Gdje u Sa......
- kokuz_sa
#5301 Re: Gdje u Sa......
uzet jefino masinicu za duhah, one gotove prazne filtere i duhan
jbg ne konzumiram to niti me zanima al mi receno da uzmem pa
treba mi i neka okvirna cijena svega toga..ono pojedinacno po artiklima
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#5302 Re: Gdje u Sa......
Mislim da sam shvatio gdje je to. Hvala!kojeime wrote: Koliko ce te kostati ne znam. Nisam slikar pa ne znam tacne cijene, a i zavisi od kvaliteta, proizvodjaca, prodavnice, sta sve kupujes, itd.
Za lokacije, recimo ovako: Stojis ispred ulaza Akademije likovnih umjetnosti. Krenes lijevo prema mostu kod pozorista (krenes prema Dva ribara) i odmah skrenes desno u prolazu pored akademije. Prodjes ulaz u kino Obala (prodes onaj mali pasaz) i sa lijeve strane ti je Galerija Paleta (sa desne strane ti je kafana Obala). Onda, kada od galerije Paleta krenes tom ulicom u kojoj su i Paleta i kafana Obalaprema Skenderiji (ides tako da su ti vatrogasci lijevo preko ceste, a kafana Obala ti je sa desne strane), u jednoj novijoj zgradi sa desne strane stepenice prema dolje vode u ulaz prodavnice Facta. Imas na zgradi reklamu Facta, ne mozes pogrijesiti.
- Urban B.
#5303 Re: Gdje u Sa......
@ kokuz_sa
masinice imas vec od 3KM kupiti na otvorenoj pijaci na Otoci,na trafikama su vjerovatno malo skuplje,al mislim da za petaka mozes uzeti sasvim pristojnu!ja svoju platio 3 KM i evo nakon pola godine radi kao nova!filteri su oko 2,5 KM na trafikama(200 praznih cigara) a na pijaci opet mozes jeftinije proci,5 paketa (1000 cigara) je oko 8-9KM!a duhan sve zavisi kakak hoces,imas na pijacama domaceg duhana 1kg 20-30KM,ako neces ovaj domaci pogledaj u mercatoru il u nekom tabacco shopu kakvog duhana imaju!ja kupujem Sarajevski rezani duhan,250gr - 15,5 KM i traje mi oko 2 sedmice
masinice imas vec od 3KM kupiti na otvorenoj pijaci na Otoci,na trafikama su vjerovatno malo skuplje,al mislim da za petaka mozes uzeti sasvim pristojnu!ja svoju platio 3 KM i evo nakon pola godine radi kao nova!filteri su oko 2,5 KM na trafikama(200 praznih cigara) a na pijaci opet mozes jeftinije proci,5 paketa (1000 cigara) je oko 8-9KM!a duhan sve zavisi kakak hoces,imas na pijacama domaceg duhana 1kg 20-30KM,ako neces ovaj domaci pogledaj u mercatoru il u nekom tabacco shopu kakvog duhana imaju!ja kupujem Sarajevski rezani duhan,250gr - 15,5 KM i traje mi oko 2 sedmice
Last edited by Urban B. on 05/01/2013 17:23, edited 1 time in total.
- kokuz_sa
#5304 Re: Gdje u Sa......
hvalaUrban B. wrote:masinice imas vec od 3KM kupiti na otvorenoj pijaci na Otoci,na trafikama su vjerovatno malo skuplje,al mislim da za petaka mozes uzeti sasvim pristojnu!ja svoju platio 3 KM i evo nakon pola godine radi kao nova!filteri su oko 2,5 KM na trafikama(200 praznih cigara) a na pijaci opet mozes jeftinije proci,5 paketa (1000 cigara) je oko 8-9KM!
samo jos duhan od prilike koliko je?
- honky tonk
#5305 Re: Gdje u Sa......
imas razlicite vrste duhana u bbi kod lifta ona trafika. cijena zavisi od pakovanja (koliko grama).kokuz_sa wrote:uzet jefino masinicu za duhah, one gotove prazne filtere i duhan
- Urban B.
#5306 Re: Gdje u Sa......
posto sam sa mobitela da ne pisem ponovo,editovao sam gornji post pa mozes vidjeti 
- kokuz_sa
#5307 Re: Gdje u Sa......
pa dajte recite okvirno od koliko do koliko kosta ona kao plava kutija za cipele duhana..
znam da se u tome prije pakovao duhan, jel jos ne znam
znam ja d aima raznih vrsta..al blage veze nemam koliko bi kostala ni najjeftinija vrsta
znam da se u tome prije pakovao duhan, jel jos ne znam
znam ja d aima raznih vrsta..al blage veze nemam koliko bi kostala ni najjeftinija vrsta
- hrusta
#5308 Re: Gdje u Sa......
ja sam njih vidjo dole na Stupu u onoj velikoj zgradi prema buvljaku, prodavnica se zove KM Trade, bile su 40km. pa vidi i javi imali jos.ultrajvosa87 wrote:Gdje mogu kupiti teleskopsku palicu(specijalku)
- kokuz_sa
#5309 Re: Gdje u Sa......
tnx urban
- MedenoSrce
#5310 Re: Gdje u Sa......
