Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5301 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

vidi to za šumu i zamku je moja predpostavka, uglavnom sam negdje procito da ce zapet stanis u šumi i nekako mi logika nalaže da ce ga boltoni tu uvuc u zamku jer na boljnom polju bi ga boltoni popusili kao i kod opsada zamka, niko im nebi priletio u pomoc svi ih iz dna duše mrze...boltoni nemaju neku silu od vojske kad su izmasakrirali robba i njegove, stark i tully su imali 3500 vojnika dok su frey i bolton 3500... neka je boltonovih 2000 al sigurno ima manje i ramzi 1000...3000 polu obucenih tz vojnika naspram stanisovih vitez konjanika 5000-6000...

auuuhhh samo :shock:
Stannis
1,500 knights, mounted soldiers, heavy horse, mounted bowmen, men-at-arms.
karanana

#5302 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

samo 1500? pa malo je to. trebo je sacekati divljake.

u onoj sceni iz prosle sezone kad opkoljavaju wildlingse cinilo se da ih ima vise.

ne znam znaju li ovi sto su knjige citali sudbinu ove avanture, ali ja se nadam da ce nas stari bradonja jos jednom iznenaditi prevratom, ovaj put pozitivnim, jer vecina nas ocekuje pushionu stanisa jer smo navikli da stari lako likvidira karaktere za koje se ko pocne navijati. pa mozda ce ovaj put obrnuti ishod.
pici

#5303 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ev malo tabirim po googletu i vidim da će Stanis zagombat s ovima House Karstark,i oni su izdali Nedda na Red Wedding...neka izdaja je opet u pitanju, Snow će se upetljat izgleda...tako velle :mrgreen:
AleksoMKD

#5304 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

karanana wrote:jebi ga, jeste to bilo krvavo, ali nije bilo lijepo ni od gostiju da prevare kad je u pitanju ko ce koga vjencati. i to je uvreda.
Iako je realno on kao vazal Tulijevih trebao ne samo omoguciti saveznicima da prodju vec i pre toga poslati vojsku jer je Riverrun bio pod opsadom Lanistera.

A ako se dobro secam u knjizi se insinuira da su Frey i Bolton poceli pregovarati sa Lanisterom pre nego je Rob umocio u drugu zenu.
pici

#5305 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Brynden Tully je izbjegao masakr i u bjekstvu je dok je Edmure Tully zarobljenik Freya...zašto je debeli prdonja il producenti serije zaobišao Tully-ijeve, po mapi oni su srce Westrosa...

Image
karanana

#5306 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

AleksoMKD wrote:
karanana wrote:jebi ga, jeste to bilo krvavo, ali nije bilo lijepo ni od gostiju da prevare kad je u pitanju ko ce koga vjencati. i to je uvreda.
Iako je realno on kao vazal Tulijevih trebao ne samo omoguciti saveznicima da prodju vec i pre toga poslati vojsku jer je Riverrun bio pod opsadom Lanistera.

A ako se dobro secam u knjizi se insinuira da su Frey i Bolton poceli pregovarati sa Lanisterom pre nego je Rob umocio u drugu zenu.
ma ja. vjerovatno bi se izdaja desila i da je ovaj ozenio tu freyovu. trebo ga je stark junior pogazit kad nije dozvoljavao prelazak a saveznik.

pici, koliko se sjecam, karananastark je bio ljut kada je lady stark pustila kraljoubicu a on je htio osvetu jer su mu lanisteri ubili neku familiju. i on je tada napustio starkovu vojsku. da li je on ucestvovao u izdaji na crvenom vjencanju? toga se ne sjecam ali moguce je.
AleksoMKD

#5307 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

karanana wrote:
ma ja. vjerovatno bi se izdaja desila i da je ovaj ozenio tu freyovu. trebo ga je stark junior pogazit kad nije dozvoljavao prelazak a saveznik.
Trebo ga je zhk odma.

