Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#5301 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb: Sukob izmedju Islamske Drzave i jedinice FSA Asifetu Shimal.
sarajevoxxxx

#5302 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Pripadnici ISIL-a likvidirali novinara sirijske opozicije, u pokusaju hapsenja njemackog doktora sukobili sa jedinicom FSA Asifetu Shimal
sarajevoxxxx

#5303 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ariha: pao Kasrul Fenan i glavna kota na Dzebel Erbeinu koju se rezimske snage bile zauzele.
sarajevoxxxx

#5304 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Idlib, Kufrzejba: masakr rezimskih snaga, 24 civila, medju kojima starci i djeca, javno pogubljeni i zaklani
sarajevoxxxx

#5305 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Homs: sa jucerasnim danom ukupan broj dana od kako se ovaj sirijski grad nalazi u okruzenju narastao je na 500. Oko pola miliona Sirijaca nalazi se u okruzenju rezimskih snaga
sarajevoxxxx

#5306 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb: Prelaz Keradžul Hadžz u kvartu Bustanuk Kasr u Halebu

- Trenutak kada Sirijci prelaze iz Haleba koji je pod kontrolom FSA u dio kojeg kontrolišu režimske snage
sarajevoxxxx

#5307 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Ulazak boraca FSA u zgradu na samom vrhu Džebel Erbeina koji je danas pao u ruke sirijske opozicije

Herr Flick

#5308 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Hoces reci pao u ruke boraca iz Al-Nusre :oops: :oops:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#5309 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sarajevoxxxx wrote:Haleb: Prelaz Keradžul Hadžz u kvartu Bustanuk Kasr u Halebu

- Trenutak kada Sirijci prelaze iz Haleba koji je pod kontrolom FSA u dio kojeg kontrolišu režimske snage

Koje su oni budale!? FSA im pravi raj na zemlji, a oni prelaze kod mrskih rezimskih snaga. :-)
mirsek

#5310 Re: Sirija

Post by mirsek »

http://www.advance.hr/vijesti/kraj-izra ... saveznika/

Evo vam vase borbe za demokratiju i mir u cijelom svijetu bagro jadna, prodana i licemjerna. Ko se prepozna i trebao je :oops:
Avetinho

#5311 Re: Sirija

Post by Avetinho »

mirsek wrote:http://www.advance.hr/vijesti/kraj-izra ... saveznika/

Evo vam vase borbe za demokratiju i mir u cijelom svijetu bagro jadna, prodana i licemjerna. Ko se prepozna i trebao je :oops:
Ovdje jos samo poneki idolopoklonik Putinovog drvenog lutka Ass-sada smatra advance.hr izvorom informacija. Za ostale -- dno dna.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#5312 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Ja Sam Odavle wrote:

Ovdje jos samo poneki idolopoklonik Putinovog drvenog lutka Ass-sada smatra advance.hr izvorom informacija. Za ostale -- dno dna.
Jes vala bas...i onaj Reuters. :oops: Dno dna. :-)
mirsek

#5313 Re: Sirija

Post by mirsek »

Ja Sam Odavle wrote:

Dobro neka se ostali drze Debke i FOX-a i neka objasne kako je pasos prezivio stotine stepeni goreceg kerozina i zasto zvanicni izvjestaj za 11.09.2001. nema ni jedno objasnjenje na javna pitanja za pentagon , pensilvaniju i zatajenje norada bas u tom trenutku napada Ili se u demokratiji ne smije pitati ili kritikovati zvanicni izvjestaj neke drzave za tragicni događaj koji ju je zadesio. A evo malo i link za REUTERS koji je valjda dovoljno neutralan za relevantnu izjavu ambasadora israhella http://www.reuters.com/article/2013/09/ ... DR20130917.
tesanj

#5314 Re: Sirija

Post by tesanj »

Ja Sam Odavle wrote:

idolopoklonici su na strani izraela i trenutno ratuju za njihove interese. negirati tu cinjenicu je krajnji brezobrazluk i licemjerje, al et ima nas svakakvih.
Avetinho

#5315 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Pa znas li citati? Ima i Jerusalem Post cijeli intervju. Tek kad to procitas, vidis kako adventisti stemaju vijesti.
Avetinho

#5316 Re: Sirija

Post by Avetinho »

tesanj wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

idolopoklonici su na strani izraela i trenutno ratuju za njihove interese. negirati tu cinjenicu je krajnji brezobrazluk i licemjerje, al et ima nas svakakvih.
Pa mozes misliti koliko je Putinov drveni lutak Ass-sadista zlo, kad eto ne valja bas nikome.

Tako je i Hitler u WWII. Svega i svacega bilo u alijansi da se zlo skloni sa planete.
purke62

#5317 Re: Sirija

Post by purke62 »

Ja Sam Odavle wrote: Pa mozes misliti koliko je Putinov drveni lutak Ass-sadista zlo, kad eto ne valja bas nikome.

