Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Šunj

#53026 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Šunj »

Pratili ga nakon izlaska iz zatvora
Nijemci uhitili islamista iz Srbije. Planirao se zaletiti kamionom u masu ljudi!

Osumnjičeni je sve do prije nekoliko tjedana bio u zatvoru, ali se po izlasku iz zatvora odmah kod službi sigurnosti pojavila sumnja da bi mogao planirati napade zbog čega je označen kao "opasan".
Image
Njemačka policija u gradu Essenu uhitila je državljanina Srbije osumnjičenog da je islamist koji je planirao napade u Njemačkoj, javili su njemački mediji.
Trenutno se nalazi u pritvoru gdje čeka deportaciju koja bi mogla uslijediti za koji dan.
Osumnjičeni je sve do prije nekoliko tjedana bio u zatvoru, ali se po izlasku iz zatvora odmah kod službi sigurnosti pojavila sumnja da bi mogao planirati napade zbog čega je označen kao "opasan".

Uhićeni državljanin Srbije je održavao kontakte sa jednom mrežom islamista, a postoji sumnja da se želio kamionom zaletjeti u skupinu ljudi, piše Bild.

Osumnjičenik je uhićen u svom stanu u Oberhausenu da bi potom sud prihvatio zahtjev imigracijskih organa i Oberhausenu koji su zatražili njegovu deportaciju.

Glasnogovornik unutarnjih poslova je rekao da nema prepreka za deportaciju jer osumnjičenik ilegalno boravi u Njemačkoj.
pa koliko ima ovih srpskih obraćenika koji prelaze na islam i sami se obrezuju
Acid25

#53027 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

Image
Toffee karamela

#53028 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Toffee karamela »

Evo i ovaj obućar ne dobi vizu, ovaj što je stJeo Melaniju obradovat cipelama :roll:

Ali gledajte sad nastavka priče:

"Nakon što Dodik nije dobio vizu, htio je on da povede na bal predsjednika RS-a, ali se, kaže, pobunila njegova supruga, koja je željela da putuje s njim u Ameriku".

Dakle možete li vi povest kao gosta osobu kojoj je već prethodno uskraćena viza, ono ambasada ti ne da vizu ali te Melanijin obućar prevede jer ima pravo da dovede još nekog sa sobom, pa ima li tu elementarne logike :ups:
Last edited by Toffee karamela on 16/01/2017 00:33, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#53029 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

Toffee karamela wrote:Evo i ovaj obućar ne dobi vizu, ovaj što je stJeo Melaniju obradovat cipelama :roll:

Ali gledajte sad nastavka priče:

"Nakon što Dodik nije dobio vizu, htio je on da povede na bal predsjednika RS-a, ali se, kaže, pobunila njegova supruga, koja je željela da putuje s njim u Ameriku".

Dakle moćete li vi povest kao gosta osobu kojoj je već prethodno uskraćena viza, ono ambasada ti ne da vizu ali te Melanijin obućar prevede jer ima pravo da dovede još nekog sa sobom, pa ima li tu elementarne logike :ups:
ma....zar je to moguce....opancar dobije vizu a precednik drzavetine ne dobije.....
bem te cemeriko i ljudska prava tvoja... :D
mO k3

#53030 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-j ... /170115060

Ako se odrekne pasosa , da li po zakonu smije da bude predsjednik malog cetniteta
archi_a

#53031 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Vijest bi bila: odrekao sam se .
Kako god, odrekni se, izrode. :thumbup:
Ajatolah_

#53032 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ajatolah_ »

mO k3 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-j ... /170115060

Ako se odrekne pasosa , da li po zakonu smije da bude predsjednik malog cetniteta
Pa nije rekao da se želi odreći državljanstva, nego pasoša. Pasoš je samo putna isprava i nema nikakve veze s obavljanjem funkcije.

S tim da mi nije poznato da postoji postupak "odricanja pasoša".
skupljac_zeljeza

#53033 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by skupljac_zeljeza »

Ovako su i Miloševića voljeli svi mediji i .....

Drvenija87

#53034 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Drvenija87 »

Od Njemacke nema vise novca.

seln

#53035 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

Drvenija87 wrote:Od Njemacke nema vise novca.

