Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
gospodja profiterka

#5301 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by gospodja profiterka »

_BataZiv_0809 wrote:
gospodja profiterka wrote: Znam ja pobjesniti, itekako. Pitaj Banksy. :)
Ne lajkam te takvu :roll:
E šteta, jer ja sam ovakva.
tandmand

#5302 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

Mister Yes wrote: Ko kmeči? Angela ih je zvala. Misliš zajebala se? :lol: Njemcima treba radna snaga. Trebaju im robovi.
Uopće ne vjerujem u tu priču, jer da im treba zvali bi nas iz Bosne. Ne moramo se nešto posebno integrirati, samo savladati jezik. Ovako ispade, ma daj kakvi Bosanci, Srbijanci .... daj ti nama ove sa bliskog istoka ... kao oni su bolji za posao i njemačko društvo :run:
Mister Yes

#5303 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Mister Yes »

tandmand wrote:
Mister Yes wrote: Ko kmeči? Angela ih je zvala. Misliš zajebala se? :lol: Njemcima treba radna snaga. Trebaju im robovi.
Uopće ne vjerujem u tu priču, jer da im treba zvali bi nas iz Bosne. Ne moramo se nešto posebno integrirati, samo savladati jezik. Ovako ispade, ma daj kakvi Bosanci, Srbijanci .... daj ti nama ove sa bliskog istoka ... kao oni su bolji za posao i njemačko društvo :run:
Pa nećemo ni mi da radimo najgore poslove. Njima trebaju bukvalno robovi ljudi moji
GeeTnT

#5304 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by GeeTnT »

Mister Yes wrote:
tandmand wrote:
Pa nećemo ni mi da radimo najgore poslove. Njima trebaju bukvalno robovi ljudi moji
To su ti rekli da te skinu s grbace.
don vito

#5305 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

gospodja profiterka wrote:Ako nema drame, ako će Švabo probrati šta mu treba i ostalo otpeljati nazad, kakva je drama? Čemu pendreci, zatvorene granice, suzavac, pozivanje vojske, međudržavno pljuvanje, čemu sve ovo? Ni prvi ni posljednji put da Švabo sebi dovodi gastarbajtere.
ima drame, jer Svabo, nakon sto probere ono sto mu treba, ostatak ne zeli otpeljati nazad nego u druge zemlje EU (po kvotama), a ministar inostranih poslova u danasnjoj izjavi spominje i deportacije u neku od sigurnih zemalja u njihovoj "regiji". I dokle ce se ponavljati laz da Svabo hoce sve izbjeglice, a Madjar ih, nicim izazvan, blokira na putu ka obecanoj zemlji. Prvo je Svabo pozvao sve migrante, za njih organizovao "festivale dobrodoslice", a onda kad je shvatio da trziste "trazilaca boljeg zivota" ima nekoliko milijardi potencijalnih musterija, onda je promijenio plocu, poceo insistirati na obavezi drugih zemalja da, shodno Dablinskom sporazumu, moraju registrovati migrante. Pa, kad je prosli vikend Orban odbio na silu registrovati migrante i pustio ih slobodno u Njemacku onda je Svabo suspendovao Sengen i vratio kontrolu na granice, sad prijeti da ce vecinskim glasanjem (ne konsenzusom) manje zemlje natjerati na kvote.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/njem ... 42928.aspx
NJEMAČKI ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere predlaže da Europska unija ubuduće prima ograničen broj izbjeglica na svom tlu, a ostale tražitelje azila šalje u neku od sigurnih zemalja u njihovoj "regiji", u razgovoru za Spiegel u subotu.
"Ne možemo primiti sve koji bježe iz zona sukoba ili zbog siromaštva, a žele doći u Europu ili u Njemačku", ocijenio je konzervativni ministar, koji u sadašnjoj migracijskoj krizi zauzima tvrđe stajalište od kancelarke Angele Merkel.
Maiziere smatra da se Europa treba "obvezati na razmjerno velikodušne kontigente u prihvatu izbjeglica" i tako stvoriti "zakonsku mogućnost za useljavanje", ali i odrediti gornju granicu "broja ljudi" za koje kontinent može "preuzeti odgovornost na dulji rok".
Tu bi kontinentalnu kvotu pratio ključ za raspodjelu izbjeglica između zemalja članica, po načelu za koje se već tjednima zauzima Njemačka, iako i dalje nailazi na žestoko protivljenje nekih partnera, napose Velike Britanije i nekih zemalja istočne Europe.
tututuuuu

