Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

spreca

#5301 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spreca »

nina9399 wrote: 04/02/2021 17:49 @MensurM
Ti sto te privatno poznaju, zaziru li od tebe, savjetuju li ti da se ides lijeciti, upozoravaju li druge na tebe? Jer trebali bi.

Puno je takvih malih psihopata poput tebe, potencijalnih i ostvarenih zlostavljaca koji svoju zelju za moci ispoljavaju cesto i sadizmom. A sto je ova tema no sadizam nemocne, nebitne osobe koja jedinu paznju i znacaj dobija na ovakav nacin. Za nadati se da nemas suprugu i djecu.
Nebi me iznenadilo da i ovaj sveznalica bude pod istragom Sipe,ovoliko dezinformacija koliko je on iznio ,moze samo neko ko je zainteresovan u ovom djelu, jer ne laje pas radi sela nego radi sebe
Aida_Beba

#5302 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

spreca wrote: 05/02/2021 15:13
nina9399 wrote: 04/02/2021 17:49 @MensurM
Ti sto te privatno poznaju, zaziru li od tebe, savjetuju li ti da se ides lijeciti, upozoravaju li druge na tebe? Jer trebali bi.

Puno je takvih malih psihopata poput tebe, potencijalnih i ostvarenih zlostavljaca koji svoju zelju za moci ispoljavaju cesto i sadizmom. A sto je ova tema no sadizam nemocne, nebitne osobe koja jedinu paznju i znacaj dobija na ovakav nacin. Za nadati se da nemas suprugu i djecu.
Nebi me iznenadilo da i ovaj sveznalica bude pod istragom Sipe,ovoliko dezinformacija koliko je on iznio ,moze samo neko ko je zainteresovan u ovom djelu, jer ne laje pas radi sela nego radi sebe
:thumbup:
Billy The Pljuc

#5303 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Ne mogu vjerovati da se ovdje još uvijek razglaba da li je riječ o ubistvu i "poštenju" Alise djevojačko Mutap.

Od samih početaka slučaj smrdi da ne može više i ne trebaju nikakve presude ni nalazi da se podastiru da se isto uvidi. Čuj poligraf, kakva je validnost poligraf testiranja kojeg je izvršilo korumpirano lice ili nalaza komisije koji govore o nekoj amneziji a ista sastavljena od korumpiranih ljekara koji rade kako im se nalaže.

Meni se iskreno ne sviđa ni pravac razvoja trenutne situacije, OK, slažem se da sve one koji su imali uticaja na zataškavanju ovog slučaja treba procesuirati i adekvatno kazniti ali i dalje ostajemo bez privođenja ubice ili ubica pred lice pravde a slučaj kao slučaj ne može biti lakši nego što to već i jeste.

Ovu (ne znam više kako bih je nazvao jer ne mogu da pronađem adekvatnu ružnu riječ koja bi je opisala u potpunosti) Alisu Mutap treba optužiti kao saučesnika u ubistvu i procesuirati čim prije. Ja fakat ne znam o čemu tužilaštvo tj. ljudi koji (ne)rade na ovom predmetu uopšte razmišljaju, postoji živi svjedok događaja u kojem je izgubljen jedan mladi život i kojem je korumpirano sudstvo na određenom nivou omogućilo "zaštitu" i sebe i ubice(a).

Isto kako je taj određeni sudski nivo odbacivao nalaze vještaka i prihvatao samo one koji su odgovarali konstrukciji događaja koji ubistvo karakterišu kao saobraćajnu nesreću i samim time štite saučesnike i počionioce ubistva tako i viši sudski nivo može odbaciti usvojeno. Postoje nezavisna tijela koja mogu izvršiti vještačenja bilo kojeg tipa i u čiji sud ne bi trebalo sumnjati tako da se ta ista Alisa Mutap može ponovno vještačiti po pitanju amnezije i poligrafa generalno. S obzirom da živimo u državi kakvoj živimo i gdje su sve institucije okupirane korumpiranim stranačkim kadrovima onda je jasno da po vještačenja treba ići vani ukoliko postoji potreba za istim.

Čitav slučaj je razvučen već pet godina i ova borba sa korumpiranom mašinerijom još više razvlači ono najbitnije u svemu a to je privođenje ubica ili ubice pravdi i njihovih saučesnika. Ja ne znam postoji li mogućnost da porodica Memić podigne tužbu protiv Alise Mutap koju sve do sada "institucije" štite i sklanjaju iz fokusa slučaja u kojem je ona jedan od aktera. Po meni su to trebali takođe učiniti najkasnije onog momenta kad su podigli optužnice za ostale a što im je omogućeno tek nakon što je donešena presuda da se ne radi o saobraćajnoj nesreći.

