SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cigara

#5301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Jedno je samar... jbga ima situacija u zivotu gdje glupaca zasluzi preko usta, toga ste svi svjesni. Ako se ne razumijemo krenite od kurava koje drugima kvare ozbiljne veze, do mahalusa koje ti dugim jezikom sjebu neke stvari...(ne nisam nikad udario al znam neke koje jesu i razlozi su bili jaki)

Al baciti curu na pod i izudarati je ko da je klosar neki... neko rece treba velika sila da se nos slomi... i ne treba bas. Ono sto sam ja zakljucio iz ovog je da je on nju par minuta udarao u lice i tek tad slomio nos... znaci pored toga sto je babin picic frajer ne moze meda s kasike.
Trebalo bi da njega sahvata neko pa snimiti njegovu reakciju i staviti na internet
pirpa

#5302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pirpa »

hamalalija wrote: Razumijem sto govoris o histeriji a razumijem i ovja drugi primjer ali ni jedan od ova dva primjera nije dovoljan razlog da se zena udari, pazi ovo zene tuku samo PIZDE od ljudi, to je tako pa ti sad navedi 100000 primjera gdje bi ti opravdano (po tvom kontu) samaro zenu.
jesil ikad bio u situaciji da je djevojka u pjanom stanju ili drogiranom u naletu histerije zaljece se na tebe udara te,cupa,baca stolicu,flasu,pokusava te zbosti nozem ili isjeci staklom?
ja sam se toga nagledao u zivotu milion puta zato i kazem da vise volm primiti batine od covjeka nego imati posla sa zenskom histerijom.
ustvari navedi mi licni primjer histericne osobe i kako si se odbranio od nje ili si pustio da te samara,udara, na sred ulice ili kafica.
pirpa

#5303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pirpa »

cigara wrote:Jedno je samar... jbga ima situacija u zivotu gdje glupaca zasluzi preko usta, toga ste svi svjesni. Ako se ne razumijemo krenite od kurava koje drugima kvare ozbiljne veze, do mahalusa koje ti dugim jezikom sjebu neke stvari...(ne nisam nikad udario al znam neke koje jesu i razlozi su bili jaki)

Al baciti curu na pod i izudarati je ko da je klosar neki... neko rece treba velika sila da se nos slomi... i ne treba bas. Ono sto sam ja zakljucio iz ovog je da je on nju par minuta udarao u lice i tek tad slomio nos... znaci pored toga sto je babin picic frajer ne moze meda s kasike.
Trebalo bi da njega sahvata neko pa snimiti njegovu reakciju i staviti na internet
da se razumijemo ja licno nisam i nikad ne bi prebio curu, a samar je sasvim druga prica. a i to u zasluzenim okolnostima kao sto sam vec naveo u prehodnom postu.
hamalalija

#5304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hamalalija »

Ma ljudi o cemu vi, jel to pokusavate opravdati samaranje zene, znam i meni nekada pukne flm u svadju pa mi dodje da ju razljepim po zidu ali ne povisimi ni ton na nju. Sta treba spucati joj samar i kazem ono pa trazila si a i meni se omaklo, sutra ce mi se omaci stoc, prekosutra pepeljara, 5 dan lomim kosti, 10 dan dzenaza.
De malo preispitajte se. Ako opravdavate samar a niste u braku ni u kom slucaju se ne zenite.

@prpa
nisam bio nikada u takvoj situaciji
niti bi se u startu doveo u takvu situaciju
kada bi skontao situaciju fino bi otisao

znaci najveci problem je sto ce te ta histericna zeMska izofirati na ulici
jebe mi se za ulicu i raju, necu da tucem zenu, pa makar ja najvecka ckapi ispao
agent_zero

#5305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by agent_zero »

@pirpa

Priča i stavovi su ti tako primitivni da nemam riječi.
urban.

#5306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by urban. »

naravno, ne opravdavam udaranje zene i nikada necu, ali zar stvarno mislite da je on njoj dobacivao a ona rekla ''zasto mi to radis molim te'', a on je nakon toga isprebijao ?! :zzzz:
Pasiflora

#5307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Pasiflora »

hamalalija wrote:Ma ljudi o cemu vi, jel to pokusavate opravdati samaranje zene, znam i meni nekada pukne flm u svadju pa mi dodje da ju razljepim po zidu ali ne povisimi ni ton na nju. Sta treba spucati joj samar i kazem ono pa trazila si a i meni se omaklo, sutra ce mi se omaci stoc, prekosutra pepeljara, 5 dan lomim kosti, 10 dan dzenaza.
De malo preispitajte se. Ako opravdavate samar a niste u braku ni u kom slucaju se ne zenite.