#5306 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Ma nista od te prisile.

a ako su im ovakvi konzervativci danas u Germaniji, kakvi su im tek onda liberali. :lol:
Mister Yes

#5307 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Mister Yes »

gospodja profiterka wrote: Pa vi kmečite. Ako nema drame, ako će Švabo probrati šta mu treba i ostalo otpeljati nazad, kakva je drama? Čemu pendreci, zatvorene granice, suzavac, pozivanje vojske, međudržavno pljuvanje, čemu sve ovo? Ni prvi ni posljednji put da Švabo sebi dovodi gastarbajtere.
Ja definitivno ne mislim da je ovo tragedija za Evropu, ali definitivno ne mislim.
Kmeče Mađari jer će njima Njemci vratiti ove koji Njemcima nisu potrebni. Ali ti pitaš mene zašto kmečimo. Ja ne kmečim.
gospodja profiterka wrote: I kršćanstvo je bilo borgovski savršena dogma sve dok nije stalo na put obogaćenoj buržoaziji koja više nije htjela primati naredbe od degenerične vlastele. Pošto je Crkva napravila neprevaziđen faul i priklonila se velikašima, "savršena dogma" je postepeno prokazivana kao savršen idotizam i danas je niko ne ferma ni za suhu šljivu. Ali za sve to, za svođenje naizgled savršenih dogmi od kojih nema bijega, bio je potreban dugi period stabilnosti i čvrste hijerarhije, koji je buržoaziji omogućio da postane buržoazija. A kad čovjek ima pare u džepu i svoj je gospodar, zaboli ga i za popa i za hodžu te želi posjedovati i vladati. Ta transformacija je uskraćena bliskoistočnim narodima neprekidnim nizom destabilizacije i uvezenih konflikta. Nije mi jasno kako neko iole inteligentan nije to u stanju shvatiti i fakat, ali fakat, vjeruje da to ima veze sa sadržajem religijske dogme.
Ne slažemo se i gotovo. Kao neko ko je više puta pročitao i Kuran i Bibliju i ko je više postova napisao na religijskim forumimam nego na svim drugim forumuma zajedno (a imam na hiljade postova na sportskim forumimam i još toliko na filozofskim forumima) odgovorno tvrdim da je Kuran višestruko unaprijeđena Biblija. Pokušavaju i islam prikazati kao savršeni idiotizam a Muhameda kao perverznjaka i pedofila. Ali sve je uzalud jer Islam je zaista višestruko ozbiljnija religija od kršćanstva. Kažeš "kad čovjek ima pare u džepu i svoj je gospodar, zaboli ga i za popa i za hodžu te želi posjedovati i vladati". Nije to ni izbliza tako jednostavno profiterko. Imam prijatelje koji imaju para i ništa im ne nedostaje ali su veliki vjernici. Čovjek ima istinsku prirodnu potrebu za Bogom i za smislom života. Pa i za utjehom na kraju krajeva. Da nije tako ne bi religije tako dugo opstajale. Islam je izvrsna ali zaista izvrsna religija. Imam prijatelja koji je jedini čovjek na planeti kojem priznajem da je pametniji od mene. A čovjek Selefija. I potpuno razumijem zašto je. Izvrsna religija.
tututuuuu

#5308 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Ajd, vjerovati cemo ti na rijec. :D
ronnie

#5309 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ronnie »

Angela ih je pozvala, neka ih sad uzme, kakva preraspodjela, kakvi bakrači? Madžari grade zid dalje prema Hrvatskoj, ovo je kraj Sengena, a EU bez Sengena više nije isto...
don vito

