Kae radi sta hodza kaze, ne kako hodza radiHAVANA wrote:Kae lijeci kuranom,mater mu od raka umrla,zeni mu izvadili stitnu zlijezdu,cerka mu alergicna na polen,njega jebu hemeroidi...al lijeci frajer,ne staje.Kad temperaturu dobije,paracetamol ko dusha...
Ateizam vs. Religija
- Dope_Man
#5301 Re: Ateizam vs. Religija
- ExNihilo
#5302 Re: Ateizam vs. Religija
Ja predlažem kliničku studiju za sve poznate bolesti. Dvije skupine: eksperimentalna i kontrolna. Kontrolna prima tradicionalnu terapiju, a eksperimentalna rukju. Pa onda uporedimo. Mislim da je pošteno.HAVANA wrote:Kae lijeci kuranom,mater mu od raka umrla,zeni mu izvadili stitnu zlijezdu,cerka mu alergicna na polen,njega jebu hemeroidi...al lijeci frajer,ne staje.Kad temperaturu dobije,paracetamol ko dusha...
-
sekerbay
#5303 Re: Ateizam vs. Religija
Pa nudim ti da ideš i snimiš, ako možešDope_Man wrote:DOKUMENTUJETE
Kažem ti, dobiješ besplatan ručak i eventualno spavanje. Zavisi ima li drugih gostiju.
I zašto bi to urušilo nauku? Nauka se ne može urušiti.
Ps.
Ostali, mante zeze. Ako hoćete preslušajte.
- Dope_Man
#5304 Re: Ateizam vs. Religija
Znaci ti si sejtan haman, cim te otaj iscerozforumas wrote: Razbijao...
Jarane koja je to tortura bila..zbog tog lika sam posao napustio. Upalilo mu je izgleda, otjerao me
- zforumas
#5305 Re: Ateizam vs. Religija
Tako ispade. Dzin nisam garant, alergican sam na govna.Dope_Man wrote:Znaci ti si sejtan haman, cim te otaj iscerozforumas wrote: Razbijao...
Jarane koja je to tortura bila..zbog tog lika sam posao napustio. Upalilo mu je izgleda, otjerao me
- Bloo
- Globalna šefica
#5306 Re: Ateizam vs. Religija
Moze li rukja sta pomoci vjernicima da prate vlastite propise i ne ostavljaju ovo ovako?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pored-g ... /180822020
- Dope_Man
#5307 Re: Ateizam vs. Religija
Cuj zasto bi urusilo nauku.. pa zato sto djevojcica od 30 kg ne moze podici objekat tezak 150, zato sto ljudi ne mogu hodati po vertikalnom zidu ili plafonu bez posebne opreme itd.. dakle tu se desavaju procesi koji narusavaju neke od prirodnih zakona koje smo otkrili. Nece je unistiti, ali ce traziti velike izmjene onoga sto znamo i ucimo. To su jako bitne informacije za napredak covjecanstva, za takve informacije bi legao Nobel samo tako... a gle cuda, niko da se potrudi da to opise i objavi kao naucni rad uz sva objektivna testiranja koja idu uz njih, vec iskljucivo kao beletristiku za odabranu publiku koja ce na to trosit lovu.sekerbay wrote: Pa nudim ti da ideš i snimiš, ako možeš![]()
Kažem ti, dobiješ besplatan ručak i eventualno spavanje. Zavisi ima li drugih gostiju.
I zašto bi to urušilo nauku? Nauka se ne može urušiti.
Ps.
Ostali, mante zeze. Ako hoćete preslušajte.
- Pujdo12
#5308 Re: Ateizam vs. Religija
Sviđa mi se od ovog Gileta komentar. "Da li je meso koje je kupljeno kao kurban ispravno sa vjerske strane? Nije, jer otpad nije propisno odložen."Bloo wrote:Moze li rukja sta pomoci vjernicima da prate vlastite propise i ne ostavljaju ovo ovako?
- Idemedosumom
#5309 Re: Ateizam vs. Religija
Može li paracetamol pomoći protiv karijesa?
-
sekerbay
#5310 Re: Ateizam vs. Religija
Pa jbt država, hvališ se da imaš gotovo pet banki a valjaš gluposti.HAVANA wrote:Kae lijeci kuranom,mater mu od raka umrla,zeni mu izvadili stitnu zlijezdu,cerka mu alergicna na polen,njega jebu hemeroidi...al lijeci frajer,ne staje.Kad temperaturu dobije,paracetamol ko dusha...
