Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5301 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

KatarinaKosaca wrote:
lesinar_banjaluka wrote:tu se slazem..da mile dodik ima takvih ludjackih izjava(oko hapsenja i propadanja drzave)... ali milsim da u sustini,on NIJE neprijatelj BIH !!! a pogotovo NE OVAKAV kakvog ga predsavljate na ovom forumu...

*ja zivim u BL,vidim ogroman napredak u odnosu na posleratne godine....zao mi je sto na ovom forumu,svaki dan citam kako ce nam BITI BOLJE u NOVOM RATU !!!

**al dobro JA SAM NEZREO,na nizem nivou...ko mene sta pita!
O novom ratu možeš samo pročitati od slavne internet brigade iz sent luisa ili minhena. Normalni ljudi, a posebno oni koji znaju šta je rat tako ne diskutiraju. Banja Luka se jeste izgradila, pitanje je samo na čemu je nastala poslije. I onda se ono nađe da priča i kaže kako je Sarajevo etnički čisto zato što su Srbi po Krajišnikovom nalogu otišli, a ne uzima u obzir etničku čistoću B. L. i kako je ona nastala. Eto, to smeta i to je u najmanju ruku bezobrazno.

ne znam od kada se u BL govori ekavski, ali eto... može i to.

ma oduvek lepa moja Kato :mrgreen: ......znaju ova vikend pojaČanja iz matice BRE :mrgreen:
lesinar_banjaluka

#5302 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lesinar_banjaluka »

ja ne znam...al ko ovde spominje lazara i slicno..

znaci,nisam nikakv idealista(cak se isfuravam na tu srpsku idealogiju)...al odvojeno od toga,ponosim se sto sam SRBIN,i to cu uvek reci... problem nastaje kad to kazem u muslimanskim krugovima,odmah ispadam neki ratni zlocinac,ili neko ko brani zlocine i slicno..

kad budem imao ravnopravan status u drzavi BIH,kao srbin..tad nema vise potrebe za postojanje RS(sto se mene tice)...
lesinar_banjaluka

#5303 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

vec sam objasnjavao zasto pisem ekivicu,tako da necu ponavljati,DOSADILO MI...

inace... pricam IJEKAVICU..rodjeni sam banjalucani,celi rat sam proveo u tom gradu,zivim i danas tamo...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5304 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Image

aallllloooooo baĆko kadje da dodje ono gvoždje za devizuu.....ma idi begaj :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5305 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

lesinar_banjaluka wrote:vec sam objasnjavao zasto pisem ekivicu,tako da necu ponavljati,DOSADILO MI...

inace... pricam IJEKAVICU..rodjeni sam banjalucani,celi rat sam proveo u tom gradu,zivim i danas tamo...
Ma, piši i pričaj šta hoćeš, nema frke, razumijemo te. Samo pripazi na svoje poreze gdje i kako idu. Tu se ogleda ravnopravnost ponosni Srbine, a ne u odnosu na mene iz Sarajeva.
Socijalista

#5306 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

lesinar_banjaluka wrote:ja ne znam...al ko ovde spominje lazara i slicno..

znaci,nisam nikakv idealista(cak se isfuravam na tu srpsku idealogiju)...al odvojeno od toga,ponosim se sto sam SRBIN,i to cu uvek reci... problem nastaje kad to kazem u muslimanskim krugovima,odmah ispadam neki ratni zlocinac,ili neko ko brani zlocine i slicno..

kad budem imao ravnopravan status u drzavi BIH,kao srbin..tad nema vise potrebe za postojanje RS(sto se mene tice)...

Ova zadnja recenica ti je jako interesantna, eeeeee kako bi bilo da je tako RAVNOPRAVNOST ZA SVIJU, prokleti rat. Mala je to stvar sa strane gledano, ali ovako na "nashki" tesko.
lesinar_banjaluka

#5307 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

katarina...APSOLUTNO SE SLAZEM SA TOBOM..da su porezi najbitniji u celoj ovoj prici(i upravo ono..GDE IDU)....

kad budem vidio politicare iz SARAJEVA koji imaju bolju i pametniji poresku politiku od ovih lopova iz RS..ja cu prvi glasati za njih...za sada sta vidim... ISTE LOPOVE KAO I OVE MOJE,PLUS ,OGROMNU MRZNU PREMA SRBIMA KAO NACIJI(sto me dovodi do pretpostavke,da bi srpske opstine jos GORE prolazile u rasporedjivanju POREZA)...

