vitezovi wrote:Do sada sam imao Moja TV, koju sam stavio na mirovanje 90 dana. Ako se Logosoft ne pokaže kako treba, vraćam se BH Telecomu.
mozes li uporediti servise oba provajdera, kod mene skoro niko ne koristi Moju TV pa me zanima usporedba, pogotovo ko je koristio i jedne i druge....
Pa ja sam tek počeo koristiti LOL usluge, pa još ne znam šta me čeka.
Što se tiče MojaTV usluge, koristio sam je od kraja 2010. do polovine ovog mjeseca. U početku sam imao problema sa zaleđivanjem slike, neprestanim "samopaljećim" resetovanjem modema itd. Zamjenom parice, ti su problemi nestali i bio sam vrlo zadovoljan uslugom (stabilna slika, stabilan internet, telefon fiksni ok...).
Glavni razlog zbog kojeg sam presao na LOL su sportklub kanali, jer volim englesku fudb. ligu i nba i dosadilo mi je više tražiti streamove po netu. Internet na LOL-u je nešto brži (uzeo sam trio light paket), bar nominalno, pa ni to nije loša stvar.
Paket trio-light odgovara paketu MojaTV full koji sam ja imao i jeftiniji je za 19 KM + PDV (55 KM > 36 KM). Najveći nedostatak koji me do sada sprečavao prelasku na logosoft je što Moja TV nudi besplatne pozive prema fiksnim BHT brojevima, a na koje moja supruga i ja trošimo dosta minuta (bolje reći sati). Ali za ovu razliku od 19 KM (+ pdv) koju uštedimo, mislim da će se ta cifra moći prebiti.
MojaTV je najavila od septembra uvođenje SK kanala za "nevjerovatnu" doplatu od 15 KM za SK kanale u SD rezoluciji, odnosno 25 KM za HD rezoluciju, tako da mi je to bila dodatna "odskočna" daska za prelazak na logosoft.
U svakom slučaju, nisam otkazao MojaTV, nego stavio ugovor na mirovanje od 90 dana. Ako budem zadovoljan logosoftom, onda prekidam ugovor sa BHT, a ako bude onako kako ovdje pojedinci pišu (internet oscilira, ne rade određeni kanali, fiksni telefon više ne radi nego što radi, niko se ne javlja na podršku...), onda ću se vratiti na MojaTV i gledati eng. ligu preko streamova.
Tako da, ako ima nego iz LOL podrške da ovo čita, apelujem da me ne razočaraju, nego alat u ruke i sredite tu "optiku".