BAKIRE ODLAZI
-
PM72
#5301 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne sekiraj se,niko te neće braniti jer sad "naši" napadaju "njiha".
a Bakir komanduje.
-
archi_a
#5302 Re: BAKIRE ODLAZI
Nek povedu i urednistvo avaza zajedno sa shefom im na celu. Oni su svakako sa njima.duh_sa_sjekirom wrote:Ode Ivanićeva bratija na nekakve konsultacije u BL, šta i kako dalje.
Neka, tako i treba. Još zaključati vrata PS BiH i ne dozvoliti nikome u narednih godinu dana da uđe unutra.
Blokirati zatim sve isplate: plaće, naknade, tople obroke... Pa ćemo vidjet gdje će prvo puknut'
Last edited by archi_a on 15/11/2017 12:08, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5303 Re: BAKIRE ODLAZI
A vidi i ja bih volio, da se poslužim sportskim žargonom, da za naš tim igra Messi i Ronaldo a u rezervi da imamo golmana kao što je bio Higuita ali nemamo. Dakle želje su jedno svtarnost je drugo pa iz ovog razloga bezveze mi je sada na nesposobnog Bakira drvlje i kamenje i za ono za šta objektivno nije kriv kada znamo da nam prethodna trojica isto tako nisu valjala.Chmoljo wrote:kako ranije rekoh, ništa se u Srbiji, a pogotovo u RSu nije promijenilo od rata naovamo, što se tiče Bosne i Hercegovine, ali i sudbine onih koji vole Bosnu i Hercegovinu. namjerno ne kažem Bošnjaka.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne znam šta je tebi ovdje vještački zategnuto i šta bi to značilo. Pored toliko političkih kriza proteklih godina i poteza koji direktno i indirektno urušavaju kakvu takvu stabilnost i mir ja to ne vidim kao vještački zategnuto političko stanje. Slažem se da je ovo stanje danas nenormalno ali nije vještačko već bih rekao na našu nesreću prirodno stanje političke situacije u BiH na koju su pristali svi, od stranaca do običnog insana.
Ja ne govorim o puškaranju i ratu već o tome da mi je naivno i djetinjasto to stavljanje lika i djela Bakira u prvi plan u situaciji kada velikosrpska mašinerija k'o devedesetih godina širi svoju propagandu. Još mi je bezveznije pravdati to pominjanjem otrcane fraze Bakir+trezor, eto nije Komšić bio u trezoru u ratu pa opet nije valjalo ni to što je on radio i pričao, nije valjao ni Siladžić, Lagumdžija još manje...ima li iko da valja? Ovo nije stvar Bakira, na kraju jebe mi se za njim, samo eto konstatujem i zapažam da niko eto nije valjao i to je fraza koja se ponavlja na ovom forumu decenijama od strane jednih te istih. Imam toliko staža na ovom forumu da to mogu zapaziti.
Na kraju niko 1992. godine nije uzeo pušku da brani Izetbegovića, Ganića, Delimustafića već svoj kućni prag, naselje, grad i državu pa tako će biti i u nekom narednom slučaju, niko neće braniti ni Bakira, Dinčeta ili Šaju. Sila Boga ne moli!
neka osupnutost pojačanim medijskim presingom je djetinjasta, ako se zna kakvi likovi sjede u vladi Srbije, i ako se uzme ovo što gore navedoh. pojačano kevtanje ne mijenja činjenicu da se svakodnevno radi na rastakanju zemlje. ne, nema ni najmanje sumnje da bi Srbija prvom prilikom iskoristila raspad BiH. i da bi uradila šta treba, kada bi znala da neće biti žestokih posljedica.
eto, sad ispade da ako više galame, više i rade na rastakanju![]()
znajući to, naravno da u prvi plan dolazi KO nas vodi. koliko je/su sposobni da izvuku ovu zemlju na pravi put. kolika je sposobnost da se izvuče maksimum za narod koji voli ovu zemlju.
ako bude neko poput ovoga pajaca, koji nije u stanju ni red u vlastitoj kući uvesti, crno nam se piše
-
archi_a
#5304 Re: BAKIRE ODLAZI
Znam, al treba neko osigurati desni bok. Druze, znaaaaas.PM72 wrote:Ne sekiraj se,niko te neće braniti jer sad "naši" napadaju "njiha".a Bakir komanduje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5305 Re: BAKIRE ODLAZI
Evo i ovaj bivši dugogodišnji pajac SDA se oglasio...
