Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Mutivoda

#5301 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

"Poljubila me u vrat i upitala: Da li znaš da čitaš poljupce?
Poljupci su kao ljubavna pisma. Mogu se pročitati, a mogu se baciti nepročitani.
Poljubac može da znači zdravo! Ili laku noć, zbogom ili dobro jutro!
On znači do viđenja, nosi izdaju i smrt, ili bolest, govori dobro došli, seti me se, ili srećan put!
Poljubac je zalog sreće, sećanje, laž, obećanje,ili dug sa kamatom.
Vesnik radosti ili nesreće. Kroz poljubac jedno naše telo odlazi u naše drugo telo…

Tada sam rekao da sam njeno pismo na mom vratu pročitao…i odveo sam je u krevet…"

Milorad Pavić- „Drugo telo“ :D
Steph

#5302 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Steph »

Mutivoda wrote:"Poljubila me u vrat i upitala: Da li znaš da čitaš poljupce?
Poljupci su kao ljubavna pisma. Mogu se pročitati, a mogu se baciti nepročitani.
On znači do viđenja, nosi izdaju i smrt, ili bolest, govori dobro došli, seti me se, ili srećan put!
Vesnik radosti ili nesreće. Kroz poljubac jedno naše telo odlazi u naše drugo telo…

Tada sam rekao da sam njeno pismo na mom vratu pročitao…i odveo sam je u krevet…"

ješta ovo, erotska priča? :mrgreen:

:run:
Mutivoda

#5303 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

Steph wrote:

ješta ovo, erotska priča? :mrgreen:

:run:
da je nastavio, možda bi i bila :mrgreen:
Acta non verba

#5304 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Acta non verba »

:thumbup:
Čudna sorta

#5305 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Čudna sorta »

"Muškarac sanja o kompletnoj ženi. Žena sanja o kompletnom muškarcu. Ali ne shvaćaju da ih je Bog stvorio da jedno drugo učine kompletnim." F. M. Dostojevski

"Ako uspijemo da pobijedimo svoje strasti, to je više zbog njihove slabosti nego zbog naše snage." Fransoa La Rosfuko
Mutivoda

#5306 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

"Pamtim kako sam to veče, ponesen strahom, popio tri flaše "Fruškogorskog bisera", litar i po' domaće rakije (više je nije bilo) i završio sa 'Mandarinetom", nekim likerom od mandarina... Od svega toga bi se napilo jedno omanje krdo slonova, ali ja sam bio najtrezniji, bojao sam se da tebi ne napravim neko sranje i to me je držalo.

Onda smo izašli na Vilsonovo šetalište i ti si se propela na prste i poljubila me evo, baš ovdje, pored uha, a ja sam morao da sjednem na klupu i da počnem plakati...
Prolazila su neka djeca i čuo sam ih kako kažu: "Vidi pedera!!!" "

Dario Džamonja "Ako ti jave da sam pao" :D
Last edited by Mutivoda on 12/12/2013 01:10, edited 1 time in total.
Mutivoda

#5307 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

''Ali na kraju krajeva, što je sreća? Ljubav, kažu. Ali ljubav ne donosi, niti je ikada donijela sreću. Upravo suprotno, ljubav uvijek podrazumijeva tjeskobu, bojno polje, brojne neprospavane noći tijekom kojih se pitamo postupamo li ispravno. Prava se ljubav sastoji od ekstaze i agonije. ''

Vještica iz Portobella, Paolo Coelho
Bansuri

#5308 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

Mutivoda wrote:"Pamtim kako sam to veče, ponesen strahom, popio tri flaše "Fruškogorskog bisera", litar i po' domaće rakije (više je nije bilo) i završio sa 'Mandarinetom", nekim likerom od mandarina... Od svega toga bi se napilo jedno omanje krdo slonova, ali ja sam bio najtrezniji, bojao sam se da tebi ne napravim neko sranje i to me je držalo.

