Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
insomnia99

#5301 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

Mali_Vuk wrote: To su sve priče šta bi bilo kad bilo. Možda Hrvatska u našoj grupi ne bi otišla ni u baraž. Možeš li biti siguran pa tvrditi da bi? Da bi lagano riješili Grke, Slovake pa bogami i Litvance? Nezahvalne su te priče tipa što je babi to joj se i snilo..
to su prilično realne pretpostavke......
ja mislim da bi hrvatskoj bilo lakše protiv slovačke nego protiv srbije.....ajde za grke neću ništa reći jer se protiv njih nismo dobro proveli u onim kvalifikacijama.....
što se tiče L ekipa iz vaše ekipa.....wales,škotska i makedonija su ipak jače i tvrđe ekipe.....ozbiljnije nogometne nacije
protiv njih nema opuštanja....

inače gledao sam vašu utakmicu protvi litve.....i realno niste bili baš impresivni(zbog nervoze i pritiska).....da je umjesto litve bila neka malo tvrđa i napadački opasnija ekipa(recimo wales) bilo bi to puno nezgodnije......
kad već pričamo otvoreno i realno......
dječak sa šibicama

#5302 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by dječak sa šibicama »

Mali_Vuk wrote:Ma dobri su Hrvati. Samo ih osim lošeg trenera još yebe ležeran pristup igri. Kao, ono, lako ćemo. Ja u ovim kvalifikacijama nisam vidio neku veliku borbu s njihove strane. Nema onog fanatizma koji krasi naprimjer naše igrače. Osim možda one utakmice protiv Srbije na Maksimiru. Tada su mi izgledali kao tim koji zna šta hoće. E sad, jel to potcjenjivanje protivnika ili psihološka i fizička nespremnost, ili sve pomalo, đavo ga znao :roll: Ja im želim puno sreće u baražu i da idemo skupa u Brazil.
To se zove "lakse je popeti se na vrh, nego ostati na njemu".

Kriza je neminovnost kad tad, uostalom to ceka i BiH reprezentaciju. Sad je hit, ali sada ce je i svi selektori poceti proucavati, citati, cijeniti, samim tim ce biti teze protiv najjacih reprezentacija.

I Hrvatska je bila hit `96 i `98, nakon toga su svi protiv nje poceli igrati oprezno, maksimalno angazirano, ove slabije ekipe strogi bunker, ovi jaci daju sve od sebe, onda dolazi taj problem ostanka na vrhu.
Pa i ovakva kakva je, nikakva, Ribery i Ibrahimovic u glas izjave "sve samo ne Hrvatsku u barazu". To je ono kad te protivnik cijeni, ali to nosi i odredjenu tezinu na igru i rezultat.
Lakat Jebić

#5303 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Lakat Jebić »

insomnia99 wrote:
Mali_Vuk wrote: To su sve priče šta bi bilo kad bilo. Možda Hrvatska u našoj grupi ne bi otišla ni u baraž. Možeš li biti siguran pa tvrditi da bi? Da bi lagano riješili Grke, Slovake pa bogami i Litvance? Nezahvalne su te priče tipa što je babi to joj se i snilo..
ja mislim da bi hrvatskoj bilo lakše protiv slovačke nego protiv srbije.....ajde za grke neću ništa reći jer se protiv njih nismo dobro proveli u onim kvalifikacijama.....
što se tiče L ekipa iz vaše ekipa.....wales,škotska i makedonija su ipak jače i tvrđe ekipe.....ozbiljnije nogometne nacije

inače gledao sam vašu utakmicu protvi litve.....i realno niste bili baš impresivni(zbog nervoze i pritiska).....da je umjesto litve bila neka malo tvrđa i napadački opasnija ekipa(recimo wales) bilo bi to puno nezgodnije......
da je bila malo napadacki opasnija ekipa, ne bi 10 igraca 70 min sjedilo golmanu u krilu
cindrlimindrli

#5304 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

insomnia99 wrote:inače gledao sam vašu utakmicu protvi litve.....i realno niste bili baš impresivni(zbog nervoze i pritiska).....da je umjesto litve bila neka malo tvrđa i napadački opasnija ekipa(recimo wales) bilo bi to puno nezgodnije......
Kamo srece da je bila neka napadacki orjentisana ekipa, tipa Vels :lol: , ne bi morali gurati kroz onaj beton.
ultima_palabra

#5305 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Hrvatska ima neki individualni kvalitet, ali ne toliki da može pobjeđivati kad stvari ne funkcionišu u ekipi. Moraju imati trenera poput Bilića, koji će ih natjerati da daju više od maksimuma.
KPNCTNJAH

#5306 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

insomnia99 wrote:

Moram opet...

