u tom kontekstu je Fadil bio uspješan i prije premijerske pozicije te su to iskoristili i za njegovu kampanju kao uspješnog privrednika koji je reka Ne zlim Slovencima.....a u stvarnosti dilfas polupismena seoska varalica kojoj je se posrećilo da bude na pravom mjestu u pravo vrijeme i da preko CIMOSA kroz sumnjive transakcije i poslove sa vlastitim firmama kao i onim u vlasništvu svojih pajdaša (neki su i pobrojani u tom clanku zurnala) dođe do enormnog bogastva. na kraju, sve vise mislim da je i usao u politiku isto kao i radoncic da se malo zastiti a ujedno progura propise koji ce mu omoguciti jos bolji položaj pravog robovlasnika kad izadje iz politike.pici wrote:Ludzak wrote:Fadil je najsposobniji i najobrazovaniji postratni premijer.![]()
potapisujem
FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- Roccohljup
#5301 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5302 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Roccohljup wrote:u tom kontekstu je Fadil bio uspješan i prije premijerske pozicije te su to iskoristili i za njegovu kampanju kao uspješnog privrednika koji je reka Ne zlim Slovencima.....a u stvarnosti dilfas polupismena seoska varalica kojoj je se posrećilo da bude na pravom mjestu u pravo vrijeme i da preko CIMOSA kroz sumnjive transakcije i poslove sa vlastitim firmama kao i onim u vlasništvu svojih pajdaša (neki su i pobrojani u tom clanku zurnala) dođe do enormnog bogastva. na kraju, sve vise mislim da je i usao u politiku isto kao i radoncic da se malo zastiti a ujedno progura propise koji ce mu omoguciti jos bolji položaj pravog robovlasnika kad izadje iz politike.pici wrote:Ludzak wrote:Fadil je najsposobniji i najobrazovaniji postratni premijer.![]()
potapisujem
treba znat krast... HaJa
- ultima_palabra
#5303 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Pa sef mu je siromasan, jedva kraj s krajem... ni auto na sebi nema.
- muha_sa
#5304 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Om16 wrote:U cemu je problem ovdje? Vrh i treba da je imucan nece valjda fukara bit premier pa sve bi pokrala. Uostalom ko da su to neke pare koje se pominju. Pa ja cu milion za dvije godine obrnuti.
fukaru nit jebi nit kuci vodi--fukari je u avgustu zima
-
mirza_15
#5305 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Sve po zakonu 
-
kakonako
#5306 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Trojica sura Fadilovih,Asim,Ferid i Kemal,stradali su u rodnom mjestu njegove hanume - Rogatici,vadili su ih speleolozi iz zloglasne jame Paklenik,rogaticka raja,nakon ekshumacije(sahranjeni su svi na Vlakovu) apelirala je prelo drustvenih mreza da se skupe novci za dostojno obiljezavanje njihovih mezara.Svi iz tog pakla imali su vec "sehidske nisane" samo braca Nuredini ne.Ipak je sve zavrseno i eno ih na parceli u Vlakovu .
Nisam zlonamjeran,niti pakostan,ali kad se vec prica o tolikim Fadilovim novcima(i sposobnosti) pa brate...???
Nisam zlonamjeran,niti pakostan,ali kad se vec prica o tolikim Fadilovim novcima(i sposobnosti) pa brate...???
- Janjicar
#5307 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Prijave ostanu u laDici.Om16 wrote:Naravno. Svi politicarima jebu mater svi iznose razne tvrdnje o kriminalu a niko da podnese krivicnu prijavu. Ako mislis da je neko nesto nelegalno stekao imaj muda i tuzi ga. E taj se jos nije rodio kod nas.
-
Novak20
#5308 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Naučeno je to da cijedi državu i narod gdje god i kad god može. Kriminalni genije nema osjećaj da potkrada vlastitu državu, a narod mu je samo jaka kobila koju će mamuzati dok ne crkne.
Zbog ovakvih i ovako uvezanih se moraju miješati karte na izborima po svaku cijenu.
Zbog ovakvih i ovako uvezanih se moraju miješati karte na izborima po svaku cijenu.
- dembele
#5309 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Baš ima sreće ovaj Fadil, da baš od njegove kćerke BH Pošta kupuje zgradu.
- Roccohljup
#5310 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
dembele wrote:Baš ima sreće ovaj Fadil, da baš od njegove kćerke BH Pošta kupuje zgradu.
Ono kad te u zivotu sve hoce a ti ko biva pojma nemas zasto
- JThomas
#5311 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
vozili se ljudi kroz vogošću i rekli, ja lijepe zgrade hajmo je kupiti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5312 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ko ne zna sebi, ne zna ni drugom.
-
Novak20
#5313 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Dokazano da zna sebi ali je meni obezbijedio čir na želucu. 
-
walk_M-A-N
#5314 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Da nije ovako bilo:
Rekli Novalići: mi bi ovo prodali, jeste li vi iz Pošte, što smo vas mi stavili tu, mušterije za neposrednu pogodbu?
