Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Rijeka_snova

#5301 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Rijeka_snova »

Hvala

guzva nam je sudjena :zid:
Asim_Brkan

#5302 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Asim_Brkan »

Pozdrav, upisao sam odsjek za anglistiku, vanredni student. I nisam baš u toku svega ovoga, pa me zanima znači ovako; Prvi dan 7. Oktobra, u koliko sati trebamo biti na tom "dočeku" brucoša? Treba mi još nekih informacija, al to ću valjda saznati u daljnoj raspravi. Nadam se nekom normalnog odgovoru, ne ono tipa, "nemaš pojma, što si upiso fakultet, glup si balbla" Poštedite me toga molim vas. :)
Irene Adler

#5303 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

Trebalo bi da objave na stranici fakulteta u koliko tačno sati je doček brucoša. Mislim da to obično bude oko 12. Za naš Odsjek je doček u amfiteatru na prvom spratu. Tad ćete dobiti indekse i trebala bi vam se obratiti i šefica. To ne traje posebno dugo. Istina, sjećam se da je moju generaciju bibliotekarka zadržala duplo duže, da nam kao objasni proceduru naručivanja knjiga... Potrudi se da budeš na fakultetu nekih 15-ak minuta prije početka, uvijek je bolje doći malo ranije. Taj dan nemate nastavu, već samo taj doček u amfiteatru. Eto, mislim da sam ti sve odgovorila :)
Afanasi_94

#5304 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

Asim_Brkan wrote:Pozdrav, upisao sam odsjek za anglistiku, vanredni student. I nisam baš u toku svega ovoga, pa me zanima znači ovako; Prvi dan 7. Oktobra, u koliko sati trebamo biti na tom "dočeku" brucoša? Treba mi još nekih informacija, al to ću valjda saznati u daljnoj raspravi. Nadam se nekom normalnog odgovoru, ne ono tipa, "nemaš pojma, što si upiso fakultet, glup si balbla" Poštedite me toga molim vas. :)
Imaš kalendar za akademsku 2013/2014 pa pogledaj. :D

http://ff.unsa.ba/dokumenti/Akademski_k ... 3_2014.pdf
trcicu trceci

#5305 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by trcicu trceci »

7. 10. 2013.
Prijem i podjela indeksa redovnim, samofinansirajućim i vanrednim studentima i
upoznavanje sa režimom, planom i programom za I. godinu studija
U salama pojedinih odsjeka:
11,00 – 12,00
Irene Adler

#5306 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

Eto, nije od 12, nego od 11 do 12.

A kad će više raspored? :roll: :roll: :roll:
trcicu trceci

#5307 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by trcicu trceci »

Mislim da ce nakon sjednice (3. oktobra) da bude "okacen" :D
dorkcic

#5308 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by dorkcic »

Opet ja da pitam za master. :D Dakle samo odbrana mi je ostala da se zakaže, a to će uskoro, kako kaže mentorica, e sad kad ja trebam da ovjerim zadnji semestar i da mi udare onaj pečat da ne dugujem knjige?
Talija

#5309 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Talija »

Pozdrav :-D Pohađam četvrti razred gimnazije i razmišljam o tome da upišem romanistiku, italijanski i francuski jezik. Pošto ne znam kome da se obratim, zanima me ima li neko ovdje ko to studira da podijeli samnom utiske, kako o samom faksu, tako i o tome šta razmišlja poslije? Kakve su šanse za zaposlenje? Da li je zahvalno upisati to? Unaprijed hvala :)
Asim_Brkan

#5310 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Asim_Brkan »

Irene Adler wrote:Trebalo bi da objave na stranici fakulteta u koliko tačno sati je doček brucoša. Mislim da to obično bude oko 12. Za naš Odsjek je doček u amfiteatru na prvom spratu. Tad ćete dobiti indekse i trebala bi vam se obratiti i šefica. To ne traje posebno dugo. Istina, sjećam se da je moju generaciju bibliotekarka zadržala duplo duže, da nam kao objasni proceduru naručivanja knjiga... Potrudi se da budeš na fakultetu nekih 15-ak minuta prije početka, uvijek je bolje doći malo ranije. Taj dan nemate nastavu, već samo taj doček u amfiteatru. Eto, mislim da sam ti sve odgovorila :)
hvala najljepša. ;-)
P308

#5313 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by P308 »

Nama jos nije izasao :(
eyduh

#5314 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by eyduh »

bull21 wrote:Raspored za Anglistiku izašao. :)

http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/raspore ... istika.pdf
Pa vidi ti tog ponedjeljka za prvu godinu... :lol: nisam ni krenula kako treba a vec mi se manta.
Irene Adler

#5315 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

Ma, dobar vam je ponedjeljak. Samo sebi lijepo uskladi grupe za vježbe i ne brini ništa. A posebna je scena to što vas Khan uvodi u studij književnosti... :lol:
eyduh

#5316 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by eyduh »

Irene Adler wrote:Ma, dobar vam je ponedjeljak. Samo sebi lijepo uskladi grupe za vježbe i ne brini ništa. A posebna je scena to što vas Khan uvodi u studij književnosti... :lol:
Kako se to uskladjuje? Ono, bas, bas nemam nikakvog pojma o fakultetu jer nemam nikog starijeg da pitam pa moram tebe...

