Sirija vol. 2

Locked
Ironmen

#5301 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Nakon sto u pocetku bili protiv militanti teroristicke organizacije iz AL-Kaide su dogovorili da i oni napustaju Homs zajedno sa jos drugih 1200 haridzija iz raznih zemalja svijeta.

VELIKA POBJEDA ZA SIRIJSKI NAROD. :bih:
Arteta

#5302 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Ironmen wrote:Nakon sto u pocetku bili protiv militanti teroristicke organizacije iz AL-Kaide su dogovorili da i oni napustaju Homs zajedno sa jos drugih 1200 haridzija iz raznih zemalja svijeta.

VELIKA POBJEDA ZA SIRIJSKI NAROD. :bih:
Etničko čišćenje nad bjelosvjetskim olosom raznih nacija.
sumirprimus

#5303 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

husein_kapetan wrote:Mada nisam Bogzna kakav analiticar.. vise nego jednom se upitah.. zbog cega ova tema ovoliku i predanu paznju privlaci
Ovo moje je jednostrana rifleksija.. i bez emocija.. vodjen cisto logikom..
Ergo..
Mislim da kao i u zemlji o kojoj pisemo i ovdje se vec odredjeno vrijeme profilira izvjesna "oprecnost" ..izmedju tradicionalista i sekularista sa jedne strane i neopanislamista i antitradicionalista sa druge..
Od prije tri godine je jedno moje pitanje ovdje koje cu i danas dosledno ponuditi svima..
Koliko daleko ovi novopeceni pobornici "cistog...izvornog..i bezkompromisnog" kako kazu "Islama".. mogu.. zele.. i misle da trebaju ici u odbrani ovog njihovog..
I mislim da je ovo moje pitanje sve prije negoli retoricko..
ergo,rifleksno :D
sumirprimus

#5304 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Foto-digresija:

Image

Pola nas sa teme kuca ispod ove memle... :oops:
pola vas... :D
sumirprimus

#5305 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Za laku noć, za sve simpatizere Izraela i ljubitelje košer-džihada, tekst i video u kome se vide izraelski komandosi i ljekari kako se lavovski bore za život islamističkog militanta na teritoriji Sirije:

Image
Israeli commandos are carrying out similar rescues every night
:arrow: WHY are they risking their lives for Islamic militants?

Autor teksta je začuđen i u naslov postavlja jedno, kao tele tupo - WHY?
Velikim slovima.

______

Shalom.
velis ko tupo tele?
to su stvari koje ti nikad u svojoj mizeriji od zivota shvatit neces...
kako se ono kaje,metafizika...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5306 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Cestitke sirijskom narodu i oruzanoj sili suverene i medjunarodno-priznate Sirijske Arapske Republike. :thumbup:

Idemo dalje do konacne pobjede :izet:

A Rusi, samo rokajte :fazlija:
sarajevoxxxx

#5307 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 4 osobe poginule i 10 ranjeno nakon što su Rusi jutros bombardovali pekaru u centru grada Haleba u kvartu Es-Salihin.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#5308 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Udri Putko po pekarama, tamo nema sekularnih puno. :bih:
breuer

#5309 Re: Sirija vol. 2

Post by breuer »

_BataZiv_0809 wrote:Cestitke sirijskom narodu i oruzanoj sili suverene i medjunarodno-priznate Sirijske Arapske Republike. :thumbup:

Idemo dalje do konacne pobjede :izet:

A Rusi, samo rokajte :fazlija:
I da se magla makne iz "kotline" :D

:thumbup:
sumirprimus

#5310 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:Udri Putko po pekarama, tamo nema sekularnih puno. :bih:
ovo mladica kopiramo ili???
sarajevoxxxx

#5311 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Iran prijeti slanjem kopnenih trupa i avijacije u Siriju i Irak

Iranski general kopnenih snaga Ahmed Rida Burdistan je najavio mogućnost da bi njegova zemlja mogla početi izvoditi zračne udare u Siriji I Iraku.

