Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ODB

#5301 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Kaligula I wrote:...primjećujem velike oscilacije u tvojoj zaradi...od čega to više ovisi, od utrošenog vremena ili situacije na 'tržištu'?...
Najviše od ponude poslova zavisi.Prošli mjesec (novembar) ko je htio i imao vremena 500 $ je klepio jer se potrefilo jakih poslova baš,a ovaj mjesec (decembar) ništa preveliko koliko god da si vremena izdvojio džaba kada nije bilo posla.Bio neki Ebay zadatak dnevnicu donosio od 50 + $ (novembar) :-) Sam taj zadatak donosio je 500-600 $ po osobi ja mislim ,radiš dok ga ne sklone...
Neko je opet ja mislim 250$ mlatnuo i ovaj mjesec,kačio je neko sliku,jedino ako mu nije ostalo od prije nešta nepovučeno pa sada nadovezao.

Uglavnom 5$ dnevno prosjek se može nabiti svaki mjesec (sem ovaj praznični decembar) uz minimalan rad.To je onda 150 $ mjesečno.
Last edited by ODB on 06/01/2015 02:08, edited 1 time in total.
Kaligula I

#5302 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Kaligula I »

ODB wrote:
Kaligula I wrote:...primjećujem velike oscilacije u tvojoj zaradi...od čega to više ovisi, od utrošenog vremena ili situacije na 'tržištu'?...
Najviše od ponude poslova zavisi.Prošli mjesec ko je htio i imao vremena 500 $ je klepio jer se potrefilo jakih poslova baš,a ovaj mjesec ništa koliko god da si vremena izdvojio džaba kada nije bilo posla.Bio neki Ebay zadatak dnevnicu donosio od 50 + $ :-) Sam taj zadatak donosio je 500-600 $ po osobi ja mislim ,radiš dok ga ne sklone...
Neko je opet ja mislim 250$ mlatnuo i ovaj mjesec,kačio je neko sliku,jedino ako mu nije ostalo od prije nešta nepovučeno pa sada nadovezao.

Uglavnom ja mislim 5$ dnevno prosjek se može nabiti svaki mjesec (sem ovaj praznični decembar) uz minimalan rad.To je onda 150 $ mjesečno.
...solidno...u svakom slučaju više od ništa...a pošto je vrijeme novac onda je došlo vrijeme danguba... :mrgreen: :mrgreen:
ODB

#5303 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Jak je dolar sada pravo pa i uz minalno utrošeno vrijeme nama dosta dobro dođe ta zarada kolika god da je.
150 $ = 245 KM sada :-)
glitch

#5304 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by glitch »

Tim Costello incorrect je sve što sam pogriješio
i na testu na početku ja stavio unknown jer se nije moglo zaključiti a on kaže incorrect
Image
nardawg

#5305 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by nardawg »

Imam jedno pitanje oko isplate na elite crowdfloweru, znam da ima maximum $50, da li se odnosi na dnevno ili na duzi period?
ODB

#5306 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

nardawg wrote:Imam jedno pitanje oko isplate na elite crowdfloweru, znam da ima maximum $50, da li se odnosi na dnevno ili na duzi period?
Nakon svake isplate moraš čekati 5 dana za iduću.Minimalno je 5$ ,max. 50$
_turpija_

#5308 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by _turpija_ »

Mogu li imati problema radi F5? Ono da mi nastaaavlja task :ljulja: 10 taskova vise sam uradila sa F5 :D
mrva/mrve

#5309 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mrva/mrve »

_turpija_ wrote:Mogu li imati problema radi F5? Ono da mi nastaaavlja task :ljulja: 10 taskova vise sam uradila sa F5 :D
Ma neces imati problema, slobodno f5 :D Evo moje zadnje serije vina, sve na f5
Image
_turpija_

#5310 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by _turpija_ »

aa Bavooooo hvala hvalaaa :-D :-D
nardawg

#5311 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by nardawg »

Ne mogu nigdje naci podatak koliko se dana otprilike ceka da legnu pare na karticu kad se rucno prebacuje sa paypala?
mikrozadatak

#5312 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

Vjerujem da se čeka jednako kao i kad idu automatski, ono prvog, znači par dana.
Opet su počeli budalesati. Na NB mi uzeli levele pa ih vratili poslije par minuta, a na CS mi dostupni cijelo vrijeme.
drndalo

#5313 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by drndalo »

Boga vam kako se ovaj "people matching" radi ? Necu da kvarim prosjek pogresnim odgovorima, a kad vidim u startu onoliki tekst, ruka sam leti na "give up"...
ODB

#5314 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

drndalo wrote:Boga vam kako se ovaj "people matching" radi ? Necu da kvarim prosjek pogresnim odgovorima, a kad vidim u startu onoliki tekst, ruka sam leti na "give up"...
F3 -upišeš ime osobe koje se traži na dnu svakog teksta.
Ako pronađe tražilica ime osobe u tekstu onda je correct -tekst govori o toj osobi,ako nema onda je incorect ,a ako stoji to ime osobe u tekstu ali kao kreator teksta (By John npr.) onda ona treća opcija da je autor.

