Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Optimus Prime

#5301 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Optimus Prime »

Skijaš wrote:
astala_vistala 16/11/2011 wrote:Ja hocu 14 traka autoputa :D

A sad ozbiljno,glaso sam za SDP i od njih nista,jedno veliko nista,jos hoce da mi ukinu vjeronauku :D :-) iduci put moj glas ide Fahri iz dosta razloga,i boli me sto je Sandzos primjetio sam da svi zbog porijekla mlate o njemu,
astala_vistala 30/06/2011 wrote:Jes vala,SDP je 1992 organizirao otpor agresoru,isti taj SDP je dijelio oruzije narodu po mjesnim zajednicama,dosta vas je pogubilo ili namjerno se odrice nacionalnog identiteta,vjerovali ste u bratstvo jedinstvo pa je palo 200 000 nevinih glava,dokle god SDA postoji bice i Bosne,zaboravili ste da zivite sa komsijama koji su juce rusili ovaj grad i ovu zemlju a danas nazor zive sa nama i zive za taj dan kada ce njen opstanak opet doci u pitanje,zivite u iluzijama da ce ovo biti neka građanska drzava u pravom smislu multieticna ? dokle god moj komsija Milutin glasa za SNSD i komsija Ivo za HDZ ovaj ili onaj ja glasam za SDA pa koliki god da su lopovi,gdje im uspjesno pariraju koaliciske kolege iz SDP,ljudi moji ovo je baklan ovo je regija divljaka ovde je samo jedan covijek uspio da suzbije sovinizam i nacionalizam al njega vise nema i moramo ici dalje.
astala_vistala 28/06/2011 wrote:Mah,mozete vi pricati sta god hocete i kolko god hocete,da nije SDA nebi nas ni bilo kolki god da su lopovi,a jos znam sigurno da sam najbolje zivio i najvise imao para posle rata dok je SDA bio na vlasti.
Budim se, umivam, perem zube a sve me strah upaliti kompjuter. Strepim od rezultata. Krug po sobi, pijuckam vreo 3u1 i nekako smognem snage otvoriti naslovnice. Opsujem sudijama nešto iako su vjerovatno bili korektni, našim momcima nađem izgovor, sve to zaključim onom starom kako smo ipak mlada ekipa i tako to. Tužan više zbog tih momaka na terenu nego zbog sebe, počnem listati dalje. Pola sata, sat, naiđem na ovo tvoje i oraspoložiš me u sekundi. Pa rekoh da ti se zahvalim :-D
Koji kralj!
Dusu dalo za "Greatests Shits" rubriku.
Skijaš

#5302 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

kakavdanakneiskustvu wrote: zar postoji bošnjački dio BiH?
Za Radončićeve simpatizere očigledno postoji.
Murisno1

#5303 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
hahaha
zar ne postoji ...? :D
znatel vi da nije zdravo pretvarat se da nije istina nešto što je istina, dokazali ljudi 8-)
Skijaš

#5304 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

Murisno1 wrote:
Skijaš wrote:
hahaha
zar ne postoji ...? :D
Čitava je BiH bošnjačka. I srpska, i hrvatska.
Murisno1

#5305 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
koje teritorije spadaju u taj bošnjački dio BiH?
pa veći dio federacije i neki onako usput dijelovi. što se pravite mutavi kada o tome govorimo ... to je realnost. sa druge strane, to je nebitno jer bošnjaci ne znaju ni od tog što imaju da naprave nešto. sreća njihova je što ni ovi od svog dijela bosne ne umiju ništa napravit jer nisu daleko, ni po pameti ni po nedostatku muda, od nas... bošnjaka 8-)
Murisno1

#5306 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote: Čitava je BiH bošnjačka. I srpska, i hrvatska.
Nije.

Ali pomirit se s tim da nije ne znači dić ruke od Bosne. Naprotiv. Prvo što treba alkoholičar uradit je da prizna da je alkoholičar. Onda idemo dalje ...
Skijaš

#5307 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

Murisno1 wrote:
Nije.

