Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
-
elSaik
-
suspect_zero
#5302 Re: Šta trenutno čitate?
Dezertera pročitala neki dan......sad kontam ponovo ''Zovem se crvena'' od Pamuka, jednom je počela i bila mi podosadna
...možda ovaj put uspijem do kraja.
-
doktor78
#5303 Re: Šta trenutno čitate?
sadmire wrote:Harper Lee-Ubiti pticu rugalicu
Andric, "Prica o vezirovom slonu i druge pripovijetke"
- sadmire
#5304 Re: Šta trenutno čitate?
Ubiti pticu rugalicu je omiljena knjiga advokata u romanu Boja zakona-Mark Gimenez, koju sam nedavno procitao, a po Atticusu je dobio i drugo ime.doktor78 wrote:sadmire wrote:Harper Lee-Ubiti pticu rugalicu![]()
Andric, "Prica o vezirovom slonu i druge pripovijetke"
I dozivljava slicnu sudbinu, cak i goru, zbog toga sto brani crnkinju prostitutku od optuzbi da je ubila senatorovog sina.
Last edited by sadmire on 10/10/2011 21:58, edited 1 time in total.
- sadmire
#5305 Re: Šta trenutno čitate?
elSaik wrote:
Gdje si nju nabavio? I ja je imam na listi, ali je nisam nigdje vidjao u prodaji.
I sta mu znaci ono "prvi tom"? Koliko ih to ima?
-
elSaik
#5306 Re: Šta trenutno čitate?
Naručio preko Lagune. >>>> http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1721sadmire wrote:elSaik wrote:
Gdje si nju nabavio? I ja je imam na listi, ali je nisam nigdje vidjao u prodaji.
Dvije knjige ukupno.
- sadmire
#5307 Re: Šta trenutno čitate?
hvala ti za informaciju, ima u Laguni stvarno dobrih naslova.elSaik wrote:Naručio preko Lagune. >>>> http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1721sadmire wrote:elSaik wrote:
Dvije knjige ukupno.
trenutno citam Veliki sat od Raymonda Chandlera.
S obzirom da u zadnje citam dosta krimica i detektivskih romana, nisam mogao da ne procitam barem nesto od ovog pisca, koji je svojim pisanjem uticao i na odluke nekih drugih da pocnu pisati u tom zanru, prije svega jednog od mojih omiljenih Michaela Connellija, ali recimo i Gorana Tribusona, koji je samo u jednoj fazi svog stvaranja pisao kriminalisticke stvari.
- nacho_
#5308 Re: Šta trenutno čitate?
Karim Zaimovic - Tajna dzema od malina 
- jazmin
#5310 Re: Šta trenutno čitate?
MIr Jam - Mala supruga
MAx Allan Collins - The scorpion king
MAx Allan Collins - The scorpion king
- sadmire
#5311 Re: Šta trenutno čitate?
Mimezis-Andrej Nikolaidis
Procitao preko vikenda, i mogu je pohvaliti, kao uostalom i sve druge procitane knjige od novinara koji su istovremeno i pisci (Hemon, Pirke, Ivancic, Dezulovic, Bazdulj).
Procitao preko vikenda, i mogu je pohvaliti, kao uostalom i sve druge procitane knjige od novinara koji su istovremeno i pisci (Hemon, Pirke, Ivancic, Dezulovic, Bazdulj).
-
disappointed
#5312 Re: Šta trenutno čitate?
ima li neki link za besplatan download knjiga, i dajte mi koju preporuku....zanimaju me trileri, psiholoske drame, porodicni, i sl. ili barem kojeg pisca preporucujete ali samo ako ste citali i uvjerili semale_okice wrote:
hvala..
-
disappointed
#5313 Re: Šta trenutno čitate?
prvih 20 stranica, meni predosadna....stara knjižara, otac i sin, neka dosadna dešavanja....ne čita mi se ama baš...elSaik wrote:
Konačno opet imam vremena za knjige, a ova je sjajna! Za dva dan sam pročitao nekih 170 stranica.
-
Dada2
#5314 Re: Šta trenutno čitate?
ima li neko preporuciti dobru knjigu koja se moze naci u gradskim bibliotekama? hvala unaprijed

-
disappointed
#5315 Re: Šta trenutno čitate?
ja se još uvijek sjećam Gričke vještice, ne znam tačno u koliko je dijelova bila, ali čitala sam je davno i bila je jako jako interesantna...
