Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- spree
#5301 Re: Kineski mobiteli
Odakle si uzeo? Jesi placao carinu i to?
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
-
DON_eARL
#5302 Re: Kineski mobiteli
Bio neko turistički na Dalekom istoku.
Nažalost nije bilo Pro verzije, ali sam i ovim prezadovoljan, obzirom da je Upgrade sa Redmi 2. 
- macanSA
#5303 Re: Kineski mobiteli
nešto unaprijede, nešto unazade spram prethodnog modela, imam dvojku i kod nje se poklopac skida, pa sam konkretno kupio sa kaljenim staklomDON_eARL wrote:Stigao Redmi Note 3.Malo je reći da leti. Jedino me nervira ovaj natpis ispod znaka MI.
![]()
baterija se takođe vadi i mijenja kod tog tvog ne
mislim da nemaš ni slot za sd ili je hibridni
ali je baterija poboljšana na 4000 mAh
čipset i performanse iste

-
DON_eARL
#5304 Re: Kineski mobiteli
To je to otprilike. Sim i Sim2/SD Card slot koji se vadi pomoću iglice, baterija se ne može vaditi, te ima senzor za otisak prsta sa zadnje strane. Fino je zaobljen sa strana, pa nije nezgodan za rukovanje kao recimo Lenovo K3. Sutra ću imati priliku da ga detaljno testiram uz Note 2.macanSA wrote:nešto unaprijede, nešto unazade spram prethodnog modela, imam dvojku i kod nje se poklopac skida, pa sam konkretno kupio sa kaljenim staklomDON_eARL wrote:Stigao Redmi Note 3.Malo je reći da leti. Jedino me nervira ovaj natpis ispod znaka MI.
![]()
baterija se takođe vadi i mijenja kod tog tvog ne
mislim da nemaš ni slot za sd ili je hibridni
ali je baterija poboljšana na 4000 mAh
čipset i performanse iste
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6992
- bic
#5305 Re: Kineski mobiteli
Pozz,da li bi mi mogli preporuciti nekog kineza od 5.5 inch,2GB RAM i to bi bilo to sto se spec.tice,do nekih 250KM otprilike.Radije bih ga kupio u BIH nego cekao i petljao s carinom,vidim na piku ima dosta nekih pa ako ima i neki provjeren prodavac kineza dobro bi bilo.Hvala...
-
papebih
#5306 Re: Kineski mobiteli
Kod mene bio onaj eu miui koji je nesluzbeni, ja samo skido sluzbeni global i preko updar ga mount i sve pici, kasnije opet stavljo taj nesluzbeni, pa sluzbeni devloper, sad stable 8,al cu ovo koji dan devloper global ubacit. Svaki put ga samo iz uploadera mountam. Spajanje particija ide sa kitkat na android 6. Meni automatski odradilo sa jednim od sedmicnih izdanja. Ako ti vec dodje miui na android 6, bilo koji, samo rokaj, ne mozes fulat, ako slucajno bude kitkat, potrazit cemo rjesenjemacanSA wrote:ma uopšte mi nije bitno da li će biti na 6ici, svakako vrti MIU pa i ne vidiš jel kikat, lolipop ili mančmalou![]()
brine me više s kojim ROMom će doći, da li neko dev sranje
ubacio bih offical global stable, ali kažu neke particije nešto prvo treba spajat
znaš li ti o tome, jesi li ti radio
- macanSA
#5307 Re: Kineski mobiteli
važi
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/ ... 32955.aspx
više postova nego na ovoj za sve kineze
evo ti ovdje najbolji forum za kineze i tema o toj tvojoj trojci sa 4200 postova, pa vidi šta te interesujeDON_eARL wrote:
To je to otprilike. Sim i Sim2/SD Card slot koji se vadi pomoću iglice, baterija se ne može vaditi, te ima senzor za otisak prsta sa zadnje strane. Fino je zaobljen sa strana, pa nije nezgodan za rukovanje kao recimo Lenovo K3. Sutra ću imati priliku da ga detaljno testiram uz Note 2.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=6992
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/ ... 32955.aspx
više postova nego na ovoj za sve kineze
- Alfons Kauders
#5308 Re: Kineski mobiteli
Xiaomi Mi4cbic wrote:Pozz,da li bi mi mogli preporuciti nekog kineza od 5.5 inch,2GB RAM i to bi bilo to sto se spec.tice,do nekih 250KM otprilike.Radije bih ga kupio u BIH nego cekao i petljao s carinom,vidim na piku ima dosta nekih pa ako ima i neki provjeren prodavac kineza dobro bi bilo.Hvala...
