SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kB27

#5301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

supercali wrote:
kB27 wrote:Život ti se svodi na kontriranje. Odrasti, opameti se, učini nešto. Šta misliš što su se pravile dvije trake ako ih ne treba pustiti u funkciju.

16 traka ne mogu otvoriti, prvo bi ih morali izgraditi. A nema potrebe, dvije su sasvim dovoljne.
Opameti se ti i ukljuci mozak
Zasto su onda ikako zatvarali sve 4 trake kad moze tako kako kazes
Ovo nije kontriranje nego sto ti ne kontas je do tebe
O kakve 4 trake pričaš?
Dr Baltazar

#5302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr Baltazar »

Velkoski wrote:
sema911s wrote:
ultima_palabra wrote:Pa i treba ih namlatiti kad dodju iz Engleske i tamo izlaze kraj ovolikog Sarajeva.

Pa lukavica je dio sarajeva, opstina kao ilidza, centar, novi gradd....
Ilidža nije Sarajevo!
Kad vam opet zatreba povećat broj stanovnika za neki europski članak, priključite nas kao što to obično i biva :lol: :lol:

Al šipak, sad Memić neće da se priključi gradu Sarajevu, jer nema Ilidža od velikograđana nikakve koristi :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

30 ljudi ga tuklo, pa se prepali čakije :roll:
mirzet87sa

#5304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

source.ba/clanak/Crnahronika/416193/Natjerali-su-ga-da-iskopa-sebi-grob-pa-dobili-35-mjeseci-zatvora
Tercius

#5305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

drugi profil wrote:Jasta radi samo jer se zove Meho.... :-)
Scena 1.Visegrad, most, 2 djecaka i 1 curica, uzrast 5. osnovne, ruksaci na ledjima, nas 5-6 prolazi na motorima, dizu 3 prsta, uzvikuju Srbija do Tokija i sl.reko wtf...
Scena 2.Bakus, omladina godina od 20 do 28, u blago pripitom stanju pred referendum, opijeni sto osmorazrednom pivom Jelen sto ugrozenim patriotizmom za đedovinu, dva degena iz Ilijaša došli na kvalitetnu đigeru, prvi ovog drugog oslovljava sa Mehoooooo na sav glas, neminovni degenek.

Da, 100% je dobio degenek radi imena, vrlo jednostavno...žao mi svakog omladinca što ga našutaju radi imena ili neke druge stvari bez obzira kako se zove i gdje god da se to desi, ali to je propracunati rizik koji svako treba da uzme u kalkulaciju kad ide qurcem za pi...u Slozi je to cesta pojava vikendom kako znam ;)
The BEN10

#5306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Halalite ako je bilo, nisam upratio.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160920089
Ironija na bh. način: Sarajki ukrali mobitel u Palati pravde
:-) :-) :-)
holowey

#5307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

The BEN10 wrote:Halalite ako je bilo, nisam upratio.
:-) :-) :-)[/quote]
procita li se sta? :D pa na istoj strani, par postova iznad...
studiorum_tuzlaensis

#5308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

Tercius wrote:
drugi profil wrote:Jasta radi samo jer se zove Meho.... :-)
Scena 1.Visegrad, most, 2 djecaka i 1 curica, uzrast 5. osnovne, ruksaci na ledjima, nas 5-6 prolazi na motorima, dizu 3 prsta, uzvikuju Srbija do Tokija i sl.reko wtf...
Scena 2.Bakus, omladina godina od 20 do 28, u blago pripitom stanju pred referendum, opijeni sto osmorazrednom pivom Jelen sto ugrozenim patriotizmom za đedovinu, dva degena iz Ilijaša došli na kvalitetnu đigeru, prvi ovog drugog oslovljava sa Mehoooooo na sav glas, neminovni degenek.

