Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
Bodkin

#5301 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

stakasa wrote: Cetri ne cetri, ja sam mislio da Sarajevo ima petstotinjak hiljada stanovnika. Tanko je ovo. Dobro tanko.
Pa bitno je. Sarajevo sa 4 opstine ima ovoliko. Grad je druga prica, dakle stvarno grad, a ne administrativno grad.
Pola miliona nema sigurno :)
Jara

#5302 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Jara »

Ironija je odgovori na pitanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti NISU BILA OBAVEZNA! :D I da bi popis bio VALIDAN i bez njih. I da je broj naših, vaših i njihovih glavna tema...
I da se o procentima NEPISMENOSTI u rezultatima popisa ovdje baš i ne raspravlja... :-)
http://www.sodalive.ba/drustvo/nije-oba ... ipadnosti/
madner

#5303 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by madner »

Pa Sarajevo ima vise ljudi nego na popisu. Malo logike, ako je izgradjeno dodatnih stambenih jedinica, tu obicno neko i zivi. :D

Druga je stvar sto se ljudi ne prijavljuju.
tututuuuu

#5304 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

madner wrote:Pa Sarajevo ima vise ljudi nego na popisu. Malo logike, ako je izgradjeno dodatnih stambenih jedinica, tu obicno neko i zivi. :D

Tesko da ima. Recimo u opcini Centar imas starih AU zgrada gdje samo imas stanara ili dva, sve prazno. A opcenito ti ne mozes znati tako koliko ljudi zivi u samim stanovima a koliko je zivjelo prije. Otisla djece vani, roditelji (ili roditelj ostali), na kraju nece biti nikoga.
Bodkin

#5305 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

tututuuuu wrote:
madner wrote:Pa Sarajevo ima vise ljudi nego na popisu. Malo logike, ako je izgradjeno dodatnih stambenih jedinica, tu obicno neko i zivi. :D

Tesko da ima. Recimo u opcini Centar imas starih AU zgrada gdje samo imas stanara ili dva, sve prazno. A opcenito ti ne mozes znati tako koliko ljudi zivi u samim stanovima a koliko je zivjelo prije. Otisla djece vani, roditelji (ili roditelj ostali), na kraju nece biti nikoga.
Jebo centar. Gledaj tibra koliko gradi
tututuuuu

#5306 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

pa valjda je zato i bio popis, a ne da se sad odokativno sicamo ko sta i koliko gradi. :D ja samo kazem da ima jako puno praznih stanova i puno stanova sa udovicama. Bar ovaj dio sto sam ja radio.
Banksy

#5307 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Banksy »

chupacabra wrote:Da Bošnjaci nisu masovno ubijani i prognani, prebacili ni danas preko 60%. Srbi su svoj deficit nadoknadili prognanim Srbima iz Hrvatske. Hrvati su popisali i žive i mrtve tako da ih ispadne isti broj mada ih realno nema više od 10-ak procenata. Trend kod Srba i Hrvata može samo ići prema dole zbog svoje glupe politike otuđivanja od države BiH i migracije prema "maticama". Srbija i Hrvatska im nisu nikakvu uslugu učinili sa dvojnim državljanstvom nego samo ubrzali proces iseljavanja zbog loše ekononske situacije. Bošnjaci nemaju rezervne domovine i isključivo se vežu za BiH i zato će procentualno samo rasti. To su trenutno nezaustavljivi procesi.
Ovdje neki navode i teritorijske procente koji su totalno nebitni. Kvalitet uvijek ispred kvantiteta. Činjenica je da su skoro svi urbani centri gdje je najveća ekonomska aktivnost i motor ekonomije drzave većinski naseljeni Bošnjacima. Danas jedno Goražde ekonomski vrijedi više nego cijela zabit zvana Istočna RS koja se svakako iseljava u Srbiju.
Ima jedna izreka na engleskom "be careful what you wish for". Separatistička politika i blokade države od strane Srba i Hrvata im dolazi na naplatu.
Tačno, upravo tako.
L u c i f e r

#5308 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

Bošnjakluk Joze Čavara

Kad je ovaj rat izbio i novine donijele miris baruta čak tamo do Crvenice, bilo je obično, tiho poslije podne, lišće je drhtalo dosadno kao i uvijek, a Jozo Čavar imao je na sebi ugaravljenu košulju i sive "gazalice". Još toga jutra pričalo se u birtiji Marijanovoj o politici i neko je iza pune dece zovnuo Juru Antinog.