http://stepagency-sy.net/%d8%a7%d9%8a%d ... %a5%d9%85/
Mlohavi

#5312 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Okupator ce otici kad tad, oslobodioci nikad. 8-) Jadna im majka ako im Putin "oslobodi" Siriju. ;)

Odlazak pobunjenika iz Homsa, drago mi je zbog njih, lavovi :thumbup:
Last edited by Mlohavi on 09/12/2015 11:48, edited 2 times in total.
Kitrona

#5313 Re: Sirija vol. 2

Post by Kitrona »

sarajevoxxxx wrote:Iran prijeti slanjem kopnenih trupa i avijacije u Siriju i Irak

Iranski general kopnenih snaga Ahmed Rida Burdistan je najavio mogućnost da bi njegova zemlja mogla početi izvoditi zračne udare u Siriji I Iraku.

http://stepagency-sy.net/%d8%a7%d9%8a%d ... %a5%d9%85/

I to bi značilo da Iran izlazi na Mediteran...
Ironmen

#5314 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Mlohavi wrote:Okupator ce otici kad tad, oslobodioci nikad. 8-) Jadna im majka ako im Putin "oslobodi" Siriji. ;)

Odlazak pobunjenika iz Homsa, drago mi je zbog njih, lavovi :thumbup:

Navodno i ALkaida napusta Homs zajedno sa ovim haridzijama velika pobjeda sirijskog naroda konacno je 3 grad po velicini ponovo vracen sirijskom narodu veliki udarac za teroriste.
Mlohavi

#5315 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Ironmen wrote:

Navodno i ALkaida napusta Homs zajedno sa ovim haridzijama velika pobjeda sirijskog naroda konacno je 3 grad po velicini ponovo vracen sirijskom narodu veliki udarac za teroriste.
Naravno da je to velika pobjeda rezima, moral booster za SAA. Ne znam koliko su rezimskih vojnika vezali za sebe ovi ljudi pa da vidimo i neke koristi po SAA s te strane, ali ne vjerujem da se radi o velikom broju.

Samo ne kuzim kojim trikovima je njih hiljadu u potpunom okruzenju uopste pruzalo neki otpor :?

Nego posto se olako koriste neki termini tu na forumu, zbog cega konkretno ti prozva ovu grupu ljudi haridzijama? Fora ti il' nesto drugo?
Last edited by Mlohavi on 09/12/2015 12:04, edited 1 time in total.
Ironmen

#5316 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Mlohavi wrote:
Ironmen wrote:

Naravno da je to velika pobjeda rezima, moral booster za SAA. Ne znam koliko su rezimskih vojnika vezali za sebe ovi ljudi pa da vidimo nali ne vjerujem da se radi o velikom broju. Samo ne kuzim kojim trikovima je njih hiljadu u potpunom okruzenju uopste pruzalo neki otpor :?

Nego posto se olako koriste neki termini tu na forumu, zbog cega konkretno ti prozva ovu grupu ljudi haridzijama?

Poricitaj hadise od Muhameda a.s o haridzijama mozda ti bude malo jasnije.

Poznavajuci SAA i njezinu nesposobnost sigurno je bio veliki broj vojnika vezan za ovaj dio Homsa.

Ako cemo gledati logicno ovaj rat u Siriji najnelogicniji u povijesti istorije ratovanja covjecanstva.

Na isti nacin mozemo pisati o tome kako se drzao Zabadani Mayda pa ove sitske enklave na sjeveru Idliba koje su u okruzenju vec dugo vremena bas nelogicno, a sta tek reci za Damask gdje teroristi imaju po nekoliko kvartova koji su uvezani podzemnim tunelima dosta tu stvari ima za vojne anale i strucnu raspravu.
Maystor

#5317 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

I dalje ne shvatam zašto i jedni i drugi sve karte bajacu na jug Alepa? Jedna od najkrvavijih bitaka, izginulo dosta iranaca, komandanata ahrara i nusre, bezbroj pješadije na obje strane ...