#5310 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Jos jedan dokaz kako je Svabo, zapravo njegovo "drugo oko u glavi" Austrijanac, spreman da prihvati sve migrante. Nakon "zlih Madjara", sada prozivaju "pokvarene Slovence i Hrvate".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1041450
Austrija: Kako to da niko ne ostaje u HR i SLO?
Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner izrazila je nezadovoljstvo izbegličkim talasom koji se kroz Hrvatsku i Sloveniju kreće ka Austriji.
Ona je saopštila da joj je neshvatljivo da u Hrvatksoj i Sloveniji nije zabeležen skoro nijedan zahtev za azilom, prenose hrvatski mediji.
Austrijska ministarka je upozorila da se evropska pravila o azilu odnose i na Hrvatsku i Sloveniju i poručila kako će se procedura za vraćanje izbeglica u Hrvatsku i Sloveniju pokrenuti, jer "niko ne veruje kako su te dve zemlje, zemlje bez budućnosti", piše austrijski Krone.
Ona se založila za usaglašavanje evropskog plana o izbegličkim kvotama i za ulaganje milijardi evra u izbegličke kampove po samoj Siriji koji bi zaustavili sadašnji talasl ljudi koji stižu u Evropu.
tututuuuu

#5311 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Da, da... to je vec odavno bilo jasno. bilo im je zabavno izigravati dobrotvore dok nisu osjetili o kojim se tu brojkama radi. Zato RH ne treba vise niti jednu jedinu osobu registrirati tako da ih ne mogu vracati u RH, vec ih samo istresati njima pred prag, a isto bi trebali ciniti i Madjari. Nije mi jedino jasno sto se oni uopce bune, kad ih ovi zajebaju, samo ih prebaciti do austrijske granice i cao.
Last edited by tututuuuu on 19/09/2015 20:25, edited 1 time in total.
gospodja profiterka

#5312 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

don vito wrote:
gospodja profiterka wrote:Ako nema drame, ako će Švabo probrati šta mu treba i ostalo otpeljati nazad, kakva je drama? Čemu pendreci, zatvorene granice, suzavac, pozivanje vojske, međudržavno pljuvanje, čemu sve ovo? Ni prvi ni posljednji put da Švabo sebi dovodi gastarbajtere.
ima drame, jer Svabo, nakon sto probere ono sto mu treba, ostatak ne zeli otpeljati nazad nego u druge zemlje EU (po kvotama), a ministar inostranih poslova u danasnjoj izjavi spominje i deportacije u neku od sigurnih zemalja u njihovoj "regiji". I dokle ce se ponavljati laz da Svabo hoce sve izbjeglice, a Madjar ih, nicim izazvan, blokira na putu ka obecanoj zemlji. Prvo je Svabo pozvao sve migrante, za njih organizovao "festivale dobrodoslice", a onda kad je shvatio da trziste "trazilaca boljeg zivota" ima nekoliko milijardi potencijalnih musterija, onda je promijenio plocu, poceo insistirati na obavezi drugih zemalja da, shodno Dablinskom sporazumu, moraju registrovati migrante. Pa, kad je prosli vikend Orban odbio na silu registrovati migrante i pustio ih slobodno u Njemacku onda je Svabo suspendovao Sengen i vratio kontrolu na granice, sad prijeti da ce vecinskim glasanjem (ne konsenzusom) manje zemlje natjerati na kvote.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/njem ... 42928.aspx
NJEMAČKI ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere predlaže da Europska unija ubuduće prima ograničen broj izbjeglica na svom tlu, a ostale tražitelje azila šalje u neku od sigurnih zemalja u njihovoj "regiji", u razgovoru za Spiegel u subotu.
"Ne možemo primiti sve koji bježe iz zona sukoba ili zbog siromaštva, a žele doći u Europu ili u Njemačku", ocijenio je konzervativni ministar, koji u sadašnjoj migracijskoj krizi zauzima tvrđe stajalište od kancelarke Angele Merkel.
Maiziere smatra da se Europa treba "obvezati na razmjerno velikodušne kontigente u prihvatu izbjeglica" i tako stvoriti "zakonsku mogućnost za useljavanje", ali i odrediti gornju granicu "broja ljudi" za koje kontinent može "preuzeti odgovornost na dulji rok".
Tu bi kontinentalnu kvotu pratio ključ za raspodjelu izbjeglica između zemalja članica, po načelu za koje se već tjednima zauzima Njemačka, iako i dalje nailazi na žestoko protivljenje nekih partnera, napose Velike Britanije i nekih zemalja istočne Europe.
Pa naravno da će najbolji kod Švabe, da neće kod vas slučajno? I najbolji iz Bosne, Hrvatske i Srbije također idu kod Švabe, a ovdje ostaje kukavelj. Šta je problem? Zemlje članice EU imaju se pridržavati pravila koja skroji rukovodstvo i prihvatiti svoju kvotu migranata. Velikodušno. :thumbup:
tututuuuu