za sada,navijam za MILU,jer kod njega ne vidm mrznju prema srbima...i nista vise!
KatarinaKosaca

#5308 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

lesinar_banjaluka wrote:katarina...APSOLUTNO SE SLAZEM SA TOBOM..da su porezi najbitniji u celoj ovoj prici(i upravo ono..GDE IDU)....
Eto, u ovome se slažemo
lesinar_banjaluka wrote:kad budem vidio politicare iz SARAJEVA koji imaju bolju i pametniji poresku politiku od ovih lopova iz RS..ja cu prvi glasati za njih...za sada sta vidim... ISTE LOPOVE KAO I OVE MOJE,PLUS ,OGROMNU MRZNU PREMA SRBIMA KAO NACIJI(sto me dovodi do pretpostavke,da bi srpske opstine jos GORE prolazile u rasporedjivanju POREZA)...
Teško ćeš ih naći i ovdje se slažemo. Samo što mi u Sarajevu ne posežemo za visokim nacionalnim pričama kad vidimo kako nam je Suljo sa Razvojnom Bankom na čelu pokrao poreze. Problem je što nemamo opoziciju, ili imamo jednako korumpiranu, ali da sad ne odem od teme...

Što se tiče mržnje prema Srbima. Hajdemo ovako, da se ja ne bih klela koga mrzim, a koga ne. Da ti je netko opkoliko B.L. i u tom obruču nekoliko (tačnije 4) godine radio sve.... bukvalno sve. Ubijao djecu snajperima i granatama, zatvarao vodu, izgladnjivao, sve to, da li bih prema njemu imao osjećaj ljubavi? Ok, to nisu napravili svi Srbi. Ali, gdje su ti SRbi da na Dodikovu izjavu o masakru na Kapiji kažu da nije tako. Ili da se treba istražiti. Ne, Srbima prija to čuti i jednostavno šute. A onda sve ostale gotovo paranoido optužuju za mržnju. Upravo smo na drugoj temi imali polemiku oko ubojstva hrvata od strane ABIH. Većina je napisala da je to zločin i da ga treba procesuirati. E, pa ne bi bilo loše da se traženjem procesuiranja zločina koji su počinili u Vaše ime i Srbi malo više pozabave sem plakanja kako vas svi mrze.
zrikavac48

#5309 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zrikavac48 »

U jednom od clanaka o Biljani Plavsic -krvnici procitah da ce da je posijeti u zatvoru njen istomisljenik Milorad Dodik. Prva misao koja mi je pala na pamet bila je o "nasim" islamofilima-jurisnicima koji su spremni "poginuti! za ideale, pa rekoh mozda ce se neki drznuti da svoju domovinu oslobodi teroriste zvane Dodik. Da ali "nasi" islamofili ce se zrtvovati za imaginarne stvari, ali za ono sto se zove d o m o v i n a oni nemaju muda. Uglavnom imaju muda za palamuditi o islamu ali ne sa stanovista obrazovanog covijeka nego sa stanovista priucenih vjernika na kojekakvim brzinskim kursevima sumnjuvih predavaca.
lesinar_banjaluka

#5310 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

@zrikavac

ako sam mogao shvatiti sustinu tvog posta,to je direktno pozivanje na teroristicki akt!

@socijalista,katarina

dosli smo do sustinskog problema...koji mene licno muci..sami kazete,da srbi u bosni NIKAD nece moci biti ravnopravni(da ce uvek biti diskriminacije prema nama)... i po kojem onda osnovu bih se ti isti srbi odrekli mehanizama zastite i zasto bi zeljeli ziveti u istoj drzavi? kad od VAS(koliko mogu videti,umerenih ljudi) to cujem(ove radikale/budale necu ni komentarisati)... ja licno ne vidim niti jedan MOTIV za suzivot,a opet,zelim to...smatram BIH svojom drzavom...

nacionalne retorike ima sa svih strana... sam dodik,s vremena na vreme lupi koju budalestinu,cisto da se u sarajevu ima sta pricati(ili onaj nesretni vasic,cija mi funkcija nikad nece biti jasna)... ali posto pratim medije,i u RS,i u FBIH..ja vam moram reci(vi to prihvatite ili ne)...da puno vise obmane(vezano za nacionalna pitanja) imate kod bosnjaka ,nego kod srba ili hrvata...