Tako je i Hitler u WWII. Svega i svacega bilo u alijansi da se zlo skloni sa planete.
Da, bilo je tu svega i svačega u hitlerovoj alijansi protiv zla ali se zlo nekako odraža i pobedi.Nedade se zli čika Koba Džugašvili tako lako, mada je Hitler okupio "sjajnu ekipu" ali puče ko dulek. :mrgreen:
zemomak

#5318 Re: Sirija

Post by zemomak »

Avetinho

#5319 Re: Sirija

Post by Avetinho »

purke62 wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Pa mozes misliti koliko je Putinov drveni lutak Ass-sadista zlo, kad eto ne valja bas nikome.

Da, bilo je tu svega i svačega u hitlerovoj alijansi protiv zla ali se zlo nekako odraža i pobedi.Nedade se zli čika Koba Džugašvili tako lako, mada je Hitler okupio "sjajnu ekipu" ali puče ko dulek. :mrgreen:
Evo ga staljinovac #2. Pa kako ti se i Draza omace u istoj recenici?
husein_kapetan

#5320 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Istina ... ma kakva ona bila nije dostupna širokoj javnosti. Jednostavno se ne uklapa u projekte tamo nekih. I onda kada se objavi po neki glas "van hora" ne pravi nikakav efekat. Čak i onda kada se evidentno ne može sakriti jednostavno "gluho"prolazi.
U vijeku globalizacije i multikorporacija opet tamo neki su napravili duple standarde- Postoje odabrani i povlašteni.. i njihovo se nikada ne analizira niti osuđuje ni odobrava... onda postoje ostali ... e, o njihovom odlučuju ovi prvi, ma šta to bilo:
ispavno ili neispravno, vjera ili nevjera, život ili smrt, dobro ili loše, bijelo ili crno...
"Istinu " su oduvijek pisali pobjednici.. tako će i sa ovom besmislenom epizodom ljudskog idiotizma i lakovjerja zvanom rat u siriji, biti..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5321 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

ohladite :-)
sarajevoxxxx

#5322 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

husein_kapetan wrote:
Istina ... ma kakva ona bila nije dostupna širokoj javnosti. Jednostavno se ne uklapa u projekte tamo nekih. I onda kada se objavi po neki glas "van hora" ne pravi nikakav efekat. Čak i onda kada se evidentno ne može sakriti jednostavno "gluho"prolazi.
U vijeku globalizacije i multikorporacija opet tamo neki su napravili duple standarde- Postoje odabrani i povlašteni.. i njihovo se nikada ne analizira niti osuđuje ni odobrava... onda postoje ostali ... e, o njihovom odlučuju ovi prvi, ma šta to bilo:
ispavno ili neispravno, vjera ili nevjera, život ili smrt, dobro ili loše, bijelo ili crno...
"Istinu " su oduvijek pisali pobjednici.. tako će i sa ovom besmislenom epizodom ljudskog idiotizma i lakovjerja zvanom rat u siriji, biti..
- Reakcija bilo kojeg rodtelja da mu nestane dijete jeste da to prijavi. Ako nema roditelja ima rodbina, prijatelji, komšije. Može se desiti da izgubljenu osobu zaista niko nije prijavio, ali ako je već neko prepoznao djecu u Istočnoj Guti onda fakat moraju postojati te osobe, dakle, ko su ti koji su prepoznali, imena i prezimena i njih i djece za koju tvrde da su nestala i registar u kojem su upisani i u kojem se vode kao nestali.

- Na ovoj stranici se prijavljuju sve nestale osobe u Siriji. Skoro svaki dan objavi se slika, ime, osnovni podatci osoba koji su nestali.

https://www.facebook.com/missing.syria

- Dakle, ako se u tekstu kojeg je objavio Jutarnji spominju djeca koja su nestala u Latakiji a koja su nađena ili prepoznata među poginulom djecom u Istočnoj Guti ide slika djeteta čiji je nestanak prijavljen i slika poginulog djeteta u Istočnoj Guti i objavi se. Roditelji, rodbina, ili prijatelji, uredno ispune zahtjev sa slikom, dokumentima, video prilogom, cijela dokumentacija se pripremi i uredno preda najbližoj organizaciji za ljudska prava, Unicefu, HRW-u, ako treba pošalje se dopis svim svjetskim medijima, pa to je najmanje što se može uraditi za porodicu nestalog djeteta, tj da se dijete vrati rodbini i dostojanstveno sahrani.

- Ni u Jutarnjem a ni u bilo kojem mediju, da li režimskom, ili neovisnom, svejedno to poređenje slika nismo vidjeli iz prostog razloga što je cijela priča izmišljena, i nema nikakve veze sa stvarnošću, a sve one koji bi se odvažili na to dokazivanje svoje istine znaju šta ih čeka, i da bi morali iči do kraja. dakle ili bi morali dokazati svoju istinu ili bi postali planetarni idioti i budale.