Ali pomirit se s tim da nije ne znači dić ruke od Bosne. Naprotiv. Prvo što treba alkoholičar uradit je da prizna da je alkoholičar. Onda idemo dalje ...
Onog trenutka kada se prihvati to o čemu ti govoriš, ova država prestaje da postoji. Onog trenutka kada Bošnjaci prihvate da čitava BiH nije i njihova, gube pravo da određuju o sudbini dijelova zemlje kojih se odriču jer bi im se s pravom reklo, "šta se koji kurac vi miješate u našu odluku o raspisivanju referenduma o nezavisnosti teritorije koje se odričete ?". Ti bi možda volio da se ta etnička podjela prihvati, možda ne bi, svejedno, ali situacija se neće tako razvijati i postojeće podjele među narodima će, nakon poraza ksenofobnih politika, početi da slabe.
Murisno1

#5308 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
Murisno1 wrote:
Nije.

Onog trenutka kada se prihvati to o čemu ti govoriš, ova država prestaje da postoji. Onog trenutka kada Bošnjaci prihvate da čitava BiH nije i njihova, gube pravo da određuju o sudbini dijelova zemlje kojih se odriču jer bi im se s pravom reklo, "šta se koji kurac vi miješate u našu odluku o raspisivanju referenduma o nezavisnosti teritorije koje se odričete ?". Ti bi možda volio da se ta etnička podjela prihvati, možda ne bi, svejedno, ali situacija se neće tako razvijati i postojeće podjele među narodima će, nakon poraza ksenofobnih politika, početi da slabe.
Znaš šta mi sad imamo.

Vuku jedni kanafu s jedne, drugi sa druge. Ugalvnom, srećom ili nesrećom, nema jačeg. Šta ja predlažem. Predlažem da mi svoj kraj zavežemo za neko drvo, samo nek ga ovi ne mogu odvuć sebi. Do je to svezano, da mi odemo koji teg dić, popit onih proteina, nabildat se i tako dalje. Onda se vratit, odvezat kanafu i razbucat ove ovamo ...

Ne znam da li si shvatio poentu, a trubim o njoj gdje imam priliku.

Mani se podjela i neprihvatanja i ostalog. De evo napravi i pokaži u Sarajevu kako se država pravi. De, hajd! De ako znaš. Nemoj reć da se ne može jer ako imaš imalo stida, imalo obraza, kakva god da si partija, to ne možeš reći. Kad ti napraviš poso, vidjećeš ti ko će i šta prihvatat i pod čijim uslovima. To ovdje, očito, niko ne konta. Glani problem je dodik, srbi, hrvati, čović i hdz ...
Murisno1

#5309 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Murisno1 wrote:
koje teritorije spadaju u taj bošnjački dio BiH?
pa veći dio federacije i neki onako usput dijelovi. što se pravite mutavi kada o tome govorimo ... to je realnost. sa druge strane, to je nebitno jer bošnjaci ne znaju ni od tog što imaju da naprave nešto. sreća njihova je što ni ovi od svog dijela bosne ne umiju ništa napravit jer nisu daleko, ni po pameti ni po nedostatku muda, od nas... bošnjaka 8-)

u koji dio BiH spada Busovača?
pa tam valjda u neki hrvatskiji dio. jel ti misliš možda da sam ja glup :lol: 8-) pa me tim pitanjima hoćeš ubijedit u nešto što je na papiru samo ... papir je prdina bara. On može govorit jedno, ono što ljudi rade i kako se ophode prema domovini je sasvim drugo.
Murisno1

#5310 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

kakavdanakneiskustvu wrote: po čemu je busovača kako ti kažeš u hrvatskom dijelu BiH?
ma šta ja znam, haman ih tamo ima više pa ovako kad gledaš busovaču i ono na šta ona liči, uglavnom je zbog tih koji tu žive :) ... znam ja da bi ti meni sad neku patriotsku al to ti je tako ... al ne znači da ne valja. čak, pričat toliko da to ne valja - e to ne valja :D
Skijaš

#5311 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

Murisno1 wrote:
Skijaš wrote:
Murisno1 wrote:
Nije.