Xiaomi Mi4
Xiaomi Redmi 3/3s
Xiaomi Redmi Note 3/4/3 Pro
- Alfons Kauders
#5309 Re: Kineski mobiteli
Na svim MIUI uredjajima imas te "probleme" sa Viberom i sl. ukoliko neke stvari ne podesis kako treba... Power management planove, autostart itd. Sve se moze naci na netu.AhmetShabo wrote:ima li kakvih problema ono sa vyberom? da kasne poruke i to? Ili nekih slicnih problema jesi li uocio? I kako si zadovoljan kamerom?papebih wrote:Odlican izbor. Imam mi4, vrti android 6 na miui 8, telefon je cista desetkamacanSA wrote:naručio xiaomi mi4 64 GB
kamera ima manual mode gdje se sve može podešavat, a važi za jednu od najboljih od svih kineza, zato je moj izbor i pao na njega
kasnije inačice i/c/s nemaju tako dobru kameru
- Alfons Kauders
#5310 Re: Kineski mobiteli
Tako sam i ja dok nisam pokusao sa Mi5. Sve za 10 minuta...papebih wrote:Kod mene bio onaj eu miui koji je nesluzbeni, ja samo skido sluzbeni global i preko updar ga mount i sve pici, kasnije opet stavljo taj nesluzbeni, pa sluzbeni devloper, sad stable 8,al cu ovo koji dan devloper global ubacit. Svaki put ga samo iz uploadera mountam. Spajanje particija ide sa kitkat na android 6. Meni automatski odradilo sa jednim od sedmicnih izdanja. Ako ti vec dodje miui na android 6, bilo koji, samo rokaj, ne mozes fulat, ako slucajno bude kitkat, potrazit cemo rjesenjemacanSA wrote:ma uopšte mi nije bitno da li će biti na 6ici, svakako vrti MIU pa i ne vidiš jel kikat, lolipop ili mančmalou![]()
brine me više s kojim ROMom će doći, da li neko dev sranje
ubacio bih offical global stable, ali kažu neke particije nešto prvo treba spajat
znaš li ti o tome, jesi li ti radio
A na Mi5 se izjebo 10 dana i da me pitas kako sam na kraju promijenio ROM, ne bih ti znao reci.
- AhmetShabo
#5311 Re: Kineski mobiteli
o ovome sam govorio i vidio sam na youtube recenzijama da mozeAlfons Kauders wrote:Nema toga. To je radila Google Camera, softverski. Sad imas nesto slicno na Redmi Pro, sa dodatnom kamerom, pa je kombinacija softvera i hardvera. Na Mi4 to i dalje mozes raditi softverski, instaliras Google Camera ili slicnu aplikaciju i cao...AhmetShabo wrote:Je li neko koristio xiami mi4 modele? mi4s mi4c? Svidja mi se kod njih stavka ona sa camerom sto mozes fokusirati nakon sto slikas objekat? Koji jos modeli to imaju?
Probao sam Mi4 i Mi4c - oba su dobra, zavisi ko sta voli. Na oba je najveci problem sto se sad tesko mogu naci verzije sa vise od 16GB flasha, a ne gutaju SD kartice (ovo sto je kolega iskopao za $150 je fakat izuzetak). Mi4 ima bolju kameru i kvalitet izrade, Mi4c bolji procesor i bateriju, i malcice je manji.

- Alfons Kauders
#5312 Re: Kineski mobiteli
A to? Ma sve je to softverski... Mozes to na svakom telefonu s odgovarajucom aplikacijom, nije to do Mi4.AhmetShabo wrote:o ovome sam govorio i vidio sam na youtube recenzijama da mozeAlfons Kauders wrote:Nema toga. To je radila Google Camera, softverski. Sad imas nesto slicno na Redmi Pro, sa dodatnom kamerom, pa je kombinacija softvera i hardvera. Na Mi4 to i dalje mozes raditi softverski, instaliras Google Camera ili slicnu aplikaciju i cao...AhmetShabo wrote:Je li neko koristio xiami mi4 modele? mi4s mi4c? Svidja mi se kod njih stavka ona sa camerom sto mozes fokusirati nakon sto slikas objekat? Koji jos modeli to imaju?
