Mislim da će Ukrajina na kraju biti podijeljena između Zapada i Rusije i to je jedna nova željezna zavjesa u Europi. Pisao sam već o tome u januaru, čini mi se.
Rusi neće mariti za sankcije, jer je to narod koji može jesti korijenje, travu, zemlju, šta god. Oni nisu živjeli niti jedan dan u demokratiji. Gledao sam da imaju kanibale u urbanim područjima. Navikli su na kult vođe i da se žrtvuju za sveti, državni cilj. Propaganda će tamo obraditi stanovništvo da se Rusija borila protiv nacista i mrskog Zapada u svrhu odbrane ruskog stanovništva u Ukrajini, a one koji pokušaju da se pobune čeka dugogodišnja robija. Njihovo mlado stanovništvo mahom je nacističko. Gaje kult Slavena, nadmoći bijelaca, pravoslavlja i mrze sve što je drugačije. Baš su prije nekoliko mjeseci nekoj crkinji koja ima hiljadu pratilaca na YouTubeu hakovali profil samo zato što je crne puti i što im se usput nije svidjela. Žene su druga priča. One na stranca gledaju kao na kovčeg pun para. Uskoro bi mogli postati zimska verzija Tajlanda. Ovi stari još žive u vremenu SSSR-a. Sve skupa dobije se jedna nazadna i primitivna nacija, koja nema veće pretenzije da izgradi normalniji život sa otvorenijim pogledima na svijet.
Što se tiče agresije na Ukrajinu, oni definitivno nisu ovo planirali i koštat će ih mnogo više nego što su zamislili. Ipak, sada im nema nazad. Mada se mora priznati da ostvaruju uspjeh kada shvatimo da na ratište šalju golobrade mladiće, starce, Mongole, Čečene, ostale mulate koji nisu pripremani na sve ovo; izuzev Čečena, mada mislim da su i oni nešto bolja pješadija. Ne žrtvuju mnogo svoje Ruse. Čak su uslovili Kirgistan i Tadžikistan da daju vojnike na raspolaganje, jer ne žele svoje vojnike žrtvovati. Oni ovaj rat žele dobiti ne računajući cijenu ljudskih, neruskih žrtava i skalamerije. Tome u prilog slabe zemlje koje su dio zamišljene imperije.
Jedna stvar mi nije jasna. Kako Ukrajini, zemlji od 44 miliona trebaju dobrovoljci, koji su opet mahom civili. Prije mjesec dana smo slušali kako će ih i žene pobiti, evo gledamo organizaciju stanovništva sa molotovljevim koktelima, ali opet kažu da im fali ljudstvo. Nemoguće. Koliko je Rusa napalo? 150-300 hiljada? Da mobilizuju 5% stanovništva imaju 2 miliona. Ili se tamo dešava nešto što mi ne znamo.
EDIT:
Vučić: Srbija se danas pridružila osudi napada na Ukrajinu, nismo to smjeli da prešutimo
https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /220302154
On je zahvalio predsjednicima Evropske komisije i Evropskog vijeća, kao i predstavnicima SAD-a, na korektnosti.