#5313 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

pa ko je njima dao pravo da oni biraju gdje ce ko i da nekog sile da preuzima ljude koje oni zovu?
daddy-kool

#5314 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by daddy-kool »

Pisao sam da je za Hr najbolje da blokira granicu, ali to nije moguće fizički izvesti u kratkom roku pa se pribjeglo preljevanju problema drugima. Već se Austrija počela buniti, a kada se napokon ovo blokira ostaće dosta migranata u Hr, ali puno više i u Srbiji.
tututuuuu

#5315 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

daddy-kool wrote:Pisao sam da je za Hr najbolje da blokira granicu, ali to nije moguće fizički izvesti u kratkom roku pa se pribjeglo preljevanju problema drugima. Već se Austrija počela buniti, a kada se napokon ovo blokira ostaće dosta migranata u Hr, ali puno više i u Srbiji.
Ma to bi bilo nemoguce. Onda bi se prelilo na BiH i eto ih opet u RH. A toliku granicu kao sto je ta je nemoguce zatvoriti u puno duzem vremenu, a ne za kratko vrijeme.

Jedini efektivan nacin je zapravo pucati po njima, sto ocito nije opcija.
Last edited by tututuuuu on 19/09/2015 20:30, edited 1 time in total.
ronnie

#5316 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ronnie »

Evo angažirao se i Andrija Hebrang, kaže staviti vojsku na granicu, pa ti uđi druže imigrantski....
gospodja profiterka

#5317 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Mister Yes wrote:
gospodja profiterka wrote: Pa vi kmečite. Ako nema drame, ako će Švabo probrati šta mu treba i ostalo otpeljati nazad, kakva je drama? Čemu pendreci, zatvorene granice, suzavac, pozivanje vojske, međudržavno pljuvanje, čemu sve ovo? Ni prvi ni posljednji put da Švabo sebi dovodi gastarbajtere.
Ja definitivno ne mislim da je ovo tragedija za Evropu, ali definitivno ne mislim.
Kmeče Mađari jer će njima Njemci vratiti ove koji Njemcima nisu potrebni. Ali ti pitaš mene zašto kmečimo. Ja ne kmečim.
gospodja profiterka wrote: I kršćanstvo je bilo borgovski savršena dogma sve dok nije stalo na put obogaćenoj buržoaziji koja više nije htjela primati naredbe od degenerične vlastele. Pošto je Crkva napravila neprevaziđen faul i priklonila se velikašima, "savršena dogma" je postepeno prokazivana kao savršen idotizam i danas je niko ne ferma ni za suhu šljivu. Ali za sve to, za svođenje naizgled savršenih dogmi od kojih nema bijega, bio je potreban dugi period stabilnosti i čvrste hijerarhije, koji je buržoaziji omogućio da postane buržoazija. A kad čovjek ima pare u džepu i svoj je gospodar, zaboli ga i za popa i za hodžu te želi posjedovati i vladati. Ta transformacija je uskraćena bliskoistočnim narodima neprekidnim nizom destabilizacije i uvezenih konflikta. Nije mi jasno kako neko iole inteligentan nije to u stanju shvatiti i fakat, ali fakat, vjeruje da to ima veze sa sadržajem religijske dogme.
Ne slažemo se i gotovo. Kao neko ko je više puta pročitao i Kuran i Bibliju i ko je više postova napisao na religijskim forumimam nego na svim drugim forumuma zajedno (a imam na hiljade postova na sportskim forumimam i još toliko na filozofskim forumima) odgovorno tvrdim da je Kuran višestruko unaprijeđena Biblija. Pokušavaju i islam prikazati kao savršeni idiotizam a Muhameda kao perverznjaka i pedofila. Ali sve je uzalud jer Islam je zaista višestruko ozbiljnija religija od kršćanstva. Kažeš "kad čovjek ima pare u džepu i svoj je gospodar, zaboli ga i za popa i za hodžu te želi posjedovati i vladati". Nije to ni izbliza tako jednostavno profiterko. Imam prijatelje koji imaju para i ništa im ne nedostaje ali su veliki vjernici. Čovjek ima istinsku prirodnu potrebu za Bogom i za smislom života. Pa i za utjehom na kraju krajeva. Da nije tako ne bi religije tako dugo opstajale. Islam je izvrsna ali zaista izvrsna religija. Imam prijatelja koji je jedini čovjek na planeti kojem priznajem da je pametniji od mene. A čovjek Selefija. I potpuno razumijem zašto je. Izvrsna religija.
Šta mene briga za Mađare? Mađarska je članica EU i ima činiti ono što rukovodstvo EU odluči. Zaboli me. Ako im se ne sviđa neka istupe iz EU.

