Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1198
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1321

elSaik

#5301 Re: Šta trenutno čitate?

Post by elSaik »

Image
suspect_zero

#5302 Re: Šta trenutno čitate?

Post by suspect_zero »

Dezertera pročitala neki dan......sad kontam ponovo ''Zovem se crvena'' od Pamuka, jednom je počela i bila mi podosadna :? :oops: ...možda ovaj put uspijem do kraja.
doktor78

#5303 Re: Šta trenutno čitate?

Post by doktor78 »

sadmire wrote:Harper Lee-Ubiti pticu rugalicu
:thumbup:
Andric, "Prica o vezirovom slonu i druge pripovijetke"
sadmire

#5304 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

doktor78 wrote:
sadmire wrote:Harper Lee-Ubiti pticu rugalicu
:thumbup:
Andric, "Prica o vezirovom slonu i druge pripovijetke"
Ubiti pticu rugalicu je omiljena knjiga advokata u romanu Boja zakona-Mark Gimenez, koju sam nedavno procitao, a po Atticusu je dobio i drugo ime.
I dozivljava slicnu sudbinu, cak i goru, zbog toga sto brani crnkinju prostitutku od optuzbi da je ubila senatorovog sina.
Last edited by sadmire on 10/10/2011 21:58, edited 1 time in total.
sadmire

#5305 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

elSaik wrote:Image

Gdje si nju nabavio? I ja je imam na listi, ali je nisam nigdje vidjao u prodaji.
I sta mu znaci ono "prvi tom"? Koliko ih to ima?
elSaik

#5306 Re: Šta trenutno čitate?

Post by elSaik »

sadmire wrote:

Gdje si nju nabavio? I ja je imam na listi, ali je nisam nigdje vidjao u prodaji.
Naručio preko Lagune. >>>> http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1721
Dvije knjige ukupno.
sadmire

#5307 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

elSaik wrote:
sadmire wrote:

Naručio preko Lagune. >>>> http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1721
Dvije knjige ukupno.
hvala ti za informaciju, ima u Laguni stvarno dobrih naslova.

trenutno citam Veliki sat od Raymonda Chandlera.
S obzirom da u zadnje citam dosta krimica i detektivskih romana, nisam mogao da ne procitam barem nesto od ovog pisca, koji je svojim pisanjem uticao i na odluke nekih drugih da pocnu pisati u tom zanru, prije svega jednog od mojih omiljenih Michaela Connellija, ali recimo i Gorana Tribusona, koji je samo u jednoj fazi svog stvaranja pisao kriminalisticke stvari.
nacho_

#5308 Re: Šta trenutno čitate?

Post by nacho_ »

Karim Zaimovic - Tajna dzema od malina :-D
Digla_da_kreci

#5309 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Digla_da_kreci »

Image
jazmin

#5310 Re: Šta trenutno čitate?

Post by jazmin »

MIr Jam - Mala supruga
MAx Allan Collins - The scorpion king
sadmire

#5311 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

Mimezis-Andrej Nikolaidis

Procitao preko vikenda, i mogu je pohvaliti, kao uostalom i sve druge procitane knjige od novinara koji su istovremeno i pisci (Hemon, Pirke, Ivancic, Dezulovic, Bazdulj).
disappointed

#5312 Re: Šta trenutno čitate?

Post by disappointed »

male_okice wrote:
ima li neki link za besplatan download knjiga, i dajte mi koju preporuku....zanimaju me trileri, psiholoske drame, porodicni, i sl. ili barem kojeg pisca preporucujete ali samo ako ste citali i uvjerili se :-)
hvala..
disappointed

#5313 Re: Šta trenutno čitate?

Post by disappointed »

Konačno opet imam vremena za knjige, a ova je sjajna! Za dva dan sam pročitao nekih 170 stranica.
prvih 20 stranica, meni predosadna....stara knjižara, otac i sin, neka dosadna dešavanja....ne čita mi se ama baš...
Dada2

#5314 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Dada2 »

ima li neko preporuciti dobru knjigu koja se moze naci u gradskim bibliotekama? hvala unaprijed :-D :D
disappointed

#5315 Re: Šta trenutno čitate?

Post by disappointed »

ja se još uvijek sjećam Gričke vještice, ne znam tačno u koliko je dijelova bila, ali čitala sam je davno i bila je jako jako interesantna...
patrius

#5316 Re: Šta trenutno čitate?