Onda smo izašli na Vilsonovo šetalište i ti si se propela na prste i poljubila me evo, baš ovdje, pored uha, a ja sam morao da sjednem na klupu i da počnem plakati...
Prolazila su neka djeca i čuo sam ih kako kažu: "Vidi pedera!!!" "

Dario Džamonja
odaaaaakle?
Čudna sorta

#5309 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Čudna sorta »

"– Šta si mislio o meni pre...? – pitala ga je, ležeći s njim na krevetu, bestidno gola.
– Od juče? Ili pre?
– Pre.
– Mislio sam da si nedodirljiva.
– I jesam. Za sve, osim za tebe." M.S. (Krug)
Mutivoda

#5310 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

"Neću da joj pomognem, neka se otkrije sama, to je i smisao ove igre u kojoj se uspostavlja naš odnos. Pomalo sam nadmoćan, jer vidim da se ne brani, ali osjećam da nije slučajno stala na moj put: nešto će se desiti među nama. Čini mi se da to znamo i ona i ja, tražimo se i čekamo. I uvijek sve odgađamo, kao u strahu od rješenja. Ovako je mogućnost, cvjetanje, prostranstvo želje. Sve je tu moguće, sve je pred nama.
A kad pređemo tu granicu, naći ćemo se na čvrstom tlu tačno određenog odnosa i obaveza kojih se bojim. Samo ona i ja, u uskom kavezu moguće ali nedovoljne nježnosti, omeđeni sobom i osjećanjima koja bi se mogla zaviti, ili koja bismo pokazivali da ne bude sasvim mučno. Samo ona i ja, bez svijetla, bez neomeđenih širina, koje nas draže kao mogućnost...
I ne znam šta je jače, šta je važnije, i zato se ispitujemo i čekamo. Bez ikakve logike, dirnut sam što osjećam da sam joj potreban i što me gleda drukčije nego ikoga drugog, a baš toga se bojim. Žao bi mi bilo da joj nanesem bol, a sigurno bi tako bilo. Ili vrlo vjerovatno. Užasavaju me obaveze, mogle bi da budu mučne, a privlači me što ih ona nudi. To rađa nadmoćnost, koja može da bude surova, ali i velikodušna: cuvam se i jednog i drugog.."

Meša Selimović "Tišine"
Jed1217

#5311 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Jed1217 »

Čudna sorta wrote:"– Šta si mislio o meni pre...? – pitala ga je, ležeći s njim na krevetu, bestidno gola.
– Od juče? Ili pre?
– Pre.
– Mislio sam da si nedodirljiva.
– I jesam. Za sve, osim za tebe." M.S. (Krug)
Emilija Kovačev

#5312 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Emilija Kovačev »

Mutivoda wrote:"Neću da joj pomognem, neka se otkrije sama, to je i smisao ove igre u kojoj se uspostavlja naš odnos. Pomalo sam nadmoćan, jer vidim da se ne brani, ali osjećam da nije slučajno stala na moj put: nešto će se desiti među nama. Čini mi se da to znamo i ona i ja, tražimo se i čekamo. I uvijek sve odgađamo, kao u strahu od rješenja. Ovako je mogućnost, cvjetanje, prostranstvo želje. Sve je tu moguće, sve je pred nama.
A kad pređemo tu granicu, naći ćemo se na čvrstom tlu tačno određenog odnosa i obaveza kojih se bojim. Samo ona i ja, u uskom kavezu moguće ali nedovoljne nježnosti, omeđeni sobom i osjećanjima koja bi se mogla zaviti, ili koja bismo pokazivali da ne bude sasvim mučno. Samo ona i ja, bez svijetla, bez neomeđenih širina, koje nas draže kao mogućnost...
I ne znam šta je jače, šta je važnije, i zato se ispitujemo i čekamo. Bez ikakve logike, dirnut sam što osjećam da sam joj potreban i što me gleda drukčije nego ikoga drugog, a baš toga se bojim. Žao bi mi bilo da joj nanesem bol, a sigurno bi tako bilo. Ili vrlo vjerovatno. Užasavaju me obaveze, mogle bi da budu mučne, a privlači me što ih ona nudi. To rađa nadmoćnost, koja može da bude surova, ali i velikodušna: cuvam se i jednog i drugog.."

Meša Selimović "Tišine"
Jao, jao... I ovaj iz "Kruga" isto.. :thumbup:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5313 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

Mutivoda wrote:"Neću da joj pomognem, neka se otkrije sama, to je i smisao ove igre u kojoj se uspostavlja naš odnos. Pomalo sam nadmoćan, jer vidim da se ne brani, ali osjećam da nije slučajno stala na moj put: nešto će se desiti među nama. Čini mi se da to znamo i ona i ja, tražimo se i čekamo. I uvijek sve odgađamo, kao u strahu od rješenja. Ovako je mogućnost, cvjetanje, prostranstvo želje. Sve je tu moguće, sve je pred nama.