– Jure!

– A-a!

– Šta ti misliš?

– Šta?

– Pa, to, 'oče l' bi' rata?

– Kog rata?

– Pa rata po svitu?

– Kom svitu?

– Ama, pobogu brate, rata između država.

– Koji' država? – istrajao je Jure sa beskrajnom svesvejednošću na licu i ne pokrećući se.

– Ama, br'te Jure, 'oće l' past' krv u Jevropi, to te pitam. A ti ni 'abera, k'o da ništa i ne misliš.

– A što da mislim? Ko mene za šta pita, de? Da pane taman krv do kolina, Jevropi je svejedno šta Jure Antin misli.

I razgovor je polako okrenuo od Jevrope na Salihovo kukuruzište.

A već oko podne znalo se da Juru Antinog zaista nije niko pitao, nego da su se i bez njegove privole "tamo nigdi" zaratili da narod gine. Govorim ja to Jozi Čavaru, a on, pružen po travi, smješka se i sve bi mi kao nešto imao da kaže, a čeka dok svršim.

– Jah, tako ti je to, moj Jozo.

– Oće, oće, jakako, znam ja Švabu, moj dragi. Podig'o je on bio i mene kad ono planu ćetrn'este pa sam ja onda vidio šta je rat. Veli "flaflukter Bošnjak, bukova glava, marš na vront!" pa nas diže jedno sedam stotina od prve iz našeg sreza i sve sa đendarima u kasarne. E, moj gospodine, kad bi'ja tebi prič'o sve što je ova moja tikva vidila...

Namjestio se Jozo, zamišljeno zgnječio obada što mu je pao na razdrljena prsa, i pogledao u me.

– Ne'š se osanisat', da ti doprićam...

– De ti, de, Jozo.

Podiglo ga jedne noći iza sna pa kroz mrak, sa ostalim, poljeralo u neizvjesnost.

– I vjeruj mi, ućo, nije mi tol'ko što me vode k'o ovna pa ne znam đe ću omrknut' a đe osvanut', đe ćeš se odmorit', đe jest' a đe kosti ostavit' nije to tol'ko kolko mi je muka što svagdi đe god nas prime jal' pridaju, ćujemo samo tuđe riči, sovku i pogrdu; "flaflukter, bukova glava, mir i šut"! Ja l' neko nekom naredi, veli: "Vodi ovu stoku tu i tu!"

E, huja me ufati, ne'š mi virovat, šćah puknut. Mislim seja u sebi: "Kad sam bukva, baš nek sam, čekaj ti samo", pa stiskoh zube i ušutih. U tom nas i rastaviše, pa kud koji, i ja se najoh u nikom logoru.

Šume vodenice negdje u potoku, pod nama dolje stisli se krovovi jedan uz drugi pa čame, a Jozo skuplja svoja kvrgava seljačka sjećanja.

– Mnim ja, neću ti, vala Švabo, za tvoj ćeif ratovat, pa makar crk'o, a ginut' mi je svakako. U tom dođe i komandir pa mene zovnu po imenu, a ja se i ne okrenuh. Viknu od dva-tri put, pa kad ja ni ne mrdnuh, uhvati me nekakav kaplarčina za rame, pa me protrese iz temelja, veli: "Okreni se, vole, lajtnant te zove". A ja, vo i bukva bosanska, buljim u kaplara k'o što 'no ima rič, tele u šarena vrata, i ne biserim ni jedne. Skont'o ja da ne govorim, napraviću se nim, pa nek bude što će bit'.

Sjaju oči Jozine pod tamnim sjenkama šljiva i tiho je.

