Band of brothers ( Njemacka perspektiva) ... 9/10
... koga zanima gdje skinuti... ima pp! .. nazalost samo engleski titlovi imaju koliko sam vidio!
http://www.imdb.com/title/tt1883092/?ref_=nv_sr_1

Moderator: _BataZiv_0809

E jbg sad su ga pretjerali očekujem uskoro Balkansku verziju "Pavlovića most" hebač Bosanac i plavokosa malo čudna Srbijanaka (ili obrnuto) rješavaju ubistvo Majkić Dušanke osumljičenih 2,5 miliona.
Super, hvala za preporuku. Danas ih odmah skidam i gledamBrkooo wrote:neko je medju filmovima ovo preporucio, ali bolje ovdje... serija ima samo 3 epizode ali je vrh ... znaci VRH
Band of brothers ( Njemacka perspektiva) ... 9/10![]()
... koga zanima gdje skinuti... ima pp! .. nazalost samo engleski titlovi imaju koliko sam vidio!
E ovako, zahvaljujući kolegi @Brkanu skidoh ovu seriju, i malo je reći oduševio se. Hvala na preporuci i pomoći za download.Brkooo wrote:neko je medju filmovima ovo preporucio, ali bolje ovdje... serija ima samo 3 epizode ali je vrh ... znaci VRH
Band of brothers ( Njemacka perspektiva) ... 9/10![]()
Ko voli SF, odlicna. SF sa historijskim cinjenicama.... meni je ekstraaaaaaPartijaner wrote:Kakva je serija Sleepy Hollow, vidim da se prikazuje na Foxu ali samo sam kraj malo vidio ?
evo recenzije za Sleepy HolowPartijaner wrote:Kakva je serija Sleepy Hollow, vidim da se prikazuje na Foxu ali samo sam kraj malo vidio ?
vidjela sam da je kod nas na nekom Fox-u, ali nemam pojma koji je dan. Mislim da se inace prikazuje u US ponedjeljkom u 9 (po njihovom vremenu), tako da ja gledam dan poslije. Medjutim, ne prikazuje se svaki ponedjeljak ni tamoskafiskafsnjak wrote:Jel tako da bude samo ponedjeljkom na FOx ?
ne moras cekati - ako mozes pratiti na engleskom ima jos 8 epizodaskafiskafsnjak wrote:Svakog ponedjeljka u 21:55 na FOXU. Steta sto je samo ponedjeljkom...da je bar dva puta sedmicno.
Ja sam odusevljen prvom epizodom.... volim ove detektivsko dramske sa historijskim detaljima
Kal El wrote:Sjetih se dobre serije..ali nažalost debili je nisu obnovili..Human Target
ma mogao bih upratiti sigurno ..al nije to to ...vicious2 wrote:ne moras cekati - ako mozes pratiti na engleskom ima jos 8 epizodaskafiskafsnjak wrote:Svakog ponedjeljka u 21:55 na FOXU. Steta sto je samo ponedjeljkom...da je bar dva puta sedmicno.
Ja sam odusevljen prvom epizodom.... volim ove detektivsko dramske sa historijskim detaljima
Ima.Milloni wrote:Isplati li se ovo gledati? UK-FR Bron. Stannis Baratheon kao Martin hihi
Ima li sta dobro poput BronBroen a da nije neka verzija pomenute
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
molim te pribilježi da od pobrojanih The Fall najmanje liči na Bron. dakle, jednako je kvalitetna, ali na malo drugačiji načinMilloni wrote:Hvalazomri wrote:
Ima.
Forbrydelsen - prva sezona puuuno bolja od Bron, ostale u nivou.
Broadchurch - tu negdje po kvaliteti
The Fall - za nijansu bolja.gledala prve dvije, ovu the fall nisam, danas ce na skidanje xD
hmmm...ne znam baš koliko je family friendly. ima poprilično tarabljenjaMilloni wrote:Nee mora uopce da lici bitno je da je kvalitetnazomri wrote: molim te pribilježi da od pobrojanih The Fall najmanje liči na Bron. dakle, jednako je kvalitetna, ali na malo drugačiji načinii da nema fantasy elemenata da mogu madr i fadr da gledaju
Ok iskreno ne želim da budem previše kritičan ali nekada znaju rastezati do iznemoglosti i trošiti vrijeme na potpuno ne potrebne stvari. Ne znam da li se ovo može ubrajati u SPOILER ali scena dok se Anderson i onaj "pucaju" pomiješana sa scenom kupanja u drugoj kući u prvoj epozodi, nije da imam nešto protiv golišave Anderson ali izgubili su 10 minuta od 60 na nešto što se moglo odraditi u 2 minute ili poziv sestre policiji valjda u drugoj epizodi dok joj odgovara slatka službenica sa malom govornom manom. Ne znam ali ostane manje vremena za prvobitnu priči izgubi se na tako nebitnim stvarima. Nadam se da će se to malo popraviti jer serija je zasada osim navedenog sasvim ok.vicious2 wrote:upravo gledam the Fall (2 epizoda) i ne mogu se oteti dojmu da je europljanima bogom dano da prave dobre kriminalisticke serije
Polazim od pretpostavke da je u pitanju serija, a ne film i naravno da ce biti gubljenja vremena. Mislim da desetak minuta u svemu tome ne kvari dojam. S druge strane scene seksa i tusiranja su itekako bitne - jer njih dvoje kao glavni likovi predstavljaju suprotnosti prikazane malo neuobicajenije (on - empatican, ona hladna kuja). Ako nastavim pisati, ispast ce da je SPOILERMilloni wrote:the devil is in the detailKorisničkoime wrote: Ok iskreno ne želim da budem previše kritičan ali nekada znaju rastezati do iznemoglosti i trošiti vrijeme na potpuno ne potrebne stvari. Ne znam da li se ovo može ubrajati u SPOILER ali scena dok se Anderson i onaj "pucaju" pomiješana sa scenom kupanja u drugoj kući u prvoj epozodi, nije da imam nešto protiv golišave Anderson ali izgubili su 10 minuta od 60 na nešto što se moglo odraditi u 2 minute ili poziv sestre policiji valjda u drugoj epizodi dok joj odgovara slatka službenica sa malom govornom manom. Ne znam ali ostane manje vremena za prvobitnu priči izgubi se na tako nebitnim stvarima. Nadam se da će se to malo popraviti jer serija je zasada osim navedenog sasvim ok.a seks prodaje sve
mislim da su s tom scenom htjeli malo vise nju da opisu