nije tocno,pa upravo u SAD zene muslimmanke mjenjaju tj. usmjeravaju svrhu dogme,narocito Islama,katolicanstva i Judaizmainsomnia78 wrote:Kako nema. To kristalno jasno objasnjava povezanost feminizma i religije i mogucnosti zena da promjene dogmupalermo wrote:Kakve veze ima gdje su na hijerarhiji ???insomnia78 wrote: Kakve bolan bule i casne sestre. Znas li gdje su one hijerarhijski?
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Connaisseur Karlin
#5301 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Fudo387
#5302 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Moze li zena biti papa ili reisulema?palermo wrote:ne shvataminsomnia78 wrote:
Kako nema. To kristalno jasno objasnjava povezanost feminizma i religije i mogucnosti zena da promjene dogmu
- insomnia78
#5303 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hijerarhijski u okviru KC zena nema mogucnost "napredovati" dalje od pozicije "casne sestre" koja je hijerarhijski "civil". Bula je posebna prica. Potuno izmisljena "pozicija"palermo wrote:ne shvataminsomnia78 wrote:
Kako nema. To kristalno jasno objasnjava povezanost feminizma i religije i mogucnosti zena da promjene dogmu
- ultima_palabra
#5304 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A nista povratak Kosova i mirno razdruzivanje genocidne tvorevine? Ili je to taj red i balans?RNG_25 wrote:Iako sam prije bio nesiguran, sada mi je jasno da je Trump poslat od samog Boga da uvede malo reda i balansa u svijet.
Na žalost ili radost, kako moju, tako i drugih.
Imat ćete vi štagod da se još nagledate i načujete u budućih 8 godina, ostavite nešto suza i za poslije, bilo bi šteta da presahnete u svega par prvih sedmica od Trumpovog predsjedovanja.
- animals
#5305 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa kad se vec smijes,pokusaj obrazloziti..Connaisseur Karlin wrote:
casne sestre su sluzavke![]()
![]()
Da nisu mozda na funkcijama, svestenika..
samo pomocno osoblje..
-
omar little
#5306 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
slinavo dijete, mani me se.RNG_25 wrote:
Ne tako brzo. Nazivaš "mentalno zaostalim" ljude koji vjeruju u istinitost Trumpovih tvrdnji. No evidentno je da isti nisu mentalno zaostali, tako da možemo reći da si samo nekoherentna i da ne znaš ni šta govoriš.
Državljani koji su rođeni, odrasli, žive i rade u SAD-u svakako imaju više kompetencija o tome ko i kakav je Donald Trump od tebe, ili bilo koga iz neke od regionalnih vukojebina, koji bi da se pretvaraju da su autoriteti u Istini, geopolitici, ekonomiji i sociologiji zajedno. Takva vrsta megalomanske narcisoidnosti i neskromnosti je karakteristika malih naroda, srećom ne svih...
-
155_mm
#5307 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ako li su samo došli na ovu ideju?
Tajna šifra za seks Donalda i Melanije Trump glasi "bosanski problem"!
Za gotovo sve što će novi predsjednik SAD-a Donald Trump raditi unutar ili izvan zidova Bijele kuće, tajna služba ima spremne 'tajne šifre', a posebno je zanimljiva šifra za seks predsjednika i prve dame.
Ukoliko će tajni agenti zaduženi za sigurnost predsjednika SAD-a u naredne četiri godine ikada spominjati da 'Otpadnik i Renesansa raspravljaju o bosanskom problemu', većina njih će se na to sigurno samo nasmijati, barem malo, onako u sebi. To će naime značiti da su Donald Trump i Melania usred - spolnog odnosa, piše 24sata.hr.
i ja se pitam kako li su samo dosli do tog naziva. cija je bila ideja.
lazu oni koji tvrde da trampa ne interesuje balkan a posebno BiH. sta reci nego tika-taka-tika-taka..................