Sinoć sam radio i nije bilo bagova,a sada ima bag jer nema opšte opcije Submit pa pogledaj da džaba ne radiš.

*Ovo F3 je za Google Chrome tražilica
Janjicar

#5315 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Janjicar »

ODB wrote:
drndalo wrote:Boga vam kako se ovaj "people matching" radi ? Necu da kvarim prosjek pogresnim odgovorima, a kad vidim u startu onoliki tekst, ruka sam leti na "give up"...
Ako pronađe tražilica ime osobe u tekstu onda je correct -tekst govori o toj osobi,ako nema onda je incorect ,a ako stoji to ime osobe u tekstu ali kao kreator teksta (By John npr.) onda ona treća opcija da je autor.

Sinoć sam radio i nije bilo bagova,a sada ima bag jer nema opšte opcije Submit pa pogledaj da džaba ne radiš.

Ja sam nabio accuracy na 90% i onda otvorim zadatak i na sve polijepim correct, i od 3 zadatka samo me na jednom ispravilo :)
stim da sam cekao da prodje 2 minute :)
almir90

#5316 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by almir90 »

Kako izvučete ovoliko vina? Mene ruka boli od F5, ali ništa, jučer mi je za sat samo 8 komada se pojavilo. :-)
mrva/mrve

#5317 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mrva/mrve »

Janjicar wrote:
ODB wrote:

Ja sam nabio accuracy na 90% i onda otvorim zadatak i na sve polijepim correct, i od 3 zadatka samo me na jednom ispravilo :)
stim da sam cekao da prodje 2 minute :)
Tako sam i ja sinoc radio, samo sto sam cekao 4 minute :D Ispravilo me par puta, ali sam stigao do kraja :P
_turpija_

#5318 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by _turpija_ »

Tacno pucam od ljubomore koliko radite taskova... :run: Za nas bezlevelarne ko Bajram kad naleti koji Job :lol: :lol:
relativno84

#5319 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by relativno84 »

_turpija_ wrote:Tacno pucam od ljubomore koliko radite taskova... :run: Za nas bezlevelarne ko Bajram kad naleti koji Job :lol: :lol:
Al ga radite s vecim zadovoljstvom, a kad ima puno postane rutina skoro da i nema nekog zadovoljstva :D
_turpija_

#5320 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by _turpija_ »

ufff mogu misliti kako si nezadovoljan kad ti paypal prebaci na racun :P :P
babaroga1x

#5321 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

ojla... za sve koji su pitali oko isplate...

čekovi više nisu dostupni, najbolja je opcija paypal... paypal za bosnu automatski šalje pare prvoga bez naknade... kod mene, hrvatska, moram ručno povući, naknada 5 dolara, lova sjedne maksimalno za 5 dana na devizni račun...

za slučaj da ne želite da vam porezna ili netko drugi vidi prihode na vašem deviznom računu, otvorite payoneer mastercard račun, prebacite lovu s paypala na payoneer, dobijete doma masterard karticu, lo i trošite lovu po dućanima ili dižete gotovinu na bankomatu...

koliko se može zaraditi?
ja se registrirao 20. siječnja prošle godine na clixsensu, zarada dosad 780 $... kako su kolege rekli, to je 780 dolara više od nule, a vrijeme doma bi ionako potrošio na gluposti...

sad imam para za gluposti.. :P

Baba
mikrozadatak

#5322 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

What is the format of this event? (b25 tNUS 1/1/15-1/4/15) 100 komada.
Imate ovdje kratko uputstvo koje vam može pomoći
http://mikrozadaci.blog.hr/2014/09/1631 ... event.html
babaroga1x

#5324 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

final product (in use)?

ili možda different angle?

i ja se mučim s njima...
nardawg

#5325 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by nardawg »

zoza wrote:Compare two images

Jel moze neko da mi kaze sta da stavim za ovo?

https://idm.homedepot.com/assets/image/ ... 924264.jpg
https://idm.homedepot.com/assets/image/ ... a218e9.jpg
Po nekoj logici bi trebalo biti collapsed.
Post Reply