GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#5301 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
S obzirom koliko nezakonitosti ima u grasu, štrajk je za njih sitnica.
-
Lilyen
#5302 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ljudi trebamo se udružiti i čim nas ovako iznenade "lijepo" ne kupovati kupone i karte!
Sve dok ne počnemo uzvraćati biće nam ovako.
Ovaj grad stvarno teroriše ko stigne i kome se može!
Kud uze jučer kupon, ne bi ga sigurno uzimala.
Sve dok ne počnemo uzvraćati biće nam ovako.
Ovaj grad stvarno teroriše ko stigne i kome se može!
Kud uze jučer kupon, ne bi ga sigurno uzimala.
- Mahalac
#5303 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da mi je samo docekati a hocemo akobogda da neko u ovoj "drzavi" lupi sakom o sto, pa ni po babu ni po stricevima nego po serijatu!
- kockica_kockica
#5304 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sigurno ti nebi isplatili placuultima_palabra wrote:A šta bi se tebi (ili meni) desilo da se "spontano okupiš" ispred svoje firme?strong69 wrote:I prosli je put je bio nezakonit pa se nikome nista nije desilo... Niko nije odgovarao za nezakonit strajk a nece ni sada. Jer oni to ne zovu strajkom, zovu ga spontanim okupljanjem.dust in the wind wrote:majku im lopovsku.....nezakonit strajk.jel ikad iko od njih procitao zakon o strajku.treba im odrezati od plate.... fuj
- O'zone
- Globalni moderator
#5305 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hajde ba šta se bunite. bit će kao i prošli put dan-dva štrajka,možda dođe policija kao eto neka strogoća,onda im uplate plate i puste struju,grasovci ponovo počnu da rade, premijer i ministar kažu da će podnijeti krivične prijave i pokrenuti postupak protiv odgovrnih za pokretanje nelegalnog štrajka, ništa se ne desi do sljedećeg štrajka i onda opet Jovo na novo.
Ekspertna vlada metilja Zeljkovica :smajlikojiseupiskioodsmijeha:
Ekspertna vlada metilja Zeljkovica :smajlikojiseupiskioodsmijeha:
-
DON_eARL
#5306 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
lolSarajevo_Grad wrote:Idemo im rušiti štab! Al' kad prorade, nemamo se čim prebaciti.
- Mračajski proto
#5307 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Šta ćemo mi iz Rakovice?
- zateznistub
#5308 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Po mine jedini krivac - vlada kantona!
-
StupskaBitanga
#5309 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Na ulici je toliko auta da je to nevjerovatno
- Oligarh
#5310 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
U ovom tamnom vilajetu bi i Drakula crko od gladi, jer su nam krv vec ovi nasi popili. I to na slamku.
Thomas odlicno napisao, sve pohapsiti u GRASU, bio kriv ili ne. Kao i u Zeljeznicama FBIH, samo zbog nepodizanja ni glasa za lopovske kupovine Koncar i Talgo vozova i stete napravljene time. Jos imaju i jedni i drugi traziti stotine miliona za sanacije. Sanirao bi vam svima bubrege mokrim vrecama pijeska, u starom dobrom golootockom stilu!
Thomas odlicno napisao, sve pohapsiti u GRASU, bio kriv ili ne. Kao i u Zeljeznicama FBIH, samo zbog nepodizanja ni glasa za lopovske kupovine Koncar i Talgo vozova i stete napravljene time. Jos imaju i jedni i drugi traziti stotine miliona za sanacije. Sanirao bi vam svima bubrege mokrim vrecama pijeska, u starom dobrom golootockom stilu!
- NEOPLAN
#5311 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Centrotrans se neće uključivati na linije GRAS-a i voziće samo na svojim standardnim linijama.Eto vam ga Vaš Centro graDŽani.
-
StupskaBitanga
#5312 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sto Gras drzi gradjane kao taoce?
-
Stojadin
#5313 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da trebali bi.. dok ljudi koji ne primaju 6 plata ne izadju na ulice, ostace nam ovako kako nam je..pathyeshme wrote:Nabijem na kurac i GRAS i Vladu. Ovo je čisti bezobrazluk. Nisu primili februarsku platu i odmah bum. Evo me u Nacionalnoj biblioteci, radnici nisu primili šest plata, i šta bi trebali? Izaći na ulicu i blokirati sve? Ne, ljudi rade, niko ih ne pita kako ali rade..
cuj nisu primili platu pola godine i trebaju da sjede mirno i rade da bi ti mogao knjigicu da procitas.. malo sutra bi to proslo negdje gdje sindikati rade svoj posao
-
pathyeshme
#5314 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa znaju da nema fajde od toga.. Ko će im dati pare? Dok u GRAS-u znaju da im moraju dati pa nas jebu kako hoće.Stojadin wrote:da trebali bi.. dok ljudi koji ne primaju 6 plata ne izadju na ulice, ostace nam ovako kako nam je..pathyeshme wrote:Nabijem na kurac i GRAS i Vladu. Ovo je čisti bezobrazluk. Nisu primili februarsku platu i odmah bum. Evo me u Nacionalnoj biblioteci, radnici nisu primili šest plata, i šta bi trebali? Izaći na ulicu i blokirati sve? Ne, ljudi rade, niko ih ne pita kako ali rade..
cuj nisu primili platu pola godine i trebaju da sjede mirno i rade da bi ti mogao knjigicu da procitas.. malo sutra bi to proslo negdje gdje sindikati rade svoj posao
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
-
DON_eARL
#5315 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sve se nema, sirotinja, kriza, teško se živi. :runStupskaBitanga wrote:Na ulici je toliko auta da je to nevjerovatno
- zateznistub
#5316 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tek kad svi oni koji su nezadovoljni i ugrozeni izađu na ulicu i jebu im mamu mamicu moze se nesto promijeniti, ovako gras ispada izrod.