U odnosu na stanje prije ruske intervencije, SAA/Hezb. su oslobodili 500 km2 teritorije, uglavnom manje značajnih sela, osim gradića Hader i kote Ais. Teroristi su u kontraofanzivi vratili manji dio, možda 10 ili 15% izgubljene teritorije, ništa vrijedno spomena. Onda je opet SAA napala i povratila većinu te siće koju su izgubili, a sad se biju za svaku štalu u beznačajnim selima alepske periferije.
U svakom slučaju, SAA je u plusu tih 500tinjak km2 u odnosu na stanje od prije dva mjeseca.

Oslobođeno selo Zajtan, lijepa džamija na slici:

Image
Ironmen

#5318 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Maystor wrote:I dalje ne shvatam zašto i jedni i drugi sve karte bajacu na jug Alepa? Jedna od najkrvavijih bitaka, izginulo dosta iranaca, komandanata ahrara i nusre, bezbroj pješadije na obje strane ...

U odnosu na stanje prije ruske intervencije, SAA/Hezb. su oslobodili 500 km2 teritorije, uglavnom manje značajnih sela, osim gradića Hader i kote Ais. Teroristi su u kontraofanzivi vratili manji dio, možda 10 ili 15% izgubljene teritorije, ništa vrijedno spomena. Onda je opet SAA napala i povratila većinu te siće koju su izgubili, a sad se biju za svaku štalu u beznačajnim selima alepske periferije.
U svakom slučaju, SAA je u plusu tih 500tinjak km2 u odnosu na stanje od prije dva mjeseca.

Oslobođeno selo Zajtan, lijepa džamija na slici:

Image

Mozda je razlog u tome sto se na tom dijelu nalazi dosta nusra terorista i teren je pogodan za djelovanje avijacije.

Jer od pocetka izgleda nelogicno da ofanziva na jugu Allepa.
Opetja033

#5319 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ironmen wrote:
Opetja033 wrote:Slavno propala jos jedna ofanziva Assada i njegovih siitsko-teroristickih paravojnih formacija i ostalog bjelosvjetskog sljama na jugu Halepa.
Broj mrtvih proassadovih terorista na jugu se mjeri u stotinama zadnja cetiri dana. Gnojivo. :thumbup:

Kjafirsko teroristicko haridziski sljam na jugu Allepa gnoji zemlju svaki dan propala im je velika protuofanziva na jugu Allepa i sada se samo zestoko brane dok na sjeveru Latakije ginu ko muhe i nemaju nikakve sanse da se odbrane.

U Homsu narod na ulicama slavi odlazak haridzika i umno bolesnih zombi terorista.

Sirijska vojska dobija na vise frontova i napokon se vidi pravi napretak mozda i najveci od 2014 godine.

Vlada nervoza u Sandzaku zbog toga veliki broj ovakvih slicnih postova kao tvoj :)
O cemu ti trabunjas? Da li si sposoban sastaviti jedan jedini komentar u kojem nece biti barem jedne lazi? Da li si sposoban sastaviti jedan jedini komentar u kojem se neces osvrnuti na druge forumase?

Da krenemo redom:

1) Za Latakiju sam ja sam prije par dana napisao da su pobunjenici u izuzetno teskoj situaciji i da me ne bi iznenadilo da ostanu bez ijednog uporista u toj provinciji za mjesec-dva. Nema 3-4 dana da sam pisao o tome.

2) Za jug Halepa: pobunjenici su povratili kontrolu nad Zaytanom, Banisom, Banjirah i al Bakarrah. Izgleda da samo napad na Al Eis nije uspio, borbe se vode na ulazu u selo. Dakle da, potpuni fijasko.

