Stvarno je velika glupost raspravljati o ovome. Čim se spomene vjera na forumu, sve krene nizbrdo. Sto ljudi, sto različitih mišljenja i stavova a nije se rodio ko je narodu ugodio.
A evo i mog stava, pa da imamo i sto prvi. Po mom mišljenju, apsolutno pogrešno je nekoga zbog jedne vjeroispovijesti stavljati na jednu stranu, a onog drugog na drugu. Npr, ako si ti muslimanka i za tebe je islam svetinja i samo se možeš udati za muslimana jer je tako bolje i ima smisla, jer što bi ti sebi "zakomplikovala" život sa čovjekom druge vjere, nećeš izabrati nekog recimo pravoslavca ili katolika, nebitno, iako je on možda bolji čovjek od ovog tvoje vjere. Znači nema veze što je on u svakom pogledu bolja osoba, kulturniji, odosi se prema tebi kao ljudskom biću itd., ti ćeš izabrati onog prvog samo zato što je tvoje vjere, jer zaboga, ako izabereš ovog druge vjere kako ćete se vi dogovoriti oko imena djeteta jer je to od životnog značaja. Gluho bilo da mi se dijete zove Nikolina a ona muslimanka

, jelde? Kakve vi samo gluposti valjate, to nije humano.
Zar je stvarno još uvijek kod nas takvo iskrivljeno razmišljanje da se ispred boljeg čovjeka stavi osoba svoje vjere
jer je tako lakše, ili ispravnije? Kao da to što je on tvoje vjere garantuje da je i dobra osoba i šta sve ne.
sanjam-te wrote:Meni je moja vjera na prvom mjestu i uvijek bih pravila izbor na osnovu toga.
Zaista mi je žao u kakvom okruženju živim...
I da samo dodam da su me uvijek privlačila strana imena, pogotovo keltska, i jel sad to znači da sam izrod i manje vrijedim, iako sam na
papiru musliman?