- Connaisseur Karlin
#5308 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pa funkcije i uloge su im se mjenjale,promjenilei danas se mjenjajuanimals wrote:Pa kad se vec smijes,pokusaj obrazloziti..Connaisseur Karlin wrote:
![]()
samo pomocno osoblje..
procitaj o istoriji rada casnih sestara ,pa ces primjetiti koko i koliko se njihova ulogla mjenjala i promjenial do danas
a polozaj zena u relgijima ih danas ne sputava da promjene namjerne greske uvedene kao religijska pravila od strane msukaraca kroz niz stoljeca,jer, shvati,zene do prije 150 godina nisu imale pravo na formlano obrazovanje
- animals
#5309 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Religije su osnovali muskarci, kao jaca jedinka..Connaisseur Karlin wrote:pa funkcije i uloge su im se mjenjale,promjenilei danas se mjenjajuanimals wrote:Pa kad se vec smijes,pokusaj obrazloziti..Connaisseur Karlin wrote:
![]()
samo pomocno osoblje..![]()
procitaj o istoriji rada casnih sestara ,pa ces primjetiti koko i koliko se njihova ulogla mjenjala i promjenial do danas![]()
a polozaj zena u relgijima ih danas ne sputava da promjene namjerne greske uvedene kao religijska pravila od strane msukaraca kroz niz stoljeca,jer, shvati,zene do prije 150 godina nisu imale pravo na formlano obrazovanje
muskarci su ratovali, bili pitani za sve..tako i u religijama..
rijetke su zene u povijesti, na vladarskim pozicijama..
a u religiji, nema ih uopce..
u novijoj povijesti, malo se nabolje mjenja..
i to kod protestanata, evangelista i katolika pomalo..
kod muslimana slabo nesto..
- vješalica
#5310 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
tvoje jedino pravdanje iz teme u temu se fokusira na religiju koju su muškarci utvrdili....iako to nije nikako takoConnaisseur Karlin wrote:
procitaj o istoriji rada casnih sestara ,pa ces primjetiti koko i koliko se njihova ulogla mjenjala i promjenial do danas![]()
ali dobro šta se može oečivati od osobe koja u svim sferema života je opterećena religijskim motivom
da li je to do tog fanatizma vjerskog kojeg si pogrešno kanalisala ili nešto drugo...npr suzbijanja potrebe za religijskim utočištem nek ostali ovdje na forumu procijene na osnovu tvojih mudrih izreka
- Connaisseur Karlin
#5311 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nema mnogo postovanih zena u abrhamskim relgijima,ali ih ima znatno vise u starijim relgijamaanimals wrote:Religije su osnovali muskarci, kao jaca jedinka..Connaisseur Karlin wrote:pa funkcije i uloge su im se mjenjale,promjenilei danas se mjenjajuanimals wrote:
Pa kad se vec smijes,pokusaj obrazloziti..
samo pomocno osoblje..![]()
muskarci su ratovali, bili pitani za sve..tako i u religijama..
rijetke su zene u povijesti, na vladarskim pozicijama..
a u religiji, nema ih uopce..
u novijoj povijesti, malo se nabolje mjenja..
i to kod protestanata, evangelista i katolika pomalo..
kod muslimana slabo nesto..
sustina je da se promjene desavaju,zato se desava i mars zena sirom svijeta , a svko u tom marsu hoda iz raznih razloga
- animals
#5312 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma ti marsevi su nesto najbezveznije, kao i one osvjestene,
koje se bore za zastitu kojekakvi zivotinja,,
cista farsa..ajd Mujo da je vise vojske..
-
palermo
#5313 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije to bit feminizma. Kao prvo.Fudo387 wrote:Moze li zena biti papa ili reisulema?palermo wrote:ne shvataminsomnia78 wrote:
Kao drugo. Svašta nije moglo biti pa je bilo.
To se zove borba za svoja prava.
- Connaisseur Karlin
#5314 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
palermopalermo wrote:Nije to bit feminizma. Kao prvo.Fudo387 wrote:
Moze li zena biti papa ili reisulema?
- animals
#5315 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zamisli kamenovanje muskaraca za preljub..palermo wrote:
Nije to bit feminizma. Kao prvo.
cisti feminizam
-
RNG_25
#5316 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Možda jeste.ultima_palabra wrote:A nista povratak Kosova i mirno razdruzivanje genocidne tvorevine? Ili je to taj red i balans?RNG_25 wrote:Iako sam prije bio nesiguran, sada mi je jasno da je Trump poslat od samog Boga da uvede malo reda i balansa u svijet.
Imat ćete vi štagod da se još nagledate i načujete u budućih 8 godina, ostavite nešto suza i za poslije, bilo bi šteta da presahnete u svega par prvih sedmica od Trumpovog predsjedovanja.
Ali lično sam... uvidio da bi Trump mogao biti ponajbolji za bošnjake, ili čak generalno muslimane svijeta, u usporedbi sa dosadašnjim trendom u zadnjih bar 20-ak godina, no o tome još nisam siguran, pa nemoj uzimati ovo kao da tvrdim da će biti.