3) Ovako, da se dogovorimo nesto. Jos jednom me povezi sa Sandzakom i prijavicu ti komentar. Adminsitracija lahko moze provjeriti odakle tipkam, a koga god interesuje moje porijeklo bujrum neka dogovori kaficu sa mnom. Veze sa Sandzakom nemam iako naravno volim sve Bosnjake pa tako i Bosnjake Sandzaka. Samo necu pristati na to da se nazivam onim sto nisam, bilo to Sandzaklija, Hercegovac, vehabija, itd. Jesmo li se dogovorili?
Maystor

#5320 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:
Opetja033 wrote:Slavno propala jos jedna ofanziva Assada i njegovih siitsko-teroristickih paravojnih formacija i ostalog bjelosvjetskog sljama na jugu Halepa.
Broj mrtvih proassadovih terorista na jugu se mjeri u stotinama zadnja cetiri dana. Gnojivo. :thumbup:

Kjafirsko teroristicko haridziski sljam na jugu Allepa gnoji zemlju svaki dan propala im je velika protuofanziva na jugu Allepa i sada se samo zestoko brane dok na sjeveru Latakije ginu ko muhe i nemaju nikakve sanse da se odbrane.

U Homsu narod na ulicama slavi odlazak haridzika i umno bolesnih zombi terorista.

Sirijska vojska dobija na vise frontova i napokon se vidi pravi napretak mozda i najveci od 2014 godine.

Vlada nervoza u Sandzaku zbog toga veliki broj ovakvih slicnih postova kao tvoj :)
O cemu ti trabunjas? Da li si sposoban sastaviti jedan jedini komentar u kojem nece biti barem jedne lazi? Da li si sposoban sastaviti jedan jedini komentar u kojem se neces osvrnuti na druge forumase?

Da krenemo redom:

1) Za Latakiju sam ja sam prije par dana napisao da su pobunjenici u izuzetno teskoj situaciji i da me ne bi iznenadilo da ostanu bez ijednog uporista u toj provinciji za mjesec-dva. Nema 3-4 dana da sam pisao o tome.

2) Za jug Halepa: pobunjenici su povratili kontrolu nad Zaytanom, Banisom, Banjirah i al Bakarrah. Izgleda da samo napad na Al Eis nije uspio, borbe se vode na ulazu u selo. Dakle da, potpuni fijasko.

3) Ovako, da se dogovorimo nesto. Jos jednom me povezi sa Sandzakom i prijavicu ti komentar. Adminsitracija lahko moze provjeriti odakle tipkam, a koga god interesuje moje porijeklo bujrum neka dogovori kaficu sa mnom. Veze sa Sandzakom nemam iako naravno volim sve Bosnjake pa tako i Bosnjake Sandzaka. Samo necu pristati na to da se nazivam onim sto nisam, bilo to Sandzaklija, Hercegovac, vehabija, itd. Jesmo li se dogovorili?
:idea:

Alep, 16. oktobar 2015

Image

Alep, 9. decembar 2015

Image

+500km2 ili za one koji ne znaju matematiku, 500 hiljada duluma zemlje deratizirano za manje od dva mjeseca. Fijasko, nema šta.

Inače, Hosein Mortada je pozdan izvor.
Last edited by Maystor on 09/12/2015 12:30, edited 1 time in total.
Mlohavi

#5321 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Ironmen wrote:

Poricitah hadise od Muhameda a.s o haridzijama mozda ti bude malo jasnije.

Poznavajuci SAA i njezinu nesposobnost sigurno je bio veliki broj vojnika vezan za ovaj dio Homsa.

Ako cemo gledati logicno ovaj rat u Siriji najnelogicniji u povijesti istorije ratovanja covjecanstva.

Na isti nacin mozemo pisati o tome kako se drzao Zabadani Mayda pa ove sitske enklave na sjeveru Idliba koje su u okruzenju vec dugo vremena bas nelogicno, a sta tek reci za Damask gdje teroristi imaju po nekoliko kvartova koji su uvezani podzemnim tunelima dosta tu stvati ima za vojne anale i strucnu raspravu.
Ne bih da citam hadise i iste tumacim prema svojim potrebama, tako je vjerovao ili ne, dobar dio ovih ISILovaca zavrsio u Siriji. Dok za neko sticanje znanja nemam volje a ni mogucnosti. Nadao sam se da si covjek od znanja koji to moze argumentovati a ne samo laik koji se razbacuje terminom haridzije nakon procitanih hadisa.