Meša Selimović "Tišine"
ronnie

#5314 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ronnie »

"Don't let the noise of other peoples opinions drown out your inner voice".

Steve Jobs
Zena_drugog_sistema

#5315 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zena_drugog_sistema »

"Razmišljao sam kako je ono All you need is love obično sranje! Sve što trebaš u životu je nečije uho, malo polupanje, mrvica osmijeha od koje se može prehraniti cijeli dan, samo jedna riječ što će te izvući iz bespuća i suhe pustinje vlastitosti u kojoj ti se jekom, sve slabijom i slabijom vraća tvoj glas, a ispružena ruka ostaje prazna, znojava, pa suha, nepotrebna i iscrpljena, gdje nemaš koga upitati: “Sjećaš li se...?”, gdje tebi nema niko uputiti isto pitanje..."

Dario Dz.
Zatamnjena stakla

#5316 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zatamnjena stakla »

"Želim da me zvižduk vjetra zagluši, da zasvira kroz mene kao kroz trsku, mislim, kako bi bilo lijepo ne misliti, mislim: kako bi lijepo bilo naći se sad na rijeci, šiban olujom, u ribarskoj barci ili u štrkljastoj drvenoj kućici na obali rijeke, okružen divljom stihijom, sam s njom, bez tuge u sebi i oko sebe. Ali to je samo trenutna želja, davnašnja potreba za bijegom i za odvajanjem od tereta u sebi, neostvariva čežnja za tišinama."

Meša
KPNCTNJAH

#5317 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by KPNCTNJAH »

Život me je naučio da ipak postoje situacije u kojima shvatiš da si dao sve od sebe, a natrag nisi dobio ništa. To su ti momenti u kojima trebaš ne dići nos, nego dići ruke od svega. Zapitaj se da li je bilo vredno i ako se setiš jednog dobrog razloga, ostani. Ako ga, ipak ne nađeš - idi i nemoj nikad da se okreneš!
Steph

#5318 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Steph »

KPNCTNJAH wrote:Život me je naučio da ipak postoje situacije u kojima shvatiš da si dao sve od sebe, a natrag nisi dobio ništa. To su ti momenti u kojima trebaš ne dići nos, nego dići ruke od svega. Zapitaj se da li je bilo vredno i ako se setiš jednog dobrog razloga, ostani. Ako ga, ipak ne nađeš - idi i nemoj nikad da se okreneš!
Ne seri. :lol: :mrgreen:
KPNCTNJAH

#5319 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by KPNCTNJAH »

Ma shatro... bio u hali (da prostite), procitao sadrzaj svih proizvoda koje sam nasao, pa mi onda ovo naletilo :mrgreen:
bio je ovaj jedan zanimljiv gel za tusiranje, ali mrsko mi prepisivati... :mrgreen:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5320 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

Ne za te nije čovjek kao ja
što ljubav tužnu samo može da ti da
u ovom stanu ne postoji ništa
što bi moglo zadržati tebe
ničeg nemam da dam osim sebe
a dao bih sve

Ne za te nije čovjek kao ja
što život gorak samo može da ti da
ti ne bi mogla da živiš kao nekad
ja bih htio da budemo sami
i da nečujno prolaze dani
oko nas

U kući gdje samo
vergl još rijetko svira
a budućnost za te
je svijet od papira
u sobi praznoj
bez svijetlosti i mira

Sad mirno idi ostavi me tu
da kao nekad opet
prepustim se snu
Ti u ovom svijetu ne nalaziš ništa
to je život od sanja i pjene
ne razumijem što tražiš od mene
kad dao sam ti sve.

Arsen Dedić
Bansuri

#5321 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

"Potrčati

Ojačati

Za novi ciklus
Nove autoportrete
Novu ženstvenost

Ponavljati

Da bi se dobro čulo"
m_l

#5322 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by m_l »

Kroz zivot ne gubis prijatelje ,samo ucis koji su pravi.
ronnie

#5323 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ronnie »

To me, life boils down to one thing, movement. To live is to keep moving.

Seinfeld
ronnie

#5324 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ronnie »

“Follow your bliss and doors will open where there were no doors before.”

Joseph Campbell
lavorpunvode

#5325 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by lavorpunvode »

"Niko nikome ne moze natovariti toliko muke na vrat koliko moze covjek sam sebi."

Mesa Selimovic
Post Reply