Znamo mi svi da je Burzićka korumpirana stranačka kuja i da u policiji, tužilaštvu i sudstvu, među ljekarima i vještacima itd. ima takvih i previše, naučili smo davno da istima ne možemo vjerovati ali ima sudova i izvan BiH pa kad ti isti stranački "prvaci" znaju tužiti državu kako bi naplatili "zagarantovana" primanja uglavnom i raznorazne odštete onda ne bi trebao biti problem ni da porodica Memić tuži istu.

Mene samo interesuje zašto niko ne razmišlja o procesuiranju Alise Mutap, ona je ključ svega, ne znam da li se u međuvremenu ostvarila kao majka ali nije ni bitno mada bi bilo olakšavajuće u nastojanjima da je se natjera da propjeva, onog momenta kad se ista stavi iza rešetaka vjerujem da bi i progovorila konačno.

Nemam veze sa porodicom Memić, na moju sramotu pružao sam im neznatnu podršku za sve ove godine, evo nastojim isto da promjenim nekim konkretnim potezima a ne pisanjem po forumu i gledaću da maksimalno učinim sve u okviru mojih građanskih mogućnosti da ih podržim na njihovom putu u borbi za istinu i pravdu. Divim se iskreno Murizu Memiću, za dubokog poštovanja mi je činjenica da za ovo vrijeme isti nije poludio ili uzeo pravdu u svoje ruke, ne usudim se ni pomisliti da sam u njegovoj koži i upitati se kako bih ja reagovao.

Zato bih sve seratore na ovoj temi a nema ih na sreću mnogo , upitao isto, možda se pojedinci još nisu ostvarili kao roditelji ali nadam se da hoće jednog dana, kako bi vi reagovali da vam neko na ovaj način oduzme djete i da se nakon toga suočavate sa ovim kroz šta prolazi porodica Memić?
Aida_Beba

#5304 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

MensurM wrote: 05/02/2021 01:10
Aida_Beba wrote: 04/02/2021 22:26 Pomenuti forumas @MensurM je bio poznanik porodice Memić, kada se desilo ubistvo agresivno se nudio Murizu da pomogne u rjesavanju slucaja za sta je indirektno trazio finansijsku podrsku od Muriza, kasnije je dobio nogu kada se ustanovilo da laže i izmišlja i da pokušava izvuci samo novac od porodice Memić

Ovo sto on radi na forumu je svjesno dezinformisanje, isto radi i po kafićima na Ilidži i u Hrasnici, navodeci da je Muriz Memić lažov, da je rahmetli Dženan bio kriminalac i da Muriz pokusava da se obogati na slucaju smrti svoga sina "kao sto je uradio i Davor Dragicevic", kao sto rekoh i u prvom postu zna se imenom i prezimenom ko je u pitanju, po svemu patološki lažov, manipulator i lice sa psihičkim problemima
Zamijenila si me s nekim. U Hrasnici zadnji put bio 2006. kad sam igrao protiv Famosa, na Ilidži bio dvaput u 2020.

Za mene je Bosna od Čaršije do Marijin Dvora
Znam ja dobro ko si ti, a znaš i ti ko sam ja, i ne ulazi samnom u bilo kakve diskusije smradu od čovjeka
MensurM

#5305 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Aida_Beba wrote: 05/02/2021 15:28
MensurM wrote: 05/02/2021 01:10
Aida_Beba wrote: 04/02/2021 22:26 Pomenuti forumas @MensurM je bio poznanik porodice Memić, kada se desilo ubistvo agresivno se nudio Murizu da pomogne u rjesavanju slucaja za sta je indirektno trazio finansijsku podrsku od Muriza, kasnije je dobio nogu kada se ustanovilo da laže i izmišlja i da pokušava izvuci samo novac od porodice Memić

Ovo sto on radi na forumu je svjesno dezinformisanje, isto radi i po kafićima na Ilidži i u Hrasnici, navodeci da je Muriz Memić lažov, da je rahmetli Dženan bio kriminalac i da Muriz pokusava da se obogati na slucaju smrti svoga sina "kao sto je uradio i Davor Dragicevic", kao sto rekoh i u prvom postu zna se imenom i prezimenom ko je u pitanju, po svemu patološki lažov, manipulator i lice sa psihičkim problemima
Zamijenila si me s nekim. U Hrasnici zadnji put bio 2006. kad sam igrao protiv Famosa, na Ilidži bio dvaput u 2020.

