Ovi koji prenose ove vijesti.Logovan wrote:Ko se bolan prima?drugi profil wrote:Jel to opet obećavaju ono sa slike?
Ljudi moji na šta se više primate?
Neću ni da klikam na te linkove.
Sarajevo Construction
- drug_profi
#5301 Re: Sarajevo Construction
- Logovan
#5302 Re: Sarajevo Construction
Pa normalno da će se prenijeti vijest na forum, kakve to veze ima. 
- So What!
#5303 Re: Sarajevo Construction
Zdravstvena ustanova i hotel Alea dr. Kandic - 23. 12. 2017.

- drug_profi
#5304 Re: Sarajevo Construction
Ma vijest koja nije vrijedna ni tih elektrona, a ne nase paznje. Naravno da je svako ko joj pokloni imalo paznje, neko ko se prima na to.Logovan wrote:Pa normalno da će se prenijeti vijest na forum, kakve to veze ima.
Manje ili vise. Ali hajd da se ne ubjedjujemo dalje.
- So What!
-
archi_a
#5306 Re: Sarajevo Construction
Općina izašla oficijelno u javnost (na tržište) sa konkretnom ponudom za potencijalnog investitora ili investitore, opisali šta su planirali, šta nude i šta se može uraditi na toj "mikrolokaciji"! Na zainteresovanim investitorima je da se jave ili ne jave na oglas i da izraze želju za eventualnim pregovorima o modalitetima. Ništa tu nema loše. Sad je drugo pitanje, da li će se naći neko ko će možda ukalkulisati cijenu ulaganja u stadion, sportski centar, shoping centar i hotel i vidjeti da li tu ima dobiti za njega dugoročno. Da li ima ljudi sa parama, spremnih da ulažu? Ima definitivno. Da li se mogu naći modaliteti da potencijalni investitor kaže: "aha, da bih kupio zemljište na ovoj ili sličnoj lokaciji za pravljenje hotela i šoping centra, i da dobijem priključni put i građevinsku dozvolu, morao bih izdvojiti xy miliona. Ovdje moram izvojiti za stadion xy miliona i dobijam lokaciju za hotel i shoping centar. Razlika između kupovine zemljišta negdje i ovoga ovdje što mi nude je xy miliona. Za mene je bolja opcija 1 ili opcija 2. Šta mi još nude? Može li mi opština dati garanciju da će nogometni savez igrati utakmice reprezentacije na stadionu u koji uložim? Hoćemo li potpisati predugovor u kojem će mi garantovati da u hotelu koji napravim smještaju igrače u toku priprema, kvalifikacija? Koliko će organizovati seminara u mom hotelu? Sve se stavi na papir, pregovara se... Ima modaliteta. Opština ništa drugo i pametnije mimo ovog oglasa nije mogla napraviti.drugi profil wrote:Ma vijest koja nije vrijedna ni tih elektrona, a ne nase paznje. Naravno da je svako ko joj pokloni imalo paznje, neko ko se prima na to.Logovan wrote:Pa normalno da će se prenijeti vijest na forum, kakve to veze ima.
Manje ili vise. Ali hajd da se ne ubjedjujemo dalje.
- Cossack
- Cossack
- Cossack
- Cossack
- Haris033
#5311 Re: Sarajevo Construction
Ako se parking ne bude naplaćivao, ovdje se neće ni muha moći parkirati obzirom na nedostatak parking prostora ispred tibrinih zgrada i zgrade "šljokica"..
- Cossack
#5312 Re: Sarajevo Construction
Definitivno. A parkinga u garažama ima, samo je problem što naš mentalitet nalaže da je bolje uzeti još koji kvadrat nego garažno mjestoHaris033 wrote:Ako se parking ne bude naplaćivao, ovdje se neće ni muha moći parkirati obzirom na nedostatak parking prostora ispred tibrinih zgrada i zgrade "šljokica"..
- Thorgerson
#5313 Re: Sarajevo Construction
Ne treba se naplacivati.Haris033 wrote:Ako se parking ne bude naplaćivao, ovdje se neće ni muha moći parkirati obzirom na nedostatak parking prostora ispred tibrinih zgrada i zgrade "šljokica"..
