IRAN

Post Reply
jefferson

#5301 Re: IRAN

Post by jefferson »

AlienBiH wrote:@jeferson

pises iz nekih tamo pizdica... i ko fol se brines u sta se to bosna pretvara. Sta to tebe, i bilo koga ko nije ovde, zaboli neka stvar za bosnom. Ko fol se nesto solidarisete... uh sto ne mogu sranja u pm.
Dodji malo zivi ovde koju godinu, pa cu te pitat jel te zaboli neka stvar sto je tamo neki "bivsi" jaran pustio bradu.
Pa zar ne zivimo u demokratiji, majka mu stara. Zar on nema pravo pustit bradu, obuci krace hlace, itd...

Na kraju krajeva, dokle god mene i moj nacin zivota niko ne dira... zaboli me ba lijevo j**ce za njima.

Imam dva kredita koja moram vratit, ostalo... ma zdra'ooo

Sem toga... prirodne ljepote irana su tema... a ne "muslimani" bosne.
1. Kakve veze ima gdje sam ja? Kako ti znas kakve ja veze imam s Bosnom?
2. Ako zivimo u demokratiji zar onda ne mogu pitati nekoga sta hocu?
3. Kada smo vec kod kredita, zar ti nije cudno da tema o iranu ima vise postova nego skoro cijeli podforum ekonomija?
scimitar19

#5302 Re: IRAN

Post by scimitar19 »

@jefferson
vec sam ti rekao na prethodnom postu da kada Iran bude ojacao ekonomski dovoljno da bude sposoban privlaciti
zemlje regiona to ce smanjiti ovisnost muslimanski zemalja generalno o zapadu i teziste koliko toliko pomjeriti na istoku. Imaju dovoljno resursa prirodnih i
ljudskih da mogu biti u velikoj mjeri samoodrzivi, njima i Zapad ne treba sto se tice sirovinskih baza,
pogledaj samo koliko je taj region bogat naftom prirodnim gasom i rudama. Sigurno nisi cuo za
novogodisnju poruku ajatolaha gdje ovu i prethodnu godinu naziva godinu ekonomskog ˇdzihadaˇ,
godinu prava radne snage Irana...
Ako mislis da je to ajatolahova ˇglupa supljaˇ u sljedecoj godini 2013.
iranski izvoz treba da u potpunosti pokrije uvoz, izvoz treba da poraste do cifre od 75 milijardi dolara
sa sadasnji nekih 45 milijardi, ovdje nisu ukljuceni dolari od izvoza nafte...
U nekoliko navrata ajatolah naglasava da nafta treba imati sto manje ucesca u razvoju ekonomije Irana i to je stavljeno Irasnkoj vladi da ajatolahove zahtjeve sprovedu u djelo kako znaju i umiju...
jefferson

#5303 Re: IRAN

Post by jefferson »

scimitar19 wrote:@jefferson
vec sam ti rekao na prethodnom postu da kada Iran bude ojacao ekonomski dovoljno da bude sposoban privlaciti
zemlje regiona to ce smanjiti ovisnost muslimanski zemalja generalno o zapadu i teziste koliko toliko pomjeriti na istoku. Imaju dovoljno resursa prirodnih i
ljudskih da mogu biti u velikoj mjeri samoodrzivi, njima i Zapad ne treba sto se tice sirovinskih baza,
pogledaj samo koliko je taj region bogat naftom prirodnim gasom i rudama. Sigurno nisi cuo za
novogodisnju poruku ajatolaha gdje ovu i prethodnu godinu naziva godinu ekonomskog ˇdzihadaˇ,
godinu prava radne snage Irana...
Ako mislis da je to ajatolahova ˇglupa supljaˇ u sljedecoj godini 2013.
iranski izvoz treba da u potpunosti pokrije uvoz, izvoz treba da poraste do cifre od 75 milijardi dolara
sa sadasnji nekih 45 milijardi, ovdje nisu ukljuceni dolari od izvoza nafte...
U nekoliko navrata ajatolah naglasava da nafta treba imati sto manje ucesca u razvoju ekonomije Irana i to je stavljeno Irasnkoj vladi da ajatolahove zahtjeve sprovedu u djelo kako znaju i umiju...
Hajde sad sto ajatolahu nije mejsto da vazi o ekonomiji niti ce iranska ekonomija ojacati zato sto je Ajatolah to rekao.
Medjutim, nisi mi odgovorio kakvi se uslovi u BiH trebaju ispuniti da bi BiH postala sta vec po tebi treba postat?
scimitar19