druga stvar,koja je isto REALNOST...puno vise bosnjak "ne voli" srbina,nego sto srbin "ne voli" bosnjaka...
nacionalne tenzije izmedju srba i hrvata..gotovo da su nestale ( i to NE SAMO U RS,vec koliko primatim i u Srbiji)

da pricamo sad o zlocinima i ratu,ja shvatam da su ljudi prosli stahote i sve to..ali ja se ni najmanje NE OSECAM odgovornim za to... nervira me -i ne zelim,da zbog nekih stvari(sto su zakuvale neke budale) sutra na meni vrsi diskriminaciju,samo zato sto sam SRBIN!

sto se tice procesuiranja zlocina,Dodik ima pravo na SVOJE MISLJENJE(koliko ja znam ,to nije kaznjivo)...isto tako,ISTI TAJ DODIK CE RECI DA SVI ZLOCINCI TREBAJU ODGOVARATI I DA JE TO POSAO PRAVOSUDJA ... sa druge strane,njegovo je pravo da sumnja u objektivnost sudstva!

vi mislite da su srbi odgovorni za rat,ja mislim da je srbima namjesten sukob(da su krivci izvan EX YU)...sta cemo sad?nemamo isto misljenje...hocemo li se pobiti?...DEMOKRATIJA!!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5311 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

lesinar_banjaluka wrote:@zrikavac

ako sam mogao shvatiti sustinu tvog posta,to je direktno pozivanje na teroristicki akt!
ah lijepe predrasude. znači svaki musliman koji se bori za svoju domovinu je terorist... fino...
Chmoljo

#5312 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

nacionalne retorike ima sa svih strana... sam dodik,s vremena na vreme lupi koju budalestinu,cisto da se u sarajevu ima sta pricati(ili onaj nesretni vasic,cija mi funkcija nikad nece biti jasna)... ali posto pratim medije,i u RS,i u FBIH..ja vam moram reci(vi to prihvatite ili ne)...da puno vise obmane(vezano za nacionalna pitanja) imate kod bosnjaka ,nego kod srba ili hrvata...
koje obmane? de nam ih reci. da je pobijeno hiljadu i po djece? deset hiljada Sarajlija? osam hiljada Srebreničana? hiljade Krajišnika? koje obmane?
druga stvar,koja je isto REALNOST...puno vise bosnjak "ne voli" srbina,nego sto srbin "ne voli" bosnjaka...
nacionalne tenzije izmedju srba i hrvata..gotovo da su nestale ( i to NE SAMO U RS,vec koliko primatim i u Srbiji)
čime si ti to izmjerio? kojom jedinicom mjere?
da pricamo sad o zlocinima i ratu,ja shvatam da su ljudi prosli stahote i sve to..ali ja se ni najmanje NE OSECAM odgovornim za to... nervira me -i ne zelim,da zbog nekih stvari(sto su zakuvale neke budale) sutra na meni vrsi diskriminaciju,samo zato sto sam SRBIN!
... gdje su bolan te silne diskriminacije? pa čovječe kamo sreće da sam Hrvat, progurao bih se u sekundi na neko lezihljebovičko radno mjesto u državnoj službi samo zbog popunjenja nacionalne kvote.
sto se tice procesuiranja zlocina,Dodik ima pravo na SVOJE MISLJENJE(koliko ja znam ,to nije kaznjivo)...isto tako,ISTI TAJ DODIK CE RECI DA SVI ZLOCINCI TREBAJU ODGOVARATI I DA JE TO POSAO PRAVOSUDJA ... sa druge strane,njegovo je pravo da sumnja u objektivnost sudstva!
Dodik ima pravo na svoje PRIVATNO mišljenje. kao predsjednik vlade te je odluke dužan poštivati.
vi mislite da su srbi odgovorni za rat,ja mislim da je srbima namjesten sukob(da su krivci izvan EX YU)...sta cemo sad?nemamo isto misljenje...hocemo li se pobiti?...DEMOKRATIJA!!!
jadni Srbi. držali im Amerikanci, Jevreji i Vatikan pištolj na čelu dok su ubijali, granatirali, silovali...
and