Za mene je Bosna od Čaršije do Marijin Dvora
Znam ja dobro ko si ti, a znaš i ti ko sam ja, i ne ulazi samnom u bilo kakve diskusije smradu od čovjeka
Izdrži! Poslao sam ti privatnom porukom ko sam. Ne moraš mi uopšte otkrivati ko si jer se u putu nismo sreli.
DonieBrasco

#5306 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

Ova naredna najavljena saslusanja ili hapsenja su dobra stvar ali dajte ljudi dragi umjesto vise osoba sto cete hapsiti ili zvati na saslusanja, dodedite Alisu da se ovo zavrsi konacno.
vjeshalica

#5307 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Nisrin wrote: 05/02/2021 15:12 Ma sve i da je imala amneziju, nema je sad i MORALO se vratiti sjecanje kompletno.. ako se znala udati, ici u Italiju par puta, onda zna i mnoge druge stvari!
Ali je realnost da nece nista reci, jer je oxiglrdno ucijenjena i pod pritiskom.. ali cijeli sistem da je upetljan, kakkko?

I ako je Zijo htio prikriti dokaze, odvesti u drugom smjeru istragu ZASTO ako recimo nije sve Alisino maslo?! Zasto bi se on mijesao u to od samog pocetka? Zasto bi stitio ubicu cak i da je neki njen bivsi?
Zasto je rekla da on zove svoje ljude i rijesi?? da rijesi STA? Ako se ne sjeca Alisa, valjda on zna, ali ne shvatam zasto se upetljao on?
Eminentni strucnjaci poput Kucukalica i Dizdarevica su donijeli nalaz da ona NEMA AMNEZIJU
Treca komisija tj grupa vjestaka je uradila nalaz po volji Mutapuse
N.N.

#5308 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by N.N. »

Citajuci na preskoke sve, na kraju ce biti da ga je neko od te Alisine porodice i rijesio, a frajer do tada maltretirao istu i tu se sve zavrsava.
Buraz, amnezija se dobija da zastitis sebe, oca, brata...
Kakav bivsi i picke materine.

Ja znam da je ova drzava u qurcu. Da se sa parama moze 'skoro' pa sve....
Ali da ucinis da nestanu svi nadzorni snimci, da imas veze da sklonis vjestacenja telefona, poruka, razgovora...
Da mijenjas zapisnike, da u saci drzis saobracajnu, mup, fup, sipu...tuzilastvo, sud, opcinski, kantonalni...da imas tuzioce koje vozas gore dole...inspektore, ove one...
Ne vjerujem da kod nas postoji neko takav koji je to sve organizovao i dirigovao :mrgreen:

Nego su nasi dunđeri dosli na uvidjaj, kontali tuca, teske tjelesne, ma haj' ako ako...kao milion slucajeva tuce do sada.
E kasnije momak podlegao, e onda hvataj ze za glavu i daj sta das, a dokaza od par dana poslije i nema bas...i usrali i sefa i stanicu.
Ajs_Nigrutin

#5309 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ajs_Nigrutin »

Hapsi govna!
DonieBrasco

#5310 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

Ajs_Nigrutin wrote: 05/02/2021 16:09 Hapsi govna!
Samo jednu treba uhapsiti da ne gube vrijeme, a nakon sto je ispitaju tek ce onda biti hapsenja.
Billy The Pljuc

#5311 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

N.N. wrote: 05/02/2021 16:02 Citajuci na preskoke sve, na kraju ce biti da ga je neko od te Alisine porodice i rijesio, a frajer do tada maltretirao istu i tu se sve zavrsava.

Ali da ucinis da nestanu svi nadzorni snimci, da imas veze da sklonis vjestacenja telefona, poruka, razgovora...
Da mijenjas zapisnike, da u saci drzis saobracajnu, mup, fup, sipu...tuzilastvo, sud, opcinski, kantonalni...da imas tuzioce koje vozas gore dole...inspektore, ove one...
Ne vjerujem da kod nas postoji neko takav koji je to sve organizovao i dirigovao :mrgreen:

Nego su nasi dunđeri dosli na uvidjaj, kontali tuca, teske tjelesne, ma haj' ako ako...kao milion slucajeva tuce do sada.
E kasnije momak podlegao, e onda hvataj ze za glavu i daj sta das, a dokaza od par dana poslije i nema bas...i usrali i sefa i stanicu.
Ma sve je moguće, u tom okruženju Budnjin "mali" ispada kao najveća faca zbog koje bi se eventualno dalo sve štimati i zataškavati jer mu je babo dovoljno moćan i sa vezama da isto učini. Ukoliko je lažiran njegov put u Njemačku onda ga i dalje ne treba eliminisati kao mogućeg počinioca, sve ono što je podnešeno kao dokaz da on nije bio u zemlji uopšte u vrijeme ubistva se može lažirati ili namjestiti. Što neko napisa imaju nadzorne kamere i na granicama i na bankomatima a i u hotelima, jedan snimak ga potpuno oslobađa sumnje ali koliko je meni poznato takva vrsta dokaza nije podnešena. Uglavnom se radi o računima a postoji pisana izjava neke advokatice da je s njom imao sastanak u određeno vrijeme, mislim realno se može platiti nekome za lažno svjedočenje jer ta osoba nikad suda u BiH neće vidjeti.

Možda momak i neme veze sa istim, možda se radi o nekom totalnom anonimusu čiji brat, rođak ili neko blizak radi u policiji pa kad se krenulo šlampavo pokrivati onda je otišlo predaleko, iz greške u grešku a postoji i ta mogućnost da je Alisin babo došao na "intervenciju" i da je tek onda krenulo sve po zlu za rahmetli Dženana.

Alisa Mutap laže i petlja u cilju sopstvene zaštite i zaštite nekog njoj bliskog, ne vjerujem u moć zastrašivanja, nedavno čitam da su dvije svjedokinje ubistva u domu na Nedžarićima svjedočile o istom bez ikakvog straha od moguće odmazde.

Mislim možemo mi ovdje konstruisati do besvijesti, svjedok a najvjerovatnije i saučesnik ubistva postoji, optužiš i privedeš, izvršiš ponovna vještačenja ako ima potrebe i ista će propjevati jer ne vjerujem da je "građa" za dugogodišnje robije. Ne znam iskreno koliko se dobija za saučesništvo u ubistvu i pomaganje u skrivanju ubice ali vjerujem da kazne za isto mogu biti vrlo visoke.
JThomas

#5312 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

nekad početkom marta tužilaštvo daje zvanično saopštenje da vodi istragu za ubistvo po nepoznatom počiniocu. vjerujem da to još ima na portalima. do kraja aprila/početka maja to postaje saobraćaj sa poznatim počiniocima. samo po sebi, generalno, kad tada čitaš i ne znaš ništa - svakako nije nemoguće. daleko od toga. ali sve što je poslije izašlo u javnost i sve što se vidjelo otprilike pokazuje da nije bio saobraćaj. a četiri i po godine se vodi glavni pretres za saobraćaj, koji još nije pravosnažno završen.
DonieBrasco

#5313 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

A kad ce biti presuda po ovoj zalbi za ove rome, ili je neka druga zalba u pitanju ?
JThomas

#5314 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a trebala je biti odavno...sjednica je bila prije više od dva mjeseca.
spreca

#5315 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spreca »

DonieBrasco wrote: 05/02/2021 17:38 A kad ce biti presuda po ovoj zalbi za ove rome, ili je neka druga zalba u pitanju ?
Mislim da je sud odbacio zalbu tuzilastva na oslobodajajucu presudu suda
JThomas

#5316 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

nisu, još vijećaju.
pinokio04

#5317 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

N.N. wrote: 05/02/2021 16:02 Citajuci na preskoke sve, na kraju ce biti da ga je neko od te Alisine porodice i rijesio, a frajer do tada maltretirao istu i tu se sve zavrsava.

Ima istine.
Jednostavno objašnjeno.
JThomas

#5318 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

sve to malo jeste, malo nije tako. ljudi ipak najčešće vjeruju policiji i ipak ne pomišljaju na to da će namjerno krivo raditi jednu takvu stvar. i puno toga se odvija pod jako malo nadzora sa strane. a organizacije djeluju hijerarhijski. i svi koji su kvarni, imaju svoje ljude niže za kvarne poslove. a dalida je tad bila i ober kvarna i ober moćna, glavni tužilac poslije mjesta predsjednika krivičnog odjeljenja kantonalnog. ne kažem da jeste, mada je svakako najmanje osnovano sumnjiva da jeste - nego hoću da kažem da je ona bukvalno sama sve to mogla ako joj je neko dovoljno uletio.