Probao sam Mi4 i Mi4c - oba su dobra, zavisi ko sta voli. Na oba je najveci problem sto se sad tesko mogu naci verzije sa vise od 16GB flasha, a ne gutaju SD kartice (ovo sto je kolega iskopao za $150 je fakat izuzetak). Mi4 ima bolju kameru i kvalitet izrade, Mi4c bolji procesor i bateriju, i malcice je manji.
Ovaj Redmi Pro je izuzetak jer on ima i sekundarnu kameru za taj fol... Ostali su svi softverski i cao.
- AhmetShabo
#5313 Re: Kineski mobiteli
ili evo jednostavno, koji sve mobiteli mogu ovo sa svojom camerom? Dakle, ovo sam samo vidio na galady s5 i slike djeluju kao da su uslikane profesionalnom camerom

- Alfons Kauders
#5314 Re: Kineski mobiteli
Hardverski ne moze nijedan.AhmetShabo wrote:ili evo jednostavno, koji sve mobiteli mogu ovo sa svojom camerom? Dakle, ovo sam samo vidio na galady s5 i slike djeluju kao da su uslikane profesionalnom camerom
Softverski mogu skoro svi - ja sam ovo radio na Nexusu prije 3 godine, cini mi se... Uostalom mislim da su taj feature ukinuli u MIUI 7 ili 8 - ja ga nemam...
Dakle, ako ti je bas stalo do ove zajebancije s blendom - ganjaj Redmi Pro.
- AhmetShabo
#5315 Re: Kineski mobiteli
Jedina mahana tog redmipro je sto je malo skuplji i sto ja ne bih telefon preko 5 inchi.Alfons Kauders wrote:Hardverski ne moze nijedan.AhmetShabo wrote:ili evo jednostavno, koji sve mobiteli mogu ovo sa svojom camerom? Dakle, ovo sam samo vidio na galady s5 i slike djeluju kao da su uslikane profesionalnom camerom
Softverski mogu skoro svi - ja sam ovo radio na Nexusu prije 3 godine, cini mi se... Uostalom mislim da su taj feature ukinuli u MIUI 7 ili 8 - ja ga nemam...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5316 Re: Kineski mobiteli
kakvo je mišljenje o Oukitel K6000 Pro? 
- Alfons Kauders
#5317 Re: Kineski mobiteli
Jbg cekaj koji mjesec, tek je izasao, zacas ce on na 150 dolara.AhmetShabo wrote:Jedina mahana tog redmipro je sto je malo skuplji i sto ja ne bih telefon preko 5 inchi.Alfons Kauders wrote:Hardverski ne moze nijedan.AhmetShabo wrote:ili evo jednostavno, koji sve mobiteli mogu ovo sa svojom camerom? Dakle, ovo sam samo vidio na galady s5 i slike djeluju kao da su uslikane profesionalnom camerom
A da je velik, jeste... 5 je mjera
- AhmetShabo
#5318 Re: Kineski mobiteli
bez mobitela sam trenutno, i trebam sto prije da pronadjem rjesenje, A ne mili mi se dati vise od 300 KM. Neki prijedlog , vidim da se razumijes ..Alfons Kauders wrote:Jbg cekaj koji mjesec, tek je izasao, zacas ce on na 150 dolara.AhmetShabo wrote:Jedina mahana tog redmipro je sto je malo skuplji i sto ja ne bih telefon preko 5 inchi.Alfons Kauders wrote: Hardverski ne moze nijedan.
A da je velik, jeste... 5 je mjera
- Alfons Kauders
#5319 Re: Kineski mobiteli
Mi4c za 110 dolara (dobra kamera, procesor, baterija - ali je kineski ROM, nema zvanicnog global)AhmetShabo wrote: bez mobitela sam trenutno, i trebam sto prije da pronadjem rjesenje, A ne mili mi se dati vise od 300 KM. Neki prijedlog , vidim da se razumijes ..
Mi4 za 150 dolara sto je maloprije narucio kolega (3/64GB i dobra kamera, ali je stariji model)
Redmi Note 3 Pro 2/16GB za 125 dolara (odlican procesor i baterija, slabija kamera, velik)
U mene dvoje nedavno uzelo Mi4c i Redmi Note 3 Pro - prezadovoljni.
Samo da te ne klepi carina. Mislim da ti je najbolja sansa da ga ne otvore ako uzmes ovaj zadnji, jer je najmanja kutija
- AhmetShabo
#5320 Re: Kineski mobiteli
Ako bih narucio u EU? platio bih samo PDV?Alfons Kauders wrote:Mi4c za 110 dolara (dobra kamera, procesor, baterija - ali je kineski ROM, nema zvanicnog global)AhmetShabo wrote: bez mobitela sam trenutno, i trebam sto prije da pronadjem rjesenje, A ne mili mi se dati vise od 300 KM. Neki prijedlog , vidim da se razumijes ..