Znaš šta mi sad imamo.

Vuku jedni kanafu s jedne, drugi sa druge. Ugalvnom, srećom ili nesrećom, nema jačeg. Šta ja predlažem. Predlažem da mi svoj kraj zavežemo za neko drvo, samo nek ga ovi ne mogu odvuć sebi. Do je to svezano, da mi odemo koji teg dić, popit onih proteina, nabildat se i tako dalje. Onda se vratit, odvezat kanafu i razbucat ove ovamo ...
Jao jalijaških folova. Ti stvarno misliš da sam tele da mi prilaziš sa takvom pričom. Ponavljam, onog trenutka kada se prihvati to o čemu govoriš, BiH prestaje da postoji jer tada Bošnjaci gube pravo da brane teritorijalni integritet države. A volja te većine Bošnjaka je sve što drži ovu zemlju čitavom, odnosno opasnost od njihovog klizanja u radikalizam ako im se protiv njihove volje nametne rezervat. I tvoj genijalni prijedlog je da se taj rezervat prihvati mirno ?!
Ne znam da li si shvatio poentu, a trubim o njoj gdje imam priliku.
Shvatio sam da forsiraš etničku podjelu države i ti si odmah, iste sekunde, prekrižen kao dobronamjeran sagovornik.
Mani se podjela i neprihvatanja i ostalog. De evo napravi i pokaži u Sarajevu kako se država pravi. De, hajd! De ako znaš.
Ne treba biti doktor nauka da bi se shvatilo kako SDP može i treba više ovdje gdje može, o tom i ja govorim. Ali da bi se radilo u kantonu Sarajevo, preduslov nije prihvatanje etničke podjele na srpski, bošnjački i hrvatski dio zemlje. Ne znam zašto ti to postavljaš kao uslov za kvalitetnije rješavanje problema na lokalnom nivou.
Murisno1

#5312 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

[quote="Skijaš"][/quote]

ama čovječe, treba prestati boriti se protiv nečeg na tako glup način jer time samo kontra strana dobija. Pa čime se mi borimo, de tita ti reci, kakva nam je borba? Nikakva!

šta ti hoćeš? da mi se busamo u prsa i vičemo ne damo državu, ovo je multi kulti, ovo je zemlja sreće i radosti i titinih pionira il šta već.

Ne radi se to tako. Mi dok seremo sa svojom patetikom, što sebi, tako i svijetu, ljudi nas lagano, sa svih strana pretiču, a mi opet jedno te isto. Mi volimo bosnu, zavnobih, granice, multietničnost, pičke materine ... to je sva naša borba. I pokuju pjesmicu, manifestaciju .. i eto ..

Na pravom planu smo nula. Ekonomija - nuletina! Pojma nemamo o poslovanju, o proizvodnji, o prodaji, o marketingu, o brendiranju. Obrazovanje - nuletina. Sav problem obrazovanja sveo se na vjeronauku, jer ministru taj problem uzima 98% radnog vremena. Zdravstvo - nula, sudstvo - nula, autoputevi - nula, kultura - nula, smeće - od 1 do 10 = 100!

Itd.
Skijaš

#5313 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

Murisno1 wrote:
Skijaš wrote:
ama čovječe, treba prestati boriti se protiv nečeg na tako glup način jer time samo kontra strana dobija. Pa čime se mi borimo, de tita ti reci, kakva nam je borba? Nikakva!