Mišljenja je da će ova kriza trajati najmanje godinu dana, poručujući da su predsjednici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA) Milorad Dodik i Bakir Izetbegović počeli voditi "dogovorenu kampanju".
-
PM72
#5306 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma jok,pošto sam bio MUP-ovac ja bih zadužio neki punkt za kontrolu bježanije.Kome nađem karticu SDA ili ga prepoznam - ide iza punkta... 
- Drvosjeca iz Dejcica
#5307 Re: BAKIRE ODLAZI
Amir Zukić @"krio se ispod dimija" not like your comment.PM72 wrote:Ma jok,pošto sam bio MUP-ovac ja bih zadužio neki punkt za kontrolu bježanije.Kome nađem karticu SDA ili ga prepoznam - ide iza punkta...
-
PM72
#5308 Re: BAKIRE ODLAZI
on mi je na vrhu "liste prioriteta".Drvosjeca iz Dejcica wrote:Amir Zukić @"krio se ispod dimija" not like your comment.PM72 wrote:Ma jok,pošto sam bio MUP-ovac ja bih zadužio neki punkt za kontrolu bježanije.Kome nađem karticu SDA ili ga prepoznam - ide iza punkta...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5309 Re: BAKIRE ODLAZI
ne treba meni ni Messi ni Ronaldo, nego onaj ko i gra za tim i ko će ostaviti srce na terenu. za to nije potrebno neko veliko znanje, samo želja i iskrene namjere.Drvosjeca iz Dejcica wrote: A vidi i ja bih volio, da se poslužim sportskim žargonom, da za naš tim igra Messi i Ronaldo a u rezervi da imamo golmana kao što je bio Higuita ali nemamo. Dakle želje su jedno svtarnost je drugo pa iz ovog razloga bezveze mi je sada na nesposobnog Bakira drvlje i kamenje i za ono za šta objektivno nije kriv kada znamo da nam prethodna trojica isto tako nisu valjala.
ovaj neće, niti ima iskrene namjere.
kako sam ranije rekao, vrlo je moguće da Bakir nije htio ustalasati išta, ali se sada sigurno udara nogom u guzicu.
više sreće nego pameti.
-
archi_a
#5310 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma sve je ovo predizborna! Nema razloga za brigu.
Ministar odbrane, klaun vulin, od kada je preuzeo funkciju, obukao takticku uniformu i paradira okolo kao rambo. Komsiluk mu se smije. PreSjednik duckface na aerodromu tapse i mazi raketu zrak zemlja, instaliranu na zasarafljenom MIG-u. pi si-jevska ekipa ide u beograd da prisustvuje prezentaciji svakog metka kojeg izlozi i prezentira srpska namjenska industrija. Likovi prenose vojne vjezbe na javnom servisu. Heeeej, uzivo, produkcija prenosi vojne vjezbe, sunce ti ebem. Prezentiraju lanser raketa "Morava" koji ce imati domet malo manji od 300 kilometara. Nema veze sto lanser, kad se jednom raketa na njega postavi, nema mogucnosti da se skine vec se mora izvrsiti lansiranje.
Vjerovatno je sve to zbog mira u svijetu i regionu. Pravi golubani mira.
Ma i ja pricam gluposti. Sve je ovo Bakirova predizborna. Sretno na izborima.
Ministar odbrane, klaun vulin, od kada je preuzeo funkciju, obukao takticku uniformu i paradira okolo kao rambo. Komsiluk mu se smije. PreSjednik duckface na aerodromu tapse i mazi raketu zrak zemlja, instaliranu na zasarafljenom MIG-u. pi si-jevska ekipa ide u beograd da prisustvuje prezentaciji svakog metka kojeg izlozi i prezentira srpska namjenska industrija. Likovi prenose vojne vjezbe na javnom servisu. Heeeej, uzivo, produkcija prenosi vojne vjezbe, sunce ti ebem. Prezentiraju lanser raketa "Morava" koji ce imati domet malo manji od 300 kilometara. Nema veze sto lanser, kad se jednom raketa na njega postavi, nema mogucnosti da se skine vec se mora izvrsiti lansiranje.
