Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zilog

#5301 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

hube wrote:Jedno je lapsus zbog brzine pisanja a drugo je nepismenost. Ti si sine nepismen a ja sam samo malo manje spretan u kucanju na tastaturi.
Džaba ti svo znanje svijeta o IT-u kad si nepismen.
:lol: :lol: :lol:

Ne mguo soj od smjhea... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

... da ti kzema...

...adresu foruma za pravopis... :lol: :lol: :lol:
semirsar

#5302 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

dragonz wrote:Ja mislim da oni nešto testiraju da nas obraduju jer su mi ovi problemi zadnjih dana pravo šuhveli.
Naravno, pa zar nisi znao da su se svi uposlenici zadali u testiranje novijeh 30 pinkaca. :mrgreen:
afannedim

#5303 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

U narednom periodu ce biti promjena u programskoj shemi, ali bih vise volio da Vam to bude pozitivno iznenadjenje, jer Super tv ne moze dugo bez promjena naravno pozitivnih za korisnike.

Srdačan pozdrav,

Ovaj sam mail dobio nakon pitanja da li će biti nekih novih kanala. CinemaTV radi i kod mene mada nisam još upratio neki dobar film i vrte spotove hanke, tome i pušenja.
MTV

#5304 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:U narednom periodu ce biti promjena u programskoj shemi, ali bih vise volio da Vam to bude pozitivno iznenadjenje, jer Super tv ne moze dugo bez promjena naravno pozitivnih za korisnike.

Srdačan pozdrav,

Ovaj sam mail dobio nakon pitanja da li će biti nekih novih kanala. CinemaTV radi i kod mene mada nisam još upratio neki dobar film i vrte spotove hanke, tome i pušenja.
Cinema TV mislim da ide u mpeg 4 formatu, pa je zato nekima crn. Muziku pustaju u pauzama od sat vremena izmedu filmova. :-)
Sjetite se da smo 28 pink kanala dobili sa zakasnjenjem, poceli 1 maja, a mi ih dobili sredinom juna (tako nesto je bilo nedrzi te me za rijeci :roll: ). Na pink facebook stranici je objavljeno pored 30 pink kanala od septembra, uskoro:
Pink HOROR
Pink COMEDY
PINKPEDIA
Pink MUSIC 4, 5... 8-)
Tako da ce pinkova biti vise od 60 kanala.

Jos kad bi nas iznenadili sa PRVOM TV, RTL 2 HR, DOMA TV... ili nekim HD kanalom :thumbup: (npr. LUXE HD, EUROSPORT 2 HD, NAT GEO HD, travel HD, MTV HD, nickelodeon HD)
afannedim

#5305 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:U narednom periodu ce biti promjena u programskoj shemi, ali bih vise volio da Vam to bude pozitivno iznenadjenje, jer Super tv ne moze dugo bez promjena naravno pozitivnih za korisnike.

Srdačan pozdrav,

Cinema TV mislim da ide u mpeg 4 formatu, pa je zato nekima crn. Muziku pustaju u pauzama od sat vremena izmedu filmova. :-)
Sjetite se da smo 28 pink kanala dobili sa zakasnjenjem, poceli 1 maja, a mi ih dobili sredinom juna (tako nesto je bilo nedrzi te me za rijeci :roll: ). Na pink facebook stranici je objavljeno pored 30 pink kanala od septembra, uskoro:
Pink HOROR
Pink COMEDY
PINKPEDIA
Pink MUSIC 4, 5... 8-)

Jos kad bi nas iznenadili sa PRVOM TV, RTL 2 HR, DOMA TV... ili nekim HD kanalom :thumbup: (npr. LUXE HD, EUROSPORT 2 HD, NAT GEO HD, travel HD, MTV HD, nickelodeon HD)
Ja sam pitao za EUROSPORT2 HD, odgovor je bio da neće u skorije vrijeme biti uvršten
The BEN10