Što se tiče Kosova, ono me ne zanima, jer Kosovo nije BiH.
- uglavnomja
#5317 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
animals wrote:Ma ti marsevi su nesto najbezveznije, kao i one osvjestene,
a dobile su pravo glasa kad se neko musko sjetilo da im ga da
pravo glasa mislim
- uglavnomja
#5318 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
RNG_25 wrote: Možda jeste.
Ali lično sam... uvidio da bi Trump mogao biti ponajbolji za bošnjake, ili čak generalno muslimane svijeta, u usporedbi sa dosadašnjim trendom u zadnjih bar 20-ak godina, no o tome još nisam siguran, pa nemoj uzimati ovo kao da tvrdim da će biti.
sta si ti uvidio, i to licno
trumpovo zalaganje da se izraelci nastave naseljati po plaestini i ne samo moralnu podrsku za to?
un se nadigle zbog toga
- insomnia78
#5319 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Istini za volju kamenovanje je hadiska izmisljotina. Ali npr onaj dio o svjedocima na sudu. Jedan muskarac na prema dvije zene. Cisti feminizam. Ali promjenice to gorde bosnjakinjeanimals wrote:Zamisli kamenovanje muskaraca za preljub..palermo wrote:
Nije to bit feminizma. Kao prvo.
cisti feminizam
- Connaisseur Karlin
#5320 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ma da,nisu ni trebale da se bore za pravo glasa, vec su trebale samo ljubazno pitati i cekati na odobrenjeuglavnomja wrote: a dobile su pravo glasa kad se neko musko sjetilo da im ga da![]()
pravo glasa mislim
nisu zene dobile pravo glasa,vec su se izborile za pravo glasa
- ultima_palabra
#5321 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bosnjaci - veliko slovo.RNG_25 wrote:Možda jeste.ultima_palabra wrote:A nista povratak Kosova i mirno razdruzivanje genocidne tvorevine? Ili je to taj red i balans?RNG_25 wrote:Iako sam prije bio nesiguran, sada mi je jasno da je Trump poslat od samog Boga da uvede malo reda i balansa u svijet.
Ne znam, meni se opet cini da bi se pravoslavci mogli najvise razocarati, pogotovo pravoslavna manjina u BiH... olako obecana brzina
- GeeTnT
#5322 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Insomnija jeli to trazis utjehu u animalsu... 
- animals
#5323 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja sam tvoja opsesijaGeeTnT wrote:Insomnija jeli to trazis utjehu u animalsu...
- desni
#5324 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
animals wrote:Ako je tacno ovo sto sam nasao..jefferson wrote:Ne znam za to. Cisto sumnjam da su kao imigranti brojniji od iraca, italijana ili grka.Nijemci su najveca bjelacka skupina u Americi..
ako se ne varam..
Medjutim, ovo danas je ekonomska migracija iz njemacke, ona tipicna za razvijene zemlje.
Medjutim, u prici sa nekim njemcima, holandjanima, njima je pun qrtz EU i socijale, s druge strane ima masu amerikanaca u Evropi kojima je pun qrtz americkog turbo kapitalizma.
Nijemaca 7 Miliona, Italijana 6, Iraca 3..

-
Fudo387
#5325 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo se vec toliko zakomplikovalo da sad bas vise nisam ni siguran kako se povela ova prica...palermo wrote:Nije to bit feminizma. Kao prvo.Kao drugo. Svašta nije moglo biti pa je bilo.To se zove borba za svoja prava.
Cini mi se da si spomenuo zenu koja moze biti religiozna, vjerovati u Boga, a u isto vrijeme ne odreci se prava na ravnopravnost sa
muskarcima.
Realno, moze.
Moze se osjecati muslimankom, katolkinjom, nebitno...moze slijediti dogmu, vjerovati da je sve ono sto je napisano u svetim knjigama, istina
i samo istina, i moze naravno uz sve to imati osjecaj da je ravnopravna.
No, ima problem sa faktima.
Zajebala se. Ni jedna svjetska religija je tako ne dozivljava.
Ili, da budem malo jasniji jer cini mi se da sam ovo malo zakomplikovao, nije vise religiozna, vec nesta sasvim pedeseto.
Bar za one koji su pozvani, nebitno od strane koga, da tumace religiju.