Nemoj me krivo shvatiti, za postovanja su svi oni koji se bore u okruzenju, pogotovo ako je veliki broj civila prisutan, sto je slucaj u onim enklavama, ali sasvim sigurno nije isto. Koliko znam jedna strana jos uvijek ima mogucnost dostave oruzja i namirnica putem zraka.
Ironmen

#5322 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Mlohavi wrote:
Ironmen wrote:

Poricitah hadise od Muhameda a.s o haridzijama mozda ti bude malo jasnije.

Na isti nacin mozemo pisati o tome kako se drzao Zabadani Mayda pa ove sitske enklave na sjeveru Idliba koje su u okruzenju vec dugo vremena bas nelogicno, a sta tek reci za Damask gdje teroristi imaju po nekoliko kvartova koji su uvezani podzemnim tunelima dosta tu stvati ima za vojne anale i strucnu raspravu.
Ne bih da citam hadise i iste tumacim prema svojim potrebama, tako je vjerovao ili ne, dobar dio ovih ISILovaca zavrsio u Siriji. Dok za neko sticanje znanja nemam volje a ni mogucnosti. Nadao sam se da si covjek od znanja koji to moze argumentovati a ne samo laik koji se razbacuje terminom haridzije nakon procitanih hadisa.

Nemoj me krivo shvatiti, za postovanja su svi oni koji se bore u okruzenju, pogotovo ako je veliki broj civila prisutan, sto je slucaj u onim enklavama, ali sasvim sigurno nije isto. Koliko znam jedna strana jos uvijek ima mogucnost dostave oruzja i namirnica putem zraka.

Govorilo se ovde na temi i o svercu na ovim okruzenim zonoma znamo i sami kako je sverc i kod nas u rat prolazio sa drugom stranu znaci ratnih profitera ima svagdje pa tako sigurno i u Siriji ali opet je za nepovjerovati da neki dijelovi koju su u potpunom okruzenju odupiru se po 4 godine stvarno herojski i za svaku pohvalu ali jos jednom spominjem da je rat sasvim nelogican da se drugi svjetski rat ovako oduzio oko svakog blokiranog kvarta ni dan danas nebi zavrsio.
Opetja033

#5323 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Jug Halepa: Pobunjenici povratili kontrolu nad selima Zaytan, Banis, Banjirah i al Bakarrah. To su ova jarko zelena podrucja, ova crvenija podrucja su dijelovi koje su Assadove falange osvojile a nad kojim pobunjenici (jos uvijek) nisu uspjeli povratiti kontrolu.

Image

Sjever Halepa: Pobunjenici povratili kontrolu nad selom Shawarighat al-Arz

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.52 ... 9&z=15&m=b

Sjever Sirije: Vecina turkmenskih jedinica objedinjena u jednu komandu i formaciju: Furqat Sultan Murad

SNC/FSA: Pocela konferencija svih pobunjenickih snaga (osim Kurda i JN) u Rijadu. Prisutni su i predstavnici Jaysh al Islama i Ahrar al Shama. Cilj je objediniti sve pobunjenicke frakcije pod jednu komandu, te zauzimanje zajednickog stava pred nastavak mirovnih pregovora.

Iracki Kurdistan: Barzani sugerisao Rusiji da ne koriste zracni prostor Sjevernog Kurdistana pri izvodjenju napada na Siriju i Irak.

