Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#5301 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Logovan wrote:
drugi profil wrote:Jel to opet obećavaju ono sa slike?
Ljudi moji na šta se više primate?
Neću ni da klikam na te linkove.
Ko se bolan prima? :D
Ovi koji prenose ove vijesti.
Logovan

#5302 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Pa normalno da će se prenijeti vijest na forum, kakve to veze ima. :-)
So What!

#5303 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Zdravstvena ustanova i hotel Alea dr. Kandic - 23. 12. 2017.

Image

Image

Image

Image
drug_profi

#5304 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Logovan wrote:Pa normalno da će se prenijeti vijest na forum, kakve to veze ima. :-)
Ma vijest koja nije vrijedna ni tih elektrona, a ne nase paznje. Naravno da je svako ko joj pokloni imalo paznje, neko ko se prima na to.
Manje ili vise. Ali hajd da se ne ubjedjujemo dalje.
So What!

#5305 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

archi_a

#5306 Re: Sarajevo Construction

Post by archi_a »

drugi profil wrote:
Logovan wrote:Pa normalno da će se prenijeti vijest na forum, kakve to veze ima. :-)
Ma vijest koja nije vrijedna ni tih elektrona, a ne nase paznje. Naravno da je svako ko joj pokloni imalo paznje, neko ko se prima na to.
Manje ili vise. Ali hajd da se ne ubjedjujemo dalje.
Općina izašla oficijelno u javnost (na tržište) sa konkretnom ponudom za potencijalnog investitora ili investitore, opisali šta su planirali, šta nude i šta se može uraditi na toj "mikrolokaciji"! Na zainteresovanim investitorima je da se jave ili ne jave na oglas i da izraze želju za eventualnim pregovorima o modalitetima. Ništa tu nema loše. Sad je drugo pitanje, da li će se naći neko ko će možda ukalkulisati cijenu ulaganja u stadion, sportski centar, shoping centar i hotel i vidjeti da li tu ima dobiti za njega dugoročno. Da li ima ljudi sa parama, spremnih da ulažu? Ima definitivno. Da li se mogu naći modaliteti da potencijalni investitor kaže: "aha, da bih kupio zemljište na ovoj ili sličnoj lokaciji za pravljenje hotela i šoping centra, i da dobijem priključni put i građevinsku dozvolu, morao bih izdvojiti xy miliona. Ovdje moram izvojiti za stadion xy miliona i dobijam lokaciju za hotel i shoping centar. Razlika između kupovine zemljišta negdje i ovoga ovdje što mi nude je xy miliona. Za mene je bolja opcija 1 ili opcija 2. Šta mi još nude? Može li mi opština dati garanciju da će nogometni savez igrati utakmice reprezentacije na stadionu u koji uložim? Hoćemo li potpisati predugovor u kojem će mi garantovati da u hotelu koji napravim smještaju igrače u toku priprema, kvalifikacija? Koliko će organizovati seminara u mom hotelu? Sve se stavi na papir, pregovara se... Ima modaliteta. Opština ništa drugo i pametnije mimo ovog oglasa nije mogla napraviti.
Haris033

#5311 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris033 »

Ako se parking ne bude naplaćivao, ovdje se neće ni muha moći parkirati obzirom na nedostatak parking prostora ispred tibrinih zgrada i zgrade "šljokica"..
Cossack

#5312 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Haris033 wrote:Ako se parking ne bude naplaćivao, ovdje se neće ni muha moći parkirati obzirom na nedostatak parking prostora ispred tibrinih zgrada i zgrade "šljokica"..
Definitivno. A parkinga u garažama ima, samo je problem što naš mentalitet nalaže da je bolje uzeti još koji kvadrat nego garažno mjesto :)
Thorgerson

#5313 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Haris033 wrote:Ako se parking ne bude naplaćivao, ovdje se neće ni muha moći parkirati obzirom na nedostatak parking prostora ispred tibrinih zgrada i zgrade "šljokica"..
Ne treba se naplacivati.

Treba samo vremenski ograniciti zadrzavanje na parkingu. Dakle, omoguciti pacijentima besplatan parking. Postoji vise nacina da se to uradi, mada za nas narod najjednostavnije postaviti rampu i ostaviti ne znam 1h do 2h besplatno. Al opet bilo bi i tu svega, jer ovamo koliiko vidim ima kafica, dodje se na kaficu, i fino imas besplatan parking. Ali eto, ako nista stanari okolnih zgrada ne bi tu ostavljali svoja auta.

A opet odmah da mi naplacuju parking je isto tako besmsisleno. Parking ispred doma zdravlja za pacijente bi trebao biti besplatan.
BadBoy

#5314 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Thorgerson wrote:Parking ispred doma zdravlja za pacijente bi trebao biti besplatan.
Tako je, trebao bi biti. Ali pošto smo mi pošten i merhametli narod naravno da to nećemo poštovati.

Ko bi od nas poštovao znak "Parking samo za pacijente doma zdravlja" i ne ostavljao tu auto i to bez ikakve primjetnje sankcijom?
saga

#5315 Re: Sarajevo Construction

Post by saga »

^^ ko u domu zdravlja uspije doci na red za sat-dva? :lol:

Treba biti rampa, kartice... koje bi se ponistavale ili sta vec u domu zdravlja
Thorgerson

#5316 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

BadBoy wrote:
Thorgerson wrote:Parking ispred doma zdravlja za pacijente bi trebao biti besplatan.
Tako je, trebao bi biti. Ali pošto smo mi pošten i merhametli narod naravno da to nećemo poštovati.