šta ti hoćeš? da mi se busamo u prsa i vičemo ne damo državu, ovo je multi kulti, ovo je zemlja sreće i radosti i titinih pionira il šta već.
Šta hoću ? Na ličnom nivou, od tebe očekujem da ne bacaš smeće po ulici, da poštuješ propise u saobraćaju i da ne kasniš na poslovne sastanke. U mjesnoj zajednici da si aktivan i upoznat sa problemima. Na nivou opštine da podržavaš kadrove za koje misliš da će najbolje braniti interes opštine, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost. Na nivou kantona da podržiš Našu Stranku i Peđu jer su SDP-ovci očigledno truba. Na nivou entiteta i države, da izabereš i podržiš najmanje zlo. Ja mislim da je to SDP a ti sam procijeni za sebe. A sve to bez prihvatanja te bolesne ideje da su kantoni sa bošnjačkom većinom bošnjački dio BiH, da su kantoni sa hrvatskom većinom hrvatski dio BiH i da je manji entitet srpski dio BiH. Tražim li previše ? Ili ti baš moraš insistirati na etničkoj podjeli inače će ti nešto bit' ? Dobićeš bubuljice ili će ti nešto iskočiti na nosu ? Zašto insistiranje na etničkoj podjeli ? Ko ti brani da napadaš SDP zbog propusta na kantonalnom nivou ? Zašto se javljaš na ovoj temi forsirajući stav Radončićevih gremlina o "realnostima" etničke podjele ? Šta te tjera na to ? Psi lutalice po Sarajevu ?
Murisno1

#5314 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
Murisno1 wrote:
Skijaš wrote:

Šta hoću ? Na ličnom nivou, od tebe očekujem da ne bacaš smeće po ulici, da poštuješ propise u saobraćaju i da ne kasniš na poslovne sastanke. U mjesnoj zajednici da si aktivan i upoznat sa problemima. Na nivou opštine da podržavaš kadrove za koje misliš da će najbolje braniti interes opštine, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost. Na nivou kantona da podržiš Našu Stranku i Peđu jer su SDP-ovci očigledno truba. Na nivou entiteta i države, da izabereš i podržiš najmanje zlo. Ja mislim da je to SDP a ti sam procijeni za sebe. A sve to bez prihvatanja te bolesne ideje da su kantoni sa bošnjačkom većinom bošnjački dio BiH, da su kantoni sa hrvatskom većinom hrvatski dio BiH i da je manji entitet srpski dio BiH. Tražim li previše ? Ili ti baš moraš insistirati na etničkoj podjeli inače će ti nešto bit' ? Dobićeš bubuljice ili će ti nešto iskočiti na nosu ? Zašto insistiranje na etničkoj podjeli ? Ko ti brani da napadaš SDP zbog propusta na kantonalnom nivou ? Zašto se javljaš na ovoj temi forsirajući stav Radončićevih gremlina o "realnostima" etničke podjele ? Šta te tjera na to ? Psi lutalice po Sarajevu ?
ama ne insistiram ne etničkoj podjeli, čovječe. nemoj plakat jbt :D

etnička podjela je tu, i na papiru i na terenu. Međutim, ona nije problem ove zemlje onoliko koliko to neznalice koje nam trenutno zemlju vode tvrde. nisu problem podjele etničke!!!! ljudi se ne vole i to ne možeš promijeniti. Ali možeš promijeniti odnosn snaga na terenu, ako znaš i ako hoćeš

Pa kad imaš problem u firmi, ne voli se raja, ne mogu radit jedni kraj drugih, misliš da im direktor priča bajkice ili ih raspodjeli na druge poslove, u druge prostoriji ili ih jednostavno otjera??

Dalje, etnčku podjelu možeš pobijediti, odnosno narode možeš ujedinit samo interesima. A oni su svugdje, uvijek bili i uvijek će biti - pun stomak. :-)

Nije ovo komplikovano ba koliko ti misliš. 8-)
popajic

#5315 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by popajic »

Murisno1 wrote:
Skijaš wrote:

Ne radi se to tako. Mi dok seremo sa svojom patetikom, što sebi, tako i svijetu, ljudi nas lagano, sa svih strana pretiču, a mi opet jedno te isto. Mi volimo bosnu, zavnobih, granice, multietničnost, pičke materine ... to je sva naša borba. I pokuju pjesmicu, manifestaciju .. i eto ..