Vjerovatno je sve to zbog mira u svijetu i regionu. Pravi golubani mira.
Ma i ja pricam gluposti. Sve je ovo Bakirova predizborna. Sretno na izborima.
- ultima_palabra
#5311 Re: BAKIRE ODLAZI
Sredit će ovo Vladimir i Tajib, šta se sekirate 
-
archi_a
#5312 Re: BAKIRE ODLAZI
A inace seres, ko da si bio u interventnom.PM72 wrote:Ma jok,pošto sam bio MUP-ovac ja bih zadužio neki punkt za kontrolu bježanije.Kome nađem karticu SDA ili ga prepoznam - ide iza punkta...
-
PM72
#5313 Re: BAKIRE ODLAZI
Ja sam nebitan i nikad nisam sebe uzdizao kao naročitog borca.Bio sam mali šarafić a ljudi kao Dozer (moj jaran,drug i prijatelj) zupčanik.Ali i šarafić je imao neku funkciju- pridržavao je zupčanike...
A bio sam i u interventnom,u združenom odredu itd ...
Zato ne trebaš biti drzak i bezobrazan.Dovoljno se držati teme.
-
archi_a
#5314 Re: BAKIRE ODLAZI
Upravo zato, dozvolit ces da ima i drugih i drugačijih razmisljanja. Ne moras svako misljenje poklopiti. Nisi jedini borac i oslobodilac. 
Last edited by archi_a on 15/11/2017 12:12, edited 1 time in total.
- Banksy
#5315 Re: BAKIRE ODLAZI
13. 04. 2017
Bošnjački član u Predsedništvu BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je srpski premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić ozbiljan i moćan političar, koji relaksira odnose i poziciju Srba na Balkanu.
- Bilo je s njegove strane u mladosti nespretnih izjava i stvari koje su opterećivale odnos Bošnjaka i njega, ali je to prošlost. On sada na najpametniji način zastupa interese svoga naroda. Ne želi da uvodi Srbe u konflikt. Kao i svi mi, ima problem sa zapošljavanjem, investicijama, siromaštvom, ali želi da to rešava. Želi da pomogne svom narodu da ne ulazi u konflikte, niti da bude nasilnik, niti žrtva, već da jednostavno nađe pravu formulu odnosa, pre svega sa Bošnjacima, s kojima Srbi žive izmešani i da nađe svoj put ka EU - rekao je Izetbegović.
23.06.2017.
Izetbegović: Vučić i ja otvoreni, takva će biti i saradnja
U Vučiću vidim čoveka koji će tek da učini dobre stvari za Balkan i odnose Srbije i BiH
"Ja vidim u Aleksandru Vucicu čoveka koji će tek da učini dobre stvari za Balkan, i odnose Srbije i BiH. Tako sam ga prepoznao godinama ranije. Bilo je kriza ranije, ali mislim da je on politicar koji dobija na snazi, sazreva, i koji će učiniti zajedno sa nama dobre stvari za mir na Balkanu"
06.09.2017.
Bakir Izetbegović o Vučiću: Političar koji će pomoći da se stvari na Balkanu popravljaju
-
PM72
#5316 Re: BAKIRE ODLAZI
Vjerovatno ti smeta moj "defetizam",kako ljudi stručno objašnjavaju "odvraćanje ljudi od belaja"? Smeta ti moj stav prema SDA-ovski džukelama i fašistima? Ništa,obiđi me a ako imaš karticu SDA...što dalje od mene.archi_a wrote:Upravo zato, dozvolit ces da ima i drugih i drugačijih razmisljanja. Ne moras svako misljenje poklopiti. Nisi jedini borac i oslobodilac.