– Pa, štabi?

– Ništa. Oni oko mene, tamo-amo: "Govori, što se praviš, nisi bio nim, a sad te zort ufatio, prolaj, marvo, kako ti je ime", a ja samo zin'o pa se ne avizam i kobajagi ne čujem. A oni ne vjeruju i ljute se.

Nagonili, tako, Jozu svakako da se oda, da progovori, budili ga iznenada, prijetili, tukli, a on odolijevao i odolio.

– Muka ti je, moj sinko, neškolovanu ćojku izić' na kraj š njima, ama se ja nadurah. Po svu noć nejmam sna, na oprezi sam i prezam, jerbo se svaki ćas navraćaju, pa in dreka stane nada mnom, ne bi l'ja čuo pa iznenada, nako bunovan, skočio i prokaz'o se. Pošnjak im nji'ov, k'o da sam ja bio na vronti pa me saletili i nakastili da me skrše. Ama seja ne dadoh. Kad pođem spavat', a ja glavu privežem za krevet pa sve, i kad bi šćeo ustati, ja l' okrenuti glavu, ne mogu, moram se razbudit', a onda me niko ne privari. Jednom mi jope, bacilo nekakvu kantu za mnom niz basamake, a drugi put puklo iz livora baš iza mojih leđa, a ja ni 'abera.

Jozo Čavar, nečujan i miran seljak s Crvenice, što mu je žao krticu ubiti, uspravio se sad preda mnom u gazalicama i košulji golem i čvrst kao pećina.

– Otiraše me na vront – ništa. Ja kako počeo nako ću, mišljah, i svršit'. A vidim i da će se oni mene brzo okanit', samo da izduram. I dođe, dragi si moj, jednoć cuksfirer, veli: "Nek ti i ti kopaju dekunge". A tamo prid nama puca li – puca, dragi Bože, k'o da minama raznose sto brda. Utrpali meni lopatu pa ja k'o i drugi poćeh kopat'. Radimo mi, a nješto se oko mene uzmuvali oficiri, sumnjam ja biće vrilo. I naperio se ja, svejedno, k'o top. • A komandir će mome cuksfireru, veli: "Što će nam ovaj Nimac vođe, da ga vratimo kući. A kad je zanimio?" upita. Cuksfirer se sve smiška pa poče naglas da ga i ja dobro čujem: "Nije on, veli, nim, već se pravi, ubio ćojka, pa sad 'oče da zatre trag. Kad su in vodili iz sela, on u noći po mraku hekn'o nožem nikakvog regruta, ko zna zašto, pa onog ujutru našli mrtvog, a Jozo otada nijem, a zna ovaj kaplar naš da nije prije bio nijem, nego 'oće sad da odbaci sumnju sa sebe. Ama mi ćemo njemu sudit' zbog ubistva, imamo svidoka, pa kad ga pođemo striljat', valja da će progovorit'!"

Laže onaj cuksfirer i izmišlja k'o sotona, a ja se pravim da ne ćujem, a sve me srklet poduzima, a volijo bi' mu onom lopatom žvalje zavezat', nego Isusa vidit', ama ne smim. Znam – laže, i 'oće da me natira da planem, ama jope bojim se, tu je svit, Švabi svejedno za me, ubiće me na pravdi Boga, a nejma me ko branit', ako se sam ne odbranim. A u drugu ruku, ako prozborim – ne gine mi robija. E, neću vala, pa neka rade što 'oće.

A ono bome poćelo ozbilje. Najprin me izvedoše prid njekav ko đoja sud, pa me prozivaju, pa pitaju šta znam o onome što sam ga ubio (a jok, nit'je ćojk pogin'o ni ništa samo se u vitar nadlaguju) pa ispituju, a ja ko da se ne snalazim, buljim u njiha i šutim k'o grob. A oni ti, moj si ga brte, poslin jedno dva-tri sata ispita odoše njegdi u sobu, pa evo ti in odma i dodaše njakvo ćage onom cuksfireru, vele: "Vodi ga i striljaj!" Obli mene znoj k'o ledenice. Vidio sam da ne rade po propisu, nisu mi ni osudu ćitali, nejma starijih oficira među njima, znam i ja nješto malo zakon, ama brte kad rekoše: "Striljaj ga", meni bi zima oko srca, kakve su budale i ucmekaće me, a šta će mi žena i mati (bila mi je živa) kod kuće, samo'rane. A jope 's k'o nadam, vidićemo rekoh u sebi, i pojoh. A ono sa mnom pravo pa na jednu livadu.