Treba samo vremenski ograniciti zadrzavanje na parkingu. Dakle, omoguciti pacijentima besplatan parking. Postoji vise nacina da se to uradi, mada za nas narod najjednostavnije postaviti rampu i ostaviti ne znam 1h do 2h besplatno. Al opet bilo bi i tu svega, jer ovamo koliiko vidim ima kafica, dodje se na kaficu, i fino imas besplatan parking. Ali eto, ako nista stanari okolnih zgrada ne bi tu ostavljali svoja auta.
A opet odmah da mi naplacuju parking je isto tako besmsisleno. Parking ispred doma zdravlja za pacijente bi trebao biti besplatan.
-
BadBoy
#5314 Re: Sarajevo Construction
Tako je, trebao bi biti. Ali pošto smo mi pošten i merhametli narod naravno da to nećemo poštovati.Thorgerson wrote:Parking ispred doma zdravlja za pacijente bi trebao biti besplatan.
Ko bi od nas poštovao znak "Parking samo za pacijente doma zdravlja" i ne ostavljao tu auto i to bez ikakve primjetnje sankcijom?
-
saga
#5315 Re: Sarajevo Construction
^^ ko u domu zdravlja uspije doci na red za sat-dva?
Treba biti rampa, kartice... koje bi se ponistavale ili sta vec u domu zdravlja
Treba biti rampa, kartice... koje bi se ponistavale ili sta vec u domu zdravlja
- Thorgerson
#5316 Re: Sarajevo Construction
A znam drug.BadBoy wrote:Tako je, trebao bi biti. Ali pošto smo mi pošten i merhametli narod naravno da to nećemo poštovati.Thorgerson wrote:Parking ispred doma zdravlja za pacijente bi trebao biti besplatan.
Ko bi od nas poštovao znak "Parking samo za pacijente doma zdravlja" i ne ostavljao tu auto i to bez ikakve primjetnje sankcijom?
Kad vidim kako je to vani rijeseno sjebem se.
http://en.wikipedia.org/wiki/Disc_parking
I sto je najsmjesnije sve fercera i ljudi to postuju.
-
BadBoy
#5317 Re: Sarajevo Construction
Bravo, kad sam pisao post upravo sam na ovo mislio, a pravilnu primjenu ovoga sam doživio prije nekih desetak godina kod nekih prijatelja u Australiji (rođeni Australci).Thorgerson wrote:A znam drug.BadBoy wrote:Tako je, trebao bi biti. Ali pošto smo mi pošten i merhametli narod naravno da to nećemo poštovati.Thorgerson wrote:Parking ispred doma zdravlja za pacijente bi trebao biti besplatan.
I sto je najsmjesnije sve fercera i ljudi to postuju.
Naime, odvezli smo se bili do grada da mi malo pokažu okolo, a auto smo ostavili na jednom ovakvom parkingu koji je besplatan dva sata i nakon toga moraš ići (nije bilo opcije da se plati za duži ostanak i nije bilo kontrole parkinga). Malo smo se zadržali u gradu i nismo baš obraćali pažnju na vrijeme. Tad je ovaj drug Australac pogledao na sat i bukvalno ga oblio znoj. Pitam ga šta je bilo, kaže zakasnit ćemo pomjeriti auto. Ja onako, klasično balkanski govorim, pa besplatan je parking, neće ništa biti ako malo zakasnimo a svakako nema ni redara nikakvog. Sa takvim me je prezirom pogledao i naružio, da me je tačno i danas stid, uz riječi da je njegova obaveza da pomakne auto nakon isteka dva sata kako bi i drugi ljudi mogli tu doći i parkirati svoje auto. Ako on zloupotrijebi svoje pravo besplatnog parkiranja dva sata, cijeli sistem se ruši.
Zašutio sam i poklopio se i skontao kakva smo mi stoka.
