Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Nermin_BH
#5301 Re: eBay - Vaša iskustva
13.07.2014 07:50:00 GERMANY DEFRAA - FRANKFURT/FLUGHAFEN Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
Šta je ovo zaglavilo, već 8 dana status pošiljke isti.
Šta je ovo zaglavilo, već 8 dana status pošiljke isti.
-
zippoo87
#5302 Re: eBay - Vaša iskustva
po kojem kursu na paypalu obracunavaju tj. konvertuju valute jer mi uvijek bude malo veci iznos od onog koji ja dobijem preko konvertora valuta ?
uvijek malo vise skine sa kartice
uvijek malo vise skine sa kartice
-
boracha
#5303 Re: eBay - Vaša iskustva
uradi ovo
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit
-
T-pain
#5304 Re: eBay - Vaša iskustva
Mozel mi neko reci moze li se placati na amazon.com paypal-om? nem ogu nigdje da da nadjme opciju da linkam paypal acc kao na ebay-u? ima samo ponudjena opcija da credit card
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#5305 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne možeš plaćati Paypalom na Amazonu... samo kartica.T-pain wrote:Mozel mi neko reci moze li se placati na amazon.com paypal-om? nem ogu nigdje da da nadjme opciju da linkam paypal acc kao na ebay-u? ima samo ponudjena opcija da credit card
- _Reds_
#5306 Re: eBay - Vaša iskustva
I nema dostave za BIH, osim za knjige, cd-ove i tako to.Entropio wrote:Ne možeš plaćati Paypalom na Amazonu... samo kartica.T-pain wrote:Mozel mi neko reci moze li se placati na amazon.com paypal-om? nem ogu nigdje da da nadjme opciju da linkam paypal acc kao na ebay-u? ima samo ponudjena opcija da credit card
-
klixo
#5307 Re: eBay - Vaša iskustva
Prodao sam neku haljinu na ebayu ,a kupac se nalazi u SAD.
Posiljka bi trebala stati u onu veliku kovertu.(500-1000gr)
E sad posto nemam nikakvog iskustva sa slanjem poste izvan BiH zamolio bih da me netko uputi kako da najpovoljnije prodjem.
E sad posto nemam nikakvog iskustva sa slanjem poste izvan BiH zamolio bih da me netko uputi kako da najpovoljnije prodjem.
-
TRANCE
#5308 Re: eBay - Vaša iskustva
Prema stranici BH Pošte, za paket od 500 grama do SAD-a će ti uzeti 53,5 KM. Za usporedbu, npr. Njemačka pošta bi ti za paket iste težine naplatila 7 KM, Britanska 12 KM itd., što je još jedan dokaz kako nas deru na svakom koraku.klixo wrote:Prodao sam neku haljinu na ebayu ,a kupac se nalazi u SAD.
- Paulaner
#5309 Re: eBay - Vaša iskustva
Jedan artikal mi je poslan 30.06 i jos nije stigao,nema TN,ali mi cudno sto nema "estimated delivery"
Kako cu sad znati do kad je rok ili je to neka njegova caka,a sumnjiv mi je prodavac nije mi ni dao pozitivan komentar,svi dadnu cim uplatim ovaj jos nista 
- Haris033
#5310 Re: eBay - Vaša iskustva
Kasne li Vama ovaj mjesec sa isporukom???
Nesto sto mi je dolazilo za 7 dana (od istog seller-a) iz Poljske, UK,.. itd, već treća sedmica, a ni trega žutom papiriću..
Nesto sto mi je dolazilo za 7 dana (od istog seller-a) iz Poljske, UK,.. itd, već treća sedmica, a ni trega žutom papiriću..
- Revolucionar ★
#5311 Re: eBay - Vaša iskustva
znam da je tema ebay, ali vecina vas je kupovala i s drugih stranica, pa me zanima da li je neko s ove http://www.camisetasfutbolcielo.com/ .. neki forumasi s pf dres repke su je preporucili, ali i dalje je malo sumnjiva
doduse, ovaj google scan ju je oznacio relativno sigurnom
- Realovac23
#5312 Re: eBay - Vaša iskustva
Ljudi kasne li Vama pošiljke, već 20 dana pošiljke stoje u Njemačkoj, a uvijek nakon što dodju u Njemačku za 2-3 dana budu u BiH. Pogledajte: http://www.17track.net/en/result/post.s ... 52442517CN
- adelko
#5313 Re: eBay - Vaša iskustva
Kasne, trebat ce kazu 4 aviona da sve posiljke isporuce za Bosnu iz Njemacke.
-
quarterback
#5314 Re: eBay - Vaša iskustva
stigla danas baterija narucena prije 30 dana iz HK
- vješalica
#5315 Re: eBay - Vaša iskustva
Koliko treba otprilike da dođe iz Rusije pošta?