@prpa

jebe mi se za ulicu i raju, necu da tucem zenu, pa makar ja najvecka ckapi ispao
Respect!
pirpa

#5308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pirpa »

hamalalija wrote:Ma ljudi o cemu vi, jel to pokusavate opravdati samaranje zene, znam i meni nekada pukne flm u svadju pa mi dodje da ju razljepim po zidu ali ne povisimi ni ton na nju. Sta treba spucati joj samar i kazem ono pa trazila si a i meni se omaklo, sutra ce mi se omaci stoc, prekosutra pepeljara, 5 dan lomim kosti, 10 dan dzenaza.

@prpa

posto nikad nisi bio u takvim situacijama onda ni sam zasigurno ne mozes da kazes da ne bi ?
da me je neko pitao prije 20god. bi li osamario djevojku/ zenu rekao bi mu "nek mi ruka odpadne al ne bi zensko udario) al zivot je cudan i niko ne zna sta ce misliti i kako ce se ponasati za godinu dana a da ne pricam o vise godina.zivot te nekad stavi u situaciju sto narod kaze"sam pojedes svoje govno"
BadBoy

#5309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BadBoy »

pirpa wrote:

@prpa

posto nikad nisi bio u takvim situacijama onda ni sam zasigurno ne mozes da kazes da ne bi ?
da me je neko pitao prije 20god. bi li osamario djevojku/ zenu rekao bi mu "nek mi ruka odpadne al ne bi zensko udario) al zivot je cudan i niko ne zna sta ce misliti i kako ce se ponasati za godinu dana a da ne pricam o vise godina.zivot te nekad stavi u situaciju sto narod kaze"sam pojedes svoje govno"
Šta god da se dešava, UVIJEK imaš opciju da okreneš leđa i odeš. Budi muško i džek i kontroliši se. Jedino ako krene na tebe sačmaricom da te baš ciljano ubije, brani se. Al takvih nindža žena ja kod nas još ne vidjoh.
poznanik

#5310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

pirpa wrote:...da me je neko pitao prije 20god. bi li osamario djevojku/ zenu rekao bi mu "nek mi ruka odpadne al ne bi zensko udario), al zivot je cudan i niko ne zna sta ce misliti i kako ce se ponasati za godinu dana a da ne pricam o vise godina.zivot te nekad stavi u situaciju sto narod kaze"sam pojedes svoje govno"

Hoćeš reći - što si stariji, sve si pametniji?

Zamisli, doživiš stotu... :-)
GaRGa

#5311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by GaRGa »

Zenama rijeci teze padaju od batina :)
pirpa

#5312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pirpa »

porediti svadzu sa histerijom je kao porediti jabuke sa kruskama.
prije nekoliko godina jedna djevojcica se zabavjala sa jednim kriminalcem i kad je taj kriminalac htjeo da se ozeni i kad je saopstio toj djevojcici ona je u naletu histerije uzela njegov pistoj i ubila se.
ovo je samo primjer sta je histerija.
a ovi europejci i spriceri molim vas kazite mi kako bi se snasli u ovoj situaciji.
npr.
bivsa djevojka koja ne zeli da prihvati da vise ne zelite da budete sa njom.
sretne vas u gradu sa djevojkom do koje vam je stalo i pocne da vam pravi scene.
vi fini kao sto i jeste ignorisete je i krenete svojim putem.djevojka koja je ljubomorna pocne da vas vrjedza a kasnije i da se zaljece na tu vasu djevojku, zeleci da se obracuna sa njom.
vi kao sto ste fini ufatite je za ruke i pokusavate je odmaci od vas i krenuti svojim putem u tom momentu u njoj se aktivira histerija u kojoj ona gubi kontrolu nad samom sobom i pretvara se u cudoviste koje pocinje da vas udara grebe, gadza ,sa svim i svacim cega se moze dohvatiti i vi sad hocete meni da kazete da ste toliko pribrani i hladni u toj situaciji da cete je smiriti nekim rjecima ili jednostavnim odlaskom sa tog mjesta i ako ona se ona stalno zaljece i radi pomenute divljacke stvari?
iskljucite policiju :D
cappy_tempo

#5314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

pa ko ti je kriv kad si naletio na takvu budalu :mrgreen: . opet udaranje nikako eh jedino ako oruzjem kakvim krene :mrgreen:
pirpa

#5315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pirpa »

cappy_tempo wrote:pa ko ti je kriv kad si naletio na takvu budalu :mrgreen: . opet udaranje nikako eh jedino ako oruzjem kakvim krene :mrgreen:
napisao sam npr. :D
mahalas505

