Slabije performanse da, al sad da utice na boost u tolikoj mjeri da je primjetno ne bih rekao...amar1994 wrote: ne utice na pritisak zraka, nego na izduvne gasove koji okrecu/pokrecu turbo, slabije sagorijavanje i samim tim slabije perfomanse samog motora ,automatski uticu na vrtnju turbine, slabija ga nabija![]()
![]()
pogotovo @klakijev CA18det voli dobro gorivo
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#5301 Re: Pitamo Mehanicare ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5302 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zanja dva dana, imao sam problema sa otezanim saltanjem brzina, tacnije u 3 je zapinjalo pofino i djelimicno u 4. Imao sam osjecaj da i ostale ne idu bas najbolje, al' ove dvije su bile izrazenije. Takodjer, desilo mi se par puta, da kod polaska, kod odvajanja kvacila, auto se zatrese, al' samo kad je motor hladan, kasnije nema nikakvih problema. Danas je situacija sa mjenjanjem brzina bolja, ide ugladjenije, al' je opet zatresao kad sam ga tek upalio i krenuo. Da li me ocekuje ubrzo servis kvacila il' servis mjenjaca??? Inace, kod ovih psa mjenjaca, a imao sam tri vozila iz te grupe, svaki je imao taj mali otpor kod ubacivanja u trecu, genetika je cudo, zaista!!!! 
- amar1994
#5303 Re: Pitamo Mehanicare ?
stavi fordov sa 6 brzina, pase na sarafkonektovan wrote:Zanja dva dana, imao sam problema sa otezanim saltanjem brzina, tacnije u 3 je zapinjalo pofino i djelimicno u 4. Imao sam osjecaj da i ostale ne idu bas najbolje, al' ove dvije su bile izrazenije. Takodjer, desilo mi se par puta, da kod polaska, kod odvajanja kvacila, auto se zatrese, al' samo kad je motor hladan, kasnije nema nikakvih problema. Danas je situacija sa mjenjanjem brzina bolja, ide ugladjenije, al' je opet zatresao kad sam ga tek upalio i krenuo. Da li me ocekuje ubrzo servis kvacila il' servis mjenjaca??? Inace, kod ovih psa mjenjaca, a imao sam tri vozila iz te grupe, svaki je imao taj mali otpor kod ubacivanja u trecu, genetika je cudo, zaista!!!!
- konektovan
#5304 Re: Pitamo Mehanicare ?
Stavio bi ja od Fap-a 13ke da moze.amar1994 wrote:stavi fordov sa 6 brzina, pase na sarafkonektovan wrote:Zanja dva dana, imao sam problema sa otezanim saltanjem brzina, tacnije u 3 je zapinjalo pofino i djelimicno u 4. Imao sam osjecaj da i ostale ne idu bas najbolje, al' ove dvije su bile izrazenije. Takodjer, desilo mi se par puta, da kod polaska, kod odvajanja kvacila, auto se zatrese, al' samo kad je motor hladan, kasnije nema nikakvih problema. Danas je situacija sa mjenjanjem brzina bolja, ide ugladjenije, al' je opet zatresao kad sam ga tek upalio i krenuo. Da li me ocekuje ubrzo servis kvacila il' servis mjenjaca??? Inace, kod ovih psa mjenjaca, a imao sam tri vozila iz te grupe, svaki je imao taj mali otpor kod ubacivanja u trecu, genetika je cudo, zaista!!!!![]()
, samo bi rucica bila problem tj. selektor brzina
![]()
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#5305 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jesi razmisljao o automatikukonektovan wrote:Stavio bi ja od Fap-a 13ke da moze.amar1994 wrote:stavi fordov sa 6 brzina, pase na sarafkonektovan wrote:Zanja dva dana, imao sam problema sa otezanim saltanjem brzina, tacnije u 3 je zapinjalo pofino i djelimicno u 4. Imao sam osjecaj da i ostale ne idu bas najbolje, al' ove dvije su bile izrazenije. Takodjer, desilo mi se par puta, da kod polaska, kod odvajanja kvacila, auto se zatrese, al' samo kad je motor hladan, kasnije nema nikakvih problema. Danas je situacija sa mjenjanjem brzina bolja, ide ugladjenije, al' je opet zatresao kad sam ga tek upalio i krenuo. Da li me ocekuje ubrzo servis kvacila il' servis mjenjaca??? Inace, kod ovih psa mjenjaca, a imao sam tri vozila iz te grupe, svaki je imao taj mali otpor kod ubacivanja u trecu, genetika je cudo, zaista!!!!![]()
, samo bi rucica bila problem tj. selektor brzina
![]()
-
NediM17
#5306 Re: Pitamo Mehanicare ?