#5306 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

MTV wrote:Tako da ce pinkova biti vise od 60 kanala.
Što se mene tiče, i ovo je previše, al et.
MTV wrote:Jos kad bi nas iznenadili sa PRVOM TV, RTL 2 HR, DOMA TV... ili nekim HD kanalom (npr. LUXE HD, EUROSPORT 2 HD, NAT GEO HD, travel HD, MTV HD, nickelodeon HD)
:thumbup:
E ovo je ono što se čeka - više HD kanala. Neko je već iznosio prijedlog da se uradi anketa kod gledalaca šta bi voljeli imati u HD-u, ili neka analiziraju šta se gleda više od ostalog.
6april

#5307 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 6april »

Da li iko od vas korisnika ima problem sa daljinskim od resivera... Evo vratio se s mora, vidim nesto daljinski nije u redu, moram se skroz resiveru da promijenim kanal. Prvo sam pomislio da nije baterija otisla. Odem i kupim kad vidim da nije do baterije. Znaci bukvalno na 1cm se moram primaci da promijenim kanal. Da li se ovo ikome desavalo? Mogu li to reklamirati kod logosofta? Ili je mozda do resivera... ne kontam fakat.

(daljinski mi nikada znaci nije ispao na pod pa da mogu reci da sam ja nesto uradio)
lajkujMe

#5308 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Kao korisnik Logosoft Interneta i telefona poboljsanja koja bih htio vidjeti su:

Kao prvo i najvaznije je stabilnost, zivcira me da po 5 puta dnevno padne net bez ikakvog razlog (+ oni ko fol prekidi optickog linka)
Poboljsanje Pinga jer im je ping katastrofa za online igranje.

A kad to rijese tek onda bih zamolio za postepeno povecavanje brzine interneta.
A bilo bi i pozeljno da korisnicima daju besplatno na koristenje wi-fi routera :D

Sto se telefona tice, nemam zamjerki, eto jedino bih pozelio jeftinije pozive prema Domacim mobilnim mrezama posebno prema Mtelu jer odrase tu novcanik pravo. A vala ako moguce i besplatne pozive prema svim fiksnim mrezama u BIH.

Toliko od mene.
Red Wolf

#5309 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Red Wolf »

lajkujMe wrote:Kao korisnik Logosoft Interneta i telefona poboljsanja koja bih htio vidjeti su:

Kao prvo i najvaznije je stabilnost, zivcira me da po 5 puta dnevno padne net bez ikakvog razlog (+ oni ko fol prekidi optickog linka)
Poboljsanje Pinga jer im je ping katastrofa za online igranje.

A kad to rijese tek onda bih zamolio za postepeno povecavanje brzine interneta.
A bilo bi i pozeljno da korisnicima daju besplatno na koristenje wi-fi routera :D

Sto se telefona tice, nemam zamjerki, eto jedino bih pozelio jeftinije pozive prema Domacim mobilnim mrezama posebno prema Mtelu jer odrase tu novcanik pravo. A vala ako moguce i besplatne pozive prema svim fiksnim mrezama u BIH.

Toliko od mene.
to,to za telefon,da uvedu priblizno kao telekom,tesko ce da moze besplatno prema svim al bar nesto priblizno tome, meni je internet i tv bez zamjerke
Sakazulu

#5310 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Poštovani,

Uskoro ćemo sve korisnike koji traže poboljšanja lagano izbaciti sa optike i prebaciti na extreme optic system....

To znači da će biti svega!

Vaš LOL Team :)

PS

I ja bih svašta nešto ali nas nikad ne pitaju šta bi htjeli... sram ih bilo!
farytale2013

#5311 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by farytale2013 »

ima li kakvih informacija o njemackim kanalima ARD i ZDF, hoce li se vracati u ponudu?
moranadruga

#5312 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moranadruga »

dadany wrote:pozz raja!

Procitah dosta postova o Logosoftu..( doduse dosta negativnih zadnji mjesec-dva)...

Nego, kontam da se prebacim s HS na Logosoft (tv i net).. Pa me zanima, jel stvarno toliko lose i jel mi bolje da ostanem gdje jesam?

