Ne mozete vi SDA-ovci skontati da vlast po svaku cijenu nije uvijek cilj, nekada je dobro ostati principijalna opozicija, napraviti jasnu razliku izmedju sebe i ostalih, pa onda pricekati sljedece izbore. Ne mozemo se mi smijati PC-u i Hercegovini kada im vlast poklopi kompletnu opoziciju, i onda isto ovdje raditi. Bitno je poceti od sebe, voditi primjerom...bunk wrote:A inace u kojoj opciji bi gledao Niksica u Drzavnoj vlasti?GandalfSivi wrote:Sad ja zamisljam Bakira kako izlazi pred medije i prica o programskoj koaliciji sa Dodikom, a pored njega Niksic stoji kao popisan. Sekunda je falila, svega mi...
Sa kime i kako ?
SDP
- GandalfSivi
#52976 Re: SDP
- Hajvan
#52977 Re: SDP
Leverage wrote:Lagumdžija je Blair za sirotinju.
hahahahahahaha
Genijalno!
da, da ,taj… sto ima 66 titula nanizanih u prezimenuplain vanilla wrote:Pa nije rekao sa je SDP, samo da je nas seljaksumirprimus wrote:On je sdaovac ba
-
emric
#52978 Re: SDP
Damire Nikšiću, bilo bi uljudno od tebe da odjebeš iz SDP-a. Iako znam da nikad nisi imao veze sa uljudnošću, da si najobičniji debil bez ikakvih stručnih i političkih kvaliteta.
- kmirsad
#52979 Re: SDP
https://zupanjac.net/tko-ili-sta-su-internetski-hejteri
Prepoznaje li se neko...
Prepoznaje li se neko...
U jednom istraživanju (iz područja cyber psihologije) sam pročitao rečenicu:”Do not feed the trolls!”. Mislim da je to zapravo najbolji savjet vezan za “borbu” s hejterima i trolovima. Ti ljudi žele provocirati i napadati i jedini način kako to uspjevaju je ako uđu u interakciju s nama. Ako im damo našu pažnju. Bez naše interakcije, njihovi komentari i zle namjere ostaju u zraku. Jednostavno njihovo “smeće” ne preuzmemo na sebe! Naravno da je to jako lako napisati, a nerijetko jako teško prenesti u praksu. Njihovi komentari jako uvrjeđuju i izazivaju emocionalne rekacije. Različiti ljudi imaju različita iskustva pa je teško napisati neki univerzalni savjet za sva ta različita iskustva. Iako stvarno mislim da ti ljudi odustaju ukoliko ne dobiju pažnju. Ako ne dobiju pažnju, svoju mržnju će prebaciti na nekog drugog i vas ostaviti na miru! Nadam se da vam je ovo od barem neke male pomoći
- bunk
#52980 Re: SDP
Ja nisam rekao da ti grijesis,to ne mozemo znati dok se ne desi slican scenario,GandalfSivi wrote:Ne mozete vi SDA-ovci skontati da vlast po svaku cijenu nije uvijek cilj, nekada je dobro ostati principijalna opozicija, napraviti jasnu razliku izmedju sebe i ostalih, pa onda pricekati sljedece izbore. Ne mozemo se mi smijati PC-u i Hercegovini kada im vlast poklopi kompletnu opoziciju, i onda isto ovdje raditi. Bitno je poceti od sebe, voditi primjerom...bunk wrote:A inace u kojoj opciji bi gledao Niksica u Drzavnoj vlasti?GandalfSivi wrote:Sad ja zamisljam Bakira kako izlazi pred medije i prica o programskoj koaliciji sa Dodikom, a pored njega Niksic stoji kao popisan. Sekunda je falila, svega mi...
Sa kime i kako ?
Ali ponavljam de mi ti reci sta je trebalo da se desi.
Ko je trebao uci u vlast na nivou Drzave i federacije?