Na pravom planu smo nula. Ekonomija - nuletina! Pojma nemamo o poslovanju, o proizvodnji, o prodaji, o marketingu, o brendiranju. Obrazovanje - nuletina. Sav problem obrazovanja sveo se na vjeronauku, jer ministru taj problem uzima 98% radnog vremena. Zdravstvo - nula, sudstvo - nula, autoputevi - nula, kultura - nula, smeće - od 1 do 10 = 100!
Itd.
Nego kako se radi :?
Da se ugledamo na one koji govore sve suprotno od ovog sto ti nabroja sa nadom da ce se tri tora zvanicno priznati ?
I onda ce krenuti i proizvodnja , procvetat ce ekonomija , autoputevi ce nicat ko gljive....
Znaci samo je avlijanerski put - pravi put ?
I kakve ova prica ima veze sa Fahrom...cuj mene i pitanja :D
Murisno1

#5316 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

popajic wrote: Nego kako se radi :?
Da se ugledamo na one koji govore sve suprotno od ovog sto ti nabroja sa nadom da ce se tri tora zvanicno priznati ?
I onda ce krenuti i proizvodnja , procvetat ce ekonomija , autoputevi ce nicat ko gljive....
Znaci samo je avlijanerski put - pravi put ?
I kakve ova prica ima veze sa Fahrom...cuj mene i pitanja :D
Kako se radi?
Pa uzmeš ono što imaš i praviš. Jednostavno da ne mere jednostavnije. A ima se dovoljno, bez obzira kako vam pričali. Uvijek se ima dovoljno ...
Skijaš

#5317 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

Murisno1 wrote:
Skijaš wrote:
ama ne insistiram ne etničkoj podjeli, čovječe. nemoj plakat jbt :D

etnička podjela je tu, i na papiru i na terenu.
Kako ne insistiraš kad insistiraš ? Evo ja ću reći da ne prihvatam tu tezu da postoji samo bošnjački, ili samo srpski ili samo hrvatski dio BiH, a ti ćeš trčati za mnom po forumu, vući me za rukav i uvjeravati kako postoji. A sve to prateći ogradom, kao ne insistiraš ti na etničkoj podjeli.
ljudi se ne vole i to ne možeš promijeniti
Ko ne može da živi u zajednici, neka ide gdje mu je komotnije. Ne možeš ograničavati prava drugih .....
Last edited by Anonymous on 25/11/2011 18:24, edited 1 time in total.
Reason: .
@rman

#5318 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by @rman »

Murisno1 wrote:
Nije.

Upravo tako, sve dok od činjenica ne pođemo živjet ćemo u iluzijama...
Skijaš

#5319 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

@rman wrote:
Murisno1 wrote:
Nije.

Upravo tako, sve dok od činjenica ne pođemo živjet ćemo u iluzijama...
Da se vratimo na temu, neka Radončić izađe sa tako jasnim stavom da čitava BiH nije i bošnjačka, srpska i hrvatska, zašto zakuljivanje i zamumuljivanje ? Kada Radončićeva SBB na svojim plakatima bude imala tu poruku "Naših 33 %", OK, ali ni Radončić ne smije napraviti takvu glupost koju vi predstavljate kao jedinu opciju, nego i on samo ponekad ubaci poneku dvosmislenu poruku. Hajde, nazovite Fahrudina i recite mu to, recite mu "Fahro, trebaš jasno izaći sa stavom da čitava BiH nije i bošnjačka".

Do tada, ovo što radite je prilično bijedno, hinjska agitacija za ideju iza koje imenom i prezimenom ne smije stati niti jedan političar u Sarajevu. Pa ni Radončić. A cilj je valjda da prvo na forumu stvorite kritičnu masu, šta li :)
Murisno1

#5320 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote: Da se vratimo na temu, neka Radončić izađe sa tako jasnim stavom da čitava BiH nije i bošnjačka, srpska i hrvatska, zašto zakuljivanje i zamumuljivanje ? Kada Radončićeva SBB na svojim plakatima bude imala tu poruku "Naših 33 %", OK, ali ni Radončić ne smije napraviti takvu glupost koju vi predstavljate kao jedinu opciju, nego i on samo ponekad ubaci poneku dvosmislenu poruku. Hajde, nazovite Fahrudina i recite mu to, recite mu "Fahro, trebaš jasno izaći sa stavom da čitava BiH nije i bošnjačka".