Image

Toliko o Hrvatskoj i prekucavanju slabije grupe... Grcka ih otresla u zadnjoj tekmi...
insomnia99

#5307 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

cindrlimindrli wrote:
insomnia99 wrote:inače gledao sam vašu utakmicu protvi litve.....i realno niste bili baš impresivni(zbog nervoze i pritiska).....da je umjesto litve bila neka malo tvrđa i napadački opasnija ekipa(recimo wales) bilo bi to puno nezgodnije......
Kamo srece da je bila neka napadacki orjentisana ekipa, tipa Vels :lol: , ne bi morali gurati kroz onaj beton.
a da je bila njemačka .....kao bi tek njih natrpali....ne bi im palo na pamet sa opet otvaraju protiv bosne :D
Lakat Jebić

#5308 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Lakat Jebić »

da, njemacka i vels, to je adekvatno poredjenje
PeppermintSA

#5309 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by PeppermintSA »

insomnia99 wrote:
ma drugo mjesto nije tragedija.....
al čim ti kažeš da je BiH trenutno televizija u boji za Hrvatsku(i ja se slažem) onda očito nešto ne štima....a nije baš da imate kvalitetnije igrače.......
ovih dana nije teško bolje igrati od Hrvatske.....
i srušeni su mnogi negativni rekordi......prvi put smo izgubili 3 utakmice u grupi....2 poraza doma...dali najmanje golova ikad....

naravno ne treba zaboravit da se u A grupi bosna ne bi mogla igrati kao u ovoj grupi.....isto bi morala u baraz....

Nemoj zaboraviti jedno, Hrvatska je zadnji put igrala vrhunski, da kažem svjetski fudbal u kvalifikacijama za EP 2008, pa zatim i na samom turniru - prošlo je 5 godina i uporedi tadašnju ekipu i sadašnju. Neprikosnoveni vođa na terenu je bio Niko Kovač koji se oprostio, premoćan štoperski tandem su činili Robert Kovač i Joe Šimunić koji su tada bili kvalitetni bundesligaški igrači. U napadu si imao Olića u naponu snage, Petrića u naponu snage, Eduarda prije povrede u naponu snage...Ćorluka je bio u naponu snage u Tottenhamu, kao i Kranjčar koji je igrao odličan fudbal, Modrić je tek počeo igrati ozbiljan fudbal i na terenu izgledao odlično, tu je još bio i dosta mladi Rakitić, Srna koji je bio takođe u najboljim igračkim godinama, Klasnić je bio dodatan džoker na klupi itd.

E sad usporedimo tu ekipu sa sadašnjom. Otpali su braća Kovač, Šimunić samo što se igrački nije ugasio a i dalje igra za reprezentaciju, Ćorluka se bukvalno ugasio, tandem Olić-Eduardo na totalnom zalasku, Petrića nema, Srna već ulazi u godine i daleko je od svog igračkog zenita, Kranjčar se takođe ugasio, Klasnića nema. Tu su upali Bunjić, Strinić, Vida, Schildenfeld...pojavio se Vrsaljko koji je trenutno suhi prosjek, doduše možda izraste i solidnog igrača. Mali Kovačić je tu kao veliki talenat i sigurno će postati nosilac igre u budućnosti, no to nije dovoljno. Tu su Perišić koji grije klupu u Wolfsburgu, razni Iličevići i Badelji koji povremeno upadaju itd.

