge nosio jednom na servis radi napuhane baterije i zamijenili pod garancijom. Nakon mjesec dana se opet napuhala i odnesem im telefon, kazu moram platiti 97KM jer je proslo 12 mj (koliko je garancija na bateriju). Da to sve bude jos sjajnije kaze da ce mi displej zamijenuti pod garancijom, a displej mi bio bez packe. Pitam ih zasto displej kaze ima mrlju u cosku, sigurno oni ostetili ...Cossack wrote: Kod BHT imaš normalnu garanciju pune 2 godine i zamjenski telefon dok ga ne poprave. Većina ostalih ima nikakvu garanciju koja traje 1 godinu. Uzmi i to u obzir.
U svakom slucaju hvala za savjete, ali eto i moje iskustvo.. Koliko trolaš i koliko poznaješ telefone nazivaš P8 neki i Huawei neki a huawei drugi u svijetu po prodaji smartfona .
- Quaresma
#53045 Re: BHTelecom All About
pa poredite operatere sa piljaramasencobih wrote:https://www.t-mobile.com/cell-phone/samsung-galaxy-s8
ili kod ovih
u piljarama ce se uvijek mjenjati cijena, kod operatera u vecini slucajeva ostaje ista pocetna cijena kao kad je izasao uredjaj, do izlaska novog modela
tako je vazda bilo, ne znam cemu cudjenje i takvo poredjenje.
ali slazem se da kod operatera treba da bude u startu jeftiniji uredjaj. jer retardirano je da nekim kojima istice ugovor pred izlazak novog modela, placa punu cijenu kao kad je izasao telefon.
meni u februaru ističe ugovor, pa jel moze gore od toga. vecina flagshipa bude tad predstavljeno i onda cekaj da stigne u telekom.
-
zippoo87
#53046 Re: BHTelecom All About
nije poenta to sto te nazvao "trolom";nego si fakat napisao besmislicuarnes_king wrote: Izvini, ali nemam ja vremena za trolanje niti takve stvari, pogledaj malo moje postove pa ces vidjeti da se ne bavim time, niti vidim razlog zasto bih. Samo sam napisao svoje misljenje i iskustvo, a tebi ako iz nekih razloga to ne pase ne moras se odmah tako postavljati
huawei p8 je bio flagship prije 2 godine i to je top klasa kod huaweia i ne vjerujem da je za 2 godine postao "smece"
moguce je jedino da dugo na njemu nije radjen factory reset ili update,pa je vremenom pokupio smeca i usporio
ovo se desava kod svakog android telefona,vremenom uspori ali nesto mi cudno da top klasa toliko uspori da ni poziv ne mozes obaviti
- thekupus
#53047 Re: BHTelecom All About
Koliko treba da stigne telefon kad se naruci? Rijec je o Honor 8
-
isx
#53048 Re: BHTelecom All About
Trebam kupiti dsl modem, ruter imam. Sta mi preporucujete, sve sto gledam su ruteri bez modema.
-
ing-ecc
#53049 Re: BHTelecom All About
A za sto bi kupio dsl modemisx wrote:Trebam kupiti dsl modem, ruter imam. Sta mi preporucujete, sve sto gledam su ruteri bez modema.
Sama cinjenica da si uocio 'sve su ruteri bez modem' pokazuje na ozbiljnost kupovine dsl modema.
-
isx
#53050 Re: BHTelecom All About
Kad si na liniji vec, daj pomagaj. Od nedavno mi zuji neki telekomov tplink modem i diskonektuje svakih pet minuta. Imam pored njega asus masinu od rutera za mrezu po kuci tako da mi to ne treba. Imal’ sanse da mi telekom zamijeni ovo malo modema?ing-ecc wrote:A za sto bi kupio dsl modemisx wrote:Trebam kupiti dsl modem, ruter imam. Sta mi preporucujete, sve sto gledam su ruteri bez modema.To je rizicno
![]()
Sama cinjenica da si uocio 'sve su ruteri bez modem' pokazuje na ozbiljnost kupovine dsl modema.
Stoga moje pitanje.