Do tada, ovo što radite je prilično bijedno, hinjska agitacija za ideju iza koje imenom i prezimenom ne smije stati niti jedan političar u Sarajevu. Pa ni Radončić. A cilj je valjda da prvo na forumu stvorite kritičnu masu, šta li :)
kako možeš napisati da je hinjski iznositi činjenice. prvo, nigdje nisam pisao o procentima niti sličnim petljanijama. ti i mnogi drugi žive u iluzijama da ovdje ljudi žele zajedništvo, ljudi koji se ne smatraju bosancima i hercegovcima. Ima ih koji žele, sve tri nacionalnosti, koji se smatraju bosancima i hercegovcima. većina njih su bošnjaci, vrlo malo njih su srbi i hrvati. da se pita bošnjaka, zna se šta bi bio odgovor. al ne pita se samo njih. pita se i većina ovih drugih.

fahro govori o tome u kontekstu ekonomskog nekog napretka. manite se, bošnjaci, onih dijelova bosne nad kojima nemate kontrolu (hint - banja luka) i pokažite kako se država pravi na dijelovima nad kojima imate kontrolu (hint - sarajevo).

nakon toga ćeš vidjeti ko se u šta želi uklopiti i ko želi biti zvan ovakvim ili onakvim imenom. napravi od sarajeva ekonomsko čudo, odnosno od glavnog grda ove države, odnosno od onog što je najveći simbo bosne, pa ćeš vidjeti kako se povaćava procenat onih koji bi da se smatraju bosancima. no, ti to ne shvataš ali razumijem. da shvataš, ne bi bio ovdje, pokreno bi proizvodnju, zapošljavo bi ljude, trošio bi vlastite pare da nešto novo napraviš ...

prije ćeš ovu državu razjebat forsiranjem priča koje nisu istina ni na terenu ni na papiru. nazor i u inat nikad niko ništa pozitivno nije napravio.

pustit da se neka priča priča ne znači povući svoje ljudi iz institiucija BiH u federaciju ili neki bošnjački dio. mi ratujemo na dva fronta. jedan zavisi od drugog. državni front zavisi od federalnog. ako si tu jak, onda gore možeš palamudit. ako nisi dole jak, gore s p dim.
popajic

#5321 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by popajic »

@Murisno1
fahro govori o tome u kontekstu ekonomskog nekog napretka. manite se, bošnjaci, onih dijelova bosne nad kojima nemate kontrolu (hint - banja luka) i pokažite kako se država pravi na dijelovima nad kojima imate kontrolu (hint - sarajevo).
Da se slijedi FahrA i da se pravi kontrola ( tornjevi ) u drzavi na njegov nacin ?
Jebo te sta moze uraditi jedan iskompleksirani kepec koji je cas komunista , cas izvorni vjernik , cas patriota , cas najobicniji avlijaner ( sto jedino i jeste )

"Patriotski" pljackom razvalio ne cetnike nego "vlastiti" narod , montiro im stakleno cudo nevidjeno u sred dijela nad kojim je dobio dozvolu da ima kontrolu ( hint Rajvosa) , a svaki papak ko papak - cim je nesto poveliko i zastakljeno smatra to nevidjenim menadjerskim sposobnostima :-) . Pa, kad se vrate iz narodne kuhinje , zagledaju se u to stakleno cudo i "mudro" zakljuce : neka , hvala alahu , neka je nas coek uspio.
To sto je coek uspio preko njihovih ledja je pretesko za skontat kad si gladan , a nisi ni plaho pismen.