Ako je islam tako savršena religija, onda još bolje. :thumbup:
Ja sam slabo o tim religijama raspravljala po forumima, tu sam malo zakinuta, samo sam ih izučavala na fakultetu, ali to nije nešto. Morat ću malo poraditi na svojoj edukaciji i baciti se na forumske teme o ilahijama koje vrijedi slušati više puta i o Isusovom licu na prepečencu. To mi nedostaje da bih pojmila religijske dogme, njihovu evoluciju, uspon i pad.
Pozdravi prijatelja selefiju, kako je dotle tako će i odatle.
gospodja profiterka

#5318 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote:pa ko je njima dao pravo da oni biraju gdje ce ko i da nekog sile da preuzima ljude koje oni zovu?
Pa ne biraju oni momak, biraju migranti. Baš kao što i naši ljudi biraju Njemačku, a ne Bangladeš. Samo što naši misle da bi drugi trebali napraviti drugačiji izbor, pogotovo ako su tamnoputi i muslimani.
ronnie

#5319 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ronnie »

Još je na kraju mister Orban ispao najpametniji, pa preskoči ti zid od četiri metara, to bi i Branki Vlašić bio problem :izet:
don vito

#5320 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Merhametli Svabo, predstavljen u liku i djelu ministra vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeiera, jucer je posjetio brku-sultana u Ankari

Image

Ako bi se sudilo po postovima idealista koji pisu da ce merhametli Svabo primiti sve migrante samo da se odbrani od "bijele kuge" mogao bi se izvuci zakljucak da je tema razgovora bila organizacija charter-letove Lufthanse kojim ce nekoliko stotina hiljada sirijskih izbjeglica direktno prebaciti u Njemacku. Samo da se Svabo spasi bijele kuge, a izbjeglice postede samoubilackih odiseja Egejskim morem i tortura Makedonaca, Madjara, Hrvata i Slovenaca...
A sta je merhametli Svabo dogovorio u Ankari, mozemo iscitati iz ove vijesti...
Turska: Izbeglice se sukobile sa policijom (FOTO)
U gradu Edirne na severozapadu Turske došlo je do sukoba između policije i izbeglica, koje skoro nedelju dana nastoje da stignu do grčke granice.
Lokalne vlasti zatvorile su u utorak glavni put za oko 2.000 izbeglica, uglavom iz Sirije, koje žele da do Grčke stignu kopnom umesto da rizikuju živote u pretrpanim čamcima preko Egejskog mora.
Policija je upotrebila pendreke kako bi rasterala grupu od oko 300 ljudi koji su tokom dana pokušali da prođu policijski kordon.
"Otvorite vrata", uzvikivala je grupa izbeglica koja je pokušala da probije policijske barikade.
Jedan od izbeglica bacio je fekalije na policajce, javio je izveštač AFP.
Atmosfera frustriranosti bila je u suprotnosti sa atmosferom slavlja, dan ranije, kada je policija nakratko otvorila put, omogućavajući izbeglicama da priđu nekolko kilometara bliže svojoj destinaciji.
Oko 1.000 izbeglica, među kojima veliki broj dece, provele su noć u šatorima pored puta, oko 10 kilometara od grčke granice i 20 kilometara od granice sa Bugarskom.
Edirne, grad od oko 170.000 ljudi, postao je nova tačka okupljanja izbeglica koje nastoje da stignu u Evropu.
tututuuuu