- Dakle, još jednom dajte tu nestalu djecu, registar poput ovoga koji već dugo vremena postoji, kada su nestali, ime i prezime, slike, ne radi se o jednom djetetu, stotine je stradalih u Istočnoj Guti, gdje su ti rodtelji, eto bar jedan roditelj da se javi da mu je dijete nestalo i da kaže da ga je prepoznao. Nema ga, jer je sve laž. I ovo sa djecom samo dokazuje koliko je režim zaglibio, koliko su glupi i budale, i na šta su sve spremni i čime se sve služe ne bi li Kasapina spasili od odgovornosti.
RodneyMcKay

#5323 Re: Sirija

Post by RodneyMcKay »

Centralna institucija vlasti zemlje je Saudijska monarhija. U zakonu usvojenom 1992. godine navedeno je da je Saudijska Arabija monarhija pod vlašću sinova i unuka prvog kralja Abdul Aziz Al-Sauda. Također se navodi da Kur'an predstavlja ustav zemlje, a vrhovni zakon čini Šerijat (Islamski zakon baziran na Kur'anu). Neke zapadne organizacije procjenjuju da je režim ove države deveti po redu najtotalirniji režim u svijetu.

Ne postoje priznate političke stranke niti izbori, izuzev lokalnih izbora održanih 2005. godine na kojima su pravo glasa imali samo muškarci [7]. Kraljeva vlast je teoretski ograničena Šerijatom i nekim lokalnim tradicijama. On također mora imati podršku ostatka Saudijske familije, uleme (vjerskih lidera, i drugih važnih grupa saudijskog društva. Saudijska vlada podržava Islam finansirajući džamije i škole Kur'ana širom svijeta. Vodeći ljudi kraljevske porodice biraju kralja iz redova jednog od svojih pripadnika, uz odobrenje Uleme.

Izvor Wiki....

Koja je razlika između ovog Sauda i Assada uzeti cemo period do 2011 godine, dok ASSAD nije bio ubica i krvnik i ako je ovo zadnje diskutabilno.
Avetinho

#5324 Re: Sirija

Post by Avetinho »

ErwinRommel wrote:Centralna institucija vlasti zemlje je Saudijska monarhija. U zakonu usvojenom 1992. godine navedeno je da je Saudijska Arabija monarhija pod vlašću sinova i unuka prvog kralja Abdul Aziz Al-Sauda. Također se navodi da Kur'an predstavlja ustav zemlje, a vrhovni zakon čini Šerijat (Islamski zakon baziran na Kur'anu). Neke zapadne organizacije procjenjuju da je režim ove države deveti po redu najtotalirniji režim u svijetu.

Ne postoje priznate političke stranke niti izbori, izuzev lokalnih izbora održanih 2005. godine na kojima su pravo glasa imali samo muškarci [7]. Kraljeva vlast je teoretski ograničena Šerijatom i nekim lokalnim tradicijama. On također mora imati podršku ostatka Saudijske familije, uleme (vjerskih lidera, i drugih važnih grupa saudijskog društva. Saudijska vlada podržava Islam finansirajući džamije i škole Kur'ana širom svijeta. Vodeći ljudi kraljevske porodice biraju kralja iz redova jednog od svojih pripadnika, uz odobrenje Uleme.

Izvor Wiki....

Koja je razlika između ovog Sauda i Assada uzeti cemo period do 2011 godine, dok ASSAD nije bio ubica i krvnik i ako je ovo zadnje diskutabilno.
Bio ubica i krvnik i prije. Tajne policije, kidnapovanja, torture, politicka zatvaranja.

Valjda im je to Ass-sadistima u krvi. Njegov babo pobio je samo jednom prilikom desetine hiljada u Homsu. Google sve zna.
sarajevoxxxx

#5325 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ratni reporter i novinar sirijske opozicije Omer Dijab Hadžuleh poznat po nadimku Hazim Al Azizi, urednik Šehab Presa u Azazu, je danas poginuo u sukobu jedinice FSA Asifet Šimal sa ISIL-om u gradu Azaz.

Image

Image

Image

- Doktor njemačkog porijekla iz međunarodne organizacije liječnici bez granica je danas posjetio bolnicu u Azazu u kojoj su bili smješteni ranjenici ISIL-a i FSA. Borci ISIL-a su tražili od osiguranja bolnice, a radilo se o borcima FSA, da doktor napusti bolnicu, oni su odbili, ovi su otvorili vatru na njih i likvidirali dvojicu vojnika. Poslije se sukob rasplamsao u cijelom gradu, te su borci brigade FSA Asifetu Šimal u međuvremenu izgubili još dvojicu boraca, i ratnog reportera Hazima. Nekoliko doktora ISIL drži u zatočeništvu, nekoliko konvoja brigade Tevhid (FSA) je večeras stiglo u Azaz, i navodno se situacija smirila.

http://www.facebook.com/pages/Aleppo-Me ... 4514864976
https://www.facebook.com/ayman.azaz
http://halabnews.com/news/36477

- Jedan od doktora kojeg ISIL drži u zatočeništvu je i Faruk Ferh jedan od prvih boraca FSA u tome kraju.

Image
Last edited by sarajevoxxxx on 19/09/2013 01:53, edited 1 time in total.
Locked