Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
spreca wrote:
a sudije bile sudije a milicija bila milicija a zakon se postovo
Jasta se postovao. Evo na ovoj temi delikvenata pun kufer.
A odes na onih par idiotskih tema ... kultura slavljenja hajducije u vise tomova.
Ali da se islo u zatvor - islo se.
.....samo kad se sjetim kako su moji menne abriktovali...ako nesto nije bilo uredu odose ushi vise glave a guzica je znala otrnuti od pruta.....a danas kaze "jebi ti njenu sine mater i odmah ga nogom"..itd itd.....POSTOVALO SE TUDJE i CUVALO SVOJE
spreca wrote:
Jasta se postovao. Evo na ovoj temi delikvenata pun kufer.
A odes na onih par idiotskih tema ... kultura slavljenja hajducije u vise tomova.
Ali da se islo u zatvor - islo se.
.....samo kad se sjetim kako su moji menne abriktovali...ako nesto nije bilo uredu odose ushi vise glave a guzica je znala otrnuti od pruta.....a danas kaze "jebi ti njenu sine mater i odmah ga nogom"..itd itd.....POSTOVALO SE TUDJE i CUVALO SVOJE
drndalo wrote:A sto je bilo manje gudre i oruzja? Zato sto je bijeli svijet bio posten, pa se nije moglo nabaviti, ili nije postojalo, ili je ta Milicija sistemski radila da toga nema...? Nisu vremena lako uporediva, ali osnovna razlika je bila da je onaj sistem bio sistem, a sad je sistem da nema sistema...
Zato sto su roditelji bili roditelji, a djeca bila djeca, a mi 30 godina mladji, nije bilo reality show-a, ljudi nisu samo gledali u ekrane, Kimica ni iz matere nije bila ispala, ... elem, kud svi Turci, tu Gojeni ni za dunjaluk ... ali da cu posmatrati - hocu.
jos se sjecam batina kad sam razbio komsinici prozor
Kad sam isao u osnovnu skolu uciteljica imala onaj krojacki metar i udri po dlanovima
drastic wrote:
Kad sam isao u osnovnu skolu uciteljica imala onaj krojacki metar i udri po dlanovima
drastic wrote:
ti si izgleda bio bolji od mene
Kad napravim sranje samo mi je briga bila da stari ne sazna jebo sve policije svijeta
insomnia78 wrote:Pa kako onda u tolikom rahatluku porastose toliki monstrumi
Dobro pitanje.
Konstantnom opresijom ne mozes nista postici. Odnosno, mozes dok te ide. U jednom trenutku i najzilavija grana puca.
Osim toga, postovani hAZNADAR je u vise navrata govorio o tom fenomenu dozivljavanja Bosnjaka kao polu-ljudi.
Nije se to desilo u dvije godine demokratskih promjena.
Ali da ne kvarimo idilu titoistima, haj' malo o klikerima.
e, to me tj. nas moj stari čuo i bilo je belaja, a i danas zna prepričat sadržaj toga što je čuo, bez imalo stida što je prisluškivo tuđe razgovore.
Okrenem bezveze broj, kazem sestri da zavija i ako se javi žensko:
- teta Mijena, šeka še pošjekla nožom, jeci mami da dode ide puno kjuvi.
Ako muško:
- amiđa reci tati da dode buzo buzo keka se pošjekla nožom ide puno kjuvi
Necemo se vrijedjati!
Nikad robom Sarajlija. Da li cu nekad biti, vidjecemo ... slabe saMse.
Do mene, izvini ... taj dio sam preskocio. Kontam ja sta ti govoris, samo sam htio reci da je jedan relativno kratak period bruka mladog naroda u Sarajevu zavrsilo pod zemljom. Opet, licni utisak ali bilo je kao da je kuga naisla.
Hjoooj kad ti @muha ovo vidi...
U tom slučaju je moja greška. Što se droge tiče u pravu si, jeste bruka mladih otišla... To su te ''proklete'' generacije rođenih krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina. Pretpostavljam da na njih misliš. More ljudi... Bilo je toga i u gradovima manjim od navedenih centara. U njima su odjek i koncentracija umrlih bili nekako još veći, pogotovo kad se posmatra iz ličnog ugla.
Baš me zanima postoje li nekakvi statistički podaci, nešto pouzdano...
Necemo se vrijedjati!
Nikad robom Sarajlija. Da li cu nekad biti, vidjecemo ... slabe saMse.
Do mene, izvini ... taj dio sam preskocio. Kontam ja sta ti govoris, samo sam htio reci da je jedan relativno kratak period bruka mladog naroda u Sarajevu zavrsilo pod zemljom. Opet, licni utisak ali bilo je kao da je kuga naisla.
Hjoooj kad ti @muha ovo vidi...
U tom slučaju je moja greška. Što se droge tiče u pravu si, jeste bruka mladih otišla... To su te ''proklete'' generacije rođenih krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina. Pretpostavljam da na njih misliš. More ljudi... Bilo je toga i u gradovima manjim od navedenih centara. U njima su odjek i koncentracija umrlih bili nekako još veći, pogotovo kad se posmatra iz ličnog ugla.
Baš me zanima postoje li nekakvi statistički podaci, nešto pouzdano...
tacni podaci ne postoje
vjerovatno postoje policijski podaci koga je amir latic & co zgembao
broj smrtnih slucajeva kojim je uzrok droga tesko da postoji, moze biti samo podatak overdoziranih
ali ostale nesrece (padovi, utapanja, auti ...) tesko
i nisu svi koji su umrli umrli u nekom kratkom periodu, umirali su decenijama (cak je rat nekim dobro dosao za skidanja)
ima ih jos zivih, na heptanonima, na laganicama, na alkoholu ... po komunama
drastic wrote:
Kad napravim sranje samo mi je briga bila da stari ne sazna jebo sve policije svijeta
I meni je otac bio i tito i udba i prijeki sud...nije mi trebao ni pedagog, ni policajac.