#5313 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

lesinar_banjaluka

dosli smo do sustinskog problema...koji mene licno muci..sami kazete,da srbi u bosni NIKAD nece moci biti ravnopravni(da ce uvek biti diskriminacije prema nama)... i po kojem onda osnovu bih se ti isti srbi odrekli mehanizama zastite i zasto bi zeljeli ziveti u istoj drzavi? kad od VAS(koliko mogu videti,umerenih ljudi) to cujem(ove radikale/budale necu ni komentarisati)... ja licno ne vidim niti jedan MOTIV za suzivot,a opet,zelim to...smatram BIH svojom drzavom.
evo ti jedan primjer i motiv.
sjeti se priče o ranjenom srpkom popu koji je nakon ranjavanja na palama,čini mi se,zbrinut u tuzli u bolnici.čak su se i iz srbije zahvaljivali.
to je ista ta tuzla kojoj tvoji sunarodnici pobiše mladost i koju ova laktaška sirovina ima obraza uzimati u usta!
Alfons Kauders

#5314 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

lesinar_banjaluka wrote: dosli smo do sustinskog problema...koji mene licno muci..sami kazete,da srbi u bosni NIKAD nece moci biti ravnopravni(da ce uvek biti diskriminacije prema nama)... i po kojem onda osnovu bih se ti isti srbi odrekli mehanizama zastite i zasto bi zeljeli ziveti u istoj drzavi? kad od VAS(koliko mogu videti,umerenih ljudi) to cujem(ove radikale/budale necu ni komentarisati)... ja licno ne vidim niti jedan MOTIV za suzivot,a opet,zelim to...smatram BIH svojom drzavom...
da... ja sam 3/4 bosanac i 1/4 hercegovac... i smatram da bosnjaci, srbi, hrvati ne trebaju imati ista prava kao mi bosanci... njima je prece hodati po crkvama i dzamijama, nosati zastave i mrziti... meni je prioritet raditi i stvarati... graditi sebe, graditi drzavu, bila ona jugoslavija, bosna ili eu... zaboli me za njihovim srednjovjekovnim interesima...
sa moje strane nema naci retorike... isto vazi i za sve ljude koje smatram svojim prijateljima... a ima ih svakakvih...
ja nemam nikakvih problema sa ljudima u srbiji i hrvatskoj... radim s njima, druzimo se... sa divljacima imam problema i u svojoj ulici, a kamoli u susjednim drzavama...
za diskriminaciju se mozes zahvaliti ljudima poput dodika, koji dodje u bijeljinu i prica kako smo se mi u tuzli sami ubijali... dok su ti isti bijeljinci rokali po nama 3 i po godine... i taj lik dobije 60% glasova u rs... ko fol ljevica spram sdsa i radikala... smijesno...

da mesic prica kako nije bilo jasenovca, kurac bi se popravili odnosi izmedju srba i hrvata...
prava i obaveze se u nekim stvarima podudaraju... taj covjek tvrdi da je jebeni ratni zlocinac osudjen za ubisvo 70 civila nevin i da mu je sve namjesteno.... a usput se bori da razjebe sud bih i da se ostali ljudi krivi za taj zlocin ne procesuiraju...
na mene niko van ex-yu nije pucao... znam dobro ko jeste i zasto... vidim nista se nije promijenilo...

a ti svoju demokratiju ispoljavaj u berlinu... obuci se ko ss-ovac i pozdravljaj raju sa sieg heil na checkpoint charlie... pa ti dodjem u posjetu u zatvor... moze?
Chmoljo

#5315 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

and wrote: evo ti jedan primjer i motiv.
sjeti se priče o ranjenom srpkom popu koji je nakon ranjavanja na palama,čini mi se,zbrinut u tuzli u bolnici.čak su se i iz srbije zahvaljivali.
to je ista ta tuzla kojoj tvoji sunarodnici pobiše mladost i koju ova laktaška sirovina ima obraza uzimati u usta!
džaba sva priča, kaže momak ne osjeća se odgovornim. mislim, sve je to ok. ali se pitam šta je sa recimo, starijim članovima njegove obitelji? je li neko od njih bio na ratištu? njegovi prijatelji? poznanici? komšije?

nešto čisto sumnjam da Angela Merkel ubila ijednog Jevreja pa se i danas izvinjava za sve i na sva usta. eeeeeej i dan-danas. eto prvog je bila obljetnica početka Drugog svjetskog rata i lijepo izađe Merkel i kaže: "Izvinite!"

a Njemačka ne samo da je raščistila sa ljudima koji su sve to izazvali, nego su raščistili i sa tom državom i sa tim naslijedstvom i tom idejom u potpunosti.

a šta mi imamo danas?

pa otprilike hipotetičku situaciju da je uspio atentat na Hitlera, njegovi generali preuzeli Njemačku i zadržali stanje postignuto ratom.

i onda dođe Rommel i kaže: Poljaci? Koji ba Poljaci, sami sebi luku uništili i Varšavu sravnili. Genetski otpad...
lesinar_banjaluka

#5316 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

@and...

to su stvari koje zelim cuti...setimo se i srdjana aleksica...to je pravi put...