Post by patrius »

"Le Nouvelle Heloise". Ima interesantnih momenata, inace vrvi od prenemaganja. Karakteristicno za Jeana-Jacquesa :)
male_okice

#5317 Re: Šta trenutno čitate?

Post by male_okice »

disappointed wrote:
male_okice wrote:
ima li neki link za besplatan download knjiga, i dajte mi koju preporuku....zanimaju me trileri, psiholoske drame, porodicni, i sl. ili barem kojeg pisca preporucujete ali samo ako ste citali i uvjerili se :-)
hvala..
sto se tice trilera Jo Nesbo mi je super i njegov detektiv Harry Hole. A Lee Child ima bivseg vojnog policajca Jack-a Reacher. U sustini oba pisca su mi dobri, mada mi se malo vise svidja Nesbo jer ima nekako vise razmisljanja a Child ima akcije...C.J Samson-moskovska pravila,Prebjeg,
Anders Roslund / Börge Hellström- Tri sekunde. Ovo su naslovi mojih otkrica u Konzumu..inace najvise volim krimice/trilere citati. Eh za skidanje knjiga ne znam bas neki portal osim Scribd ali rijetko kad tu nadjem nesto sto trazim. Inace npr ukucam naziv knjige i free download i trazim preko google
sadmire

#5318 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

male_okice wrote:
disappointed wrote:
male_okice wrote:
hvala..
sto se tice trilera Jo Nesbo mi je super i njegov detektiv Harry Hole. A Lee Child ima bivseg vojnog policajca Jack-a Reacher. U sustini oba pisca su mi dobri, mada mi se malo vise svidja Nesbo jer ima nekako vise razmisljanja a Child ima akcije...C.J Samson-moskovska pravila,Prebjeg,
Anders Roslund / Börge Hellström- Tri sekunde. Ovo su naslovi mojih otkrica u Konzumu..inace najvise volim krimice/trilere citati. Eh za skidanje knjiga ne znam bas neki portal osim Scribd ali rijetko kad tu nadjem nesto sto trazim. Inace npr ukucam naziv knjige i free download i trazim preko google
samo mala ispravka, Daniel Silva je pisac ta dva romana, a C.J. Samson je napisao Raskol i Vatru, ako se ne varam, ona je tek izasla u Konzumu u Hrvatskoj. Inace i njih dvojica imaju svoje serijske junake, Silva Gabriela Alona a Sansom grbavog odvjetnika, joj, sad mu se ne mogu sjetiti imena.
Digla_da_kreci

#5319 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Digla_da_kreci »

disappointed wrote:ima li neki link za besplatan download knjiga
http://www.baneprevoz.com/

http://www.4shared.com/
simonese

#5320 Re: Šta trenutno čitate?

Post by simonese »

sadmire wrote:Mimezis-Andrej Nikolaidis

Procitao preko vikenda, i mogu je pohvaliti, kao uostalom i sve druge procitane knjige od novinara koji su istovremeno i pisci (Hemon, Pirke, Ivancic, Dezulovic, Bazdulj).
meni je Dezulovic mrak
doktor78

#5321 Re: Šta trenutno čitate?

Post by doktor78 »

Nije me odusevila
sadmire

#5322 Re: Šta trenutno čitate?

Post by sadmire »

doktor78 wrote:

Nije me odusevila
Mozda zato sto je prvi dio puno bolji od drugog a svoje misljenje o nekoj knjizi stvramo na osnovu raspleta i kraja.

Prvi dio je pravi vatromet, kako u jezickom smislu tako i u pogledu sadrzaja, dok je u drugom otklizao u trivijalnosti, izgubio dubinu i malo se previse udaljio od sustine i glavne price, tako da je ostao nedorecen, ali mu u zbiru ipak dajem prolaznu ocjenu.
švicarska

#5323 Re: Šta trenutno čitate?

Post by švicarska »

Danas namjeravam u biblioteku, može neka preporuka?
Kazoo

#5324 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Kazoo »

Da li neko zna knjižaru u Sarajevu u kojoj ima uzeti knjigu "Lav iz Kaira" (Skot Oden)?
Image
Mannequin

#5325 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Mannequin »

Mali princ

:oops: nisam odavno, a tako volim tu knjigu ;-)
Post Reply