#5321 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

gospodja profiterka wrote:
tututuuuu wrote:pa ko je njima dao pravo da oni biraju gdje ce ko i da nekog sile da preuzima ljude koje oni zovu?
Pa ne biraju oni momak, biraju migranti. Baš kao što i naši ljudi biraju Njemačku, a ne Bangladeš. Samo što naši misle da bi drugi trebali napraviti drugačiji izbor, pogotovo ako su tamnoputi i muslimani.
Biraju jer su ih ovi zvali, i ja ne vidim nista sporno da oni idu i ostanu u Njemackoj. Ali da ih Njemacka zove, a onda trazi preraspodjelu, e to je vec bezobrazno. zajebaju i zemlje clanice a da ne kazem ove ljude.

Mogli su na kraju krajeva uputiti svoje brodove, avione ukrcati ih i dopremiti u Dojcland i cao.

S tamnoputoscu i vjerom to nema veze, a uporno se imputira.
gospodja profiterka

#5322 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote:
gospodja profiterka wrote:
Biraju jer su ih ovi zvali, i ja ne vidim nista sporno da oni idu i ostanu u Njemackoj. Ali da ih Njemacka zove, a onda trazi preraspodjelu, e to je vec bezobrazno. zajebaju i zemlje clanice a da ne kazem ove ljude.

Mogli su na kraju krajeva uputiti svoje brodove, avione ukrcati ih i dopremiti u Dojcland i cao.

S tamnoputoscu i vjerom to nema veze, a uporno se imputira.
Ne paziš na času. To su pravila igre u EU. Kome se ne sviđa - neka istupi iz EU. Šta je problem? Jeftinije je dovoziti vodene topove i vojsku na granice i praviti cirkus od sebe uvodeći vanredno stanje, gradeći zidove i podjebavajući susjede nego izaći iz EU?
Kvote, jašta nego kvote. A nabolji, najobrazovaniji i najsposobniji - u Njemačku, naravno.
gospodja profiterka

#5323 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Mister Yes wrote:
tandmand wrote:
Njemačka će i dalje robove uvoziti s Balkana. A iz Sirije će sebi probrati inžinjere i ljekare. Nemajte brige. :thumbup:
tututuuuu

#5324 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

gospodja profiterka wrote: Ne paziš na času. To su pravila igre u EU. Kome se ne sviđa - neka istupi iz EU. Šta je problem? Jeftinije je dovoziti vodene topove i vojsku na granice i praviti cirkus od sebe uvodeći vanredno stanje, gradeći zidove i podjebavajući susjede nego izaći iz EU?
Kvote, jašta nego kvote. A nabolji, najobrazovaniji i najsposobniji - u Njemačku, naravno.

Nije Njemacka EU. Njih nije EU zvala, vec Njemacka. Niti su stvari crno bijele tipa zivi ili umri.
Last edited by tututuuuu on 19/09/2015 20:43, edited 1 time in total.
tandmand

#5325 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

ronnie wrote:Evo angažirao se i Andrija Hebrang, kaže staviti vojsku na granicu, pa ti uđi druže imigrantski....
Trebalo bi angažovati Ivića Pašalića i sve ostale iz stare garde koji znaju kako treba. :oops:
Locked