:)
predji sto prije,nece ti biti idealno al je puno bolje sa logosoftom nego sa HS. :-D
semirsar

#5313 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote: Cinema TV mislim da ide u mpeg 4 formatu, pa je zato nekima crn. Muziku pustaju u pauzama od sat vremena izmedu filmova. :-)
Pink HOROR
Pink COMEDY
PINKPEDIA
Pink MUSIC 4, 5... 8-)

Korisnik sam Trio+ paketa, receiver Amino A130M, dakle, ne potpadam pod te "neke" korisnike, ili mozda cinema tv imaju samo oni sa novim receiverima?
Nokian808

#5314 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Kod mene isto Cinema TV uvijek crn ekran.
Uradio sam i reset i reload bar 5-6 puta u zadnja 2 dana ali ekran stoji stalno crn.
Resiver je Amino 130 znači HD resiver koji PODRŽAVA mp4. Hoćemo da proradi i na Aminu 130!
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#5315 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by BolanBolan »

Je l' ovo opet kao ranije nekad pao sportsport, sc i šta ja znam... Još malo pa bivši korisnik...

Edit: Evo krajem maja identično bilo, i to mislim da par dana nije radilo...
Image

Proradilo!
Sakazulu

#5316 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ja nisam radio ni reset ni reload i jučer na prekidač ugasim stb hd, kad ono proradio cinema tv...

I da.... slika je užas!
MTV

#5317 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:Poštovani,

Uskoro ćemo sve korisnike koji traže poboljšanja lagano izbaciti sa optike i prebaciti na extreme optic system....

Sta to znaci? :roll:
semirsar wrote: Korisnik sam Trio+ paketa, receiver Amino A130M, dakle, ne potpadam pod te "neke" korisnike, ili mozda cinema tv imaju samo oni sa novim receiverima?
Nokian808 wrote:Kod mene isto Cinema TV uvijek crn ekran.
Uradio sam i reset i reload bar 5-6 puta u zadnja 2 dana ali ekran stoji stalno crn.
Resiver je Amino 130 znači HD resiver koji PODRŽAVA mp4. Hoćemo da proradi i na Aminu 130!
Kod mene je AirTies HD (Trio Light) radi normalno, samo sam uradio reload. Slika je losa kad su stari spotovi u 4:3 formatu, a kad su u 16:9 nisu losi.
Semirsar izvinjavam se za to "neke" :)
BolanBolan

#5318 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by BolanBolan »

MTV wrote:
Sakazulu wrote:Poštovani,

Sta to znaci? :roll:
Gdje objavljeno ovo, na stranici ovo ne vidim, ili je mailom poslano?!
Sakazulu

#5319 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Objavljeno je tu, na forumu, od strane mene da malo štrecnem koga :) :skoljka:
Dzontra_Volta

#5320 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

vitezovi wrote:
Do sada sam imao Moja TV, koju sam stavio na mirovanje 90 dana. Ako se Logosoft ne pokaže kako treba, vraćam se BH Telecomu.
mozes li uporediti servise oba provajdera, kod mene skoro niko ne koristi Moju TV pa me zanima usporedba, pogotovo ko je koristio i jedne i druge....
Pa ja sam tek počeo koristiti LOL usluge, pa još ne znam šta me čeka.
Što se tiče MojaTV usluge, koristio sam je od kraja 2010. do polovine ovog mjeseca. U početku sam imao problema sa zaleđivanjem slike, neprestanim "samopaljećim" resetovanjem modema itd. Zamjenom parice, ti su problemi nestali i bio sam vrlo zadovoljan uslugom (stabilna slika, stabilan internet, telefon fiksni ok...).
Glavni razlog zbog kojeg sam presao na LOL su sportklub kanali, jer volim englesku fudb. ligu i nba i dosadilo mi je više tražiti streamove po netu. Internet na LOL-u je nešto brži (uzeo sam trio light paket), bar nominalno, pa ni to nije loša stvar.
Paket trio-light odgovara paketu MojaTV full koji sam ja imao i jeftiniji je za 19 KM + PDV (55 KM > 36 KM). Najveći nedostatak koji me do sada sprečavao prelasku na logosoft je što Moja TV nudi besplatne pozive prema fiksnim BHT brojevima, a na koje moja supruga i ja trošimo dosta minuta (bolje reći sati). Ali za ovu razliku od 19 KM (+ pdv) koju uštedimo, mislim da će se ta cifra moći prebiti.
MojaTV je najavila od septembra uvođenje SK kanala za "nevjerovatnu" doplatu od 15 KM za SK kanale u SD rezoluciji, odnosno 25 KM za HD rezoluciju, tako da mi je to bila dodatna "odskočna" daska za prelazak na logosoft.
U svakom slučaju, nisam otkazao MojaTV, nego stavio ugovor na mirovanje od 90 dana. Ako budem zadovoljan logosoftom, onda prekidam ugovor sa BHT, a ako bude onako kako ovdje pojedinci pišu (internet oscilira, ne rade određeni kanali, fiksni telefon više ne radi nego što radi, niko se ne javlja na podršku...), onda ću se vratiti na MojaTV i gledati eng. ligu preko streamova.
Tako da, ako ima nego iz LOL podrške da ovo čita, apelujem da me ne razočaraju, nego alat u ruke i sredite tu "optiku". :D
BolanBolan

