Mislim da je Halidova smrt bila jedna vrsta kolektivne traume za Bosance, gdje god se nalazili, a slike s njegove dženaze to potvrđuju. Slično kao ispraćaj Velikog Olivera u Dalmaciji. Halid je postao simbol bosanstva, a simboli su najdublji i najiskonskiji oblik kojima se ljudi mogu povezati i identifikovati, faktički je utkan u identitet Bosanaca.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/06/2026 18:24 Već dugo dugo ne gledam fudbalske tekme.
Gledam snimke sa tribina sa naših tekmi na prvenstvu, ja ono još nikad nisam nigdje vidio. Šta je ono ljudi, pa tribine grme Halidovim ljiljanima, ja ono još nikad nisam nigdje vidio, ajd nemoj suzu pustiti i ne navijati. Kao da igraju ovdje u Bosni. Nevjerojatno nešto, ne smijem ni pomisliti šta bi se desilo da prodajemo u cetvrt finale.
Još da su Halid i Edin Avdic pozivili da ovo vide.
Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
statixx
#5301 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
-
zilog
#5302 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Zasto bi nekom smetao momak koji nosi dres reprezentacije i izabrao da igra za BiH. Smetao bi da se ogrnuo zastavom Srbije i/ili da je troprstasio.detroit-mercy wrote: ↑25/06/2026 16:29A nije smetao kada je momak rodjen u Sapcu dao prvi go za BiH na ovom svjetskomDilibus wrote: ↑25/06/2026 14:42Da je bogdo po tamburi jos dobio.DonieBrasco wrote: ↑25/06/2026 14:38 Debil i sad ce srbi od njega novog Gavrila napraviti a nista nije bilo..
Malo vise tolerancije i bilo bi nam svima bolje.
I da se nadovezem, bio sam na utakmici u Torontu i medju navijacima je bilo prilicno onih anamo imena, al de ti to mentolima objasni.
Isto tako, vecina nasih navijaca, koji su bili na tribinama u Sijetlu, su oni, ili djeca onih, koji su protjerani iz svojih domova - upravo od onih, koji su mahali takvim zastavama.
Dodji, ko god bio, navijaj, ali ostavi zastavu drzave, koja ne priznaje Genocid - kod kuce...
- JohnnyS
#5303 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Koliko sam skontao ovo su uobičajene cijene za SAD. Drugo je što smo mi kokuziSmokingMan wrote: ↑25/06/2026 18:26 Ali cijene su im surealne, ovo je kriminalno koliko grindaju lovu preko ljudi koji mahom dižu ušteđevine i kredite da bi otišli pogledati najmanje 3 utakmice. Da sam pravnik podigao bi tužbu protiv FIFA.e da ih ogulim jedno 5-6 milijardi.
-
Osmi Socrates
#5304 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Galvanizirali (RIP Ćiro) Sergej i momci čitavu naciju. I dijasporu i one u BiH. Sergej je bio takav i kao igrač. Jednostavno, postoje takvi ljudi. Samo da oni koji vječito "objektivno" pričaju pa sve pretvore u sivilo ne postanu većina, pa se zaboravi ovo, bez obzira šta se desilo dalje na ovom SP. I sam sam kritikovao Sergeja tokom kvalifikacija pa sam "shut my fucking mouth" kad su otišli na SP.
Ako ništa drugo, Sergej je u reprezentaciju doveo momke koji u budućnosti mogu ići njegovim stopama. Galvanizirati.
Kao što reče Bill vječiti Shankly;
"Some people believe football is a matter of life and death. I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that."
E sad sam se otrijeznio.
Kao što reče Bill vječiti Shankly;
"Some people believe football is a matter of life and death. I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that."
E sad sam se otrijeznio.
- jeza u ledja
#5305 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Citam Kanada se sjebala porazom jer sad sljedecu utakmicu ne igraju vise kod kuce.
Malo je falilo da Kanada i SAD igraju u narednom kolu.
Jbg da nije bilo crvenih u dvije utakmice prethodnog kola, mi bi vjerovatno zavrsili drugi i igrali sa Juznom Afrikom. Al jbg.
Malo je falilo da Kanada i SAD igraju u narednom kolu.
Jbg da nije bilo crvenih u dvije utakmice prethodnog kola, mi bi vjerovatno zavrsili drugi i igrali sa Juznom Afrikom. Al jbg.