i nisu svi nadzorni snimci nestali, nestali su samo sa hotela ilidža. otud budnje u priči. vještačenje telefona nije ni bilo, pa se nije ni imalo šta sakriti. tu bi se moglo utvrditi kretanje i poruke, ali razgovori unazad svakako ne. i tako dalje. sve to najčešće prosto niko ne gleda i ne nadzire.
DonieBrasco

#5319 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

Kad je u pitanju vjestacenje telefona iznenadili bi se sta se sve moze otkriti i vratiti. Pozivi i poruke bez problema, samo kretanje uređaja gps - bazne stanice...itd ali ko te pita sada.
suspect_zero

#5320 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Zna li se šta o onim svjedocima od jučer?
eltroxin

#5321 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by eltroxin »

MensurM wrote: 05/02/2021 09:08
sumirprimus wrote: 05/02/2021 09:07
MensurM wrote: 05/02/2021 09:03

JTomas je Manijak koliko i ti. Može eventualno biti simpatizer sarajevskog Željezničara. Navijač teško. Manijak još teže.
ja nisam manijak ,ja sam fkr. iz tuzle. to ne krijem od pocetka.
sto ne bi bio? mislis nije u jezgri grupe? kazem samo njega se sjecam s tema pl bih tebe ne :P :D
Zato što mi navijači imamo drugi forum gdje dotični nije prismrdio.
Tebe bi barem 95% tog foruma najradije trajno banovala. Ne znam nikoga s foruma da se slaze s tobom u bilo cemu.
A buduci da si postao navijac Sibenika, trebao bi se mozda samobanovati.
pinokio04

#5322 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

Postoji li uopće opcija da je Alisa ubica ???
Ima li logike, recimo da dok je s njim šetala, da su ih ti neki presreli, a da su imali ti neki sa sobom palicu i šipku.
Da su se krenuli naguravati taj neko ili neki sa Dženanom, pa da se eventualno Dženan odbranio, da je uspio oteti palicu/šipku tom nekom, ili mu je izbio iz ruke pa da je ispala na zemlju palica. A da se se Dzenan nastavio tući hrvati sa tim nekim. Pa da je alisa uzela palicu sa zemlje i u toj tuči Dženana sa tim nekim jednostavno zamahnula i udarila Dženana u glavu ?? Kad je vidila sta je uradila, zvala je onda oca da dodje na lice mjesta, a ti neli koji su bili su pobjegliii s lica mjesta.
Cherry-Cherry

#5323 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

DonieBrasco wrote: 05/02/2021 18:17 Kad je u pitanju vjestacenje telefona iznenadili bi se sta se sve moze otkriti i vratiti. Pozivi i poruke bez problema, samo kretanje uređaja gps - bazne stanice...itd ali ko te pita sada.
Pa mogu tako otkriti ko je bio tamo u to vrijeme. Tako su u Srbiji otkrili onog manijaka što je ubio onu djevojčicu Tijanu. Mogu i naši tako, po signalu.
suspect_zero

#5324 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

pinokio04 wrote: 05/02/2021 20:03 Postoji li uopće opcija da je Alisa ubica ???
Ima li logike, recimo da dok je s njim šetala, da su ih ti neki presreli, a da su imali ti neki sa sobom palicu i šipku.
Da su se krenuli naguravati taj neko ili neki sa Dženanom, pa da se eventualno Dženan odbranio, da je uspio oteti palicu/šipku tom nekom, ili mu je izbio iz ruke pa da je ispala na zemlju palica. A da se se Dzenan nastavio tući hrvati sa tim nekim. Pa da je alisa uzela palicu sa zemlje i u toj tuči Dženana sa tim nekim jednostavno zamahnula i udarila Dženana u glavu ?? Kad je vidila sta je uradila, zvala je onda oca da dodje na lice mjesta, a ti neli koji su bili su pobjegliii s lica mjesta.
Pa ne znam baš, nije ona a ni njen babo neki bitni likovi da bi se zbog njih ovoliko zakomplikovalo.....
I dalje mi vuče da je Dženan nešto čuo, vidio, posumnjao....a vezano za neke mutne poslove nekog moćnika i zbog toga platio.
Alisa ga je možda namamila u klopku, bila možda mamac da se nađu tu i da ga malo "nauče pameti"...onda se stvari izmakle kontroli :oops:

Koje prljave poslove Budnjo obavlja za SDA pa ga oni ovako štite, koji je organizovani kriminal u pitanju valjda uskoro saznamo.
Aida_Beba

#5325 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

SDA botovi u akciji spinovanja, za lijeka im trebalo

Image
Image
Locked