Rekli direktor, uprava i odbor horski: jesmo, odmah ćemo uvrstiti ovu neplansku kupovinu u plan, a kad je zgrada ovako lijepa daćemo ne četiri već osam miliona i još pola od srca.
Rekli Novalići: mi bi ovo prodali, jeste li vi iz Pošte, što smo vas mi stavili tu, mušterije za neposrednu pogodbu?
Rekli direktor, uprava i odbor horski: jesmo, odmah ćemo uvrstiti ovu neplansku kupovinu u plan, a kad je zgrada ovako lijepa daćemo ne četiri već osam miliona i još pola od srca.
http://www.zurnal.info/novost/21304/nov ... ona-maraka„Dana 1.6. 2018. godine dostavljeno nam je Pismo namjere broj 07-16-8917 /18, a koje nam je dostavljeno od strana: UNIS –Tvornica valjčanih ležajeva UTL Vogošća, sa adresom sjedišta u Vogošći, (ID broj 4200592490009 ), UNIS Udružena metalna industrija d.d. Sarajevo, ZELA doo Sarajevo, s ciljem izražavanja namjere u prodaji nekretnina, ponuđena nam je kupovina objekta u poslovno-industrijskoj zoni UNIS u Vogošći“ , piše u Elaboratu koji je razmatran u Pošti, nakon čega su poduzete aktivnosti na kupovini ovog objekta.
- sinuhe
#5315 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Vadil zabija u finisu sezone. Zar u BiH ima nesto vrijedno osam miliona?
- problemnatravunu
#5316 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Tako se to radi drage ovce i ovčice, dok 'vamo Dodik nabacuje lopte svojom prljavom pričom o reviziji odluke njegove skupćine o Srebrenici, bratija iz SDA puca voleje, i ne zaboravite, malo ljudi će uopće čuti za to, tako da Dilfa ostede pošteni i vrijedni trudbenik i privrednik!
Više od 146.000 stanovnika BiH starijih od 15 godina nema nikakvo formalno obrazovanje, poražavajući su podaci Agencije za statistiku BiH zasnovani na podacima Popisa stanovništva iz 2013. godine. Još je poraznija činjenica da BiH ima najvišu stopu neobrazovanih u regiji.
Od skoro tri miliona osoba starijih od 15 godina nepotpuno osnovno obrazovanje ima 274.036 osoba ili 9,2 posto, a samo osnovnu školu završilo je 640.726 osoba ili 21,4 posto. Srednju školu u BiH završilo je malo više od 1.520.000 osoba. Prvi stepen fakulteta završile su 94.204 osobe, a ukupno 285.622 ima fakultetsku diplomu.
Od nešto više od milion osoba starijih od 15 godina u entitetu Republika Srpska skoro 60.000 ili 5,7 posto nema nikakvo obrazovanje, skoro 99 hiljada ili 9,4 posto ima nepotpuno osnovno obrazovanje, a više od 221.000 ili 21 posto ima završenu samo osnovnu školu.
U Federaciji BiH je skoro 1.900.000 osoba starijih od 15 godina. Više od 82.000 ili 4,4 posto osoba nema nikakvo obrazovanje, 168 hiljada ili 9 posto ima nepotpuno osnovno obrazovanje, a više od 400.000 ili 21,5 posto ima završenu samo osnovnu školu.
- mayab
- alphonse kauders
#5318 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ljepota javnih nabavki je da je nabavka nekretnina oslobođena Zakona o javnim nabavkama, pa je dovoljno da:
a) nađeš objekat koji ti se "sviđa". Vjerovatno ti sufliraju đe da pogledaš. ;
b) sačiniš investicioni plan kakav ti tačno objekat treba, a taj investicioni plan baš nekako opisuje taj objekat koji ti je sufliran;
c) formiraš komisiju koja će pro forme lafo da objavi oglas i potraži objekat za potrebe firme, a najviše će joj, sasvim slučajno, svidjeti eto baš taj neki objekat na kojeg su ti skrenuli pažnju
d) pronađeš sudskog vještaka koji će lijepo to elaborirati, i nekako navući "objektivnu" cijenu (iako recimo banke takav objekat procjenjuju na 10 x manji iznos, jer ga smatraju mrtvom nekretninom koja se svakako ne može prodati, jer nema zainteresovanih kupaca i jer objekat ne može promijeniti namjenu);
e) komisija predloži upravi kupovinu objekta, a đe će sad uprava osporavati rad i nalaze stručne komisije.
U svemu ovome je najviše skandalozna izjava direktora Pošte da nema pojma ko je vlasnik ni kakva je nekretnina. Halo jarane, 8 i po miliona KM!!!! To je za Poštu ogromna cifra.
Pa treba da znaš sve moguće o nekretnini, da si je obišao uzduž i poprijeko.