-
patrius
#5316 Re: Šta trenutno čitate?
"Le Nouvelle Heloise". Ima interesantnih momenata, inace vrvi od prenemaganja. Karakteristicno za Jeana-Jacquesa 
- male_okice
#5317 Re: Šta trenutno čitate?
sto se tice trilera Jo Nesbo mi je super i njegov detektiv Harry Hole. A Lee Child ima bivseg vojnog policajca Jack-a Reacher. U sustini oba pisca su mi dobri, mada mi se malo vise svidja Nesbo jer ima nekako vise razmisljanja a Child ima akcije...C.J Samson-moskovska pravila,Prebjeg,disappointed wrote:ima li neki link za besplatan download knjiga, i dajte mi koju preporuku....zanimaju me trileri, psiholoske drame, porodicni, i sl. ili barem kojeg pisca preporucujete ali samo ako ste citali i uvjerili semale_okice wrote:
hvala..
Anders Roslund / Börge Hellström- Tri sekunde. Ovo su naslovi mojih otkrica u Konzumu..inace najvise volim krimice/trilere citati. Eh za skidanje knjiga ne znam bas neki portal osim Scribd ali rijetko kad tu nadjem nesto sto trazim. Inace npr ukucam naziv knjige i free download i trazim preko google
- sadmire
#5318 Re: Šta trenutno čitate?
samo mala ispravka, Daniel Silva je pisac ta dva romana, a C.J. Samson je napisao Raskol i Vatru, ako se ne varam, ona je tek izasla u Konzumu u Hrvatskoj. Inace i njih dvojica imaju svoje serijske junake, Silva Gabriela Alona a Sansom grbavog odvjetnika, joj, sad mu se ne mogu sjetiti imena.male_okice wrote:sto se tice trilera Jo Nesbo mi je super i njegov detektiv Harry Hole. A Lee Child ima bivseg vojnog policajca Jack-a Reacher. U sustini oba pisca su mi dobri, mada mi se malo vise svidja Nesbo jer ima nekako vise razmisljanja a Child ima akcije...C.J Samson-moskovska pravila,Prebjeg,disappointed wrote:ima li neki link za besplatan download knjiga, i dajte mi koju preporuku....zanimaju me trileri, psiholoske drame, porodicni, i sl. ili barem kojeg pisca preporucujete ali samo ako ste citali i uvjerili semale_okice wrote:
hvala..
Anders Roslund / Börge Hellström- Tri sekunde. Ovo su naslovi mojih otkrica u Konzumu..inace najvise volim krimice/trilere citati. Eh za skidanje knjiga ne znam bas neki portal osim Scribd ali rijetko kad tu nadjem nesto sto trazim. Inace npr ukucam naziv knjige i free download i trazim preko google
- Digla_da_kreci
#5319 Re: Šta trenutno čitate?
http://www.baneprevoz.com/disappointed wrote:ima li neki link za besplatan download knjiga
http://www.4shared.com/
- simonese
#5320 Re: Šta trenutno čitate?
meni je Dezulovic mraksadmire wrote:Mimezis-Andrej Nikolaidis
-
doktor78
#5321 Re: Šta trenutno čitate?
Nije me odusevilasadmire wrote:Mimezis-Andrej Nikolaidis
- sadmire
#5322 Re: Šta trenutno čitate?
Mozda zato sto je prvi dio puno bolji od drugog a svoje misljenje o nekoj knjizi stvramo na osnovu raspleta i kraja.doktor78 wrote:Nije me odusevilasadmire wrote:Mimezis-Andrej Nikolaidis
Prvi dio je pravi vatromet, kako u jezickom smislu tako i u pogledu sadrzaja, dok je u drugom otklizao u trivijalnosti, izgubio dubinu i malo se previse udaljio od sustine i glavne price, tako da je ostao nedorecen, ali mu u zbiru ipak dajem prolaznu ocjenu.
-
švicarska
#5323 Re: Šta trenutno čitate?
Danas namjeravam u biblioteku, može neka preporuka?
- Kazoo
#5324 Re: Šta trenutno čitate?
Da li neko zna knjižaru u Sarajevu u kojoj ima uzeti knjigu "Lav iz Kaira" (Skot Oden)?

- Mannequin
#5325 Re: Šta trenutno čitate?
Mali princ
nisam odavno, a tako volim tu knjigu