jefferson wrote:scimitar19 wrote:Kako mu nije mjesto da vazi o ekonomiju!? kada mu je to pravo po ustavu zagarantovano... u pravu si govor ajatolaha nece pomoci ekonomiji irana ali dodatnih 30 milijardi dolara u ekonomskom sistemu hoce ojacati ekonomiju...
kakvi uslovi!? vec sam ti rekao malo citaj izmedju redova...
Covjek bi rekao iran demokratija kako ti to pises
Citao sam ja izmedju redova, samo hou da kazes glasno i jasno da po tebi BiH treba da se ugleda na Iran, jel tako?
pai treba jer u svakom slucaju iran napreduje a svi znamo sta je americka demokratija sa duplim standardima

i evropska demokratija je*bo ti to kad lik kao brevik pobije 70 ljudi i 150 rani i maximalno sto moze dobiti 21 godinu zatvora po meni licno su kriminalci izmislili demokratiju jer smo sve siromasniji...
eto zivis u americi jel?
znas kako je zeznut zakon sto se tice antisemitizma ne samo u americi vec i evropi samo za obicnu rijec se ide u zatvor jel tako?
pa fino procitaj ko su iranci i plaestinci to su pravi semiti pa gdje su onda ti zakoni silni a oni u izraelu nema veze nikakve sa semitima isto kao sto bi ja promjenio vjeru i odem ko musliman u iran i gledace me tako ALI ja nisam arap...
pa sad fino skontaj koga amerika i izrael napada iran(semite) zar to nije paradox i licemjerije
a to sto pricaju sije i suniti to je samo da ih zavade prica za malu djecu znaci jedini i pravi semiti od irana do plaestine..
zamisli kako bi smjesno bilo pridje mi lik i pita me odakle sam ja mu kazem ja sam iz izraela ili irana starosjedioc a zovem se mujo mujic...pa zar nije smjesno..
wikipedija:
arapski Semiti (južni Semiti ili Arapi).
Veliki planinski lanac što počinje na Siro-cilicijskoj granici i tada zaokreće prema jugozapadu do Perzijskog zaljeva, dijeli na sjeveru i istoku teritorij Semita od drugih naroda zapadne Azije. Tu je uključena sirijsko-arapaska ravnica sa zemljama što se prostiru prema istoku i zapadu, i Arapaskom poluotoku na jugu . Nizine na istoku koje pripadaju prostranim dolinama Eufrata i Tigrisa, dom su starih civilizacija Mezopotamije, odnosno istočnih Semita. Na zapadu se prostiru zemlje Aramejaca, a na obalnim područjima Libanona i Palestine zemlje Kanaanaca. Prema istoku do Arabije i Sinajskog poluotoka prostiru se zemlje južnih Semita, potomaka današnjih Arapa.
eh ti ljutiti amerikanci zastitnici semita sa ljutim zakonima..ops ubijaju semite...