Koji provincijski akcent kod ovog reportera...
Toffee karamela

#53036 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Ajatolah_ wrote:

Pa nije rekao da se želi odreći državljanstva, nego pasoša. Pasoš je samo putna isprava i nema nikakve veze s obavljanjem funkcije.

Ni meni to nije poznato, ima li crni Mile na platnom spisku ijednog suvislog pravnika da mu pojasni neke stvari? Mislim može on zafrljačiti pasoš ali se ne može odreći državljanstva BiH jer onda ne bi mogao ni ordinirati kao preCjednik :-D
GeeTnT

#53037 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

Dodik "skinuo" veterane sa budzeta..... :lol:
Hemel

#53038 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hemel »

Toffee karamela wrote:
Ni meni to nije poznato, ima li crni Mile na platnom spisku ijednog suvislog pravnika da mu pojasni neke stvari? Mislim može on zafrljačiti pasoš ali se ne može odreći državljanstva BiH jer onda ne bi mogao ni ordinirati kao preCjednik :-D
Sve on ima i pravnike i ekonomiste i on dobro sve zna ali na zalost ogromna vecina NE.

Zato mu godinama prolazi ovakva spika.
BHCluster

#53039 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

Ajatolah_ wrote:

Pa nije do pasosa nego do krkana sto ga ima. Nece on dobiti vizu ni sa Srbijanskim pasosom
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#53040 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

GeeTnT wrote:Dodik "skinuo" veterane sa budzeta..... :lol:
Ovo je neki nesporazum,jer je slijedeće godine za rođendan šumske predviđeno da veterani marširaju na paradi umjesto jedinica
komunalne službe! :mrgreen:
Vitezanin

#53041 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Vitezanin »

Ma to "odricanje od pasoša" je predstava za javnost, da se glasačima-ovcama još jednom simbolično pokaže kako se trebaju dići ruke od države BiH.

A radi se maksimalno o tome da ne putuje više s bosanskim nego srpskim pasošem. :D To je nešto oko čega se inače ne drami, obični odabir. :D Ali u ovom slučaju to se koristi kao predstava, teatralni pristup politici kojem će biti posvećeno 20 minuta centralnog dnevnika RTRS-a.
mayab

#53042 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Image
Toffee karamela

#53043 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Ne plači Mile miša mu, možda da onaj tvoj obućar ponudi cipele Ivanki, ako ti ona pošalje invitejšn upadaš 100%, ipak je ona Trampovo omiljeno dijete, ovu maćehu niko joj izgleda ne šljivi :lol:

Image
argyle

#53044 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by argyle »

archi_a

#53045 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Dobro jutro.

Image

:lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#53046 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Znaci, doslo je do toga da se PreCjednik odrekne ovog drzavljanstva tzv. BiH.
Ako. Ne bi on to nikad ni prihvatio, nego mu neko podmetnu u hurmasice...neku drogu :oops: :mrgreen: i tako on u neznani potpisa.
Kad se probudio, ima sta i vidjeti :-) :skoljka:
A i koji ce mu q bh pasos, ionako s njim ne moze nigdje :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53047 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

ilkbahar wrote:Ako dodje do toga da se RS odvoji, nazalost Srbi koji zi e u Federaciji morat ce da isele u RS, nek nam ih ne ostavljaju, iz inata....šteta dobrih ljudi i prijatelja....bice svega... :bih:
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» ilkbahar

mjesec
:roll:
Altsa

#53048 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Altsa »

problemnatravunu wrote:Šta je ,bre, ovo danas, prvi dan nove godine, a u Lukavici sve prodavnice rade.
Anarhija, druže presjeniče izgleda....
Za tzv. 9 januar nije bilo slavljenickih zastava.
skupljac_zeljeza

#53049 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by skupljac_zeljeza »

