lesinar_banjaluka wrote:
dosli smo do sustinskog problema...koji mene licno muci..sami kazete,da srbi u bosni NIKAD nece moci biti ravnopravni(da ce uvek biti diskriminacije prema nama)... i po kojem onda osnovu bih se ti isti srbi odrekli mehanizama zastite i zasto bi zeljeli ziveti u istoj drzavi? kad od VAS(koliko mogu videti,umerenih ljudi) to cujem(ove radikale/budale necu ni komentarisati)... ja licno ne vidim niti jedan MOTIV za suzivot,a opet,zelim to...smatram BIH svojom drzavom...
da... ja sam 3/4 bosanac i 1/4 hercegovac... i smatram da bosnjaci, srbi, hrvati ne trebaju imati ista prava kao mi bosanci... njima je prece hodati po crkvama i dzamijama, nosati zastave i mrziti... meni je prioritet raditi i stvarati... graditi sebe, graditi drzavu, bila ona jugoslavija, bosna ili eu... zaboli me za njihovim srednjovjekovnim interesima...
nacionalne retorike ima sa svih strana... sam dodik,s vremena na vreme lupi koju budalestinu,cisto da se u sarajevu ima sta pricati(ili onaj nesretni vasic,cija mi funkcija nikad nece biti jasna)... ali posto pratim medije,i u RS,i u FBIH..ja vam moram reci(vi to prihvatite ili ne)...da puno vise obmane(vezano za nacionalna pitanja) imate kod bosnjaka ,nego kod srba ili hrvata...
sa moje strane nema naci retorike... isto vazi i za sve ljude koje smatram svojim prijateljima... a ima ih svakakvih...
druga stvar,koja je isto REALNOST...puno vise bosnjak "ne voli" srbina,nego sto srbin "ne voli" bosnjaka...
nacionalne tenzije izmedju srba i hrvata..gotovo da su nestale ( i to NE SAMO U RS,vec koliko primatim i u Srbiji)
ja nemam nikakvih problema sa ljudima u srbiji i hrvatskoj... radim s njima, druzimo se... sa divljacima imam problema i u svojoj ulici, a kamoli u susjednim drzavama...
da pricamo sad o zlocinima i ratu,ja shvatam da su ljudi prosli stahote i sve to..ali ja se ni najmanje NE OSECAM odgovornim za to... nervira me -i ne zelim,da zbog nekih stvari(sto su zakuvale neke budale) sutra na meni vrsi diskriminaciju,samo zato sto sam SRBIN!
za diskriminaciju se mozes zahvaliti ljudima poput dodika, koji dodje u bijeljinu i prica kako smo se mi u tuzli sami ubijali... dok su ti isti bijeljinci rokali po nama 3 i po godine... i taj lik dobije 60% glasova u rs... ko fol ljevica spram sdsa i radikala... smijesno...
da mesic prica kako nije bilo jasenovca, kurac bi se popravili odnosi izmedju srba i hrvata...
sto se tice procesuiranja zlocina,Dodik ima pravo na SVOJE MISLJENJE(koliko ja znam ,to nije kaznjivo)...isto tako,ISTI TAJ DODIK CE RECI DA SVI ZLOCINCI TREBAJU ODGOVARATI I DA JE TO POSAO PRAVOSUDJA ... sa druge strane,njegovo je pravo da sumnja u objektivnost sudstva!
prava i obaveze se u nekim stvarima podudaraju... taj covjek tvrdi da je jebeni ratni zlocinac osudjen za ubisvo 70 civila nevin i da mu je sve namjesteno.... a usput se bori da razjebe sud bih i da se ostali ljudi krivi za taj zlocin ne procesuiraju...
vi mislite da su srbi odgovorni za rat,ja mislim da je srbima namjesten sukob(da su krivci izvan EX YU)...sta cemo sad?nemamo isto misljenje...hocemo li se pobiti?...DEMOKRATIJA!!!
na mene niko van ex-yu nije pucao... znam dobro ko jeste i zasto... vidim nista se nije promijenilo...
a ti svoju demokratiju ispoljavaj u berlinu... obuci se ko ss-ovac i pozdravljaj raju sa sieg heil na checkpoint charlie... pa ti dodjem u posjetu u zatvor... moze?