#5316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Treba jos sacekati malo detaljnije informacije, ali da li je moguce da ovi sto budu sudjeni za ovo, da se brane cinjenicom da su to uradili u samoodbrani? Znam da to ne bi trebalo biti moguce po nasem KZ, jer ovdje dosta forumaasa govori da je dosta dobar taj zakon.
strong69

#5317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by strong69 »

Poceli su i nasim kucama da nas ubijaju. Mislim da smo dostigli vrhunac.
kokuz_sa

#5318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

mahalas505 wrote:
Treba jos sacekati malo detaljnije informacije, ali da li je moguce da ovi sto budu sudjeni za ovo, da se brane cinjenicom da su to uradili u samoodbrani? Znam da to ne bi trebalo biti moguce po nasem KZ, jer ovdje dosta forumaasa govori da je dosta dobar taj zakon.
kakva samoodbrana..
upad na tudju imovinu, teska i drska kradja, upotreba vatrenog oruzja..

Teži oblik razbojničke krađe (čl.277 st.1) postoji ako je učinilac sa umišljajem prilikom izvršenja djela nanio nekoj osobi tešku tjelesnu povredu, ako je djelo učinjeno u sastavu skupine, ili ako je pri izvršenju upotrijebljeno neko oružje ili opasno oruđe. Propisana je kazna zatvora najmanje 5 godina.

Najteži oblik razbojničke krađe (čl.277 st.2) postoji ako je pri izvršenju neka osoba s umišljajem lišena života. Propisana je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili dugotrajni zatvor

evo ovdje ima dosta napisano o kradji..(trazi moj duzi post)
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=25&p=6585666
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

strong69 wrote:Poceli su i nasim kucama da nas ubijaju. Mislim da smo dostigli vrhunac.
jbg i ovaj slucaj ce proci bez puno medijske paznje....
Covjek ubili na svom, jer ih je uhvatio kako kradu ...

Mi idalje sjedimo i cekamo da se nesto promjeni
O'zone
Globalni moderator

#5320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Ljude ubijaju na kućnom pragu a ovaj KONJINA priča o spomenicima
NAKON SKRNAVLJENJA SPOMENIKA U VELIKOM PARKU: Gradonačelnik Alija Behmen zatražio pojačan policijski angažman
Četvrtak | 14.06.2012.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je oštro osudio i izrazio ogorčenje zbog krađe bronzanih slova na postamentu Spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. u Velikom parku u centru grada, na lokalitetu koji je pod nadzorom policije

Također, prije nekoliko mjeseci, otuđene su biste književnika u Malom parku, Velikom parku i ispred Akademije likovnih umjetnosti, podsjeća se u saopćenju Gradske uprave Grada Sarajeva.

Stoga su Grad Sarajevo i gradonačelnik Behmen danas uputili pismo kantonalnom ministru unutrašnjih poslova Muhamedu Budimliću, komesaru MUP-a KS Vahidu Ćosiću i načelniku Prve policijske uprave Fahrudinu Halaču da u okviru svojih nadlžnosti i ovlaštenja preduzmu mjere u razrješavanju ovog slučaja i privođenju odgovornih.

"Ovakav način skrnavljenja spomenika vrijeđa sve građane, a posebno roditelje i porodice ubijene djece opkoljenog Sarajeva. Očekujemo značajniji angažman na provođenju i realizaciji sigurnosnog aspekta spomenika Sarajeva", istaknuo je u pismu gradonačelnika Behmena.
Pa KONJINO jedan angažuj policiju da čuva građane a ne spomenike valjda su ljudski životi na prvom mjestu a materijalna dobra na drugom ili se to u Vašoj vladavini promjenilo.
urban.

#5321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by urban. »

najgore je sto kod nas uhvatis lopova u stanu, ne smijes mu nista, udaris ga, tuzi te i placas kazne, ganjas se po sudovima...

najbolje ko u americi, na mom posjedu te uhvatim papa
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Prebijes ga, udaris glavom od radijator i kazes da je on tebe prvi napao, eto..
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

leet wrote:Prebijes ga, udaris glavom od radijator i kazes da je on tebe prvi napao, eto..
sta ako nemas radijator :?
pirpa

#5324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pirpa »

Yahel wrote:
leet wrote:Prebijes ga, udaris glavom od radijator i kazes da je on tebe prvi napao, eto..
imas zid :lol:
cappy_tempo

#5325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

Yahel wrote:
imaju vrata,zid,pepeljara,ako imas tv,a hoces da ga zamjenis eto prilike :D
Locked