#5304 Re: IRAN

Post by scimitar19 »

Kako mu nije mjesto da vazi o ekonomiju!? kada mu je to pravo po ustavu zagarantovano... u pravu si govor ajatolaha nece pomoci ekonomiji irana ali dodatnih 30 milijardi dolara u ekonomskom sistemu hoce ojacati ekonomiju...
kakvi uslovi!? vec sam ti rekao malo citaj izmedju redova...
jefferson

#5305 Re: IRAN

Post by jefferson »

scimitar19 wrote:Kako mu nije mjesto da vazi o ekonomiju!? kada mu je to pravo po ustavu zagarantovano... u pravu si govor ajatolaha nece pomoci ekonomiji irana ali dodatnih 30 milijardi dolara u ekonomskom sistemu hoce ojacati ekonomiju...
Covjek bi rekao iran demokratija kako ti to pises :D
Citao sam ja izmedju redova, samo hou da kazes glasno i jasno da po tebi BiH treba da se ugleda na Iran, jel tako?
jeza u ledja

#5306 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

scimitar19 wrote:Kako mu nije mjesto da vazi o ekonomiju!? kada mu je to pravo po ustavu zagarantovano...
Pa u tome je i problem!
scimitar19

#5307 Re: IRAN

Post by scimitar19 »

jefferson wrote:
scimitar19 wrote:Kako mu nije mjesto da vazi o ekonomiju!? kada mu je to pravo po ustavu zagarantovano... u pravu si govor ajatolaha nece pomoci ekonomiji irana ali dodatnih 30 milijardi dolara u ekonomskom sistemu hoce ojacati ekonomiju...
Citao sam ja izmedju redova, samo hou da kazes glasno i jasno da po tebi BiH treba da se ugleda na Iran, jel tako?
ne vidim sta ima lose u tome biti samodostatan, imati jedan najveci naucni rast, ne prodavat se za pare, sta to ima lose imat suficit budzeta, nemoj mislit da trebamo copy pastetat Irance doslovno u svemu kao sto to radi selefijski teroristicki otpad...
Iran jeste demokratija, ljudi su vecinom izabrali da to bude takav sistem zar to nije demokratija...
severin

#5308 Re: IRAN

Post by severin »

jefferson wrote:
pai treba jer u svakom slucaju iran napreduje a svi znamo sta je americka demokratija sa duplim standardima :) i evropska demokratija je*bo ti to kad lik kao brevik pobije 70 ljudi i 150 rani i maximalno sto moze dobiti 21 godinu zatvora po meni licno su kriminalci izmislili demokratiju jer smo sve siromasniji...

eto zivis u americi jel?
znas kako je zeznut zakon sto se tice antisemitizma ne samo u americi vec i evropi samo za obicnu rijec se ide u zatvor jel tako?

pa fino procitaj ko su iranci i plaestinci to su pravi semiti pa gdje su onda ti zakoni silni a oni u izraelu nema veze nikakve sa semitima isto kao sto bi ja promjenio vjeru i odem ko musliman u iran i gledace me tako ALI ja nisam arap...

pa sad fino skontaj koga amerika i izrael napada iran(semite) zar to nije paradox i licemjerije :lol: :lol:
a to sto pricaju sije i suniti to je samo da ih zavade prica za malu djecu znaci jedini i pravi semiti od irana do plaestine..