- JThomas
#5318 Re: Sarajevo Construction
ma jaro š'a fali 
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#5319 Re: Sarajevo Construction
hahaha... smijem se ovoj recenici vec dvije minute
ili ode na parking koji se placa, plati za sat a ostane 3-4 sata u gradu (doduse ovakvih parkinga je sve manje)
kod nas se raja vozi na crno i onda jebe mater revizoru uz prigovor kako su oni - revizori - stoka (ima naravno i toga).Sa takvim me je prezirom pogledao i naružio, da me je tačno i danas stid
ili ode na parking koji se placa, plati za sat a ostane 3-4 sata u gradu (doduse ovakvih parkinga je sve manje)
-
neki
#5320 Re: Sarajevo Construction
Nisu oni fini zato sto su tamo rodjeni nego zato sto sistem kažnjavanja fukcionise..BadBoy wrote:Bravo, kad sam pisao post upravo sam na ovo mislio, a pravilnu primjenu ovoga sam doživio prije nekih desetak godina kod nekih prijatelja u Australiji (rođeni Australci).Thorgerson wrote: A znam drug.
I sto je najsmjesnije sve fercera i ljudi to postuju.![]()
Naime, odvezli smo se bili do grada da mi malo pokažu okolo, a auto smo ostavili na jednom ovakvom parkingu koji je besplatan dva sata i nakon toga moraš ići (nije bilo opcije da se plati za duži ostanak i nije bilo kontrole parkinga). Malo smo se zadržali u gradu i nismo baš obraćali pažnju na vrijeme. Tad je ovaj drug Australac pogledao na sat i bukvalno ga oblio znoj. Pitam ga šta je bilo, kaže zakasnit ćemo pomjeriti auto. Ja onako, klasično balkanski govorim, pa besplatan je parking, neće ništa biti ako malo zakasnimo a svakako nema ni redara nikakvog. Sa takvim me je prezirom pogledao i naružio, da me je tačno i danas stid, uz riječi da je njegova obaveza da pomakne auto nakon isteka dva sata kako bi i drugi ljudi mogli tu doći i parkirati svoje auto. Ako on zloupotrijebi svoje pravo besplatnog parkiranja dva sata, cijeli sistem se ruši.
Zašutio sam i poklopio se i skontao kakva smo mi stoka.
Naime, bas u Australiji sam gledao redara koji na biciklu prolazi takvim parkingom i bijelom kredom povuče liniju na gumama svaki sat. Kad dodje da povuče treću liniju uslika i registraciju a kazna se automatski naplati s računa..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5321 Re: Sarajevo Construction
Neko je i tom Australcu morao kaznama utjerat strah u kosti. Ne ide to preko noci rodjaci.
- amar1994
#5322 Re: Sarajevo Construction
Australija je drzava i jedna od jacih ekonomija , sta smo mi ne zna ni Bog dragi
PS. Dobra im je tuning scena
PS. Dobra im je tuning scena
- So What!
#5323 Re: Sarajevo Construction
SPO Izvor Stup - 10. 01. 2017.

- Thorgerson
#5324 Re: Sarajevo Construction
Sta je sa ovim Izvorom?
Ove zgradice prave evo vec 4 godine, pa jbt ko da prave pogon za razbijanje atomskih cestica u pm.
Ovo ruglo stoji godinama, daj boze da vise ovo sklepaju i zavrse. Mogu mislit jest veselo ovim ljudima koji su vec uselili.
A ova slika je bas zanimljiva. Ono bas moras biti genije pa izabrati bijelu fasadu u jednom od najzagadjenijih dijelova grada.

Ove zgradice prave evo vec 4 godine, pa jbt ko da prave pogon za razbijanje atomskih cestica u pm.
Ovo ruglo stoji godinama, daj boze da vise ovo sklepaju i zavrse. Mogu mislit jest veselo ovim ljudima koji su vec uselili.
A ova slika je bas zanimljiva. Ono bas moras biti genije pa izabrati bijelu fasadu u jednom od najzagadjenijih dijelova grada.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5325 Re: Sarajevo Construction
a fakat ga gnjave
i sto su panel ogradom ogradili ono
i kakva je ono romska ograda kod kuće
ljepša je meni na vikendici okućnica u šumi daleko od civilizacije
manje smeća i šuta imam
a ono ondje izlog za svjetske putnike
i sto su panel ogradom ogradili ono
i kakva je ono romska ograda kod kuće