#5321 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by BolanBolan »

Ja sam isto tako nekad bio na BHTu, pređem na LOL, nikad se pokajao nisam, štaviše, niko sretniji od mene što imam pristup LOLu dok su se drugi patili sa kojekakvim provajderima. I dalje vjerujem da je LOL bolja opcija od telekoma i da se nećeš pokajati. Za SuperTV ti ne mogu ništa reći, jer je nemam mada razmišljam da i ja uzmem taj Trio Light paket ako ne pređem na Telemach. Još uvijek vagam, 60%:40% šanse da ću da pređem, mada ću još pitati one radnice da vidim šta je u pitanju, hoće li biti bolje, hoće li biti kakvih poboljšanja, novih ponuda, usluga... Zašto sam nezadovoljan - od kako su počeli sa pružanjem xDSLa ja sam njihov korisnik, znam kako je bilo nekad a sad ne prođe dan da nemam neki problem, a nisam tip koji će se navaliti na telefon i žaliti. Zvao ih kad sam baš imao problem (crk'o modem), riješili problem i nikad više. :-)
drugtito2011

#5322 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

BolanBolan wrote:Ja sam isto tako nekad bio na BHTu, pređem na LOL, nikad se pokajao nisam, štaviše, niko sretniji od mene što imam pristup LOLu dok su se drugi patili sa kojekakvim provajderima. I dalje vjerujem da je LOL bolja opcija od telekoma i da se nećeš pokajati. Za SuperTV ti ne mogu ništa reći, jer je nemam mada razmišljam da i ja uzmem taj Trio Light paket ako ne pređem na Telemach. Još uvijek vagam, 60%:40% šanse da ću da pređem, mada ću još pitati one radnice da vidim šta je u pitanju, hoće li biti bolje, hoće li biti kakvih poboljšanja, novih ponuda, usluga... Zašto sam nezadovoljan - od kako su počeli sa pružanjem xDSLa ja sam njihov korisnik, znam kako je bilo nekad a sad ne prođe dan da nemam neki problem, a nisam tip koji će se navaliti na telefon i žaliti. Zvao ih kad sam baš imao problem (crk'o modem), riješili problem i nikad više. :-)
Prilikom odlučivanja LOL ili TM, sve i da nude iste pakete, obavezno uzmi u obzir da kod LOL-a u ugovoru nema malih slova,i da ugovor u slučaju nezadovoljstva možeš raskinuti ODMAH, dok to nije slučaj sa prevarantima izTM.

Ja koristim LOL već više od 3 godine, a ovo što sam napisao za TM, je iskustvo mojih roditelja koji su prevareni od strane TM.
lajkujMe

#5323 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lajkujMe »

Imam jedno pitanje :D prije 3 mjeseca sam uzeo njihovu uslugu fiskne telefonije, to jest samo donijeli telefon i spojili na router.
Mene zanima zasto mi ne naplacuju najam telefona od 3 km mjesecno? :?

Nije da se zalim :D
edin.h

#5324 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Sta li se desava sa Logosoftom, nikakvih poboljsanja, niti noviteta vec odavno!?!
Sakazulu

#5325 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

edin.h wrote:Sta li se desava sa Logosoftom, nikakvih poboljsanja, niti noviteta vec odavno!?!

Kako ništa?! Vidiš da se sve više i više diskutuje, te o problemima, te o prelascima sa ostalih na LOL, te o poboljšanjima... Dok su svako malo nešto čačkali svi smo ćutali, a gle sad!
Post Reply