Naravno da ćeš ići doktoru.
Ali, šta ako moderna medicina udari na granice?
Mislim da je kasim brigić pozvan da govori o tome i da stručno mišljenje.
Ako ne znaš o kome se radi, izguglaj.
Neuropsihijatar i sudski vještak.
Kad takav stručnjak kaže, citiram: "mi mu ne možemo pomoći, vodi ga da mu uče"
Eto, obrati se tom stručnjaku i pitaj. Ako kaže da nije, dođi i proglasi me lažovom.
OK @dope, ako tako misliš, kameru u ruke i postani popularan.
Pa jbt, dajem vam lako povjerljive informacije. Zar se ne može naći 10 ateista koji su spremni da provjere?
- vatrogasac
#5311 Re: Ateizam vs. Religija
Bokal vode kad izlaziš iz avlije 'od svačeg'.Idemedosumom wrote:Može li paracetamol pomoći protiv karijesa?
- ExNihilo
#5312 Re: Ateizam vs. Religija
Vrijeme je da se podsjetimo: https://en.wikipedia.org/wiki/One_Milli ... _Challenge
Zašto niste milioneri, gospodo?
- Pujdo12
#5313 Re: Ateizam vs. Religija
Vi vjernici bi ste trebali sami reagirati na ovo, a ne da mi kafiri ukazujemo na grešnike iz vaš redova i tako branimo "vaš" obrazBloo wrote:Moze li rukja sta pomoci vjernicima da prate vlastite propise i ne ostavljaju ovo ovako?
- Smrcak15
#5314 Re: Ateizam vs. Religija
sekerbay wrote:Pa jbt država, hvališ se da imaš gotovo pet banki a valjaš gluposti.HAVANA wrote:Kae lijeci kuranom,mater mu od raka umrla,zeni mu izvadili stitnu zlijezdu,cerka mu alergicna na polen,njega jebu hemeroidi...al lijeci frajer,ne staje.Kad temperaturu dobije,paracetamol ko dusha...
Eto, obrati se tom stručnjaku i pitaj. Ako kaže da nije, dođi i proglasi me lažovom.
Pa jbt, dajem vam lako povjerljive informacije. Zar se ne može naći 10 ateista koji su spremni da provjere?
nemoze jer su najhrabriji u svojim udobnim foteljama a kad im se kaze da probaju mrka kapa , sve nesto strasivo, svi se redom pocnu pojati babarogeZar se ne može naći 10 ateista koji su spremni da provjere?
Last edited by Smrcak15 on 22/08/2018 11:49, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#5315 Re: Ateizam vs. Religija
Mozda da se organizujemo. Do sada nikom nije palo na pamet da snima, a jos imamo i blagoslov dijasporskog sejha, znaci pustit ce nas da snimamo.
Ima da postanemo popularni!
Kod Senada na dnevnikj da zavrsimo!
-
broj dva
#5316 Re: Ateizam vs. Religija
Mystery Man ?? Genijalna komedija...Bloo wrote:Ja imam supermoć - mogu postati nevidljiva. Ali svi morate da zažmirite i okrenete leđa...inače ne mogu da aktiviram svoju moć.
- Bloo
- Globalna šefica
#5317 Re: Ateizam vs. Religija
broj dva wrote:Mystery Man ?? Genijalna komedija...Bloo wrote:Ja imam supermoć - mogu postati nevidljiva. Ali svi morate da zažmirite i okrenete leđa...inače ne mogu da aktiviram svoju moć.
- Idemedosumom
#5318 Re: Ateizam vs. Religija
Ovo više nije aktuelno, koliko ja znam. Randy ostario.ExNihilo wrote:Vrijeme je da se podsjetimo: https://en.wikipedia.org/wiki/One_Milli ... _Challenge
- славянин
#5319 Re: Ateizam vs. Religija
Pa prisustvovao kazem ti... a ti te treba abdest otvori oci zatvori uhvati desnom rukom lijevo uho.... Kad sam vidio na sta to lici... dobro je sto sam se suzdrzao da se ne smijemSmrcak15 wrote: nemoze jer su najhrabriji u svojim udobnim foteljama a kad im se kaze da probaju mrka kapa , sve nesto strasivo, svi se redom pocnu pojati babaroge![]()
- Mišo_Kovač
#5320 Re: Ateizam vs. Religija
Moderna medicina je udarala u granice mnogo puta u historiji. I svaki, ALI SVAKI put, granice je probio neki naučnik, a ne hodža. I sada ima X bolesti gdje medicina nema adekvatan odgovor.