Da, 100% je dobio degenek radi imena, vrlo jednostavno...žao mi svakog omladinca što ga našutaju radi imena ili neke druge stvari bez obzira kako se zove i gdje god da se to desi, ali to je propracunati rizik koji svako treba da uzme u kalkulaciju kad ide qurcem za pi...u Slozi je to cesta pojava vikendom kako znam ;)
Toliko i o toj temi.

Slične situacije se mogu doživjeti i u FBiH.
Scena 1. Upoznao sam neku ribu iz Zenice prije 2 godine, reko dođem ja tebi za 15 dana. Na kraju se ispostavilo da je iz Nemile, al nejse. Upalim GTC-a i dođem ja u Nemilu nađemo se i odemo u neku kafanu tu da popijemo piće oko 7 pola 8. Ono malo sam se i picno, konto sam da će bit šta :o , naručujemo pivu i sok, kad prilazi neki baja vidi se da je tu glavni ceribaša i meni se unosi u facu "Odakle si?", rekoh "Iz Sarajeva.", kad on iz topa "Dobro je ja mislio da nisi neki HRVAT.". Sje.bo sam se za života koliko su ljudi zatucani, kao da sam ja tu Hrvat sad bi oni mene izbili iz cipela. Katastrofa.

Scena 2. Što mi je pričao prijatelj iz Brčkog, neki klub u samom centru, stvarno je odlična atmosfera, cure, muzika i cuga cijelu noć. Navodno su bili para momaka iz Gunje (Hr) i ova srpska balavurdija je to skontala nekako i htjeli su ih navuć kao što im napadaju cure i slično. Tipična ona navlakuša u kafanama kad nekog hoćeš da odvališ od batina. I ovi naši su to skontali i da ovi ne popuše kad su izlazili iz kafane jer su im ovu čeku već napravili, izađu odmah prije i postave se tu i spase im živu glavu. Inače u Brčkom zna se desit takvih problema među omladinom često jer stvarno ima i jednih i drugih a i trećih.

Tako da ne treba ništa da nas čudi, što je više zatucana sredina više je toga, a s obzirom da je i Ist. Sarajevo i Sarajevo poprilično puno bezmozgaša, Meho je dobro prošao sa par šavova... ;-) Taman toliko da malo pazi kad se nalazi na zapišanoj teritoriji. I sam nekad odem sa ekipom u Bakus, ali nemamo nikakvih problema, valjda smo tamo stalne face, dosta je i naših Dobrinjaca tamo, tako da nema belaja i režanja. Jedino u ovo predizborno vrijeme sve je moguće.. :mrgreen: :twisted:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

u nedostatku tuđih biju svoje

meni je dovoljno kad su htjeli autom preko mene prijeći na pješačenju od širokog do međugorja
to je bio vrhunac
pjani dvadesetogodišnjaci a mi tek srednju upisali
kolega skočio u jarak jedva ga izvukli a ja kenjo u vinogradu nemam pojma šta se događa izašao uhavtiše me trojica
polegoše me a četvrti s golfom dvojkom bijelim oće da me pregazi :? :? :? :? :? :? na kraju mi preko noge
nikom ništa jasno nije odoše kako su došli
na kraju dok smo ovog izvukli iz jarka prođe pola sata mrklla ljetna noć
nekad mislim da smo sve sanjali
potpuno nadrealno
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

U cijeloj priči meni nije jasno gdje ćeš u Nemilu, pa taman da joj je pichka zlatna trebo si je pokupit i do čaršije. Radio sam dole na vašaru kao ispomoć u kafiću za vikend, jadna ti majka čega sam se sve nagledo u 2 dana. Nemija je bastion seljakluka i primitivnog balijskog razmišljanja.
drug_profi

#5311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Sjećam se i ja tako kad smo jednom išli autom za Međugorje, ljeto bilo kasno.
Zove jaran kaze buraz evo ja poceo da guzim u vinogradu a nakav mi dođe i posra mi se pod nos. De zivota ti dodji da ih izgazamo, ne mogu sam.
I tako mi dosli, jednog bacili u jarak, drugog tog sto je srao, pregazili malo autom, nismo ono skroz....

