IstinaZoxPa wrote: ↑29/11/2025 19:03 @Mrvica 77
Sve je teže naći dobre antene, sve se manje traži prijem sa udaljenih odašiljača. Pokriva se region sa dobrom SFN mrežom, realno za većinu situacija dovoljna je prosječna antena, proizvođači to prate i prilagođavaju se tome.
Ja nisam mogao naći antenu za 21-48 K u BiH pa sam otišao u Vinkovce i nabavio 2 komada.
I sam sam primjetio
Slavonski Brod nije baš mali grad, ali teško je naći dobru antenu
A dobro pojačalo nemoguće, to moraš preko interneta iz Zg, Osijeka ili gdje već...
Ja sam morao kupiti yagicu, neku bolju na savjet dečki iz OiV-a kad su bili kod mene doma, radili neka mjerenja... Jer nemamo optičku vidljivost, signal se lomi i reflektira, pa zato...
A antenu koju sam se informirao po forumima, velika većina je savjetovala Iskrine yagice
Odabrao sam 47, zbog šireg prijemnog kuta od nekih drugih, a prilično velikog pojačanja i jakih reflektora...
Ima nas koji imamo specifične uvjete (npr. reljef) i onda baš moraš kupovati nešto "bolje" od drugih, većini je svejedno, skoro koju god da kupi neće pogriješiti
A eto ima i nas koji želimo uhvatiti nešto više, udaljenije... Opet ne može neka obična
Zbog toga si bio u pravu kad si rekao, antena je najbitnija
Tek onda pojačalo...