Ko bi od nas poštovao znak "Parking samo za pacijente doma zdravlja" i ne ostavljao tu auto i to bez ikakve primjetnje sankcijom?
A znam drug.

Kad vidim kako je to vani rijeseno sjebem se.

http://en.wikipedia.org/wiki/Disc_parking

I sto je najsmjesnije sve fercera i ljudi to postuju. :-)
BadBoy

#5317 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Thorgerson wrote:
BadBoy wrote:

A znam drug.

Bravo, kad sam pisao post upravo sam na ovo mislio, a pravilnu primjenu ovoga sam doživio prije nekih desetak godina kod nekih prijatelja u Australiji (rođeni Australci). :thumbup:

Naime, odvezli smo se bili do grada da mi malo pokažu okolo, a auto smo ostavili na jednom ovakvom parkingu koji je besplatan dva sata i nakon toga moraš ići (nije bilo opcije da se plati za duži ostanak i nije bilo kontrole parkinga). Malo smo se zadržali u gradu i nismo baš obraćali pažnju na vrijeme. Tad je ovaj drug Australac pogledao na sat i bukvalno ga oblio znoj. Pitam ga šta je bilo, kaže zakasnit ćemo pomjeriti auto. Ja onako, klasično balkanski govorim, pa besplatan je parking, neće ništa biti ako malo zakasnimo a svakako nema ni redara nikakvog. Sa takvim me je prezirom pogledao i naružio, da me je tačno i danas stid, uz riječi da je njegova obaveza da pomakne auto nakon isteka dva sata kako bi i drugi ljudi mogli tu doći i parkirati svoje auto. Ako on zloupotrijebi svoje pravo besplatnog parkiranja dva sata, cijeli sistem se ruši.

Zašutio sam i poklopio se i skontao kakva smo mi stoka.
JThomas

#5318 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

ma jaro š'a fali :mrgreen:
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#5319 Re: Sarajevo Construction

Post by parappa »

hahaha... smijem se ovoj recenici vec dvije minute
Sa takvim me je prezirom pogledao i naružio, da me je tačno i danas stid
kod nas se raja vozi na crno i onda jebe mater revizoru uz prigovor kako su oni - revizori - stoka (ima naravno i toga).
ili ode na parking koji se placa, plati za sat a ostane 3-4 sata u gradu (doduse ovakvih parkinga je sve manje)
neki

#5320 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

BadBoy wrote:
Thorgerson wrote: A znam drug.

Bravo, kad sam pisao post upravo sam na ovo mislio, a pravilnu primjenu ovoga sam doživio prije nekih desetak godina kod nekih prijatelja u Australiji (rođeni Australci). :thumbup:

Naime, odvezli smo se bili do grada da mi malo pokažu okolo, a auto smo ostavili na jednom ovakvom parkingu koji je besplatan dva sata i nakon toga moraš ići (nije bilo opcije da se plati za duži ostanak i nije bilo kontrole parkinga). Malo smo se zadržali u gradu i nismo baš obraćali pažnju na vrijeme. Tad je ovaj drug Australac pogledao na sat i bukvalno ga oblio znoj. Pitam ga šta je bilo, kaže zakasnit ćemo pomjeriti auto. Ja onako, klasično balkanski govorim, pa besplatan je parking, neće ništa biti ako malo zakasnimo a svakako nema ni redara nikakvog. Sa takvim me je prezirom pogledao i naružio, da me je tačno i danas stid, uz riječi da je njegova obaveza da pomakne auto nakon isteka dva sata kako bi i drugi ljudi mogli tu doći i parkirati svoje auto. Ako on zloupotrijebi svoje pravo besplatnog parkiranja dva sata, cijeli sistem se ruši.

Zašutio sam i poklopio se i skontao kakva smo mi stoka.
Nisu oni fini zato sto su tamo rodjeni nego zato sto sistem kažnjavanja fukcionise..
Naime, bas u Australiji sam gledao redara koji na biciklu prolazi takvim parkingom i bijelom kredom povuče liniju na gumama svaki sat. Kad dodje da povuče treću liniju uslika i registraciju a kazna se automatski naplati s računa..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5321 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Neko je i tom Australcu morao kaznama utjerat strah u kosti. Ne ide to preko noci rodjaci.
amar1994

#5322 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

Australija je drzava i jedna od jacih ekonomija , sta smo mi ne zna ni Bog dragi :lol: :bih:

PS. Dobra im je tuning scena :D
So What!

#5323 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

SPO Izvor Stup - 10. 01. 2017.

Image

Image

Image

Image
Thorgerson

#5324 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Sta je sa ovim Izvorom?

Ove zgradice prave evo vec 4 godine, pa jbt ko da prave pogon za razbijanje atomskih cestica u pm.

Ovo ruglo stoji godinama, daj boze da vise ovo sklepaju i zavrse. Mogu mislit jest veselo ovim ljudima koji su vec uselili. :-)

A ova slika je bas zanimljiva. Ono bas moras biti genije pa izabrati bijelu fasadu u jednom od najzagadjenijih dijelova grada. :-)
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5325 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

a fakat ga gnjave
i sto su panel ogradom ogradili ono
i kakva je ono romska ograda kod kuće

ljepša je meni na vikendici okućnica u šumi daleko od civilizacije
manje smeća i šuta imam
a ono ondje izlog za svjetske putnike