- SmokingMan
#5306 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne nosi prvenstvo djaba skraćenicu C.U.M 2026JohnnyS wrote: ↑25/06/2026 18:56Koliko sam skontao ovo su uobičajene cijene za SAD. Drugo je što smo mi kokuziSmokingMan wrote: ↑25/06/2026 18:26 Ali cijene su im surealne, ovo je kriminalno koliko grindaju lovu preko ljudi koji mahom dižu ušteđevine i kredite da bi otišli pogledati najmanje 3 utakmice. Da sam pravnik podigao bi tužbu protiv FIFA.e da ih ogulim jedno 5-6 milijardi.![]()
- JohnnyS
#5307 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Negdje sam pročitao da je najjeftinija karta za NBA finale u New Yorku bila 8 tisuća dolaraSmokingMan wrote: ↑25/06/2026 18:57Ne nosi prvenstvo djaba skraćenicu C.U.M 2026JohnnyS wrote: ↑25/06/2026 18:56Koliko sam skontao ovo su uobičajene cijene za SAD. Drugo je što smo mi kokuziSmokingMan wrote: ↑25/06/2026 18:26 Ali cijene su im surealne, ovo je kriminalno koliko grindaju lovu preko ljudi koji mahom dižu ušteđevine i kredite da bi otišli pogledati najmanje 3 utakmice. Da sam pravnik podigao bi tužbu protiv FIFA.e da ih ogulim jedno 5-6 milijardi.![]()
![]()
- SmokingMan
#5308 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
I investitori su ugrađenu podebelo u cijene karata.
-
Osmi Socrates
#5309 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jeste, malo su razočarani Kanađani. Nije baš da su Švicarci razvalili. Pred kraj je bilo veoma tijesno. Malo su prekasno krenuli u opsadu gola Švicarske. Ali, idu dalje, i to je bio primarni cilj.
Meni se ispunile želje grupne faze. Prošli i BiH i Kanada, dalje šta im Bog fudbalski da. I znanje. I hrabrost.
Još ima par reprezentacija koje bih volio da prođu. Hrvatska, Zelenortski Otoci. I Škotska, ali bogami teško sa gol razlikom koju imaju.
Meni se ispunile želje grupne faze. Prošli i BiH i Kanada, dalje šta im Bog fudbalski da. I znanje. I hrabrost.
Još ima par reprezentacija koje bih volio da prođu. Hrvatska, Zelenortski Otoci. I Škotska, ali bogami teško sa gol razlikom koju imaju.
-
Mustang1
#5310 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Zar imaju dva?
- Dosadno mii
- Sanjarko
#5312 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Da imaju 2 kanala, imaju i više kanala od muzičkih do ovih dnevnih, mi gledamo više 2 nego 1 jer ima drugačiju šemu programa, za naše uslove Hajat je još i ok TV kanal/kuča i ima ok program naspram drugih.
-
statixx
#5313 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ja držim fige susjedima i DR Kongu, i ako se plasira dalje da se najebe majke Belgijancima. 
- jeza u ledja
#5314 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Gledam ponovo onaj prvi gol. Alajbegovic je morao proci kroz 3-4 igraca Katara, ali i kroz Demirovica. 
- ¤ jelena ¤
#5315 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Momcima jedno veliko hvala na njihovom velikom uspjehu, a našoj sreći, osjećaju ponosa i ludačkog inata (ovo je individualno
). 

Kakvo slavlje i bakljada sinoć na ulicama Brčkog.
Nema svrhe postavljati fotke i snmke....to je trebalo vidjeti i doživjeti, ali evo jedan snimak sa zagrijavanja...
https://www.facebook.com/share/r/1CEVZuGXo3/
Kakvo slavlje i bakljada sinoć na ulicama Brčkog.
Nema svrhe postavljati fotke i snmke....to je trebalo vidjeti i doživjeti, ali evo jedan snimak sa zagrijavanja...
-
statixx
#5316 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kaže neki stranac u komentarima, ovaj je izdriblao i vlastitog igrača.jeza u ledja wrote: ↑25/06/2026 19:12 Gledam ponovo onaj prvi gol. Alajbegovic je morao proci kroz 3-4 igraca Katara, ali i kroz Demirovica.![]()
A fkt je golčina.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#5317 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne znam ga licno, niti kakav je kao covjek, ali serem se na covjeka koji dan poslije historijskog uspjeha ne zna cestitati i veseliti se vec nastavlja po svom crnjaciti.Billy The Pljuc wrote: ↑25/06/2026 16:55Izvini direktore al' ne mogu da ne reagujem. Marka Topića znam lično, nisam odavno u kontaktu sa istim a igrao sam protiv kluba za koji je nastupao kao i kasnije dijelio svlačionicu sa istim. Osim što ga cijenim kao igrača još više ga cijenim kao čovjeka i njegov odnos prema državi u kojoj je potekao mi nikad nije bio sporan, veći je patriota od mnogih bošnjaka koje poznajem. Ako je nešto rekao/izjavio isto treba gledati u kontekstu sporta tj. fudbala i nemrem reći da u pojedinim stvarima do sada nije bio u pravu. Helem, zadnje što bih pomislio o njemu je upravo ovo što mu spočitavaš, da se nadao porazu kako bi ustvrdio e jesam vam rekao.izvrsni direktor wrote: ↑25/06/2026 14:31Kako mi idu na qrac ovi jedaci vlastitih muda, boga moli porazu samo da bi mogao reci "jesam vam rekao"Marko Topić je od onih koji nemaju problem da kažu što misle i da stvari nazovu pravim imenom.