A ja, i kakav je taj Khan?
bull21

#5317 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by bull21 »

Khan na prvoj? :lol:
Ima da pola studenata pobjegne k'o muhe bez glave nakon prvog sata. Tek sad će Ifeta gubit' živce :D
Khan je legenda. O čovjeku se samo najbolje priča i vjerujte mi, mnogo je bolji od Sanje. Predavanja sad... ne znam, ali po ocjenjivanju će sigurno dići prosjek kod studenata. Što se usklađivanja tiče, sami birate grupu (osim ako profesor/ica ne odabere za vas) i samim time sami sebi krojite raspored. Koliko se ja sjećam, sve (osim *historije kod prof. Mulalić) imate mogućnost da sami izaberete.
P.s. Sorry što sam padobranac, vidio pitanje pa odgovorio :D
eyduh

#5318 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by eyduh »

bull21 wrote:Khan na prvoj? :lol:
Ima da pola studenata pobjegne k'o muhe bez glave nakon prvog sata. Tek sad će Ifeta gubit' živce :D
Khan je legenda. O čovjeku se samo najbolje priča i vjerujte mi, mnogo je bolji od Sanje. Predavanja sad... ne znam, ali po ocjenjivanju će sigurno dići prosjek kod studenata. Što se usklađivanja tiče, sami birate grupu (osim ako profesor/ica ne odabere za vas) i samim time sami sebi krojite raspored. Koliko se ja sjećam, sve (osim *historije kod prof. Mulalić) imate mogućnost da sami izaberete.
P.s. Sorry što sam padobranac, vidio pitanje pa odgovorio :D
E pa to je super za grupe. Moja raja iz Tuzle sto su sada krenuli na fakultet ne mogu birati grupe pa neki imaju pauze od pola dva do pet itd. Sto se tice Khana, sta on najvise vrednuje kod studenata? Ja nisam anglistiku upisala tek tako da idem na fakultet, pa mozda ima nade za mene.. :lol:
Irene Adler

#5319 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

Evo, imaš PP.

A Khan... pa, Khan je Khan. Zaista jedinstven. Dobar je on, nije u tome stvar, ali me živo zanima kako će izgledati njegovo predavanje teorije književnosti... To je previše konvencionalno za njega 8-)

edit: A šta Khan vrednuje kod studenata... hmmm... pa nije dokazano da on uopće čita eseje koje predaš za ispit. Svega tu bude. Ne znam kako će predavati ovaj predmet, budući da je Uvod u studij književnosti teoretski predmet, ali znam da je na njegovoj književnosti inače poenta napisati manje-više ono što on ispriča na času, naravno uz dodatak nekih svojih primjera, teza, argumenata (ako imaš sreću pa ti pročita ispit, a ne prepiše ocjenu koju je dala asistentica).
eyduh

#5320 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by eyduh »

ima da bude veselo u svakom slucaju :lol:

hvala na odgovorima
lucky13

#5321 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by lucky13 »

Pozdrav :) Gledala sam raspored i vidjela neke oznake pored vjezbe ili predavanja tipa J ili J/D . Bila bih zahvalna ako bi mi to neko "preveo". :D
trcicu trceci

#5322 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by trcicu trceci »

lucky13 wrote:Pozdrav :) Gledala sam raspored i vidjela neke oznake pored vjezbe ili predavanja tipa J ili J/D . Bila bih zahvalna ako bi mi to neko "preveo". :D
J samo jednopredmetni pohadjaju, J/D i jednopredmetni i dvopredmetni
krvavamerii

#5324 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by krvavamerii »

Zdravo, zanima me kakva je Bernisa sto predaje bos ?
pahuljicaaa25

#5325 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by pahuljicaaa25 »

Imam i ja pitanje što se tiče rasporeda :) vidjela sam da pored oznaka (P) i (V), što pretpostavljam da su predavanja i vježbe, ima još i (S), pa ako mi neko može reći šta bi to predstavljalo? :-D
Post Reply