I da je ozenio njegovu cerku Frey bi napravio ko sa Edmure Tully-jem. Cim se rodi nasljednik ovaj ce roknut Edmura i odgojiti unuce Tully da slusa dedu. Tako bi napravio i sa Starkom.
karanana wrote: pici, koliko se sjecam, karananastark je bio ljut kada je lady stark pustila kraljoubicu a on je htio osvetu jer su mu lanisteri ubili neku familiju. i on je tada napustio starkovu vojsku. da li je on ucestvovao u izdaji na crvenom vjencanju? toga se ne sjecam ali moguce je.
Nije, Rob je skratio Karstarka za glavu kad je ubio one djecake Lanistere a njegova vojska se napustila Starkove ali nisu bili na vencanju.
pici

#5308 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

aaa yest ... Rickard Karstark Death Beheaded by Robb Stark for treason

mada po nekim izvorima ima da su neke Karstark se trupe priključile napadu na Robba iz osvete

Freya nije mogo žhikkk odmah jer mu se žurilo da napadne Lanistere a i opsada Twinsa je po njihovom bila nemoguča misija, poslije odlaska Karstarkovih trupa, vratio se kod Freya tražeći vojnike koji bi nadomjestili Karstarkove...i to mu je zadnje bilo...

evo nekih nagovještaja...snow ide kod divljaka, neku utvrdu napadaju, stanis pod šatrom itd
cassius

#5309 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

duboka_misao

#5310 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

haha ! rekoh ja da ce se vratiti Bejlish da vidi ko mu dira u posao !izgleda da ce svasta nesto konkretno biti u ovoj epizodi.
Rockefeller

#5311 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Tito_i_Partija wrote: Tako ce i Rusko zavrsit', mogu se opkladit'. Ramiz ce mu doc' glave. Al' jes' ga stari lisac dobro sjeb'o za stolom kad su vecerali, ka'e debeljuca trudna, meister rek'o da je musko...Ramiz bez teksta. :lol:

Ostatak epizode:

Image
Remzi ostao bez teksta i krivo mu je ali je to prihvatio, kako god. Svi očekuju neke spletke Boltonovih protiv Stanisa ali ja u to ne vjerujem. Biće vrlo jednostavno za Stanisa :mrgreen:
karanana

#5312 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

ali fakat bi bilo glupo da stanis zijani od ovih majmuna. doduse i rob je.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5313 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

otkud će stanis zijaniti od njih
ja se toga ne sjećam
karanana

#5314 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

pa nagadjamo.

bez znanja o desavanju u knjizi.
Truba

#5315 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

ja sam čito kao što sam već gnjavio
ali opet ne znam što se događa i što se događalo :lol:

načuo sam da će u sansi biti objedinjena tri lika :D
duboka_misao

#5316 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

a da otvorimo neku kladionicu sa predvidjanjima za do kraja sezone :D
Rockefeller

#5317 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Ne valja se kladit' :zjev:
omar little

#5318 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

duboka_misao wrote:haha ! rekoh ja da ce se vratiti Bejlish da vidi ko mu dira u posao !
:? cersei je trazila da dodje, poslala mu depesu u winterfell.
omar little

#5319 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ja stannisa ne mirisim puno, ne vidim cemu ta masovna fascinacija njegovim likom, no zaista se nadam da ce boltonu ispostaviti racun za onu izdaju, kao i onoj rugobi ljigavoj, kako se vec zove onaj u cijoj kuci su pobili starkove.
Tito_i_Partija

#5320 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Stannis je dobar vojskovodja, ali Boltonovi imaju prefrganost i okrutnost na svojoj strani. Isto tako vidili smo iz zadnje epizode da dobro znaju da im Stannis dolazi u susret i vec se pripremaju. Znaci nema elementa iznenadjenja na Stannisovoj strani.

Licno mislim da ce pobjeda nad Boltonovima zavisit' od toga koliko brzo ce Jon da stigne sa Tormundom i ostalim divljacima, isto k'o sto i Davos izgleda ocekuje.
Juliuscezar

#5321 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ako stannis zna da nema iznenađenja na svojoj strani, valjda očekuje da bi mu mogli spremiti zasjedu u sumi. A valjda i crvena ima te proročke moci da skonta sta.
Truba

#5322 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

dakle sansu su već pokopali i uskrsnuli :D
stanisa je već snijeg zatrpao :D frajko se izgubio ko guderijan :D
majka zmajeva se skrasila udajom
sersei ode u samostan

još 2-3 ratoborna lika i kraj

završavajte seriju :lol:
karanana

#5323 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

a bilo bi sino vidjeti shemsu u ljubavnom zagrljaju golo tijelo uz tijelo sa onom malom sto je sada remzija kara. pa cak i u threesomu sa remzijom. poprilicno cista mala, fino dotjerana svugdje s obzirom da je kcerka glavnog shintora.
shmizlica

#5324 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

žgoljava vala :-?
karanana

#5325 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

volim ja malo onako koshchato uz finu pozadinu.
neces naci prljava i zapustena zenska u GoT pa makar i u divljini sjeverno od zida.
Post Reply