:D
Fox_Fox

#5312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

Ako trazis belaj naci ces ga... cugao sam i u Mostaru i na Palama i u I. Sarajevu i nikad me niko nije mrko pogledao... al ako trazite belaj i kurcite se nek ubiju Boga u Vama....

P.S isto vrijedi i za Slogu... :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

studiorum_tuzlaensis wrote:[
Toliko i o toj temi.

Slične situacije se mogu doživjeti i u FBiH.
Scena 1. Upoznao sam neku ribu iz Zenice prije 2 godine, reko dođem ja tebi za 15 dana. Na kraju se ispostavilo da je iz Nemile, al nejse. Upalim GTC-a i dođem ja u Nemilu nađemo se i odemo u neku kafanu tu da popijemo piće oko 7 pola 8. Ono malo sam se i picno, konto sam da će bit šta :o , naručujemo pivu i sok, kad prilazi neki baja vidi se da je tu glavni ceribaša i meni se unosi u facu "Odakle si?", rekoh "Iz Sarajeva.", kad on iz topa "Dobro je ja mislio da nisi neki HRVAT.". Sje.bo sam se za života koliko su ljudi zatucani, kao da sam ja tu Hrvat sad bi oni mene izbili iz cipela. Katastrofa.
Razumio bih te da si vozom dosao, ali brate GTC-om spickan dodjes i ides u kafanu u Nemiloj, a Zenicu kamenom mozes odatle pogoditi :D

Sto se tice kafana u Istocnom Sarajevu, moze se svasta ispricati, svakakvih iskustava, jel :D a u svakoj boljoj kafani je bar 50% raje iz Alijinog :mrgreen: Sarajeva
quarterback

#5314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

drugi profil wrote:Sjećam se i ja tako kad smo jednom išli autom za Međugorje, ljeto bilo kasno.
Zove jaran kaze buraz evo ja poceo da guzim u vinogradu a nakav mi dođe i posra mi se pod nos. De zivota ti dodji da ih izgazamo, ne mogu sam.
I tako mi dosli, jednog bacili u jarak, drugog tog sto je srao, pregazili malo autom, nismo ono skroz....

:D
hahahahahah :thumbup:
studiorum_tuzlaensis

#5315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

_BataZiv_0809 wrote: Razumio bih te da si vozom dosao, ali brate GTC-om spickan dodjes i ides u kafanu u Nemiloj, a Zenicu kamenom mozes odatle pogoditi :D

Sto se tice kafana u Istocnom Sarajevu, moze se svasta ispricati, svakakvih iskustava, jel :D a u svakoj boljoj kafani je bar 50% raje iz Alijinog :mrgreen: Sarajeva
Mislio sam da je iz Zenice, tako je barem rekla, cura je normala, kaže da Zeničani baš i ne vole Nemilu i obrnuto. Poslije i jesmo otišli u nicaze al valjda kontaš da možeš bilo gdje sjest pivu popit bez da dobiješ po labrnji. xD

A što se tiče I. Sarajeva, ide se tamo gdje je veća ponuda logično. Cure se daju, dobre su fizički i manje glume bez ikakvog omalovažavanja, kamo sreće da su u Alijinom Sarajevu takve. Seldžučki i turski geni nakon godina miksanja su učinili svoje, kao i planinski zrak i kravlja varenika, pa su crnke vrhunske, nisu grdne ni sekunde. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Mislio sam da je iz Zenice, tako je barem rekla, cura je normala, kaže da Zeničani baš i ne vole Nemilu i obrnuto. Poslije i jesmo otišli u nicaze al valjda kontaš da možeš bilo gdje sjest pivu popit bez da dobiješ po labrnji. xD