Jesu li to one palice sto ne smiju preko grane?
- Skyfox
#5311 Re: Gdje u Sa......
tnxkokuz_sa wrote:u apotekamaSkyfox wrote:... ima uzeti one japanske maske za nos i usta sa filterima? kako ona doktorica rece koliko je ovo kancerogeno lagano panicarim, a vec kasljem ko tifusar...
mislim da je oko 4.5KM jedna ona s filterom
-
memx
#5312 Re: Gdje u Sa......
Sojiš ispred vatrogasnog doma u dobrovoljačkoj.... pogledaš preko puta ........... piše natpis FAKTA..........kojeime wrote:Koliko ce te kostati ne znam. Nisam slikar pa ne znam tacne cijene, a i zavisi od kvaliteta, proizvodjaca, prodavnice, sta sve kupujes, itd.Entropio wrote:Hvala na detaljnom odgovoru. Mislim da je u pitanju slikanje... Dva pitanja: Koliko će me koštati komplet amaterske opreme za to? Gdje se nalazi Paleta i Facta?kojeime wrote:
Prvo, da li je u pitanju crtanje ili slikanje. Ako je u pitanju crtanje, to jeste olovka, tus, ugalj, suhe boje za akvarel, papir, itd. toga ima i po knjizarama, pogledaj u Svjetlosti u parku kod Ekonomije i kod Central hotela (knjizara na uglu ulice). Naravno i u Galeriji Paleta i prodavnici Facta. Bilo je kompleta olovaka (tvrdoce od recimo 6 H do 8 B neke kineske jeftine ali nisu lose, ja ih imam), pa i uglja i u supermarketu u Mercatoru na Socijlanom. Ne zaboravi dobre gumice i siljalo ako je u pitanju olovka. Ako bas hoces dobar komplet za crtanje, bio je u prodaji jedno vrijeme veliki komplet Faber Castela (Grafitne olovke, akvarel olovke, vostane, itd. u drvenoj kutiji sa ladicama) ali mislim da je bio preskup. Pogledaj u knjizari Exclusive iza Hitne pomoci na Socijalnom, oni rade sa Faber-Castelom. Svjetlost radi sa Staedtlerom i ima nesto Koh-i-Nor-a i TOZ-a (uglavnom ugalj).
Ako je u pitanju slikanje, onda Paleta, Facta i u ponekim knjizarama. Stafelaj (stalak) isto u Paleti ili Facti, a bilo ih je i u OBI-ju i mozda su tamo malo jeftiniiji. Cini mi se da sam stafelaje vidjao i u knjizarama ali nisam sada siguran. Ne znam da li negdje ima "starter kit" to jeste sve za pocetnika u jednoj kutiji, mislim da ces morati kupovati sve pojedinacno. Ako nije potrebna "profesionalna" oprema, moze se mozda proci i sa opremom koja se koristi za skolu (tempera, akvarel, slabiji kistovi, slabiji papir), a toga ima u svim knjizarama pa i u Mercatoru na Socijalnom. Ako je u pitanju ozbiljnija oprema (platno umjesto papira, kvalitetne boje, kvalitetni kistovi, itd.), onda Paleta ili Facta i poneka knjizara.
Za lokacije, recimo ovako: Stojis ispred ulaza Akademije likovnih umjetnosti. Krenes lijevo prema mostu kod pozorista (krenes prema Dva ribara) i odmah skrenes desno u prolazu pored akademije. Prodjes ulaz u kino Obala (prodes onaj mali pasaz) i sa lijeve strane ti je Galerija Paleta (sa desne strane ti je kafana Obala). Onda, kada od galerije Paleta krenes tom ulicom u kojoj su i Paleta i kafana Obalaprema Skenderiji (ides tako da su ti vatrogasci lijevo preko ceste, a kafana Obala ti je sa desne strane), u jednoj novijoj zgradi sa desne strane stepenice prema dolje vode u ulaz prodavnice Facta. Imas na zgradi reklamu Facta, ne mozes pogrijesiti.
-
ultrajvosa87
#5313 Re: Gdje u Sa......
Ma ja smatra se kao hladno oruzje,ali je dobro imati na danasnjem vaktuMedenoSrce wrote:Jesu li to one palice sto ne smiju preko grane?
- Hemera
#5314 Re: Gdje u Sa......
gdje kupiti kosarkaski dres miami heata?ili neki drugi samo gornji dio ne treba sorc i da nije extra da kosta?
- dust in the wind
#5316 Re: Gdje u Sa......
na skenderiji brate 
- Perdita_Durango
#5317 Re: Gdje u Sa......
Brate, ne znadoh, hvala.
- SultanSuljke
- Perdita_Durango
#5319 Re: Gdje u Sa......
Necu pik tacka ba, hocu sex shop.
- SultanSuljke
#5320 Re: Gdje u Sa......
Last edited by SultanSuljke on 06/01/2013 02:39, edited 2 times in total.
- Perdita_Durango
- SultanSuljke
#5322 Re: Gdje u Sa......
Necu onlineee![/quote]
znas li sta trazis ?
- kokuz_sa
#5323 Re: Gdje u Sa......
hoce ga cura na ruke..da premjeri pasel joj 
- SultanSuljke