Eeee, stedljivom voznjom na 1000 obrtaja si sjebo mjenjac.konektovan wrote:Zanja dva dana, imao sam problema sa otezanim saltanjem brzina, tacnije u 3 je zapinjalo pofino i djelimicno u 4. Imao sam osjecaj da i ostale ne idu bas najbolje, al' ove dvije su bile izrazenije. Takodjer, desilo mi se par puta, da kod polaska, kod odvajanja kvacila, auto se zatrese, al' samo kad je motor hladan, kasnije nema nikakvih problema. Danas je situacija sa mjenjanjem brzina bolja, ide ugladjenije, al' je opet zatresao kad sam ga tek upalio i krenuo. Da li me ocekuje ubrzo servis kvacila il' servis mjenjaca??? Inace, kod ovih psa mjenjaca, a imao sam tri vozila iz te grupe, svaki je imao taj mali otpor kod ubacivanja u trecu, genetika je cudo, zaista!!!!
- konektovan
#5307 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije do mjenjaca, mogu se zakleti.NediM17 wrote:Eeee, stedljivom voznjom na 1000 obrtaja si sjebo mjenjac.konektovan wrote:Zanja dva dana, imao sam problema sa otezanim saltanjem brzina, tacnije u 3 je zapinjalo pofino i djelimicno u 4. Imao sam osjecaj da i ostale ne idu bas najbolje, al' ove dvije su bile izrazenije. Takodjer, desilo mi se par puta, da kod polaska, kod odvajanja kvacila, auto se zatrese, al' samo kad je motor hladan, kasnije nema nikakvih problema. Danas je situacija sa mjenjanjem brzina bolja, ide ugladjenije, al' je opet zatresao kad sam ga tek upalio i krenuo. Da li me ocekuje ubrzo servis kvacila il' servis mjenjaca??? Inace, kod ovih psa mjenjaca, a imao sam tri vozila iz te grupe, svaki je imao taj mali otpor kod ubacivanja u trecu, genetika je cudo, zaista!!!!
- kabal1337
#5308 Re: Pitamo Mehanicare ?
promijeni ulje u mjenjacu
- basicm
#5309 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pogledaj ti nosace motora i mjenjaca
- konektovan
#5310 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zadnji put mjenjao, po preporuci majstora 2013 godine, i rekli, sad si miran 100 godina.kabal1337 wrote:promijeni ulje u mjenjacu
-
530i
#5311 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nosače pregledaj, kao što je i rečeno. Također i ulje, da li ga ima dovoljno i u kakvom je stanju...premda to kako ti opisuješ nema veze sa ulje. Prije će biti nešto oko seta kvačila ili veza papučice kvačila sa istim...
- konektovan
#5312 Re: Pitamo Mehanicare ?
I ja sumnjam na kvacilo, ipak, sedam godina kod mene vec, presao 110k, a danas sam malo otisao do majstora, ni oni nisu sigurni 100%, sumnjaju na neku viljusku, il' tako nesto, da se iskrivila, pa mi rekose da ja to jos vozam, dok ne stanem.530i wrote:Nosače pregledaj, kao što je i rečeno. Također i ulje, da li ga ima dovoljno i u kakvom je stanju...premda to kako ti opisuješ nema veze sa ulje. Prije će biti nešto oko seta kvačila ili veza papučice kvačila sa istim...
- amar1994
#5313 Re: Pitamo Mehanicare ?
samo nemoj na more ickonektovan wrote:I ja sumnjam na kvacilo, ipak, sedam godina kod mene vec, presao 110k, a danas sam malo otisao do majstora, ni oni nisu sigurni 100%, sumnjaju na neku viljusku, il' tako nesto, da se iskrivila, pa mi rekose da ja to jos vozam, dok ne stanem.530i wrote:Nosače pregledaj, kao što je i rečeno. Također i ulje, da li ga ima dovoljno i u kakvom je stanju...premda to kako ti opisuješ nema veze sa ulje. Prije će biti nešto oko seta kvačila ili veza papučice kvačila sa istim...
- konektovan
#5314 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo danas napravio turu do Gracanice, malo plaza podaleko, al' dobro je, ne zalim se.amar1994 wrote:samo nemoj na more ickonektovan wrote:I ja sumnjam na kvacilo, ipak, sedam godina kod mene vec, presao 110k, a danas sam malo otisao do majstora, ni oni nisu sigurni 100%, sumnjaju na neku viljusku, il' tako nesto, da se iskrivila, pa mi rekose da ja to jos vozam, dok ne stanem.530i wrote:Nosače pregledaj, kao što je i rečeno. Također i ulje, da li ga ima dovoljno i u kakvom je stanju...premda to kako ti opisuješ nema veze sa ulje. Prije će biti nešto oko seta kvačila ili veza papučice kvačila sa istim...![]()
- bleee_sa
#5315 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nema ljepšeg osjećaja nego s takvim kvačilom krenut na more, ideš uz Bradinu daš gas - obrtaji odoše a brzina ista 
-
530i
#5316 Re: Pitamo Mehanicare ?