– E tad mi je bilo najteže. Kad onda nisam pisn'o, neću nikad. Stali oni prida me k'o aždaje, a onaj narednik dig*o ruku, samo da pane komanda i ja gotov, oo-ho! A ja raširio oći k'o vindane a iskrivio lice, pa od sve muke mučem k'o krava, kobajagi pitam hin šta je to, a mislim: "E neću ti sad progovorit' pa ako je ginut' – ginut'". Tako stojim, a oni čekaju.

– Pa?

– Pa, eto, ništa, pustili me, vidiš da sam živ. Veli on: "Govori, Josipe, umrićeš", a ja blen'o. "Govori, bolan pogin'o si", kaže on, a u meni se baš nekako propeo njekakav pasjaluk, ne bi me vas svit poteg'o za jezik. Tamo-amo, vidiše da se je zalud sa mnom progonit', pa me odvezaše. A za tri dana ja ubih dadu k'o nesposoban. Šutio sam kod kuće još tri godine, boj'o se, ima pogana iksana, potkazaće, pa svak mislio da sam nim. A ja ponekad u šumu, pa se tu nasamu dobro izgovori, da ne bi zaboravio. I prozborili i propivah kad pade Švabo.

Bruji dubok glas kraj mene kao da iz brda našeg izvire.

Kad sam Bošnjo – nek sam Bošnjo, pa eto! I baš mi sad milo što pokazah onim šuckorima staje flaflukter bosanski! Eto...

"Bošnjakluk Joze Čavara"
Zija Dizdarević, Prosanjane jeseni

:nargila:
Bodkin

#5309 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

tututuuuu wrote:pa valjda je zato i bio popis, a ne da se sad odokativno sicamo ko sta i koliko gradi. :D ja samo kazem da ima jako puno praznih stanova i puno stanova sa udovicama. Bar ovaj dio sto sam ja radio.
Pa i popisano je 4 opstine 350k, a te 4 nisu grad. Dakle administrativno to nije isto sto i realno stanje. Zato ima vise od 250k
155_mm

#5310 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

tututuuuu wrote:pa valjda je zato i bio popis, a ne da se sad odokativno sicamo ko sta i koliko gradi. :D ja samo kazem da ima jako puno praznih stanova i puno stanova sa udovicama. Bar ovaj dio sto sam ja radio.
pa ne recel ti da si popisivao po manjem entity i da si znao upisati 48 bosnji u jednoj kuci ili po starobosanskom hizi.
Država

#5311 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Država »

Koliko se ja razumijem u matematiku, popis je pokazao da u BiH ima više obrezanih nego neobrezanih...

:mrgreen:
madner

#5312 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by madner »

tututuuuu wrote:

Ima, ali ima i novih zgrada.
Jako puno istih.

Kod mene u firmi 7 ljudi iz ZeDo i Tk radi, zive u Sa, no licne nikad nisu mjenjali.
Mada ima i ta da ljudi odu van ali se prave da su jos tu.
tututuuuu

#5313 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by tututuuuu »

155_mm wrote:
pa ne recel ti da si popisivao po manjem entity i da si znao upisati 48 bosnji u jednoj kuci ili po starobosanskom hizi.
Ne, popisivao sam po Sarajevu. A nakon popisa sam unosio (kao sto sam mislim i napisao) podatke u bazu podataka, i to su bili podatci za citavu BiH, ne samo za Sarajevo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5314 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by _BataZiv_0809 »

Pa nema veze sto nisu promijenili licne karte, nego samo jesu li se popisali u Sarajevu ili ne.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5315 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by pici »

josH samo da je sjebat ovaj mirHovni sporazum pa udarit na kalemegdan :bih:
155_mm

#5316 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

pici wrote:josH samo da je sjebat ovaj mirHovni sporazum pa udarit na kalemegdan :bih:
ti kao da radis za firmu koja servisira aparate na kojim su ovi sto slave svetog kmecoja.
:D
Point.