zamisli kako bi smjesno bilo pridje mi lik i pita me odakle sam ja mu kazem ja sam iz izraela ili irana starosjedioc a zovem se mujo mujic...pa zar nije smjesno..

wikipedija:

arapski Semiti (južni Semiti ili Arapi).
Veliki planinski lanac što počinje na Siro-cilicijskoj granici i tada zaokreće prema jugozapadu do Perzijskog zaljeva, dijeli na sjeveru i istoku teritorij Semita od drugih naroda zapadne Azije. Tu je uključena sirijsko-arapaska ravnica sa zemljama što se prostiru prema istoku i zapadu, i Arapaskom poluotoku na jugu . Nizine na istoku koje pripadaju prostranim dolinama Eufrata i Tigrisa, dom su starih civilizacija Mezopotamije, odnosno istočnih Semita. Na zapadu se prostiru zemlje Aramejaca, a na obalnim područjima Libanona i Palestine zemlje Kanaanaca. Prema istoku do Arabije i Sinajskog poluotoka prostiru se zemlje južnih Semita, potomaka današnjih Arapa.

eh ti ljutiti amerikanci zastitnici semita sa ljutim zakonima..ops ubijaju semite...
jefferson

#5309 Re: IRAN

Post by jefferson »

pai treba jer u svakom slucaju iran napreduje a svi znamo sta je americka demokratija sa duplim standardima :) i evropska demokratija je*bo ti to kad lik kao brevik pobije 70 ljudi i 150 rani i maximalno sto moze dobiti 21 godinu zatvora po meni licno su kriminalci izmislili demokratiju jer smo sve siromasniji...

eto zivis u americi jel?
znas kako je zeznut zakon sto se tice antisemitizma ne samo u americi vec i evropi samo za obicnu rijec se ide u zatvor jel tako?

pa fino procitaj ko su iranci i plaestinci to su pravi semiti pa gdje su onda ti zakoni silni a oni u izraelu nema veze nikakve sa semitima isto kao sto bi ja promjenio vjeru i odem ko musliman u iran i gledace me tako ALI ja nisam arap...

pa sad fino skontaj koga amerika i izrael napada iran(semite) zar to nije paradox i licemjerije :lol: :lol:
a to sto pricaju sije i suniti to je samo da ih zavade prica za malu djecu znaci jedini i pravi semiti od irana do plaestine..

zamisli kako bi smjesno bilo pridje mi lik i pita me odakle sam ja mu kazem ja sam iz izraela ili irana starosjedioc a zovem se mujo mujic...pa zar nije smjesno..

wikipedija:

Veliki planinski lanac što počinje na Siro-cilicijskoj granici i tada zaokreće prema jugozapadu do Perzijskog zaljeva, dijeli na sjeveru i istoku teritorij Semita od drugih naroda zapadne Azije. Tu je uključena sirijsko-arapaska ravnica sa zemljama što se prostiru prema istoku i zapadu, i Arapaskom poluotoku na jugu . Nizine na istoku koje pripadaju prostranim dolinama Eufrata i Tigrisa, dom su starih civilizacija Mezopotamije, odnosno istočnih Semita. Na zapadu se prostiru zemlje Aramejaca, a na obalnim područjima Libanona i Palestine zemlje Kanaanaca. Prema istoku do Arabije i Sinajskog poluotoka prostiru se zemlje južnih Semita, potomaka današnjih Arapa.

eh ti ljutiti amerikanci zastitnici semita sa ljutim zakonima..ops ubijaju semite...
Mislim hajde sto sve gledas kroz ideologiju ili religiju, ali mojne boga ti takve gluposti valjati.
Pa u americi je David Duke, bivsi predstavnik u kongresu Louisiane slavio Hitlerov rodjendan i slao antisemitske letke iz svoje kancelarije.
Pojma ti nemas o americi jaro moj!
liberty02