Jer cilj ove igrice nije igrati se opcina i kantona nego voditi Drzavu.
- Leverage
#52981 Re: SDP
Vrhovni cilj je eliminisati SDA tender-ruralnu političku filozifiju kao relevantan faktor u bh. politici, bez toga nije moguće očekivati neophodan kvalitativni skok u političkom životu BiH. Tek tad će pod znak pitanja doći SNSD i HDZ.
- bunk
#52982 Re: SDP
Hocel nakon sda doc na red derivati ili ce oni biti pomilovani u procesu
A to sto si napisao se rjesava privatizacijom,apsolutno svega.
Telecom,rudnik,elektroprivreda,komunalna preduzeca...ostace problem zaposljavanja podobnih u opcinske ili neku od Drzavnih sluzbi ali glavni motor korupcije nestaje privatizacijom,
A to sto si napisao se rjesava privatizacijom,apsolutno svega.
Telecom,rudnik,elektroprivreda,komunalna preduzeca...ostace problem zaposljavanja podobnih u opcinske ili neku od Drzavnih sluzbi ali glavni motor korupcije nestaje privatizacijom,
-
emric
#52983 Re: SDP
Peticija za udaljavanje Damira Nikšića iz SDP-a BiH:
https://www.onlinepeticija.com/damir_ni ... ti_sdp_bih
- madner
#52984 Re: SDP
Prvo udaljite Spicu
Kada se nekome opsuje mater, sud kaze da ima pravo da reaguje i fizicki.
Kada se nekome opsuje mater, sud kaze da ima pravo da reaguje i fizicki.
- nemampojma0
#52985 Re: SDP
Odmah da ti kazem slazem se. Medjutim to nije samo politicko pitanje, nego je drustveno. Da bi to postigao, potrebno je provesti transformaciju svijesti drustva i na taj nacin doci do zeljene promjene, a nikako mrznjom, napadima i postavljanjem stvari crno-bijelo. Moras imati u vidu da postoje stotine hiljada Bosnjaka koji su jos pod dojmom ratnih stradanja i nije lako krenuti u neku promjenu, posebno ne za ljudima poput Kojovica, urbanog Niksica, Masica, Cengica i sl. neostvarenih ljudi, cija je sva politicka filozofija na nivou floskula.Leverage wrote:Vrhovni cilj je eliminisati SDA tender-ruralnu političku filozifiju kao relevantan faktor u bh. politici, bez toga nije moguće očekivati neophodan kvalitativni skok u političkom životu BiH. Tek tad će pod znak pitanja doći SNSD i HDZ.
Pored toga ostaje jos veci zadatak, a to je promjena sviijesti kod druga dva naroda. Vjerujem da nisi u kontaktu s ljudima koji zive u etnicki monolitnim zajednicama, pa da upoznas njihovo ponasanje i poglede na bh drustvo i drzavu. Za sada niko nema odgovor kako provesti promjenu svijesti kod ta dva naroda. Svi se zavaravaju kad krive Dodika i Covica za njihovu politiku, zanemarujuci da su oni odraz zelja njihovih naroda i da samo politicki profitiraju na zaostalim pogledima i zeljama tih istih naroda. Ljudi koji za sebe misle da su stvarno nebeski narod, da su preteca svega dobrog, koji s mrznjom gledaju na sve i svakog ko je drugaciji i da sanjaju san o stvaranju velike, etnicki ciste drzave najmanje 300 godina. Narodi koji se dice zlodjelima protiv drugih, koji nemaju kritickog stava prema sebi ni u tragovima i masu jos drugih drustvenih bolesti koje su temelj njihovog fasistickog pogleda na svijet nisu obecavajuci "ucenici" za transformaciju svijesti. Govorim o ogromnoj vecini u tim narodima, koja je presudna, a pojedinaca koji nisu dio te slike svakako ima, ali u zanemarivom broju.