@chmoljo

primer klasicne obmane... promena imena bosanski brod - brod ...kakve to veze ima sa nacionalnim interesom bosnjaka...
SRBI BLOKIRAJU RAD ELEKTRO PRENOSA...hoce da BOSNA PROPADNE...klasicna obmana...niko ne napise ,ZASTO SRBI BLOKIRAJU RAD EP? zato sto NE PRISTAJU NA RASPORED SREDSTAVA(investicija) 70-30%(ili tako nesto) ,vec zele 51:49(kakav je vlasnicki odnos)
velike su obmane bile i sa zrtvama(iako to nikad ne volim pricati)...al hvala bogu,u poslednje vreme se polako prestaje sa tim,dolazimo do realnijih cifri
otvaranje skole(tu se slazem da je postojala odredjena PROVOKACIJA SA IMENOM,ali je onda prica okrenuta u totalno (ne)zeljenom smeru)...
...i tako svaki dan...

*ovaj forum koristim kao aparat za merenje mrznje...analizirajuci postove forumasa,izracunam procenat budala i procenat normalnih ljudi...pa taj podatak uporedim SA SVOJIM OKRUZENJEM!

**u BIH kakvu ja zamisljam...ne bi bilo potrebe za nacionalnim kljucem..vec bi upada na radno mesto po svojim sposobnostima i zaslugama

***DODIK postuje odluke tog suda !!!
KatarinaKosaca

#5317 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

lesinar_banjaluka wrote: @socijalista,katarina

dosli smo do sustinskog problema...koji mene licno muci..sami kazete,da srbi u bosni NIKAD nece moci biti ravnopravni(da ce uvek biti diskriminacije prema nama)... i po kojem onda osnovu bih se ti isti srbi odrekli mehanizama zastite i zasto bi zeljeli ziveti u istoj drzavi? kad od VAS(koliko mogu videti,umerenih ljudi) to cujem(ove radikale/budale necu ni komentarisati)... ja licno ne vidim niti jedan MOTIV za suzivot,a opet,zelim to...smatram BIH svojom drzavom...
Ko ti je ovo rekao? Šta je tebi? Dodin sindrom?

lesinar_banjaluka wrote:da pricamo sad o zlocinima i ratu,ja shvatam da su ljudi prosli stahote i sve to..ali ja se ni najmanje NE OSECAM odgovornim za to... nervira me -i ne zelim,da zbog nekih stvari(sto su zakuvale neke budale) sutra na meni vrsi diskriminaciju,samo zato sto sam SRBIN!

ako je tako lagano i prihvatljivo imati "mišljenje" oko zločina, zašto onda sa istom nonšalantnosti ne prihvatite i neke cifre koje se sa nekih strana barataju oko žrtava u Jasenovcu?
Chmoljo

#5318 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

lesinar_banjaluka wrote: @chmoljo

primer klasicne obmane... promena imena bosanski brod - brod ...kakve to veze ima sa nacionalnim interesom bosnjaka...
SRBI BLOKIRAJU RAD ELEKTRO PRENOSA...hoce da BOSNA PROPADNE...klasicna obmana...niko ne napise ,ZASTO SRBI BLOKIRAJU RAD EP? zato sto NE PRISTAJU NA RASPORED SREDSTAVA(investicija) 70-30%(ili tako nesto) ,vec zele 51:49(kakav je vlasnicki odnos)
velike su obmane bile i sa zrtvama(iako to nikad ne volim pricati)...al hvala bogu,u poslednje vreme se polako prestaje sa tim,dolazimo do realnijih cifri
otvaranje skole(tu se slazem da je postojala odredjena PROVOKACIJA SA IMENOM,ali je onda prica okrenuta u totalno (ne)zeljenom smeru)...
...i tako svaki dan...