#5317 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Point. »

HAVANA wrote:
Point. wrote:Naivni moji bosanci. Jos uvijek mlatite praznu slamu.
Sve sam ali naivan nisam.Bio sam prije 24 godine.Vec dugo nisam.Meni je dobro,plivam i uzvodno,i nizvodno,imam sve varijante poslagane ,pa dokle dobacim.Ostvario sto sam zacrtao,porodica,djeca,mogu im pruziti sto im trebaJedno mi je bitno i to smatram najvecim uspjehom.Ne zavisim od vas,konstitutivnih,ne moram vam titrat.Ako se ovo sve sunovrati jos dublje,pokupim se i odoh,imam gdje...Sve u svemu jebe mi se vise za sve,radite sta hocete,ja cu svoje prozivit kako sam naucio.Sta cete vi?Jel mislite da su ovi rezultati popisa i likovanje i podsmijeh nesto sto trebate ostaviti svojoj djeci?Godinama pricam sa svojom djecom i zelim da ostanu ovde,uci,hrani,odgajaj...i na kraju ce mi otici,ko da gledam...vec je fakultet i razgulice.Zasto,zbog koga?Zbog mene nije,zbog konstitutivnih mozda?Sve su sjebali,sve su srozali,obezvrijedili,unistili,rasprodali,sebe pisu u plusu,njima je dobro.Do kada,kad im je dosta,kad ce pustiti ljude da zive i rade?Ne moze,mora biti nategnuto,tenzije se moraju podizati vjecito...Ako stanu vjecite price a pocne red,rad,disciplina,obrazovanje...nema njih nigdje,zavrsice u pernici.Zavrsice oni svakako na smetljistu istorije ali ja nemam vremena da cekam.Zivot je jedan,zivi ga fikreta.
Zasto ovoliko gorcine? Pa nije smak svijeta. Mislis stvarno da su se recimo 40% Bosnjaka izjasnilo kao Bosanci, da bi bilo bolje? Da bi se SDA i ostale slicne stranke ugasile same od sebe a BiH procvjetala, kao Svica? Isto bi sve bilo, to znamo svi. Jedva da je proslo 20 i kusur godina, kada nam je prijeceno kolektivnim nestankom, zbog povrata imena Bosnjak, neki bi da to zaboravimo i odbacimo i prihvatimo se uloge Bosanca. Mislim da je to naivno razmisljanje. Mi, koji smo se izjasnili kao Bosnjaci, smo ujedno i Bosanci, medjutim oni koji su se izjasnili kao Bosanci, se ospu na ime Bosnjak. Zasto je to tako? Sta je to toliko lose u nazivu Bosnjak? Eto objasni, ti, djeneral, ona zagrebcanka, bilo ko.
vivaldi

#5318 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by vivaldi »

Banksy wrote:
chupacabra wrote:Da Bošnjaci nisu masovno ubijani i prognani, prebacili ni danas preko 60%. Srbi su svoj deficit nadoknadili prognanim Srbima iz Hrvatske. Hrvati su popisali i žive i mrtve tako da ih ispadne isti broj mada ih realno nema više od 10-ak procenata. Trend kod Srba i Hrvata može samo ići prema dole zbog svoje glupe politike otuđivanja od države BiH i migracije prema "maticama". Srbija i Hrvatska im nisu nikakvu uslugu učinili sa dvojnim državljanstvom nego samo ubrzali proces iseljavanja zbog loše ekononske situacije. Bošnjaci nemaju rezervne domovine i isključivo se vežu za BiH i zato će procentualno samo rasti. To su trenutno nezaustavljivi procesi.
Ovdje neki navode i teritorijske procente koji su totalno nebitni. Kvalitet uvijek ispred kvantiteta. Činjenica je da su skoro svi urbani centri gdje je najveća ekonomska aktivnost i motor ekonomije drzave većinski naseljeni Bošnjacima. Danas jedno Goražde ekonomski vrijedi više nego cijela zabit zvana Istočna RS koja se svakako iseljava u Srbiju.
Ima jedna izreka na engleskom "be careful what you wish for". Separatistička politika i blokade države od strane Srba i Hrvata im dolazi na naplatu.
Tačno, upravo tako.
nije zapravo nista tacno, ustvari jako, jako malo. proizvoljna konstatacija koju opovrgavaju statisticki podaci svake oblasti koje se dotakao - od demografske do ekonomske.