On predlaze direktne podjele na teritorije pod i van Bosnjacke kontrole. Od njega me ne cudi - nikad nije mogao sanjati da ce onakav kakav je IKAD imati i garsonjeru u Sarajevu , a kamoli svjetlucave tornjeve.
Sudbina je cudo kad se udruzi sa nacionalizmom - u ovom slucaju sa balilukom :x
Murisno1

#5322 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

popajic wrote:
@Murisno1
Da se slijedi FahrA i da se pravi kontrola ( tornjevi ) u drzavi na njegov nacin ?
Jebo te sta moze uraditi jedan iskompleksirani kepec koji je cas komunista , cas izvorni vjernik , cas patriota , cas najobicniji avlijaner ( sto jedino i jeste )

"Patriotski" pljackom razvalio ne cetnike nego "vlastiti" narod , montiro im stakleno cudo nevidjeno u sred dijela nad kojim je dobio dozvolu da ima kontrolu ( hint Rajvosa) , a svaki papak ko papak - cim je nesto poveliko i zastakljeno smatra to nevidjenim menadjerskim sposobnostima :-) . Pa, kad se vrate iz narodne kuhinje , zagledaju se u to stakleno cudo i "mudro" zakljuce : neka , hvala alahu , neka je nas coek uspio.
To sto je coek uspio preko njihovih ledja je pretesko za skontat kad si gladan , a nisi ni plaho pismen.

On predlaze direktne podjele na teritorije pod i van Bosnjacke kontrole. Od njega me ne cudi - nikad nije mogao sanjati da ce onakav kakav je IKAD imati i garsonjeru u Sarajevu , a kamoli svjetlucave tornjeve.
Sudbina je cudo kad se udruzi sa nacionalizmom - u ovom slucaju sa balilukom :x
ma ja, ponavljajte ko papagaji jedno te isto ... :thumbup: :bih:
Skijaš

#5323 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

Murisno1 wrote:
Skijaš wrote: Da se vratimo na temu, neka Radončić izađe sa tako jasnim stavom da čitava BiH nije i bošnjačka, srpska i hrvatska, zašto zakuljivanje i zamumuljivanje ? Kada Radončićeva SBB na svojim plakatima bude imala tu poruku "Naših 33 %", OK, ali ni Radončić ne smije napraviti takvu glupost koju vi predstavljate kao jedinu opciju, nego i on samo ponekad ubaci poneku dvosmislenu poruku. Hajde, nazovite Fahrudina i recite mu to, recite mu "Fahro, trebaš jasno izaći sa stavom da čitava BiH nije i bošnjačka".

kako možeš napisati da je hinjski iznositi činjenice. prvo, nigdje nisam pisao o procentima niti sličnim petljanijama. ti i mnogi drugi žive u iluzijama da ovdje ljudi žele zajedništvo
Boli me uho za one koji ne žele zajedništvo a tebi sam već rekao, ako želiš jačanje te ideje koju propagiraš, trebaš uvjeriti Radončića ili nekog drugog političara da nastupa sa jasno definisanim programom koji podrazumjeva etničku podjelu. Za sada Radončić to ne smije definisati kao svoj službeni stav kao što to ne smije niti jedan drugi relevantan političar u Sarajevu. I zato uzalud gubiš vrijeme agitacijom po forumu jer niko neće stati iza ideje iza koje nema imena i prezimena.
Murisno1

#5324 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
Murisno1 wrote:

kako možeš napisati da je hinjski iznositi činjenice. prvo, nigdje nisam pisao o procentima niti sličnim petljanijama. ti i mnogi drugi žive u iluzijama da ovdje ljudi žele zajedništvo
Boli me uho za one koji ne žele zajedništvo a tebi sam već rekao, ako želiš jačanje te ideje koju propagiraš, trebaš uvjeriti Radončića ili nekog drugog političara da nastupa sa jasno definisanim programom koji podrazumjeva etničku podjelu. Za sada Radončić to ne smije definisati kao svoj službeni stav kao što to ne smije niti jedan drugi relevantan političar u Sarajevu. I zato uzalud gubiš vrijeme agitacijom po forumu jer niko neće stati iza ideje iza koje nema imena i prezimena.
:bih:
Korisničkoime

#5325 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Korisničkoime »

@Skijaš :thumbup:
Samo što meni da Fahro propagira i 1000% BiH i ne znam ti ja šta ja za tog lika i njegovu stranku nikad ne bi glasao jedino što je gore od naših političara i stranaka je Fahro i njegov Havaz a o stranci da i ne govorim :run:
Post Reply