Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nermin_BH

#5301 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

13.07.2014 07:50:00 GERMANY DEFRAA - FRANKFURT/FLUGHAFEN Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )

Šta je ovo zaglavilo, već 8 dana status pošiljke isti.
zippoo87

#5302 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

po kojem kursu na paypalu obracunavaju tj. konvertuju valute jer mi uvijek bude malo veci iznos od onog koji ja dobijem preko konvertora valuta ?
uvijek malo vise skine sa kartice
boracha

#5303 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by boracha »

uradi ovo
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit
T-pain

#5304 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by T-pain »

Mozel mi neko reci moze li se placati na amazon.com paypal-om? nem ogu nigdje da da nadjme opciju da linkam paypal acc kao na ebay-u? ima samo ponudjena opcija da credit card
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5305 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Entropio »

T-pain wrote:Mozel mi neko reci moze li se placati na amazon.com paypal-om? nem ogu nigdje da da nadjme opciju da linkam paypal acc kao na ebay-u? ima samo ponudjena opcija da credit card
Ne možeš plaćati Paypalom na Amazonu... samo kartica.
_Reds_

#5306 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Entropio wrote:
T-pain wrote:Mozel mi neko reci moze li se placati na amazon.com paypal-om? nem ogu nigdje da da nadjme opciju da linkam paypal acc kao na ebay-u? ima samo ponudjena opcija da credit card
Ne možeš plaćati Paypalom na Amazonu... samo kartica.
I nema dostave za BIH, osim za knjige, cd-ove i tako to.
klixo

#5307 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by klixo »

Prodao sam neku haljinu na ebayu ,a kupac se nalazi u SAD.
Posiljka bi trebala stati u onu veliku kovertu.(500-1000gr)
E sad posto nemam nikakvog iskustva sa slanjem poste izvan BiH zamolio bih da me netko uputi kako da najpovoljnije prodjem.
TRANCE

#5308 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by TRANCE »

klixo wrote:Prodao sam neku haljinu na ebayu ,a kupac se nalazi u SAD.
Posiljka bi trebala stati u onu veliku kovertu.(500-1000gr)
E sad posto nemam nikakvog iskustva sa slanjem poste izvan BiH zamolio bih da me netko uputi kako da najpovoljnije prodjem.
Prema stranici BH Pošte, za paket od 500 grama do SAD-a će ti uzeti 53,5 KM. Za usporedbu, npr. Njemačka pošta bi ti za paket iste težine naplatila 7 KM, Britanska 12 KM itd., što je još jedan dokaz kako nas deru na svakom koraku.
Paulaner

#5309 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Paulaner »

Jedan artikal mi je poslan 30.06 i jos nije stigao,nema TN,ali mi cudno sto nema "estimated delivery" :? Kako cu sad znati do kad je rok ili je to neka njegova caka,a sumnjiv mi je prodavac nije mi ni dao pozitivan komentar,svi dadnu cim uplatim ovaj jos nista :-?
Haris033

#5310 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

Kasne li Vama ovaj mjesec sa isporukom???

Nesto sto mi je dolazilo za 7 dana (od istog seller-a) iz Poljske, UK,.. itd, već treća sedmica, a ni trega žutom papiriću.. :?
Revolucionar ★

#5311 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Revolucionar ★ »

znam da je tema ebay, ali vecina vas je kupovala i s drugih stranica, pa me zanima da li je neko s ove http://www.camisetasfutbolcielo.com/ .. neki forumasi s pf dres repke su je preporucili, ali i dalje je malo sumnjiva :D doduse, ovaj google scan ju je oznacio relativno sigurnom
Realovac23

#5312 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Realovac23 »

Ljudi kasne li Vama pošiljke, već 20 dana pošiljke stoje u Njemačkoj, a uvijek nakon što dodju u Njemačku za 2-3 dana budu u BiH. Pogledajte: http://www.17track.net/en/result/post.s ... 52442517CN
adelko

#5313 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by adelko »

Kasne, trebat ce kazu 4 aviona da sve posiljke isporuce za Bosnu iz Njemacke.
quarterback

#5314 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

stigla danas baterija narucena prije 30 dana iz HK
vješalica

#5315 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by vješalica »

Koliko treba otprilike da dođe iz Rusije pošta?

