E moj palermo, dok dođe iz guzice u glavu tad je već kasno. Što se tiče moderiranja na ovim temama zaista mi više nisu jasna ni pravila ni kriteriji, toleriralo se sve i svašta, ali se onda naprasno zatvori jedna zaista korisna tema o vakcinama.palermo wrote: ↑02/04/2021 15:18Ali cemu cudjenje. Pa.jel stvarmo vi mislite da je nase zdravstvo toliko i takvo da.moze apsorbovati toliki broj pacijenata.
Pa ovdje na forumu godinu dana orgijaju raznorazni tipovi koji nas ubjwduju il da.je corona obicna.gripa.ili da su mjere.mepotrebne.ili relativiziraju sve ovo. Je li neko nekad banovan zbog.toga. Nije
.je li se.neko zabrinuo zbog ovih brojki umrlih. Samo ako se Sebiji.moze.nesto dokazari. I smrt.smo.pretvorili u stranacko pitanje.
Je li nekome.palo na.pamet da.pokrenw.peticiju da se.uvedu mjere kao na.glupom zapadu (o protestima da.ne.gpvorim)....
Pa cemu cudjenje....nastavi li se trend toga ce biti sbe viae.i.vise....al eto, nadat se da ce ae i corona.umoriti.od.nas.
Pravilo je bilo i ostalo "u se i u svoje kljuse", ipak većina naroda podržava trenutni pristup pandemiji, na pojedincu je da sebe i svoju porodicu čuva.
daddy-kool wrote: ↑15/03/2021 15:35 Takođe da se podsjetimo, mi kao društvo smo u maju prošle godine prešli na "švedski model, narod je to tražio a za vlast je to najbolja opcija. To tačno znači da je svako prije svega odgovoran za sebe i svoje zdravlje. Narod je upozoravan, izdavane su preporuke pa čak su uvedena i neka ograničenja, ali primarna odgovornost je bila i ostala na pojedincu. Po tom pristupu je svako sam kriv ako se zarazio, trebao se bolje čuvati.
Zdravstveni sistem neće i ne može kolabirati. Može se desiti privremeno povećana smrtnost usljed iskorištenosti svih resursa, ali zdravstvenom sistemu neće ništa faliti, nastaviće svoje postojati i ubuduće.