Altsa wrote:
problemnatravunu wrote:Šta je ,bre, ovo danas, prvi dan nove godine, a u Lukavici sve prodavnice rade.
Dudaković u subotu navečer...
Sva ova farsa oko 9. januara je zamajavanje. Nije u pitanju da ili ne 9. januar, u pitanju je sprovođenje odluka Ustavnog suda BiH a posebno su pitanje ljudi koji su trebali da sprovode te odluke i zakone. To je negiranje države. Svaki praznik mora biti veselje i niko u svijetu ne slavi početak Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata, slavi se kraj rata. U entitetu RS slave početak rata, kada su najavili genocid. Međutim, da ima pameti kod tog srbijanskog rukovodstva i srpskog naroda oni bi njihove generale pozvali na odgovornost što nisu realizovali ciljeve. Nije stvorena Velika Srbija, nisu izašli na more, nisu pocijepali BiH. Da se razumjemo, Atif Dudaković se nije borio ni protiv muslimana, ni pravoslavaca, ni katolika. Atif Dudaković se borio protiv agresora na svoju zemlju. I budem li trebao sutra, neka znaju da ću se opet boriti. Postavlja se pitanje hoće li imati kritična masa patriota da odbrane Bosnu? Ima je i ta snaga se vidi. I ja sam došao ovdje među vas da vam otvoreno kažem da ću raditi na našem umrežavanju- podvukao je Dudaković.

On je dodao da smo olako napustili služenje vojnog roka.

-Ali ja ću otvoreno reći da svaki Bošnjak sa 17 godina mora sebi kupiti “alfa uniformu”, čizme, vreću za spavanje, ranac i kraj priče. Kao što imamo fizičku kulturu, radnu kulturu, kulturu ishrane, mi moramo razvijati kulturu pamćenja i kulturu odbrane. Moramo sebi priznati da su Bošnjaci prilično zapušten narod. Ali moramo znati da smo i takvi po prvi put u historiji se borili za našu Bosnu i Hercegovinu. Nije to bila ni Handžar divizija, ni 16. Muslimanska, nije to bila ni Osma muslimanska krajiška, nego je to bio prvi, Drugi, Peti… korpus Armije BiH-kazao je Dudaković.

General Dudaković je istakao da Slovenci kažu: “Mi ne pripadamo Balkanu”, Hrvati: “Moglo je bit drugačije”, Srbi: “Što nam je bre ovo trebalo”, a Mujo: “Šta se ovo dešava”.

-To je ono što moramo mijenjati, odnosno da ne djelujemo sa zakašnjenjem. Pametni ljudi imaju predviđanje i pametni ljudi imaju organizaciju. Majka se ne može poroditi bez pomoći, ni dijete prohodati, niti se školovati bez pomoći. Tu neki narodi imaju kodeks, Albanci kažu “besa”. Dakle, mi moramo jedan drugog pomoći. Mi lako planemo, lako se zamjerimo, posvađamo i podijelimo. Mi se lako okrećemo jedni protiv drugih i to moramo prestati i mora se jednom povući ta linija. To zahtijeva i naša vjera. Da jedan drugom halalimo. Čuveni filozof Niče je rekao: “Ako želite nešto obezvrijediti – omasovite ga” i zato mi u našoj državi imamo bezbroj političkih organizacija, bezbroj boračkih organizacija. Jednom se moramo dignuti od tih hajduka. Prošlo je vrijeme hajduk Stanka, hajduk Veljka i hajduk Novaka-kazao je Dudaković.

Kada je 1992. godine napadnuta moja zemlja, ja sam osjetio obavezu ili moranje da dođem tamo gdje se pruža otpor, odnosno u Bihać i učestvovao sam u organizaciji i pripremi za odbranu moga naroda sa ciljem da se ne ponovi Foča i Pavle Đurišič, dodao je.

-Ja sam dane i noći proveo proučavajući Drugi svjetski rat. Plašio sam se kada dignem ruku hoće li ljudi ići za mnom, kada naredim hoće li se naređenje izvršiti, pa i danas zemlja je onolika i onakva koliko je silom uspostavljena. Zakoni moraju funkcionisati. A neprijateljima nemamo pravo praštati, samo Onaj gore ima to pravo jer, On zna pravu istinu, a ovdje kod nas postoji sud- zaključio je Dudaković.
GAU8