Dakle, činjenica jeste da je ta sjajna generacija na samom zalasku osim dvojice-trojice, da su zamjene koje su se pojavile daleko od nekog evropskog ili svjetskog topa i da je suludo posmatrati situaciju kao tragediju. Vi idete logikom ''hrvatska je hrvatska'' i kao svi se moraju usrati od straha kad vi izađete, a realnost je malo drugačija. Ponavljam, sa 6 igrača iz Ukrajine vi ste dalekooooo od top reprezentacije na papiru, a bogami i na travi, što bi rekli Englezi. Nekada moćna Češka je pala kurcu za uši - dešava se to.
Last edited by PeppermintSA on 18/10/2013 17:58, edited 1 time in total.
Mali_Vuk

#5310 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mali_Vuk »

insomnia99 wrote:

U utakmici protiv Litve smo dominirali u svakom pogledu. Sabili ih u mišju rupu i dozvoljavali im da igraju tek onoliko koliko nije opasno po nas. Oni nisu imali izbora osim da igraju bunker. Da su se malo otvorili to bi bilo rješeno puno prije 69 minute. Nama te bunker ekipe nikako ne leže. Tako da se ne slažem sa tom konstatacijom.

A ovo za Škotsku, Vels i to si u pravu. To i ja govorim. Sve su to ekipe za koje nikad ne možeš biti siguran da ćeš ih dobiti. jednako kao i Litvaniju, Slovačaku, pa bogami za neke i Estoniju ili Latviju, što da ne.

A ovo da je BiH duplo bolja od Belgije, što reće @dječak sa šibicama reče, to se izgleda neko zayebavo :D
insomnia99

#5311 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

KPNCTNJAH wrote:
Toliko o Hrvatskoj i prekucavanju slabije grupe... Grcka ih otresla u zadnjoj tekmi...
pa to su bile prošle kvalifkacije...
ali ne znam kakve to ima veze sa činjenicom da se bosna ovoj hrvatskoj grupi morala zadovoljit barazom....
cindrlimindrli

#5312 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

Mali_Vuk wrote: A ovo da je BiH duplo bolja od Belgije, što reće @dječak sa šibicama reče, to se izgleda neko zayebavo
Ma to nikad niko nije napisao, izmislja kako bi omalovazio nase strucne ekspertize na ovom forumu. :D
Pojede se to od muke sto smo ispred njih a lafo im svejedno.
insomnia99

#5313 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

Lakat Jebić wrote:da, njemacka i vels, to je adekvatno poredjenje
nisi shvatio poantu.....
želio sam reći da se wales ne bi dao tako stisnuti u svoj šesnaesterac....ipak oni znaju vodit loptu i odigrat dupli pas :D
a i tvrđi su u obrani.....ima tu dosta igrača iz engleske......
u svakom slučaju bosna bi morala odigrati nešto bolje nego protiv litve....
cindrlimindrli

#5314 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

insomnia99 wrote:
nisi shvatio poantu.....
želio sam reći da se wales ne bi dao tako stisnuti u svoj šesnaesterac....ipak oni znaju vodit loptu i odigrat dupli pas :D
ok

Evo, nisu se dali stisnuti i odigrali su koji dupli pas. :D

KPNCTNJAH

#5315 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

insomnia99 wrote:
KPNCTNJAH wrote:
ali ne znam kakve to ima veze sa činjenicom da se bosna ovoj hrvatskoj grupi morala zadovoljit barazom....
Ti hoces da kazes da bi se Hrvatska prosetala ovom nasom grupom, zato sam postavio sliku proslih kvalifikacija kad su vas Grci rutinski dobili... pa u ovim kvalifikacijama Skotskoj niste bod uzeli... jedine dvije pobjede u kvalifikacijama imaju protiv vas... o cemu vise da pricamo...

u ovim kvalifikacijama je svaki nas protivik igrao kao Litvanija u zadnjoj tekmi... stalno smo probijali bunker, a to nesto govori o nama i tome kako nas vide protivnici...
Last edited by KPNCTNJAH on 18/10/2013 18:02, edited 1 time in total.
Lakat Jebić

#5316 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Lakat Jebić »

insomnia99 wrote:
nisi shvatio poantu.....
pa igrali smo s njima, prosle godine
dječak sa šibicama

#5317 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Remi sa Italijom i drzanje Spanjolske u mat poziciji skoro cijelu utakmicu, oba kasniji finalisti EP, nije vrhunski rezultat?

Onda poredjenje Hrvatske sa Ceskom :-) ko biva, propala ekipa.