Mi4 za 150 dolara sto je maloprije narucio kolega (3/64GB i dobra kamera, ali je stariji model)
Redmi Note 3 Pro 2/16GB za 125 dolara (odlican procesor i baterija, slabija kamera, velik)
Samo da te ne klepi carina. Mislim da ti je najbolja sansa da ga ne otvore ako uzmes ovaj zadnji, jer je najmanja kutija
- black
#5321 Re: Kineski mobiteli
drug koliko vidim tebe vise interesuje kamera vec sami telefonAhmetShabo wrote:ili evo jednostavno, koji sve mobiteli mogu ovo sa svojom camerom? Dakle, ovo sam samo vidio na galady s5 i slike djeluju kao da su uslikane profesionalnom camerom
uskoro..
http://petapixel.com/2016/10/20/kodak-e ... ographers/
- Alfons Kauders
#5322 Re: Kineski mobiteli
Nema u EU po tim cijenama... i opet te mogu odrat jer nije made in EUAhmetShabo wrote:Ako bih narucio u EU? platio bih samo PDV?Alfons Kauders wrote:Mi4c za 110 dolara (dobra kamera, procesor, baterija - ali je kineski ROM, nema zvanicnog global)AhmetShabo wrote: bez mobitela sam trenutno, i trebam sto prije da pronadjem rjesenje, A ne mili mi se dati vise od 300 KM. Neki prijedlog , vidim da se razumijes ..
Vidi pik, uvoze se i kod nas po ok cijenama, da ne rizikujes carinu
- macanSA
#5323 Re: Kineski mobiteli
eto ja mu nudim NOV za 280
http://www.racunalo.com/blackview-omega ... samo-9999/
reci mu i ti da je to dobar deal
http://www.racunalo.com/blackview-omega ... samo-9999/
reci mu i ti da je to dobar deal
-
papebih
#5324 Re: Kineski mobiteli
Ma nema problema sa kasnjenjem ni viber, ni fb, ni watsapp. Oni su kao i huawei omogucili vise podesavanja, recimo kod brata je na huawei bio iskljucen autostart viber pa su kasnile poruke. Na miui 8 odmah postavi autostart na viber, twiter, fb itd, a vala nije problem ni sam da to ukljucis.AhmetShabo wrote:ima li kakvih problema ono sa vyberom? da kasne poruke i to? Ili nekih slicnih problema jesi li uocio? I kako si zadovoljan kamerom?papebih wrote:Odlican izbor. Imam mi4, vrti android 6 na miui 8, telefon je cista desetkamacanSA wrote:naručio xiaomi mi4 64 GB
kamera ima manual mode gdje se sve može podešavat, a važi za jednu od najboljih od svih kineza, zato je moj izbor i pao na njega
kasnije inačice i/c/s nemaju tako dobru kameru
I kamera je vrh, kod kolege sony z3 i mi4 je jede,posebno prednju ali i glavnu.
- Alfons Kauders
#5325 Re: Kineski mobiteli
Da, upravo tako.papebih wrote: Ma nema problema sa kasnjenjem ni viber, ni fb, ni watsapp. Oni su kao i huawei omogucili vise podesavanja, recimo kod brata je na huawei bio iskljucen autostart viber pa su kasnile poruke. Na miui 8 odmah postavi autostart na viber, twiter, fb itd, a vala nije problem ni sam da to ukljucis.
I kamera je vrh, kod kolege sony z3 i mi4 je jede,posebno prednju ali i glavnu.
Fol je sto su Settings malo drugacije rijesili nego obicni Android, pa se treba pogledati na 2 mjesta - u Settings i u Security aplikaciji (u ovoj drugoj permissions, autostart itd).
Jednostavno imaju pravo agresivan power management koji ubija previse background procesa i ogranicava autostart. Jest to dobro za bateriju, ali ako ne nastimas kako treba... Jebiga nece radit notifikacije, pa ti dzaba sto traje baterija dva dana ako moras pokrenut Viber svaki put kad ti zatreba
Ko god ima taj problem sa Viberom, Whatsappom ili Skypeom na MIUI, samo treba proguglati i naci ce rjesenje na MIUI forumima u roku od par minuta.