-
archi_a
#5317 Re: BAKIRE ODLAZI
Pogresne odvracas, majstore. Ne znam da li nas sjecanje isto sluzi ali 90-tih su srbi prvo krenuli u Sloveniji, pa presli na Hrvatsku, pa Vukovar, da bi najvece orgijanje pocinili u Bosni i Hercegovini. Visegrad, Zvornik, Bijeljina, dizanje mosta prepunog ljudi u Brckom, u maju 92. Pucanje na civile ispred skupstine i na vrbanja mostu. Pa sve zaključili sa genocidom u Srebrenici, sto se Bosne tice. Kasnije pokusali na Kosovu. Zakljucno sa pokusajem ubistva predsjednike Crne Gore 2016, pred sami ulazak u NATO. Imaju svoju ulogu i u pokusaju instaliranja prosrpske vecine u parlamentu Makedonije. O klaunu iz laktasa i njegovim pokusajima u zadnjih 10 godina necu ni pricati.PM72 wrote:Vjerovatno ti smeta moj "defetizam",kako ljudi stručno objašnjavaju "odvraćanje ljudi od belaja"? Smeta ti moj stav prema SDA-ovski džukelama i fašistima? Ništa,obiđi me a ako imaš karticu SDA...što dalje od mene.archi_a wrote:Upravo zato, dozvolit ces da ima i drugih i drugačijih razmisljanja. Ne moras svako misljenje poklopiti. Nisi jedini borac i oslobodilac.
Zato druze, pogresne ljude odvracas od rata. De ti to pokusaj na pravoj adresi.
- shbc
#5318 Re: BAKIRE ODLAZI
Deja vu... Isto kao da sam ove postove na fazon "recite Srbima da je to samo predizborna kada vam pokucaju na vrata" citao prije dvije godine. I prije 4. I 6.
Moram natjerat postara da skine gace, da vidim jel' sunecen. Ovoliko dugo mi najavljuju Srbe na pragu, a samo on kuca. Sumnjiv mi je sad.
Moram natjerat postara da skine gace, da vidim jel' sunecen. Ovoliko dugo mi najavljuju Srbe na pragu, a samo on kuca. Sumnjiv mi je sad.
-
PM72
#5319 Re: BAKIRE ODLAZI
Sve to stoji ali je sada je situacija " oni kao hoće da se odvoje a mi im kao ne damo"...znači,neće mi granata pasti pred kuću niti će mi četnik sa tenkom ulaziti u naselje.
Sad nas Bakir okuplja u namjeri da mu "proširimo vidike" jer mu braću arape handre kad se po RS vozaju i razgledaju placeve...
Na mjestu gdje je poginulo 5 mojih drugova 1995 pri pokušaju deblokade sada stoji Al Šidijeva vila...
Sad nas Bakir okuplja u namjeri da mu "proširimo vidike" jer mu braću arape handre kad se po RS vozaju i razgledaju placeve...
Na mjestu gdje je poginulo 5 mojih drugova 1995 pri pokušaju deblokade sada stoji Al Šidijeva vila...
-
Hafis
#5320 Re: BAKIRE ODLAZI
Oho, ratna tema.
Pošto ovdje ima novih kolača i ne znaju kako to ide u stvarnosti, Odmah da se razumijemo: ja bez mjesečne plaće... minimum 1800 KM... plus dnevna nafaka, ne mrdam qurcem, pa makar mi u dvorište ušli.
Inače, ako dođe tih situacija, odoh ja k'o i svaki pošteni građanin laganini u Njemačku čekati mirovnu konferenciju i povratak svak' na svoje, a vi se hajvani džaba marišite.
Pošto ovdje ima novih kolača i ne znaju kako to ide u stvarnosti, Odmah da se razumijemo: ja bez mjesečne plaće... minimum 1800 KM... plus dnevna nafaka, ne mrdam qurcem, pa makar mi u dvorište ušli.
Inače, ako dođe tih situacija, odoh ja k'o i svaki pošteni građanin laganini u Njemačku čekati mirovnu konferenciju i povratak svak' na svoje, a vi se hajvani džaba marišite.
- drug_profi
#5321 Re: BAKIRE ODLAZI
Samo ovu i slične teme uzeti za doktorat iz psihologije.
Kontrola masa i skretanje paznje sa ključnih problema.
Nit se može ponoviti 92, nit se ko može otcjepiti mada bi svi to htjeli.
jedino što će se ovoj zemlji desiti je bijela kuga i na kraju dezintegracija jer ce se raspasti radi beznađa.
Ako nas prije toga ne pogodi asteroid, čemu se iskreno nadam.
Supervulkan kakav, makar... da steriliše ovu pogan sa tla Evrope.
Kontrola masa i skretanje paznje sa ključnih problema.
Nit se može ponoviti 92, nit se ko može otcjepiti mada bi svi to htjeli.
jedino što će se ovoj zemlji desiti je bijela kuga i na kraju dezintegracija jer ce se raspasti radi beznađa.
