Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja sam sinoc i jutros driftao, i to bez ruĆne. Automat, 120 kW, pogon u straznjici, gume ljetnje, prazan... Snijega 3 cm, ali bas onako lijepo pao, disco light show na tabli.
direstraits0078 wrote:Ja sam sinoc i jutros driftao, i to bez ruĆne. Automat, 120 kW, pogon u straznjici, gume ljetnje, prazan... Snijega 3 cm, ali bas onako lijepo pao, disco light show na tabli.
kloniran wrote:Sinoć su ćuneri na Ilidži driftali, na onom velikom parkingu ispod mosta, bilo ih desetak
Sve garant xenon ćuning
Prolazio brzom cestom pa nisam zavirivao puno, samo malo usporio da bacim pogled
Stede ljudi gume na ledu a i lakse se zanosi auto
Svi driftaju cim se led ufati samo ja provjeravam proklizava li mi auto pravo kad naglo stisnem kocnicu
direstraits0078 wrote:Ja sam sinoc i jutros driftao, i to bez ruĆne. Automat, 120 kW, pogon u straznjici, gume ljetnje, prazan... Snijega 3 cm, ali bas onako lijepo pao, disco light show na tabli.
Imam jako dobre 4 Tigar zimske gume (sara 6 i 7 mm) za prodati. 195-60 R15. Vrlo povoljno. Vozene samo zimi, bile montirane na zasebnim felgama. Da se zna ako kome treba.
kinzekonze wrote:Jedno pitanje vezano za lance.
Imam lance 215/60/16, a gume su 215/65/16. Mogu li se ovi lanci staviti na ove gume ili moram mijenjati?
Ne mogu.
Na gume dimenzija 215/60R16 idu lanci sa oznakom veličine 097 ili 100.
Na gume dimenzija 215/65R16 idu lanci sa oznakom veličine 102.
kinzekonze wrote:Jedno pitanje vezano za lance.
Imam lance 215/60/16, a gume su 215/65/16. Mogu li se ovi lanci staviti na ove gume ili moram mijenjati?
Ne mogu.
Na gume dimenzija 215/60R16 idu lanci sa oznakom veličine 097 ili 100.
Na gume dimenzija 215/65R16 idu lanci sa oznakom veličine 102.
E to me interesuje, hvala. Kod mene je 100 i dakle ne moze.
P.S. Ako kome trebaju 100 neka se javi da pazarimo. Novi su
Eh ljudi moji, trebalo bi polako početi razmišljati i o ovome.
Prošlu godinu sam se nameračio da uzmem gume, ali sam ipak odlučio odguliti sa starim koje su bile popriiiilično loše, tako da dosta po snijegu nisam ni vozio.
Elem, sad moram uzeti zimske jer sam stare bacio (taktički, da sam sebe ne lažem), pa vidjeh ovo i sviđa mi se
Sad da vas stručnije, iskusnije i pametnije pitam, imate li neko mišljenje o ovim gumama ili možda prijedlog nečeg u rangu ali da je bolje (Michelin, GY i sl).
Lord Vader wrote:Eh ljudi moji, trebalo bi polako početi razmišljati i o ovome.
Prošlu godinu sam se nameračio da uzmem gume, ali sam ipak odlučio odguliti sa starim koje su bile popriiiilično loše, tako da dosta po snijegu nisam ni vozio.
Elem, sad moram uzeti zimske jer sam stare bacio (taktički, da sam sebe ne lažem), pa vidjeh ovo i sviđa mi se
Sad da vas stručnije, iskusnije i pametnije pitam, imate li neko mišljenje o ovim gumama ili možda prijedlog nečeg u rangu ali da je bolje (Michelin, GY i sl).
Auto je Merc w203 220cdi, automak, 110kw.
Hvala i živjeli
Continental je u losijim vrmemnskim uslovima bolji od Michelina i GY.
Michelin ce najduze trajati, ali oni i zimske performanse su uvijek ni tamo ni vamo.