Krenula je iz centra za sortiranje 18-toj jula.
Krenula je iz centra za sortiranje 18-toj jula.
-
Nermin_BH
#5316 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Isti slucaj i kod mene, napisao sam u predhodnom postu.Realovac23 wrote:Ljudi kasne li Vama pošiljke, već 20 dana pošiljke stoje u Njemačkoj, a uvijek nakon što dodju u Njemačku za 2-3 dana budu u BiH. Pogledajte: http://www.17track.net/en/result/post.s ... 52442517CN
- CaneBos
#5317 Re: eBay - Vaša iskustva
Stoje i duze nesto, sta je ne znam ni ja, ali ocito jeste nesto sa posiljkama prema BiHNermin_BH wrote:Isti slucaj i kod mene, napisao sam u predhodnom postu.Realovac23 wrote:Ljudi kasne li Vama pošiljke, već 20 dana pošiljke stoje u Njemačkoj, a uvijek nakon što dodju u Njemačku za 2-3 dana budu u BiH. Pogledajte: http://www.17track.net/en/result/post.s ... 52442517CN
- SONY_91
#5318 Re: eBay - Vaša iskustva
Jučer je stiglo dosta pošiljki, rade na skeniranju tracking kodova od jučer
. Kod mene je jedna pošiljka skenirana jučer oko 5 nakon čeka je završila na carini a druga je danas skenirana oko 12 i također nakon toga je upućena na carinu
- mrva/mrve
- kloniran
- Rampage
#5321 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li ste naišli na prodavače koji više ne dostavljaju za BiH a od kojih ste već prije kupovali i čija pošiljka vam je uredno stigla na adresu?
Riječ je o prodavačima iz Kine, neke sitnice od po nekoliko pa do dvadesetak dolara (oprema za biciklizam)...
Riječ je o prodavačima iz Kine, neke sitnice od po nekoliko pa do dvadesetak dolara (oprema za biciklizam)...
- valjuga
#5322 Re: eBay - Vaša iskustva
DA,i pitao sam sellera šta je u pitanju i on kaže:Rampage wrote:Da li ste naišli na prodavače koji više ne dostavljaju za BiH a od kojih ste već prije kupovali i čija pošiljka vam je uredno stigla na adresu?
"Good day and gald to service for you.
Firstly,thanks very much for your support and consultation. We have received argument
from many buyers from Bosnia and Herzegovina,they said that they can't receive the items we have posted.
And we have contacted to the post office and try to solve this problem but now we
couldn't solve it completely. Therefore,our company has canceled the shipment to Bosnia and Herzegovinanow.
So sorry for the inconvenience,hope you can kindly understand.
If you have any further question please feel free to contact us.
Have a nice day."
Ja mislim da puno ljudi zloupotrebljava ebay,paypal itd.(mislim,primi paket a prijavi da nije dobio i vrati pare)
Na um padne mi onaj vic kad je Mujo igro poker u engleskoj pa kad ga je ono krenulo
- kloniran
#5323 Re: eBay - Vaša iskustva
ima i toga a ima i carinika i postara koji klepaju pakete koji nemaju tracking brojeve a najvise se na carini klepavaljuga wrote:DA,i pitao sam sellera šta je u pitanju i on kaže:Rampage wrote:Da li ste naišli na prodavače koji više ne dostavljaju za BiH a od kojih ste već prije kupovali i čija pošiljka vam je uredno stigla na adresu?
"Good day and gald to service for you.
Firstly,thanks very much for your support and consultation. We have received argument
from many buyers from Bosnia and Herzegovina,they said that they can't receive the items we have posted.
And we have contacted to the post office and try to solve this problem but now we
couldn't solve it completely. Therefore,our company has canceled the shipment to Bosnia and Herzegovinanow.
So sorry for the inconvenience,hope you can kindly understand.
If you have any further question please feel free to contact us.
Have a nice day."
Ja mislim da puno ljudi zloupotrebljava ebay,paypal itd.(mislim,primi paket a prijavi da nije dobio i vrati pare)![]()
Na um padne mi onaj vic kad je Mujo igro poker u engleskoj pa kad ga je ono krenulo![]()
- valjuga
#5324 Re: eBay - Vaša iskustva
A,kako tracking number spriječi carinika ili poštara da ne ukrade paket?
Ako mi TN može bit garancija da će mi doć paket,odsad uvijek doplaćujem TN.
Ako mi TN može bit garancija da će mi doć paket,odsad uvijek doplaćujem TN.
- Ringhio
#5325 Re: eBay - Vaša iskustva
Tracking broj ti nije garant da ces robu dobiti ali ces znati u svakom trenutku gdje se posiljka ustvari nalazi, odnosno znat ces gdje je " zapela " pa ces moci direktno kontaktirati i vidjeti u cemu je fol.