"Uvijek kažem svoje mišljenje. Vidio sam da su i drugi, poput Osima, bili kritični, govorili i ukazivali na loše stvari, ali to radimo da bi se neke stvari sredile i da bismo napredovali...", dodaje Topić.
Sa selektorom Sergejom Barbarezom je igrao pet godina.
"On je dobio šansu, odveo nas na SP. Pohvale idu i njemu, pohvale svima idu koji su oko njega i koji su dio te priče. Odradili su milion stvari koje su se potrefile. Bilo je utakmica koje nismo trebali da pobijedimo. Smjena genracija, otkrili su mnoge igrače. Miroslav Stevanović da je nastavio igrati, ne bi bilo Bajraktarevića, ni Alajbegovića da je ostao Višća. Desila se smjena generacije, moralo se tražiti neko rješenje. Sjetimo se mali Muharemović kako je debitovao, kada su 2-3 stopera izostala. Dobio je šansu i od tada je krenulo. Radujem se kao svaki građanin BiH, pogotovo ja koji sam igrao za tu reprezentaciju. Napravili smo historijski rezultat, otišli u drugu rundu, sve top, ali mora se reći kada nešto nije u redu...", ističe bivši golgeter.kako mozes ovako zivit jbt
I jedna anegdotica za kraj, lokalna legendica inače sin lokalne legende i neko ko nikad nije napravio karijeru i dokazao se osim u utakmicama protiv Čović ili Marković Polja ovog istog Marka Topića otjera iz kluba u kojem smo svi skupa bili. Neko ko mi je i familija i ko je milion posto bio u krivu glede Marka Topića zbog svog tadašnjeg nezajažljivog ega. Ode Marko iz kluba i napravi kakvu-takvu karijeru, za rang u kojem smo bili svakako fantastičnu. Helem godinama poslije kad god sjednem s tim svojim rođakom upitam ga sjeća li se toga i kako je jeo govna, kad potvrdi ja mu samo rečem pa što i mene ne potjera iz kluba.
-
Mustang1
#5318 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Rijedak trenutak kada nije trcao Demirovicjeza u ledja wrote: ↑25/06/2026 19:12 Gledam ponovo onaj prvi gol. Alajbegovic je morao proci kroz 3-4 igraca Katara, ali i kroz Demirovica.![]()
-
statixx
#5319 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Vidio sam danas par snimaka, svaka vam čast.¤ jelena ¤ wrote: ↑25/06/2026 19:18 Momcima jedno veliko hvala na njihovom velikom uspjehu, a našoj sreći, osjećaju ponosa i ludačkog inata (ovo je individualno).
Kakvo slavlje i bakljada sinoć na ulicama Brčkog.![]()
Nema svrhe postavljati fotke i snmke....to je trebalo vidjeti i doživjeti, ali evo jedan snimak sa zagrijavanja...![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#5320 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
ajd ne zajebajui @bato_BataZiv_0809 wrote: ↑25/06/2026 18:51Odakle si ovo kopiraokakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/06/2026 18:24 Već dugo dugo ne gledam fudbalske tekme.
Gledam snimke sa tribina sa naših tekmi na prvenstvu, ja ono još nikad nisam nigdje vidio. Šta je ono ljudi, pa tribine grme Halidovim ljiljanima, ja ono još nikad nisam nigdje vidio, ajd nemoj suzu pustiti i ne navijati. Kao da igraju ovdje u Bosni. Nevjerojatno nešto, ne smijem ni pomisliti šta bi se desilo da prodajemo u cetvrt finale.
-
kakavdanakneiskustvu
#5321 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Gledam te snimke, malo podsjeća na početke svake tekme KK Partizan. Prosto za ne povjerovati, kao da su na stadionima samo nasi navijačistatixx wrote: ↑25/06/2026 18:53Mislim da je Halidova smrt bila jedna vrsta kolektivne traume za Bosance, gdje god se nalazili, a slike s njegove dženaze to potvrđuju. Slično kao ispraćaj Velikog Olivera u Dalmaciji. Halid je postao simbol bosanstva, a simboli su najdublji i najiskonskiji oblik kojima se ljudi mogu povezati i identifikovati, faktički je utkan u identitet Bosanaca.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/06/2026 18:24 Već dugo dugo ne gledam fudbalske tekme.
- MMM1977
#5322 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
I ovo mora ostati zabilježeno, svi smo mi sinoć bili ovaj momčina, kao od brda odvaljen a suza suzu goni

-
kakavdanakneiskustvu
-
statixx