Znaci, reprezentacija koja ima mlade talente sa ugovorima u Udineseu (Bubnjic), Fiorentini (Rebic), Napoliju (Radosevic), Chelseau (Perica), Genovi (Vrsaljko, vec na meti Intera jer je Genoa ionako Interova recimo tako, filijala), Werderu (Pavlovic), Romi (Jedvaj), Atalanti (Livaja), propala :D
insomnia99

#5318 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

Lakat Jebić wrote:
insomnia99 wrote:
nisi shvatio poantu.....
pa igrali smo s njima, prosle godine
da u prijateljskoj utakmici...
inače nisam rekao da bosna nije kvalitetnija od walesa i dai h ne bi pobijedila u bar 7 od 10 utakmica....

moja poanta je da me u zadnjoj utakmici baš niste impresionirali(naravno najviše zbog ogromnog pritiska) i da bi bilo jako zajebano protiv nešto ozbiljnijeg protivnika......litavci su stvarno smiješni i limitirani.....
dječak sa šibicama

#5319 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Pa kako ce impresinirati protiv Litve, kad ovamo igra Grcka, a treba pobijediti Litvu za prolaz. Noge od olova.

Sreca pa je to bila samo Litva, da je u pitanju bila Slovacka, onaj vrtirep Weiss bi skuhao neko sranje.
PeppermintSA

#5320 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by PeppermintSA »

dječak sa šibicama wrote:Remi sa Italijom i drzanje Spanjolske u mat poziciji skoro cijelu utakmicu, oba kasniji finalisti EP, nije vrhunski rezultat?

Znaci, reprezentacija koja ima mlade talente sa ugovorima u Udineseu (Bubnjic), Fiorentini (Rebic), Napoliju (Radosevic), Chelseau (Perica), Genovi (Vrsaljko, vec na meti Intera jer je Genoa ionako Interova recimo tako, filijala), Werderu (Pavlovic), Romi (Jedvaj), Atalanti (Livaja), propala :D
Pa u današnjem fudbala se svaka iole ozbiljna fudbalska nacija može time pohvaliti :zzzz: Evo, i mi imamo mladih igrača sa ugovorima u Ligama petice:

Kolašinac (Schalke 04)
Prcić (Sochaux)
Omerbašić (Schalke 04)
Osmanović (Chelsea)
Tanković (Fulham)
Suljić (Chelsea)
Alomerović (Borussia Dortmund)
Modić (Milan)
Kasumović (Hannover)
itd. itd.

Dakle, kao što si ti naveo igrače koji su uglavnom pri prvom timu, tako sam i ja naveo bh. igrače koji su pri prvom timu svojih klubova. Ista je situacija i sa srpskim igračima, recimo. Mogu se navesti na desetine imena, no to ne znači mnogo, budući da je ovaj prostor takav da je isplatljivo evropskim klubovima dovlačiti mlado meso s Balkana. Mi ipak pričamo o A reprezentaciji.
Last edited by PeppermintSA on 18/10/2013 18:12, edited 1 time in total.
insomnia99

#5321 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

KPNCTNJAH wrote:
insomnia99 wrote:
KPNCTNJAH wrote:
Ti hoces da kazes da bi se Hrvatska prosetala ovom nasom grupom, zato sam postavio sliku proslih kvalifikacija kad su vas Grci rutinski dobili... pa u ovim kvalifikacijama Skotskoj niste bod uzeli... jedine dvije pobjede u kvalifikacijama imaju protiv vas... o cemu vise da pricamo...

u ovim kvalifikacijama je svaki nas protivik igrao kao Litvanija u zadnjoj tekmi... stalno smo probijali bunker, a to nesto govori o nama i tome kako nas vide protivnici...

ne kažem ja da bi se hrvatska s ovom igrom prošetala u vašoj grupi......pretpostavljam da bi bila druga.....
ja želim reći da bi se bosna u hrvatskoj grupi morala zadovoljit barazom, i ne bi zabila toliko golova.......ne bi po beogradu bilo kurčenja kao po žilini ;-)

inače škotska je puno ozbiljnija ekipa od L momčadi iz vaše grupe.....veća nogometna nacija.....
i oni su imali probleme na početku,ali promjenili su trenera i malo su se digli
cindrlimindrli