Što čitači arapskih mitoloških spisa ne uskoče pa ne pomognu nekom kome medicina ne moze, nekom ko boluje od AIDSa, Alzheimerove bolesti, Parkinsonove bolesti itd?
Što čitači arapskih mitoloških spisa ne uskoče pa ne pomognu nekom kome medicina ne moze, nekom ko boluje od AIDSa, Alzheimerove bolesti, Parkinsonove bolesti itd?
- ExNihilo
#5321 Re: Ateizam vs. Religija
Bilo je do 2015.Idemedosumom wrote:Ovo više nije aktuelno, koliko ja znam. Randy ostario.ExNihilo wrote:Vrijeme je da se podsjetimo: https://en.wikipedia.org/wiki/One_Milli ... _Challenge
Zašto niste iskoristili ponudu ako se svaka budala može empirijski uvjeriti u to što tvrdite? Gdje su silni šejhovi da uzmu milion umjesto što naplaćuju pandžu po selima?
- Smrcak15
#5322 Re: Ateizam vs. Religija
nema te vi hrabrosti za to, a snimati mozete slobodno, nije zabranjeno snimati rukjeBloo wrote:Mozda da se organizujemo. Do sada nikom nije palo na pamet da snima, a jos imamo i blagoslov dijasporskog sejha, znaci pustit ce nas da snimamo.
- zforumas
#5323 Re: Ateizam vs. Religija
Na milion valja porez platiti a pandza uvijek pomalo kapa sa straneExNihilo wrote:Bilo je do 2015.Idemedosumom wrote:Ovo više nije aktuelno, koliko ja znam. Randy ostario.ExNihilo wrote:Vrijeme je da se podsjetimo: https://en.wikipedia.org/wiki/One_Milli ... _Challenge
Zašto niste iskoristili ponudu ako se svaka budala može empirijski uvjeriti u to što tvrdite? Gdje su silni šejhovi da uzmu milion umjesto što naplaćuju pandžu po selima?
- Dope_Man
#5324 Re: Ateizam vs. Religija
Moze, evo mi smo neki vec predlozili da se ode grupno. Da vidimo hocete li i vi padati u trans, ili cete kao i mi gledati i smijati se. Da ne bude poslije da smo se mi svi usrali tamo u gace, al lazemo po forumu da nam je bilo smijesno. Mogli bi mi i video lazirati, cafiri smo mi, znam ja pomalo photoshop, aftereffects, premiere i slicne.. sve su to cafirske rabote i nije nam strano slagatisekerbay wrote:Pa jbt država, hvališ se da imaš gotovo pet banki a valjaš gluposti.HAVANA wrote:Kae lijeci kuranom,mater mu od raka umrla,zeni mu izvadili stitnu zlijezdu,cerka mu alergicna na polen,njega jebu hemeroidi...al lijeci frajer,ne staje.Kad temperaturu dobije,paracetamol ko dusha...
A taj strucnjak koji predlozi da u nedostatku mogucnosti da pomogne osoba ide nadriljekarima i neprovjerenim metodama je nikakav strucnjak i treba se stiditi svog posla. Nije problem u psihologiji i psihijatriji reci da ne znas sta uciniti jer znanja o radu mozga su daleko iza znanja o drugim sistemima u nasem tijelu. Za vrlo malo psihickih poremecaja postoje iole kvalitetni tretmani, za vecinu najbolje sto medicina nudi je ''guranje pod tepih'' simptoma bolesti, bez ikakve mogucnost stvarnog ozdravljenja. Al to ne znaci da u nedostatku znanja treba uzimati zdravo za gotovo bilo kakvo objasnjenje, isto kao sto u nedostatku znanja o porijeklu svemira ne treba trcati u objasnjenje da mora biti jedan ili vise bogova iza toga.
Last edited by Dope_Man on 22/08/2018 11:56, edited 1 time in total.
- славянин
#5325 Re: Ateizam vs. Religija
Smrle bio.... bio smrle i to kod jednog od najpoznatijih tih ucaca rukje i cega vec ne.Smrcak15 wrote:nema te vi hrabrosti za to, a snimati mozete slobodno, nije zabranjeno snimati rukjeBloo wrote:Mozda da se organizujemo. Do sada nikom nije palo na pamet da snima, a jos imamo i blagoslov dijasporskog sejha, znaci pustit ce nas da snimamo.
Kod Senada na dnevnikj da zavrsimo!samo skupite hrabrosti i otidjite na neku rukju i vidite ima li sta ili nema