Čuj neplanska investicija od 8.5 miliona KM hahaha, brutalno. A baška još troškovi adaptacije i prilagođavanja objekta potrebama Pošte koji će opet biti garant min. 1mil KM.
Ma hajde, neka ne puca, nek je živa glava.
b) sačiniš investicioni plan kakav ti tačno objekat treba, a taj investicioni plan baš nekako opisuje taj objekat koji ti je sufliran;
c) formiraš komisiju koja će pro forme lafo da objavi oglas i potraži objekat za potrebe firme, a najviše će joj, sasvim slučajno, svidjeti eto baš taj neki objekat na kojeg su ti skrenuli pažnju
d) pronađeš sudskog vještaka koji će lijepo to elaborirati, i nekako navući "objektivnu" cijenu (iako recimo banke takav objekat procjenjuju na 10 x manji iznos, jer ga smatraju mrtvom nekretninom koja se svakako ne može prodati, jer nema zainteresovanih kupaca i jer objekat ne može promijeniti namjenu);
e) komisija predloži upravi kupovinu objekta, a đe će sad uprava osporavati rad i nalaze stručne komisije.
U svemu ovome je najviše skandalozna izjava direktora Pošte da nema pojma ko je vlasnik ni kakva je nekretnina. Halo jarane, 8 i po miliona KM!!!! To je za Poštu ogromna cifra.
Čuj neplanska investicija od 8.5 miliona KM hahaha, brutalno. A baška još troškovi adaptacije i prilagođavanja objekta potrebama Pošte koji će opet biti garant min. 1mil KM.
-
The BEN10
#5319 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Čekam Fadilov demant, živo me interesuje šta će reći po pitanju svega. Ali ovo što si napisao - to je to maje-više, tako se radi.alphonse kauders wrote:Ljepota javnih nabavki je da je nabavka nekretnina oslobođena Zakona o javnim nabavkama, pa je dovoljno da:
PS - jel stvarno nabavka nekretnina izuzeta iz ZJN?
Evo recimo primjera iz Brčkog gdje se u kontekstu nabavke nekretnine traži da sve bude u skladu sa ZJN.
http://www.putevibrcko.ba/wp-content/up ... iPoziv.pdf
Odluka o raspisivanju javnog poziva za nabavku nekretnine u skladu sa članom 10. stav (1) pod E) zakona o javnim nabavkama BiH.
- alphonse kauders
#5320 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Pa član 10. se zove "Izuzeća od primjene odredbi ovog zakona"The BEN10 wrote:Čekam Fadilov demant, živo me interesuje šta će reći po pitanju svega. Ali ovo što si napisao - to je to maje-više, tako se radi.alphonse kauders wrote:Ljepota javnih nabavki je da je nabavka nekretnina oslobođena Zakona o javnim nabavkama, pa je dovoljno da:
PS - jel stvarno nabavka nekretnina izuzeta iz ZJN?
Evo recimo primjera iz Brčkog gdje se u kontekstu nabavke nekretnine traži da sve bude u skladu sa ZJN.
http://www.putevibrcko.ba/wp-content/up ... iPoziv.pdf
Odluka o raspisivanju javnog poziva za nabavku nekretnine u skladu sa članom 10. stav (1) pod E) zakona o javnim nabavkama BiH.
i kaže:
Od primjene ovog zakona izuzimaju se:
...
e) ugovor o kupovini ili zakupu postojećih zgrada, druge nepokretne imovine, zemljišta ili prava koja iz njih proističu, bilo kojim finansijskim sredstvima, uz obavezu ugovornog organa da osigura transparentnost te procedure, s tim što nabavka finansijskih usluga za kupovinu ili zakup postojećih zgrada, druge nepokretne imovine, zemljišta ili prava koja iz njih proističu, istovremeno, prije ili nakon ugovora o kupovini ili zakupu, u bilo kojem obliku, podliježe provođenju jednog od postupaka definiranih ovim zakonom;
- JThomas
#5321 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
obrazloženje će biti ja nemam ništa sa poštom, tu su proceduru pokrenuli njihovi organi i pripremili odluku, ja sam samo dao saglasnost na odluku koju su drugi uradili i predložili. sve po zakonu.
-
Novak20
#5322 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
A ja mislio da će dati ostavku.JThomas wrote:obrazloženje će biti ja nemam ništa sa poštom, tu su proceduru pokrenuli njihovi organi i pripremili odluku, ja sam samo dao saglasnost na odluku koju su drugi uradili i predložili. sve po zakonu.
- JThomas
- seln
#5324 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Fad'le, halali nam.
- Roccohljup
#5325 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
i pojma nemam ko su vlasnici tih objekata a nisam siguran da su mi i ono ćerke.....sem Ade ona lici na meneJThomas wrote:obrazloženje će biti ja nemam ništa sa poštom, tu su proceduru pokrenuli njihovi organi i pripremili odluku, ja sam samo dao saglasnost na odluku koju su drugi uradili i predložili. sve po zakonu.