#5322 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

Ne znam vala sto se uopste vodi ova rasprava Bosna vs Hrvatska, i zasto svakom iskompleksiranom 'ercegovcu
moramo odgovarati na komentare iz kojih izbija teska trauma zbog raspleta u ovim kvalifikacijama.
Lakat Jebić

#5323 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Lakat Jebić »

insomnia99 wrote: da u prijateljskoj utakmici...
inače nisam rekao da bosna nije kvalitetnija od walesa i dai h ne bi pobijedila u bar 7 od 10 utakmica....

moja poanta je da me u zadnjoj utakmici baš niste impresionirali(naravno najviše zbog ogromnog pritiska) i da bi bilo jako zajebano protiv nešto ozbiljnijeg protivnika......litavci su stvarno smiješni i limitirani.....
ja sam nisam impresioniran ove jeseni nasom igrom. ali dobro, protiv slovacke smo previse grlom u jagode krenuli, a protiv litvanije bunker+pritisak

s druge strane, grcka u martu i amerika u augustu (dok je igrao prvi tim) su gotovo perfektno odigrane utakmice protiv redovnih ucesnika SP-a, koji najcesce i prolaze grupu
PeppermintSA

#5324 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by PeppermintSA »

insomnia99 wrote: inače škotska je puno ozbiljnija ekipa od L momčadi iz vaše grupe.....veća nogometna nacija.....
i oni su imali probleme na početku,ali promjenili su trenera i malo su se digli
Niko ne spori da je naša grupa bila lakša, no takođe je činjenica da smo mi sve lakše protivnike u našoj grupi izdominirali dok ste se vi provlačili u najboljem slučaju.

Latviju smo razbili sa ukupnog gol razliku 9:1, Litvaniju sa ukupnog gola razlikom 4:0, Lihtenštajna sa ukupnom gol razlikom 12:2, grke otresli k'o slinu, dok ste se vi itekako provukli i protiv Velsa i protiv Makedonije, doživjeli dva poraza od Škotske, u prijateljskoj se jedva provukli protiv Lihtenštajna.
dječak sa šibicama

#5325 Re: Kvalifikacije za SP 2014

PeppermintSA wrote:
dječak sa šibicama wrote:Remi sa Italijom i drzanje Spanjolske u mat poziciji skoro cijelu utakmicu, oba kasniji finalisti EP, nije vrhunski rezultat?

Pa u današnjem fudbala se svaka iole ozbiljna fudbalska nacija može time pohvaliti :zzzz: Evo, i mi imamo mladih igrača sa ugovorima u Ligama petice:

Kolašinac (Schalke 04)
Prcić (Sochaux)
Omerbašić (Schalke 04)
Osmanović (Chelsea)
Tanković (Fulham)
Suljić (Chelsea)
Alomerović (Borussia Dortmund)
Modić (Milan)
Kasumović (Hannover)
itd. itd.

Dakle, kao što si ti naveo igrače koji su uglavnom pri prvom timu, tako sam i ja naveo bh. igrače koji su pri prvom timu svojih klubova. Ista je situacija i sa srpskim igračima, recimo. Mogu se navesti na desetine imena, no to ne znači mnogo, budući da je ovaj prostor takav da je isplatljivo evropskim klubovima dovlačiti mlado meso s Balkana. Mi ipak pričamo o A reprezentaciji.
Majstore, ovi koje sam ja nabrojao, clanovi su prve ekipe. Vrsaljko standardan u prvih 11, Bubnjic ulazi sa klupe, Radosevic klupa Napolija, Livaja standardan u 11 Atalante, Rebic klupa Fiorentine vec odigrao i prve minute za A tim, Perica na posudbi u Bredi gdje vec trese mreze, ovi sto si ih ti nabrojao su u C ekipi, osim Kolasinca, kontas razliku?

Ja govorim i o bliskoj buducnosti, ti si uporedio Hrvatsku sa Ceskom, koja nema nista slicno ovome. Proci ce kriza, doci ce pravi ljudi na pravo mjesto, pa ce i Hrvatska na stare staze. A valjda i Srbija, pa nisu slucajno U-19 prvaci Evrope.
Locked