A što se tiče I. Sarajeva, ide se tamo gdje je veća ponuda logično. Cure se daju, dobre su fizički i manje glume bez ikakvog omalovažavanja, kamo sreće da su u Alijinom Sarajevu takve. Seldžučki i turski geni nakon godina miksanja su učinili svoje, kao i planinski zrak i kravlja varenika, pa su crnke vrhunske, nisu grdne ni sekunde. :thumbup:
Ma salim se :D Poenta stoji, belaj se svugdje moze zaraditi, iz visegodisnjeg kafanskog iskustva znam da se on uglavnom moze izbjeci i da ko trazi taj i dobije. Belaj je ako imas u drustvu kakvog koji se osili poslije trece pive :-)

A sto se tice ostalog, ja sam protiv tih podjela jer svugdje lijepih zena ima, pod uslovom da je lokacija Istocna Evropa :mrgreen:

A sto se tice lakoce na obaracu, tu se slazem :kiss: Tako mi ispricali :mrgreen:
Truba

#5317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

cugo sam od građevinskog fakulteta do drvenije
od čirsa do marijin dvora i nikad nije bilo problema :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#5318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Black swan wrote:cugo sam od građevinskog fakulteta do drvenije
Znam levata koji je fasovo kaznu od 200 KM u parkusi :lol: :lol:
Zbog bambuche :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Ja ne znam kako ti belaji mene vazda zaobiđu gdje god da odem? :mrgreen:

U Pragu je ipak meni bilo najbolje, šiljiš na trgu bez ikakvih problema :mrgreen:
Truba

#5320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Tomahawk11 wrote:
neki forumaš? :D :lol:

mi smo jednom se popeli na stojadina kod sloge i pored mupa kad policija... a nemam osobne... imam grasovu al nije na moje ime :lol: :lol: :lol: ko ti je stari: krampač... gleda me drot :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Black swan wrote:
Tomahawk11 wrote:
neki forumaš? :D :lol:

mi smo jednom se popeli na stojadina kod sloge i pored mupa kad policija... a nemam osobne... imam grasovu al nije na moje ime :lol: :lol: :lol: ko ti je stari: krampač... gleda me drot :lol: :lol: :lol: :lol:
Nije....doduse, ovo je bio uvozni student :mrgreen:
Fox_Fox

#5322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

Velkoski wrote:Ja ne znam kako ti belaji mene vazda zaobiđu gdje god da odem? :mrgreen:

U Pragu je ipak meni bilo najbolje, šiljiš na trgu bez ikakvih problema :mrgreen:
Jel na onom trgu gdje su apostoli??? Drotovi parkiraju kombi a trava mirise kao da je tek pokosena :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Fox_Fox wrote:
Velkoski wrote:Ja ne znam kako ti belaji mene vazda zaobiđu gdje god da odem? :mrgreen:

Jel na onom trgu gdje su apostoli??? Drotovi parkiraju kombi a trava mirise kao da je tek pokosena :)
Ma ja... Niti te ko ružno gleda niti bilo šta drugo, a bilo je i nekih Grkinja, odvaljenih do bola :mrgreen:

I ko još izlazi u Slogu pored Selavija ilitiga Dileme? :mrgreen:
mirzet87sa

#5324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Black swan wrote:u nedostatku tuđih biju svoje

meni je dovoljno kad su htjeli autom preko mene prijeći na pješačenju od širokog do međugorja
to je bio vrhunac
pjani dvadesetogodišnjaci a mi tek srednju upisali
kolega skočio u jarak jedva ga izvukli a ja kenjo u vinogradu nemam pojma šta se događa izašao uhavtiše me trojica
polegoše me a četvrti s golfom dvojkom bijelim oće da me pregazi :? :?i :? :? :? :? na kraju mi preko noge
nikom ništa jasno nije odoše kako su došli
na kraju dok smo ovog izvukli iz jarka prođe pola sata mrklla ljetna noć
nekad mislim da smo sve sanjali
potpuno nadrealno
:lol:
Truba

#5325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

i vikali su da će silovati cure razbježala se raja po polju i cesti jedan levat kasnije mi posto zet :D pješačio 45 kilometara pješke
ne sjećam se kako je on bježao
Post Reply