nego u moru silnih podjebavanja i brzinu umnozavanja stranica ove teme, ne upratih da li je @ilvir napisao kakvu analizu ovih dana?
155_mm

#5319 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

vivaldi wrote: nije zapravo nista tacno, ustvari jako, jako malo. proizvoljna konstatacija koju opovrgavaju statisticki podaci svake oblasti koje se dotakao - od demografske do ekonomske.

nego u moru silnih podjebavanja i brzinu umnozavanja stranica ove teme, ne upratih da li je @ilvir napisao kakvu analizu ovih dana?
ma samo je rekao da ceka da prestane ovo podjebavanje i da ima interesantne stvari. i ja cekam njegove analize. ali jebiga kad se potrefio Hizislav i Sveti Kmecoje na iste dane pa "slavlje" ne jenjava.
HAVANA

#5320 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by HAVANA »

Point. wrote:
HAVANA wrote:
Point. wrote:Naivni moji bosanci. Jos uvijek mlatite praznu slamu.
Sve sam ali naivan nisam.Bio sam prije 24 godine.Vec dugo nisam.Meni je dobro,plivam i uzvodno,i nizvodno,imam sve varijante poslagane ,pa dokle dobacim.Ostvario sto sam zacrtao,porodica,djeca,mogu im pruziti sto im trebaJedno mi je bitno i to smatram najvecim uspjehom.Ne zavisim od vas,konstitutivnih,ne moram vam titrat.Ako se ovo sve sunovrati jos dublje,pokupim se i odoh,imam gdje...Sve u svemu jebe mi se vise za sve,radite sta hocete,ja cu svoje prozivit kako sam naucio.Sta cete vi?Jel mislite da su ovi rezultati popisa i likovanje i podsmijeh nesto sto trebate ostaviti svojoj djeci?Godinama pricam sa svojom djecom i zelim da ostanu ovde,uci,hrani,odgajaj...i na kraju ce mi otici,ko da gledam...vec je fakultet i razgulice.Zasto,zbog koga?Zbog mene nije,zbog konstitutivnih mozda?Sve su sjebali,sve su srozali,obezvrijedili,unistili,rasprodali,sebe pisu u plusu,njima je dobro.Do kada,kad im je dosta,kad ce pustiti ljude da zive i rade?Ne moze,mora biti nategnuto,tenzije se moraju podizati vjecito...Ako stanu vjecite price a pocne red,rad,disciplina,obrazovanje...nema njih nigdje,zavrsice u pernici.Zavrsice oni svakako na smetljistu istorije ali ja nemam vremena da cekam.Zivot je jedan,zivi ga fikreta.
Zasto ovoliko gorcine? Pa nije smak svijeta. Mislis stvarno da su se recimo 40% Bosnjaka izjasnilo kao Bosanci, da bi bilo bolje? Da bi se SDA i ostale slicne stranke ugasile same od sebe a BiH procvjetala, kao Svica? Isto bi sve bilo, to znamo svi. Jedva da je proslo 20 i kusur godina, kada nam je prijeceno kolektivnim nestankom, zbog povrata imena Bosnjak, neki bi da to zaboravimo i odbacimo i prihvatimo se uloge Bosanca. Mislim da je to naivno razmisljanje. Mi, koji smo se izjasnili kao Bosnjaci, smo ujedno i Bosanci, medjutim oni koji su se izjasnili kao Bosanci, se ospu na ime Bosnjak. Zasto je to tako? Sta je to toliko lose u nazivu Bosnjak? Eto objasni, ti, djeneral, ona zagrebcanka, bilo ko.
Od dobrote nije garant gorcina.Nemam ti ja sta tu objasnjavat a i nemam se sta osipat.Osipam se od bosnjacke,srpske,hrvatske vlasti,ideja i djela...Ja se ne osjecam tako i nema razloga da ti ja ista objasnjavam.
vivaldi