Kad sve to ukalkulises, shvatices da nije dovoljno samo reci hajmo promijenit Sda i sve ce ostalo biti super. Mukotrpan i dugotrajan proces promijena je potreban da dodjemo do iole normalnog drustva, a posljedicno tome i do normalne vlasti.
- kmirsad
#52986 Re: SDP
emric wrote:Peticija za udaljavanje Damira Nikšića iz SDP-a BiH:
Ćuj ovo...Neformalna grupa građana Bosne i Hercegovine...
De nek neka druga "Neformalna grupa građana Bosne i Hercegovine" pokrene kontra peticiju... a i peticiju i kontra peticiju za Envera Bijediča
Udri Mujo... peticijom na peticiju...
- madner
#52987 Re: SDP
Opet suplja. SDA nas brani hapanjem tendera. 
- bunk
#52988 Re: SDP
Pa ja kazem hajmo sve privatizovat jer ko god je gore branice nas hapanjem tendera.madner wrote:Opet suplja. SDA nas brani hapanjem tendera.
- nemampojma0
#52989 Re: SDP
Prvo Damir Niksic i cijela NS treba da dobiju broj glasova koji je dobio Bijedic, pa onda da probaju s peticijomkmirsad wrote:emric wrote:Peticija za udaljavanje Damira Nikšića iz SDP-a BiH:
https://www.onlinepeticija.com/damir_ni ... ti_sdp_bih![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ćuj ovo...Neformalna grupa građana Bosne i Hercegovine...![]()
![]()
![]()
![]()
De nek neka druga "Neformalna grupa građana Bosne i Hercegovine" pokrene kontra peticiju... a i peticiju i kontra peticiju za Envera Bijediča![]()
![]()
![]()
Ima to na netu www peticije, sad bih ja to ... al nisam obučen za toga...
![]()
![]()
![]()
Udri Mujo... peticijom na peticiju...
Kako tako glorifikujete te neke ublehe i pravite od njih svece i superljude,a sve druge omalovazavate...meni to nikako nije jasno. Toliko biti udaljen od realnosti i nametati neke instatnt politike i politicare kao spas, moze samo onaj ko nema pojma o politici ili je bot te instant stranke. Bili su i SBiH i SBB mnogo vece "zvijezde i glasnici promjena", pa vidi kako se istopise. NS nikad nije bila vlast, pa nije mogla ni zasrati, ali eto sad ce pokazati u KS sta znaju, iako mislim da su i tamo samo instrument u rukama Konakovica. A ako se pokaze tacnim da su instrument u njegovim rukama, to je dovoljan dokaz da ne znaju i ne mogu nista uraditi.
- kmirsad
#52990 Re: SDP
A Enkin SDP to smatra diskriminicijom.madner wrote:Opet suplja. SDA nas brani hapanjem tendera.
- bunk
#52991 Re: SDP
Sta je sa BH blokom jel sve kako ns zeli?
Gdje je DF ?
Il ih je poklopio sdp ..
Gdje je DF ?
Il ih je poklopio sdp ..
- nemampojma0
#52993 Re: SDP
Sda nas pljacka uz podrsku svih onih koji su s njima bili u vlasti. Niko nije mnogo gadljiv na laku zaradu, pa ni obicni ljudi.
Vjerujem da se slazemo da su nas kroz istu tu Sda pljackali i neke kuke, kifle, faraoni i danas neko s njima hoce da nas spasi od pljacke...cestitam na politickom sljepilu svakome ko to misli.
A u slucaju odbrane zemlje, vjerujem da bi uspjeli sacuvati Republiku Sarajevo. Formirali bi neku autonomnu odbranu, jer Pedja jos od mladih dana, a to mu je rekao i njegov tata, ne voli armiju BiH i ona nije njihova.
Vjerujem da se slazemo da su nas kroz istu tu Sda pljackali i neke kuke, kifle, faraoni i danas neko s njima hoce da nas spasi od pljacke...cestitam na politickom sljepilu svakome ko to misli.