Americka administracija: John Kerry upozorio Rusiju i Iran da ce snositi ozbiljne posljedice ukoliko nastave insistirati na Assadovom politickom prezivljavanju.
Ironmen

#5324 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Opetja033 wrote:
Ironmen wrote:

Da krenemo redom:

Sto se tice tebe meni nemas pravo govoriti da ja trabunjam o tvom doprinosu ove teme imamo samo svemirske extaze ode tenk ode bmp ode haubica odose assadisti u kojem uzvivas i to ti je vjerovatno fetis.

1. Sto se tice Latakije prenosim samo vijesti sa facebooka i twitera isto kao i ti znaci tema je Sirija prenesem vijest iz Latakije sa twitera, sve ove vijesti ovde se trebaju uzimati sa dozom opreza jer sigurno ima veliki broj netacnih informacija i nevidim sta je tu sporno pod tackom 1.

2. Na jugu Allepa nusra teroristi su iz protuofanzive presli u defanzivu.Protuofanziva koju ste najavljivali ti i patak ovde spominjali cifre od 12 000 nusrica je zavrsilo tragicno po njih u jednom danu su imali gubitke od cak 500 ljudi i veliki broj ranjenih i protuofanziva je prekinuta i sada se zestoko brane na yt more klipova od SAA i NDF i irackih paravojnih formacija zajedno sa Hezbollahom gdje se pregrupisu i prave planove za novi napredak.
Trenutno najzesce borbe se vode na jugu Allepa i veliki gubici su sa obadvije strane kao dokaz o tome svaki dan ginu generali ofociri na tom dijelu ratista.

3. A sto se tice 3 tacke mene si prijavljivao do sada barem 10 puta nazivao se me i ustasom, cetnikom, assadistom, putincadom, sitom i td da nenabrajam sad sve, prvi put kada si me nazvao ustasom sam prijavio tvoj komentar i naravno nisi dobio ni ban niti upozorenje ili si bio banovan na 7 dana nesjecam se takodjer si me nazivao trolom i vrijedjao puno puta i onda sam odustao od prijavljivanja neka te nema veze pametniji popusta idem tom logikom.

Sto se tice Sandzaka neko je spominjao da si ti Cool i Cbrt iz Sandzaka nisam ja to izmislio i nevidim sta je tu sporno i uvrijedljivo ako sam pomijesao grad ???

A ako ti se nesvidjam ja na forumu imas opciju block pa to i uradi ovo je forum i imam pravo po pravilima ovog foruma da pisem sve vezano za temu Sirija ako ti se nesvidja otvori svoj privatni blog pa tamo pisi sta hoces.
Opetja033

#5325 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Maystor wrote: +500km2 ili za one koji ne znaju matematiku, 500 hiljada duluma zemlje deratizirano za manje od dva mjeseca. Fijasko, nema šta.

Inače, Hosein Mortada je pozdan izvor.
Pa sam si ti, prije 15 minuta, priznao da su Assadovci izgubili, citiram "10-15%". Dakle sam priznajes da nije u pitanju 500 km2. Sudeci po ovoj mapi koju sam ja postavio radi se o ipak mnogo vecem procentu teritorije koju su pobunjenici uspjeli povratiti. Isto tako i sam tvrdis da se radi o nevaznom podrucju i da imaju velike gubitke. Sve u svemu trebamo baratati mnogo manjom cifrom od tih 500 km2. To si i sam priznao, doduse tvrdis da su u kontraofanzivi pobunjenika izgubili samo 10-15% osvojene teritorije a ja tvrdim da je procenat mnogo veci.

Sve sto je Assad, uz pomoc bjelosvjetskog teroristickog sljama, uspio uraditi a da je vrijedno pomena jeste deblokada Kuweirisa i strateski vrlo bitan napredak u Latakiji. To je to.
Na sjeveru Hame im je u potpunosti unistena ofanziva, sve sto su zauzeli su opet izgubili + jos hejbet teritorije koju su kontrolisali prije ruskog angazmana u Siriji.

Kakvih trolova proassadova opcija ima, Mortada jeste objektivan. Ali daleko od toga da je nepristrasan. Cinjenica je da je na strani Assada.
Locked