#5321 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by vivaldi »

155_mm wrote:ma samo je rekao da ceka da prestane ovo podjebavanje i da ima interesantne stvari. i ja cekam njegove analize. ali jebiga kad se potrefio Hizislav i Sveti Kmecoje na iste dane pa "slavlje" ne jenjava.
hvala, ma zapravo me zanima samo da li je dosao do podataka o starosnoj piramidi jer je to jos jedini bitan nepoznat podatak na osnovu koje ce se moci srednjorocno, pa cak i dugorocno poprilicno precizno predvijdeti buduce kretanje mortalitea, ali i nataliteta
Hadzi Lojo

#5322 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Hadzi Lojo »

Pa vi jos guslate o Bosancima, pa Kulin Ban, Kotromanci i kralj Tvrtko vam s u grobu prevrcu! Jebiga kada nakon onakvih genocida niste jos prostudirali i naucili svoji hisoriju onda nam nema spasa, jebace nas srbi do kraja!
LBVIEW

#5323 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovin

Post by LBVIEW »

General War wrote:
155_mm wrote:
Haubice, znas i sam gdje god su "oslobodioci" dolazili zaticali su vecinom prazna mjesta...nemoj bas zaklinjat u nesto sto nemozes obecati.
Hriscanska ili bilo koja braca bila kakva bila, znas da bas rejting muslimana nije bas brilijantan u okruzenju do izlaska V.Britanije kojim je najveci razlog anti islam...i sta mislis da se nece probati to uportijebiti protiv vas prvom prilikom?
E sad jel ti to mene lozis da krenemo u suprotnom smjeru opet a znas da ti komentar nema veze s vezom, vidi ti.
Znas i sam da su samo jedni u UZP pocinili genocid,a ove sbkb mozes na pecenju mucenice.
Dalje,podsvjesna zelja cesto zamagljuje perspektivu te sputava racionalno razmisljanje-ne vodi se politika
jedne drzave poput VB islamofobijom vec interesom.A vi se i dalje nadajte nekoj antiislamskoj koaliciji koja
bi vam pomogla ostvariti ono sto niste mogli 90-tih-kad i ako se uspostavi vi cete svi,onako kompletno,pod sljivu u vocnjaku Dodikovog sina. :lol:
ze kalanga

#5324 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ze kalanga »

Kat wrote:
mO k3 wrote:
ze kalanga wrote:O kakvoj se farsi radi, govori između ostalog podataka da je priznato skoro 20-ak hiljada djece do šest godina više nego što ih je rođeno u poslednjih 6 godina. Samo jedan od apsolutno nevjerovatnih podataka popisnog inženjeringa. :izet:
Popisala se djeca dijaspore sta je sporno i oni imaju bosanski pasos
Cuj ovih sto koriste genocidni inzinjering, sto im je krivo sto se djeca popisuju, prezivili genocid i jos bi da djecu prave, sramota :run:
Preispitajte malo sopstvene izjave... :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5325 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by pici »

155_mm wrote:
pici wrote:josH samo da je sjebat ovaj mirHovni sporazum pa udarit na kalemegdan :bih:
ti kao da radis za firmu koja servisira aparate na kojim su ovi sto slave svetog kmecoja.
:D
evo gledam kHartu uz tepsHiju baklave i neznadem je treba prvo da semizovac utvrdimo il da udarimo na ostrozaC :bih:
Locked