*ovaj forum koristim kao aparat za merenje mrznje...analizirajuci postove forumasa,izracunam procenat budala i procenat normalnih ljudi...pa taj podatak uporedim SA SVOJIM OKRUZENJEM!

**u BIH kakvu ja zamisljam...ne bi bilo potrebe za nacionalnim kljucem..vec bi upada na radno mesto po svojim sposobnostima i zaslugama

za mene lično jeste nacionalni interes promjena bosanskog broda u brod. razlog? prekrajanje historije. postupak napravljen samo zbog kamčenja medijske pažnje i mjerenja ko više mrzi pridjev bosanski u zemlji koje se zove Bosna. mrziš Bosnu, mrziš Bošnjake.

broj žrtava? mislim, da su Bošnjaci prvi stali tome ukraj. ne zaboravimo milionske cifre Jasenovca i Bleiburga. a još su svježe maštarije o hiljadama ubijenih u Sarajevu.

oko EP ne želim komentarisati jer ne pratim situaciju.

*što će reći paušalno donosiš zaključke.

**a ko će onda spriječiti ljude da nakon što ne budu primljeni na radno mjesto neće potegnuti to pitanje? lijepa su tvoja zamišljanja, ali i u uređenoj državi poput SAD-a imaju prijepore u vezi toga. crnac optužuje bijelce zbog predrasude, bijelci crnce zbog nekompetencije i prolaska samo na osnovu boje kože... itd.

***ne poštuje. izvršava ih.
Mahalac

#5319 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mahalac »

Uzalud vam trud sviraci. Kad bi se kao u svim normalnim drzavama sudilio osim pociniocima i onim saucesnicima da ne kazem onima koji nisu nista poduzeli u sprecavanju krivicnog djela sve sto nosi srpsko ime u pc bi bilo iza resetaka.
Zamislite samo vaaaaza o ugrozenosti iz BL najurbanijeg mjesta u pc-u gdje su sve islamske bogomolje sravnjene s zemljom.

Jos covjek nako "liberalan".

Dabogda na hajr i na dobro.
Alfons Kauders

#5320 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

lesinar_banjaluka wrote:@and...

to su stvari koje zelim cuti...setimo se i srdjana aleksica...to je pravi put...

@chmoljo

...i tako svaki dan...

dodik postuje odluke suda al u kurcu... lijepo je to rekao u bijeljini, ono kad je rekao kako smo mi sami svoju djecu dizali u zrak... pa je par dana kasnije odletio u posjetu biljani plavsic, osudjenoj za ratne zlocine po vlastitom priznanju... divna jedna osoba, nema sta...

rs hoce podjelu 51:49? izvini care, ali imovina se ne dijeli po teritoriji... to je isto kao da neki seljak kaze da njegova stala u sred njive i hektar zemlje vrijede koliko i moj stan u centru... kita druze moj, kita... vlasnicki odnos nije 51:49... pitaj Inzka... vec je 60:40, i to nepravedno s obzirom na svu infrastrukturu u fbih...

isto tako se blokira i raspodjela sredstava od akciza na gorivo... rs trazi podjelu 51:49... kita druze... 2.5 miliona ljudi u fbih... spram 1.5 miliona u rs... i da se dijeli lapo lapo? nece moci drug, od mojih akciza ima da se gradi put kojim ja vozi, a ne putevi oko laktasa... osim ako u RS svi ne vozite v8-ice i trosite 50% vise goriva od vozaca u fbih...

sto se tice aparata za 'merenje' mrznje... vjeruj mi, malo si se zajebo... moja najbolja prijateljica je srpkinja sa dna kace... slavi sve slave, krenemo u grad, pali svijece u crkvi... a govorila bi ti 10 puta gore stvari od mene, vjeruj mi...

i otkud da ti u banja luci pricas ekavicu casti ti? ni ja ne trpam 'h' dje mu nije mjesto, niti govorim opcina... govorim kako sam govorio prije 20 godina... a koliko me sjecanje sluzi, u bl se ni tad a ni danas nije govorilo 'merenje'...
laam

#5321 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by laam »

Sravnjeno, kao što ste i u mom mjestu izmislili. A vi zapalili dzamiju klanjajući.
Chmoljo

#5322 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders

#5323 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

Mahalac wrote:Uzalud vam trud sviraci. Kad bi se kao u svim normalnim drzavama sudilio osim pociniocima i onim saucesnicima da ne kazem onima koji nisu nista poduzeli u sprecavanju krivicnog djela sve sto nosi srpsko ime u pc bi bilo iza resetaka.
Zamislite samo vaaaaza o ugrozenosti iz BL najurbanijeg mjesta u pc-u gdje su sve islamske bogomolje sravnjene s zemljom.