#5310 Re: IRAN

Post by liberty02 »

@jefferson

de nam onda objasni malo tu ameriku, koju mi eto ne znamo??
jefferson

#5311 Re: IRAN

Post by jefferson »

liberty02 wrote:@jefferson

Ma mjesto gdje prze crnce i sve koji nesto kazu protiv izraela!
majoneza

#5312 Re: IRAN

Post by majoneza »

jefferson wrote:
liberty02 wrote:@jefferson

Ma mjesto gdje prze crnce i sve koji nesto kazu protiv izraela!
Sad ce to on :run:
Njemu smetaju samo bradate spodobe :lol:
A ovi frisko izbrijani(tipa frajera nacionaliste iz holandije)on je u redu :shock:
Da ne idem u vatikan i i nabrajam frisko obrijane pedofile :skoljka:
Ostavi se jarane irana i njihove kulture,pobrini se malo o sebi.
Ne samo ti,vec svi mi :zoka:
jeza u ledja

#5313 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Na Iran cemo naoruzani ziletima!
jefferson

#5314 Re: IRAN

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:Na Iran cemo naoruzani ziletima!
Zahrdjalim!
Toda

#5315 Re: IRAN

Post by Toda »

jefferson wrote:
Zahrdjalim!
Pitanje je kako će uredništvo i moderacija ovog foruma reagovati na ovakve izjave?

Takođe se postavlja pitanje da li ovi pišu po nalogu, u okviru nečije huškačke službe?

U svakom slučaju predlažem svima koji se upuštaju u rasprave sa ovakvim tipom forumaša na temama:
Protesti u Americi, Bahrein, Sirija, Obama itd. da pročitaju knjigu

Bob Altemeyer - The Authoritarians.
jeza u ledja

#5316 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Image
Haettenschweiler

#5317 Re: IRAN

Post by Haettenschweiler »

jefferson wrote:

eto zivis u americi jel?

wikipedija:

Mislim hajde sto sve gledas kroz ideologiju ili religiju, ali mojne boga ti takve gluposti valjati.
Pa u americi je David Duke, bivsi predstavnik u kongresu Louisiane slavio Hitlerov rodjendan i slao antisemitske letke iz svoje kancelarije.
Pojma ti nemas o americi jaro moj!
Moram se složiti sa Jeffersonom. SAD su možda posljednja država u kojoj stvarno postoji pravo na slobodu govora.
U Kanadi već ne postoji, u Francuskoj i VB se osobe sa određenim mišljenjima suočavaju sa masnim novčanim kaznama a Njemačku i Austriju ne treba ni spominjati. Tamo se blaže kažnjavaju pedofili i ubice od osoba sa određenim mišljnjima. Međutim to pravo na slobodu govora u SAD štiti samo od zatvora. Ko god stane na put cionistima, može se slobodno pozdraviti sa karijerom. David Duke je takva osoba. Čovjek je pametan, karizmatičan, lijep...ima sve predispozicije za politički uspijeh ali ga hebe jedna stvar: stao je na put cionistima. Čak ni na youtube-u čovjek nema mira, nedavno su mu skinuli video od 45 min.

jefferson

#5318 Re: IRAN

Post by jefferson »

David Duke je takva osoba. Čovjek je pametan, karizmatičan, lijep...ima sve predispozicije za politički uspijeh ali ga hebe jedna stvar: stao je na put cionistima. Čak ni na youtube-u čovjek nema mira, nedavno su mu skinuli video od 45 min.
Ti nadam se da znas da David Duke se druzi sa Ahmedinedzadom da bi postao popularan?
Taj frajer je osnivac KKKK (ne KKK) i udruzenja za napredak bjele rase, a o njegovim istupima je suvisno i pricati!
jefferson

#5319 Re: IRAN

Post by jefferson »

Toda wrote:
jefferson wrote:
Zahrdjalim!
Pitanje je kako će uredništvo i moderacija ovog foruma reagovati na ovakve izjave?