#53050 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GAU8 »

skupljac_zeljeza wrote:
Altsa wrote:
Dudaković u subotu navečer...
Sva ova farsa oko 9. januara je zamajavanje. Nije u pitanju da ili ne 9. januar, u pitanju je sprovođenje odluka Ustavnog suda BiH a posebno su pitanje ljudi koji su trebali da sprovode te odluke i zakone. To je negiranje države. Svaki praznik mora biti veselje i niko u svijetu ne slavi početak Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata, slavi se kraj rata. U entitetu RS slave početak rata, kada su najavili genocid. Međutim, da ima pameti kod tog srbijanskog rukovodstva i srpskog naroda oni bi njihove generale pozvali na odgovornost što nisu realizovali ciljeve. Nije stvorena Velika Srbija, nisu izašli na more, nisu pocijepali BiH. Da se razumjemo, Atif Dudaković se nije borio ni protiv muslimana, ni pravoslavaca, ni katolika. Atif Dudaković se borio protiv agresora na svoju zemlju. I budem li trebao sutra, neka znaju da ću se opet boriti. Postavlja se pitanje hoće li imati kritična masa patriota da odbrane Bosnu? Ima je i ta snaga se vidi. I ja sam došao ovdje među vas da vam otvoreno kažem da ću raditi na našem umrežavanju- podvukao je Dudaković.

On je dodao da smo olako napustili služenje vojnog roka.

-Ali ja ću otvoreno reći da svaki Bošnjak sa 17 godina mora sebi kupiti “alfa uniformu”, čizme, vreću za spavanje, ranac i kraj priče. Kao što imamo fizičku kulturu, radnu kulturu, kulturu ishrane, mi moramo razvijati kulturu pamćenja i kulturu odbrane. Moramo sebi priznati da su Bošnjaci prilično zapušten narod. Ali moramo znati da smo i takvi po prvi put u historiji se borili za našu Bosnu i Hercegovinu. Nije to bila ni Handžar divizija, ni 16. Muslimanska, nije to bila ni Osma muslimanska krajiška, nego je to bio prvi, Drugi, Peti… korpus Armije BiH-kazao je Dudaković.

General Dudaković je istakao da Slovenci kažu: “Mi ne pripadamo Balkanu”, Hrvati: “Moglo je bit drugačije”, Srbi: “Što nam je bre ovo trebalo”, a Mujo: “Šta se ovo dešava”.

-To je ono što moramo mijenjati, odnosno da ne djelujemo sa zakašnjenjem. Pametni ljudi imaju predviđanje i pametni ljudi imaju organizaciju. Majka se ne može poroditi bez pomoći, ni dijete prohodati, niti se školovati bez pomoći. Tu neki narodi imaju kodeks, Albanci kažu “besa”. Dakle, mi moramo jedan drugog pomoći. Mi lako planemo, lako se zamjerimo, posvađamo i podijelimo. Mi se lako okrećemo jedni protiv drugih i to moramo prestati i mora se jednom povući ta linija. To zahtijeva i naša vjera. Da jedan drugom halalimo. Čuveni filozof Niče je rekao: “Ako želite nešto obezvrijediti – omasovite ga” i zato mi u našoj državi imamo bezbroj političkih organizacija, bezbroj boračkih organizacija. Jednom se moramo dignuti od tih hajduka. Prošlo je vrijeme hajduk Stanka, hajduk Veljka i hajduk Novaka-kazao je Dudaković.

Kada je 1992. godine napadnuta moja zemlja, ja sam osjetio obavezu ili moranje da dođem tamo gdje se pruža otpor, odnosno u Bihać i učestvovao sam u organizaciji i pripremi za odbranu moga naroda sa ciljem da se ne ponovi Foča i Pavle Đurišič, dodao je.

-Ja sam dane i noći proveo proučavajući Drugi svjetski rat. Plašio sam se kada dignem ruku hoće li ljudi ići za mnom, kada naredim hoće li se naređenje izvršiti, pa i danas zemlja je onolika i onakva koliko je silom uspostavljena. Zakoni moraju funkcionisati. A neprijateljima nemamo pravo praštati, samo Onaj gore ima to pravo jer, On zna pravu istinu, a ovdje kod nas postoji sud- zaključio je Dudaković.

Kad babini sinovi uzmu puške i ja ću.
Inače jedite govna, dosta slanja sirotinje da gine za guzonje. Profiteri će profitirati, a ti se sirotinjo jebi...
Locked