- strong69
#5317 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa svakako da bih svoja prava trazio na drugi nacin. Situacija je zaista teska i desavalo se par puta da mi plata kasni i po mjesec dana ali sam svjestan cinjenice da kasni zbog nemogucnosti naplate i da je situacija sve teza i teza. Prodaja je sve slabija a naplata losija.ultima_palabra wrote:A šta bi se tebi (ili meni) desilo da se "spontano okupiš" ispred svoje firme?strong69 wrote:I prosli je put je bio nezakonit pa se nikome nista nije desilo... Niko nije odgovarao za nezakonit strajk a nece ni sada. Jer oni to ne zovu strajkom, zovu ga spontanim okupljanjem.dust in the wind wrote:majku im lopovsku.....nezakonit strajk.jel ikad iko od njih procitao zakon o strajku.treba im odrezati od plate.... fuj
Medutim, svjestan sam da je i jedan dan strajka i blokade posla gubitak prometa i novca i da time ne mogu pomoci ni sebi ni firmi. Ali oni su naucili da ih ne zanima odakle i kako ce dobiti novac (a dobijaju ga iz poreza i doprinosa NASIH plata) i kakve posljedice ima jedan dan obustave rada. Pa oni sprijecavaju gradane da odu da im zarade plate i napune budzet.
Ne znam sta ova drzava misli, ali nameti na privrednike su sve veci i tezi i samo nas vode u propast. I trebam finansirati 300 radnika viska u GRAS-u od svoje plate? Nisam mrzitelj i uzasavam se toga ali GRAS mrzim iz dna duse i ovo sto nam rade.
-
the_stick
#5318 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zasto bi se centrotrans ukljucivao? svaki put kada se ukljuci napravi sebi medvjedju uslugu. sta treba da se centrotrans ukljuci jednom u 3 mjeseca, kada se grasovcima nadigne neka stvar, da gradjanima olaksa tegobe sa prevozom, i onda opet mrs - sad vozi gras. sto se mene tice, neka. volio bih da i taksisti nestanu sa ulica, pa da se napokon zaoprave osjeti koliki je gras problem ovom gradu. ovako se do sad nikad nije osjetio efekat njihovog preseravanja, jer je uvijek bio tu centrotrans da koliko toliko zakrpi rupe.NEOPLAN wrote:Centrotrans se neće uključivati na linije GRAS-a i voziće samo na svojim standardnim linijama.Eto vam ga Vaš Centro graDŽani.
- Adriatic
#5319 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Grasovac, provaljen si odavno.NEOPLAN wrote:Centrotrans se neće uključivati na linije GRAS-a i voziće samo na svojim standardnim linijama.Eto vam ga Vaš Centro graDŽani.
- kockica_kockica
#5320 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa oni nisu ni duzni voziti uvijek onda kada GRAS strajka... i jos se pljuje po njima.. ne branim nikoga ali GRAS drzi monopol jer samo tako mogu ucjenjivati Vladu da im odriejsi kesu svaki put kada su nezadovoljni...NEOPLAN wrote:Centrotrans se neće uključivati na linije GRAS-a i voziće samo na svojim standardnim linijama.Eto vam ga Vaš Centro graDŽani.
- NEOPLAN
#5321 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Super, drago mi je zbog tebeAdriatic wrote:Grasovac, provaljen si odavno.NEOPLAN wrote:Centrotrans se neće uključivati na linije GRAS-a i voziće samo na svojim standardnim linijama.Eto vam ga Vaš Centro graDŽani.
-
DON_eARL
#5322 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko će bolan izaći na ulicu, kad su svi potkupljeni kojekakvim subvencijama, povoljnijim penzijama, radnim mjestima u državnim firmama? Ili oni koji ne vide dalje od svog nosa, kojima je bitno da su na vlasti zeleni, plavi, ljubičasti, crveni, narandžasti, isprani mozgovi, koji od ideologija ne vide kako im kradu pred nosom? :smajlikojikolutaočima:zateznistub wrote:Tek kad svi oni koji su nezadovoljni i ugrozeni izađu na ulicu i jebu im mamu mamicu moze se nesto promijeniti, ovako gras ispada izrod.
-
VjecitiStudent
#5323 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Stečaj je jedino rješenje!
No nijedna kantonalna Vlada neće to da uradi, svima je taktika "drži vodu dok majstori, tj. mandat odu", lakše im je muljati do sljedećih izbora, nego zasukati rukave i konačno ovo riješiti.
No nijedna kantonalna Vlada neće to da uradi, svima je taktika "drži vodu dok majstori, tj. mandat odu", lakše im je muljati do sljedećih izbora, nego zasukati rukave i konačno ovo riješiti.
- kockica_kockica
#5324 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa nema se... i imamo sve vise sirotinje.. i jeste kriza .. i tesko se zivi...DON_eARL wrote:Sve se nema, sirotinja, kriza, teško se živi. :runStupskaBitanga wrote:Na ulici je toliko auta da je to nevjerovatno
- Pitarrr82
#5325 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Opet znaci neke igre u GRAS-u i s GRAS-om...
Kad smo i mi hajvani pa trpimo sve i svasta...
Kad smo i mi hajvani pa trpimo sve i svasta...