Takođe se postavlja pitanje da li ovi pišu po nalogu, u okviru nečije huškačke službe?

U svakom slučaju predlažem svima koji se upuštaju u rasprave sa ovakvim tipom forumaša na temama:
Protesti u Americi, Bahrein, Sirija, Obama itd. da pročitaju knjigu

Bob Altemeyer - The Authoritarians.
Pitanje je sada :lol:
cyprus

#5320 Re: IRAN

Post by cyprus »

severin wrote:pai treba jer u svakom slucaju iran napreduje a svi znamo sta je americka demokratija sa duplim standardima :) i evropska demokratija je*bo ti to kad lik kao brevik pobije 70 ljudi i 150 rani i maximalno sto moze dobiti 21 godinu zatvora po meni licno su kriminalci izmislili demokratiju jer smo sve siromasniji...

eto zivis u americi jel?

wikipedija:

Hm? Iranci semiti? Interesantno... :D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#5321 Re: IRAN

Post by anthraxQ »

iranci su semiti kao sto je i Breivik semit... :-) :roll: .

jedini semiti su arapi i jevreji.
scimitar19

#5322 Re: IRAN

Post by scimitar19 »

jefferson wrote:
David Duke je takva osoba. Čovjek je pametan, karizmatičan, lijep...ima sve predispozicije za politički uspijeh ali ga hebe jedna stvar: stao je na put cionistima. Čak ni na youtube-u čovjek nema mira, nedavno su mu skinuli video od 45 min.
Ti nadam se da znas da David Duke se druzi sa Ahmedinedzadom da bi postao popularan?
Taj frajer je osnivac KKKK (ne KKK) i udruzenja za napredak bjele rase, a o njegovim istupima je suvisno i pricati!
u to sumnjam da on hoce popularanost ako vec djeluje iskljucivo u americi, pitanje sta ce njemu druzejne sa ahmedinedzadom pomoci da bude popularan u SAD jer po svemu sudeci u americi su svi pro zionisti od predsjednika pa do
obicnog gradjanina koji ga je ˇizabraoˇ. on je u americi osudjen na propast i nece nikada biti popularana to i sam znas...
ne vidim nista loose u tome da je osnovao jednu organizaciju koja vodi racuna o bijeloj rasi i radi na dobrobit iste...
agnostic_front

#5323 Re: IRAN

Post by agnostic_front »

Pa kako da nije popularan? Evo ja nisam dosad cuo za njega. Sad sam cuo. I tako nek sazna jos 100 ljudi, pa od tih 100 jos 100, eto ti...
scimitar19

#5324 Re: IRAN

Post by scimitar19 »

agnostic_front wrote:Pa kako da nije popularan? Evo ja nisam dosad cuo za njega. Sad sam cuo. I tako nek sazna jos 100 ljudi, pa od tih 100 jos 100, eto ti...
jedno je cuti za njega a drugo biti popularan i podrzan, i radi se o vrlo neznatnom broju koji nije vrijedan spomena...
jefferson

#5325 Re: IRAN

Post by jefferson »

scimitar19 wrote:
jefferson wrote:
u to sumnjam da on hoce popularanost ako vec djeluje iskljucivo u americi, pitanje sta ce njemu druzejne sa ahmedinedzadom pomoci da bude popularan u SAD jer po svemu sudeci u americi su svi pro zionisti od predsjednika pa do
obicnog gradjanina koji ga je ˇizabraoˇ. on je u americi osudjen na propast i nece nikada biti popularana to i sam znas...
ne vidim nista loose u tome da je osnovao jednu organizaciju koja vodi racuna o bijeloj rasi i radi na dobrobit iste...
Sta ti je ideologija!
A sto se tice njegove popularnosti i ahmedinedzada vidi se da ti mediji nisu bas najjaca strana!
Post Reply