Krenula je iz centra za sortiranje 18-toj jula.
Nermin_BH

#5316 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

Realovac23 wrote:Ljudi kasne li Vama pošiljke, već 20 dana pošiljke stoje u Njemačkoj, a uvijek nakon što dodju u Njemačku za 2-3 dana budu u BiH. Pogledajte: http://www.17track.net/en/result/post.s ... 52442517CN
Isti slucaj i kod mene, napisao sam u predhodnom postu.
CaneBos

#5317 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by CaneBos »

Nermin_BH wrote:
Realovac23 wrote:Ljudi kasne li Vama pošiljke, već 20 dana pošiljke stoje u Njemačkoj, a uvijek nakon što dodju u Njemačku za 2-3 dana budu u BiH. Pogledajte: http://www.17track.net/en/result/post.s ... 52442517CN
Isti slucaj i kod mene, napisao sam u predhodnom postu.
Stoje i duze nesto, sta je ne znam ni ja, ali ocito jeste nesto sa posiljkama prema BiH :?
SONY_91

#5318 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SONY_91 »

Jučer je stiglo dosta pošiljki, rade na skeniranju tracking kodova od jučer :D . Kod mene je jedna pošiljka skenirana jučer oko 5 nakon čeka je završila na carini a druga je danas skenirana oko 12 i također nakon toga je upućena na carinu
mrva/mrve

#5319 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by mrva/mrve »

Kad cu moci poceti pratiti ovaj TN, prvi put narucujem :D

Image
kloniran

#5320 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

mrva/mrve wrote:Kad cu moci poceti pratiti ovaj TN, prvi put narucujem :D

Image
ako je kupljeno na ebay vjerovatno nikad :D
Rampage

#5321 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Rampage »

Da li ste naišli na prodavače koji više ne dostavljaju za BiH a od kojih ste već prije kupovali i čija pošiljka vam je uredno stigla na adresu?

Riječ je o prodavačima iz Kine, neke sitnice od po nekoliko pa do dvadesetak dolara (oprema za biciklizam)...
valjuga

#5322 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

Rampage wrote:Da li ste naišli na prodavače koji više ne dostavljaju za BiH a od kojih ste već prije kupovali i čija pošiljka vam je uredno stigla na adresu?

Riječ je o prodavačima iz Kine, neke sitnice od po nekoliko pa do dvadesetak dolara (oprema za biciklizam)...
DA,i pitao sam sellera šta je u pitanju i on kaže:
"Good day and gald to service for you.
Firstly,thanks very much for your support and consultation. We have received argument
from many buyers from Bosnia and Herzegovina,they said that they can't receive the items we have posted.

And we have contacted to the post office and try to solve this problem but now we
couldn't solve it completely. Therefore,our company has canceled the shipment to Bosnia and Herzegovinanow.
So sorry for the inconvenience,hope you can kindly understand.
If you have any further question please feel free to contact us.
Have a nice day."
Ja mislim da puno ljudi zloupotrebljava ebay,paypal itd.(mislim,primi paket a prijavi da nije dobio i vrati pare) :bih:
Na um padne mi onaj vic kad je Mujo igro poker u engleskoj pa kad ga je ono krenulo :lol: :lol:
kloniran

#5323 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

valjuga wrote:
Rampage wrote:Da li ste naišli na prodavače koji više ne dostavljaju za BiH a od kojih ste već prije kupovali i čija pošiljka vam je uredno stigla na adresu?

DA,i pitao sam sellera šta je u pitanju i on kaže:
"Good day and gald to service for you.
Firstly,thanks very much for your support and consultation. We have received argument
from many buyers from Bosnia and Herzegovina,they said that they can't receive the items we have posted.

And we have contacted to the post office and try to solve this problem but now we
couldn't solve it completely. Therefore,our company has canceled the shipment to Bosnia and Herzegovinanow.
So sorry for the inconvenience,hope you can kindly understand.
If you have any further question please feel free to contact us.
Have a nice day."
Ja mislim da puno ljudi zloupotrebljava ebay,paypal itd.(mislim,primi paket a prijavi da nije dobio i vrati pare) :bih:
Na um padne mi onaj vic kad je Mujo igro poker u engleskoj pa kad ga je ono krenulo :lol: :lol:
ima i toga a ima i carinika i postara koji klepaju pakete koji nemaju tracking brojeve a najvise se na carini klepa
valjuga

#5324 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

A,kako tracking number spriječi carinika ili poštara da ne ukrade paket?
Ako mi TN može bit garancija da će mi doć paket,odsad uvijek doplaćujem TN.
Ringhio

#5325 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ringhio »

Tracking broj ti nije garant da ces robu dobiti ali ces znati u svakom trenutku gdje se posiljka ustvari nalazi, odnosno znat ces gdje je " zapela " pa ces moci direktno kontaktirati i vidjeti u cemu je fol.
Post Reply