I hvala mu na tome.
Nije mi bilo frka zbog batina, jebo batine...ali ono osjecanje koje imas kad nekog izdas i zajebes, osjecaj krivice...isto bijeda, sam sebe ne postujes, lažinjas nesto da se izvuces...to mi je bilo grozno.
e, to me tj. nas moj stari čuo i bilo je belaja, a i danas zna prepričat sadržaj toga što je čuo, bez imalo stida što je prisluškivo tuđe razgovore.
Okrenem bezveze broj, kazem sestri da zavija i ako se javi žensko:
- teta Mijena, šeka še pošjekla nožom, jeci mami da dode ide puno kjuvi.
Ako muško:
- amiđa reci tati da dode buzo buzo keka se pošjekla nožom ide puno kjuvi
pa mnogo prezivjelih ustasa cetnika handzara i ostalih gerilaca koji su u zadnji momenat preslu u partizane su radili u doba SFRJ u Vladi, a njihova djeca su naslijedila iste mitove i legende i imalal zagarantovane politicke pozicije za ostvarenje visi politicikih ciljeva , jer u sustini, idelogije od kraja 19 stoljeca nisu nikad bile u potpunosti potisnute,a djeluju i danas
drastic wrote:
I meni je otac bio i tito i udba i prijeki sud...nije mi trebao ni pedagog, ni policajac.
I hvala mu na tome.
Nije mi bilo frka zbog batina, jebo batine...ali ono osjecanje koje imas kad nekog izdas i zajebes, osjecaj krivice...isto bijeda, sam sebe ne postujes, lažinjas nesto da se izvuces...to mi je bilo grozno.
Kaznjajvanje ucenika u skolama batinama ne razumijem
Kaznjavanje djece batinama od strane roditelja, isto ne razumijem
primjena sile je nezdrava upravo batine mogu uticati na razvoj destruktivnog ponasanja
batinama se ne rjesava problem, vec se tako bjezi od rjesavanja problema
pa mnogo prezivjelih ustasa cetnika handzara i ostalih gerilaca koji su u zadnji momenat preslu u partizane su radili u doba SFRJ u Vladi, a njihova djeca su naslijedila iste mitove i legende i imalal zagarantovane politicke pozicije za ostvarenje visi politicikih ciljeva , jer u sustini, idelogije od kraja 19 stoljeca nisu nikad bile u potpunosti potisnute,a djeluju i danas
Boldovanog nije bilo, pa samim tim nisu mogli ni biti trejdovani...
drastic wrote:
I hvala mu na tome.
primjena sile je nezdrava upravo batine mogu uticati na razvoj destruktivnog ponasanja
Ma daj ne trtljaj... Ima stvari koje se nikako drugacije ne mogu rijesiti. Batine ne moraju biti lomljava kostiju, sljive, povrede. Dobra samarcina pomaze kod 98.7% djece, a cesto je sam zvuk iza toga bio gori od samog samara...
uglavnomja wrote:
tacni podaci ne postoje
vjerovatno postoje policijski podaci koga je amir latic & co zgembao
broj smrtnih slucajeva kojim je uzrok droga tesko da postoji, moze biti samo podatak overdoziranih
ali ostale nesrece (padovi, utapanja, auti ...) tesko
i nisu svi koji su umrli umrli u nekom kratkom periodu, umirali su decenijama (cak je rat nekim dobro dosao za skidanja)
ima ih jos zivih, na heptanonima, na laganicama, na alkoholu ... po komunama
ima ih skroz skinutih
Ne znam ni kako da se izrazim kad govorim o tome, ali... nije mi normalno i čudno mi je da baš niko nije našao za shodno prebrojati te mrtve.
Broj žrtava rata....i svjetskog i ovog našeg... se zna; broj žrtava ideoloških progona, svih fela, i to se zna, barem okvirno - a o ovim mrtvima se ama baš ništa ne zna, niti je taj....fenomen...pomor mladih ljudi...tih mirnodopskih sedamdesetih, osamdesetih... ikog dovoljno zaintrigirao da te žrtve prebroji.
Ne znam...samo slutim ogroman broj iz svih dijelova bivše države...
Meni je bio dovoljan film "Pejzazi u magli" da pogledam kao dijete i komsije (poznati banjalucki narkomani, Majda i Smajo) da me za zivota odvrate i pomisli od droga.
Mizerija kroz koju ti ljudi prolaze kad vidis kao dijete se ureze duboko u svijest i meni nisu trebale ni roditeljske batine (one bi samo napravile kontraefekat) da se klonim te rabote.
A da je narkomanije bilo u SFRJ - bilo je. Odakle je i kako dolazila? Neki vele da je to placirala UDBA, neki da je to zavjera Siptara, CIA i ko ce ti sve znati ali - it came here to stay.
radostan dan wrote:
Ma daj ne trtljaj... Ima stvari koje se nikako drugacije ne mogu rijesiti. Batine ne moraju biti lomljava kostiju, sljive, povrede. Dobra samarcina pomaze kod 98.7% djece, a cesto je sam zvuk iza toga bio gori od samog samara...
drastic wrote:
I hvala mu na tome.
radostan dan wrote:
I hvala mu na tome.
batina je izasla iz raja
to je oblik privremeen kontorle , tako su radile i religije to nije ista, kad su iste opravdale rat