Jos covjek nako "liberalan".

Dabogda na hajr i na dobro.
joj ja sam znao jednu hajru, radila u pozoristu davno nekad... rado bi ja na hajru... uh, sisata bijase malo je reci... a ona druga... ivana cini mi se... mrka mala...

svako bi se dvoumio...
lesinar_banjaluka

#5324 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Socijalista wrote:Mala je to stvar sa strane gledano, ali ovako na "nashki" tesko.
*izgelda da svi srbi pate od dodikovog sindroma(mozda je to ona razlika u genetici sto je uvazeni forumas essex objanjavao na nekoj temi)
KatarinaKosaca wrote:ko je tako lagano i prihvatljivo imati "mišljenje" oko zločina, zašto onda sa istom nonšalantnosti ne prihvatite i neke cifre koje se sa nekih strana barataju oko žrtava u Jasenovcu?
srecom,o jasenovcu se govori samo na godisnjicu,ili na nekim "okruglim stolovima" (moj stric je ubijen tamo,ali ja zbog toga ne osecam mrznju prema hrvatima)
Chmoljo wrote:mislim, sve je to ok. ali se pitam šta je sa recimo, starijim članovima njegove obitelji? je li neko od njih bio na ratištu? njegovi prijatelji? poznanici? komšije?
koliko postotaka ljudi NIJE bilo u ratu(sa svih strana)
Alfons Kauders wrote:da... ja sam 3/4 bosanac i 1/4 hercegovac... i smatram da bosnjaci, srbi, hrvati ne trebaju imati ista prava kao mi bosanci... njima je prece hodati po crkvama i dzamijama, nosati zastave i mrziti... meni je prioritet raditi i stvarati... graditi sebe, graditi drzavu, bila ona jugoslavija, bosna ili eu... zaboli me za njihovim srednjovjekovnim interesima...
Alfons Kauders wrote:sa moje strane nema naci retorike... isto vazi i za sve ljude koje smatram svojim prijateljima... a ima ih svakakvih... ja nemam nikakvih problema sa ljudima u srbiji i hrvatskoj... radim s njima, druzimo se... sa divljacima imam problema i u svojoj ulici, a kamoli u susjednim drzavama...
slicno glediste kao i ja...
Alfons Kauders wrote:ja nemam nikakvih problema sa ljudima u srbiji i hrvatskoj... radim s njima, druzimo se... sa divljacima imam problema i u svojoj ulici, a kamoli u susjednim drzavama...
imam istih problema...ali mislim da nije stvar u divljacima,vec da pokusavas rec divljak povezati sa dodikom...ja ti mogu samo reci,da dodik nije ni d od divljaka,ali su mediji od njega napravili NE ZNAM JA STA!!!

sto se tice tuzle...iz prve ti ruke mogu reci,posto mi je najbolji prijatelj proteran iz tuzle,i da su na njega(dete od 8 godina) sa porodicom pucali...ALI NIJE BILA JNA..vec "lokalna policija" ...da je grad bio okruzen sa 2 prstena(1 muslimani/lokalci,pa posle tog srbi) ...srbima je izlazak iz grada bio ONEMOGUCEN...ljude su s vremena na vreme,isprebijali,samo zato sto nisu za NASU STVAR...toliko o tuzli ! ( ne kazem da u BL nije bilo zlocina,mozda i gorih nego u tuzli,al dosta mi je tog "tuzlanskog preseravanja o ravnorpavnosti" )
Alfons Kauders wrote:a ti svoju demokratiju ispoljavaj u berlinu... obuci se ko ss-ovac i pozdravljaj raju sa sieg heil na checkpoint charlie... pa ti dodjem u posjetu u zatvor... moze?
to sto govoris,u nemackoj je zakonom zabranjeno ! za razliku od nase price o BIH...
Chmoljo

#5325 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

@zoom

mi smo KOS, KOS je naš :D :-?

da... pitanje je je li vrijednije izbaciti iz usta ono što hoćeš, ili ubaciti u njih što hoćeš... pitanje je sad.
Locked