110 ukupna kilometraža ili samo kod tebe? Ako je ukupna malo je to da bilo šta u mjenjaču rikne, osim seta kvačila.konektovan wrote:I ja sumnjam na kvacilo, ipak, sedam godina kod mene vec, presao 110k, a danas sam malo otisao do majstora, ni oni nisu sigurni 100%, sumnjaju na neku viljusku, il' tako nesto, da se iskrivila, pa mi rekose da ja to jos vozam, dok ne stanem.530i wrote:Nosače pregledaj, kao što je i rečeno. Također i ulje, da li ga ima dovoljno i u kakvom je stanju...premda to kako ti opisuješ nema veze sa ulje. Prije će biti nešto oko seta kvačila ili veza papučice kvačila sa istim...
- amar1994
#5317 Re: Pitamo Mehanicare ?
konektovan wrote:Evo danas napravio turu do Gracanice, malo plaza podaleko, al' dobro je, ne zalim se.amar1994 wrote: samo nemoj na more ic![]()
Jedino na naftu eurocljass, ja smeca majko moja?! Auto galami k'o Pavarotti u najboljim danima.
![]()
sto se goriva tice, sa neskovic dizelom prede
- konektovan
#5318 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma 110k koje sam ja napravio, a Jean Fransoa jos 220k prije mene.530i wrote:110 ukupna kilometraža ili samo kod tebe? Ako je ukupna malo je to da bilo šta u mjenjaču rikne, osim seta kvačila.konektovan wrote:I ja sumnjam na kvacilo, ipak, sedam godina kod mene vec, presao 110k, a danas sam malo otisao do majstora, ni oni nisu sigurni 100%, sumnjaju na neku viljusku, il' tako nesto, da se iskrivila, pa mi rekose da ja to jos vozam, dok ne stanem.530i wrote:Nosače pregledaj, kao što je i rečeno. Također i ulje, da li ga ima dovoljno i u kakvom je stanju...premda to kako ti opisuješ nema veze sa ulje. Prije će biti nešto oko seta kvačila ili veza papučice kvačila sa istim...
- konektovan
#5319 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ide on solidno, ne primjecujem da obrtaji idu posebno u prazno, idem gotovo istim brzinama, na gotovo istim obrtajima k'o i ranije, a danas ga je jedan majstor provozao, kaze, more on još.bleee_sa wrote:Nema ljepšeg osjećaja nego s takvim kvačilom krenut na more, ideš uz Bradinu daš gas - obrtaji odoše a brzina ista
- bleee_sa
#5320 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma zezam se ja ba, samo vozi dok ne stane.konektovan wrote:Ma ide on solidno, ne primjecujem da obrtaji idu posebno u prazno, idem gotovo istim brzinama, na gotovo istim obrtajima k'o i ranije, a danas ga je jedan majstor provozao, kaze, more on još.bleee_sa wrote:Nema ljepšeg osjećaja nego s takvim kvačilom krenut na more, ideš uz Bradinu daš gas - obrtaji odoše a brzina ista
Ja sam od početka proklizavanja do zamjene preš'o još 30k
-
530i
#5321 Re: Pitamo Mehanicare ?
konektovan wrote:Ma 110k koje sam ja napravio, a Jean Fransoa jos 220k prije mene.530i wrote:110 ukupna kilometraža ili samo kod tebe? Ako je ukupna malo je to da bilo šta u mjenjaču rikne, osim seta kvačila.konektovan wrote: I ja sumnjam na kvacilo, ipak, sedam godina kod mene vec, presao 110k, a danas sam malo otisao do majstora, ni oni nisu sigurni 100%, sumnjaju na neku viljusku, il' tako nesto, da se iskrivila, pa mi rekose da ja to jos vozam, dok ne stanem.
Onda je sve normalno, pa i otvaranje mjenjača...ako je ta viljuška, nije to strašno ništa, zamijeni se i vozi dalje.
- konektovan
#5322 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja cu ga natankovati u SAS-u, Doboj, kad krenem nazad u Sarajevo. Ima da leti.amar1994 wrote:konektovan wrote:Evo danas napravio turu do Gracanice, malo plaza podaleko, al' dobro je, ne zalim se.amar1994 wrote: samo nemoj na more ic![]()
Jedino na naftu eurocljass, ja smeca majko moja?! Auto galami k'o Pavarotti u najboljim danima.
![]()
![]()
![]()
sto se goriva tice, sa neskovic dizelom prede![]()
- konektovan
#5323 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne mogu da se sjetim, je l' majstor rece viljuska na kvacilu, ker se nakav motao oko mene, pa nisam bio skocentrisan 100%?!530i wrote:konektovan wrote:
Ma 110k koje sam ja napravio, a Jean Fransoa jos 220k prije mene.
Onda je sve normalno, pa i otvaranje mjenjača...ako je ta viljuška, nije to strašno ništa, zamijeni se i vozi dalje.
- bleee_sa
#5324 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma šuti, dobro je pa nije kuja 
- amar1994
#5325 Re: Pitamo Mehanicare ?
konektovan wrote:Ja cu ga natankovati u SAS-u, Doboj, kad krenem nazad u Sarajevo. Ima da leti.amar1994 wrote:![]()
![]()
sto se goriva tice, sa neskovic dizelom prede![]()
Ja sam par puta sipao kod Neskovica, korektno gorivo skroz, jos ga zimus tocio.