Ako nas prije toga ne pogodi asteroid, čemu se iskreno nadam.
Supervulkan kakav, makar... da steriliše ovu pogan sa tla Evrope.
-
hAZNADAR
#5322 Re: BAKIRE ODLAZI
Sto mi je sega sto se skoro u svakom postu ljudi maltene opravdavaju da nisu Bakirovi ni SDA.
Isto ko da je zabranjeno biti u SDA ili glasati za iste.
Valjda je to zato sto su ljudi skloni taborenju i krajnostima pa te zacas etiketiraju. Ili sto carsijaneri ne vide dalje od svoje carsije.
Hebote, pa u ovoj hajci velikosrba na BiH i protiv svih probosanskih snaga- vise trosimo vremena na Bakira nego na fasiste koji ga napadaju.
Odrzi Bakir govor u UN - mi o Bakiru, Bakir odgovori Kolindi konto teroristicke baze - mi opet o Bakiru, dizanje ljiljana spomenika - mi opet o Bakiru, Bakir izjavi da Bosnjaci nece doputiti secesiju RS - mi opet o Bakiru,.. pa i sada mi opet o Bakiru.
Pitanje je da li neka druga strana na nekom drugom forumu isto ovako vise osudjuje komunjare sta god da se desi i pravda se da nisu komunjare.
E da - ovi u Banjaluci i Beogradu sto dizu hajku sada i nesto prijete neka se gone u tri p.m. A nisam Bakirov, nisam casna rijec, i nisam nikad glasao za SDA - kunem se nisam. Mozda nekom zvucim kao Bakirov ali se to nekom samo cini - stvarno nisam,.. eto, eto neka i Bakir ide u p.m. Bolje sad?
Valjda je to zato sto su ljudi skloni taborenju i krajnostima pa te zacas etiketiraju. Ili sto carsijaneri ne vide dalje od svoje carsije.
Hebote, pa u ovoj hajci velikosrba na BiH i protiv svih probosanskih snaga- vise trosimo vremena na Bakira nego na fasiste koji ga napadaju.
Odrzi Bakir govor u UN - mi o Bakiru, Bakir odgovori Kolindi konto teroristicke baze - mi opet o Bakiru, dizanje ljiljana spomenika - mi opet o Bakiru, Bakir izjavi da Bosnjaci nece doputiti secesiju RS - mi opet o Bakiru,.. pa i sada mi opet o Bakiru.
Pitanje je da li neka druga strana na nekom drugom forumu isto ovako vise osudjuje komunjare sta god da se desi i pravda se da nisu komunjare.
E da - ovi u Banjaluci i Beogradu sto dizu hajku sada i nesto prijete neka se gone u tri p.m. A nisam Bakirov, nisam casna rijec, i nisam nikad glasao za SDA - kunem se nisam. Mozda nekom zvucim kao Bakirov ali se to nekom samo cini - stvarno nisam,.. eto, eto neka i Bakir ide u p.m. Bolje sad?
- 512MB
#5323 Re: BAKIRE ODLAZI
Jesi barem opalio ponekad iz te puske prema njima?PM72 wrote:Ja sam nebitan i nikad nisam sebe uzdizao kao naročitog borca.Bio sam mali šarafić a ljudi kao Dozer (moj jaran,drug i prijatelj) zupčanik.Ali i šarafić je imao neku funkciju- pridržavao je zupčanike...
-
DonieBrasco
#5324 Re: BAKIRE ODLAZI
Izdrzati nekako do novembra 2018. i NE GLASATI opet za iste !
To je trenutno JEDINO rjesenje.
Ili nadati se da ce EU, međunarodna zajednica, Incko, OSC, amerikanci, qurac-palac da reaguju jos ranije.
To je trenutno JEDINO rjesenje.
Ili nadati se da ce EU, međunarodna zajednica, Incko, OSC, amerikanci, qurac-palac da reaguju jos ranije.
- 512MB
#5325 Re: BAKIRE ODLAZI
Nista Kirba nije rekao pogresno, u slucaju ilegalne secesije bice rat. Drzava je duzna branit svoj ustavni poredak milom il silom. A kolko znam iz prica, barem kod nas u Krajini, ovi defetisti i dezerteri su kopali rovove i bili slani na linije kad je najhebenije