A u slucaju odbrane zemlje, vjerujem da bi uspjeli sacuvati Republiku Sarajevo. Formirali bi neku autonomnu odbranu, jer Pedja jos od mladih dana, a to mu je rekao i njegov tata, ne voli armiju BiH i ona nije njihova.
- kmirsad
#52994 Re: SDP
kmirsad wrote:https://zupanjac.net/tko-ili-sta-su-internetski-hejteri
Prepoznaje li se neko...
U jednom istraživanju (iz područja cyber psihologije) sam pročitao rečenicu:”Do not feed the trolls!”. Mislim da je to zapravo najbolji savjet vezan za “borbu” s hejterima i trolovima. Ti ljudi žele provocirati i napadati i jedini način kako to uspjevaju je ako uđu u interakciju s nama. Ako im damo našu pažnju. Bez naše interakcije, njihovi komentari i zle namjere ostaju u zraku. Jednostavno njihovo “smeće” ne preuzmemo na sebe! Naravno da je to jako lako napisati, a nerijetko jako teško prenesti u praksu. Njihovi komentari jako uvrjeđuju i izazivaju emocionalne rekacije. Različiti ljudi imaju različita iskustva pa je teško napisati neki univerzalni savjet za sva ta različita iskustva. Iako stvarno mislim da ti ljudi odustaju ukoliko ne dobiju pažnju. Ako ne dobiju pažnju, svoju mržnju će prebaciti na nekog drugog i vas ostaviti na miru! Nadam se da vam je ovo od barem neke male pomoći
- nemampojma0
#52995 Re: SDP
Malo jos sacekaj, samo ce ti se kazatibunk wrote:Sta je sa BH blokom jel sve kako ns zeli?
Gdje je DF ?
Il ih je poklopio sdp ..
- madner
#52996 Re: SDP
Samo treba prvo osvojiti vlastbunk wrote:Pa ja kazem hajmo sve privatizovat jer ko god je gore branice nas hapanjem tendera.madner wrote:Opet suplja. SDA nas brani hapanjem tendera.
Mada i tada drzava ima veliki kolac, preko javnih radova.
Svakako je preduslov skloniti sda.
- kmirsad
#52997 Re: SDP
Pioniri maleni, mi smo vojska prava...

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#52999 Re: SDP
poceo si sam sebe citiratkmirsad wrote:kmirsad wrote:https://zupanjac.net/tko-ili-sta-su-internetski-hejteri
Prepoznaje li se neko...
- kmirsad
#53000 Re: SDP
Šta ću... kad neče niko, moram, hvala tebi, jedina si mi citirala objavu...KatarinaKosaca wrote:poceo si sam sebe citiratkmirsad wrote:https://zupanjac.net/tko-ili-sta-su-internetski-hejteri
Prepoznaje li se neko...
U jednom istraživanju (iz područja cyber psihologije) sam pročitao rečenicu:”Do not feed the trolls!”. Mislim da je to zapravo najbolji savjet vezan za “borbu” s hejterima i trolovima. Ti ljudi žele provocirati i napadati i jedini način kako to uspjevaju je ako uđu u interakciju s nama. Ako im damo našu pažnju. Bez naše interakcije, njihovi komentari i zle namjere ostaju u zraku. Jednostavno njihovo “smeće” ne preuzmemo na sebe! Naravno da je to jako lako napisati, a nerijetko jako teško prenesti u praksu. Njihovi komentari jako uvrjeđuju i izazivaju emocionalne rekacije. Različiti ljudi imaju različita iskustva pa je teško napisati neki univerzalni savjet za sva ta različita iskustva. Iako stvarno mislim da ti ljudi odustaju ukoliko ne dobiju pažnju. Ako ne dobiju pažnju, svoju mržnju će prebaciti na nekog drugog i vas ostaviti na miru! Nadam se da vam je ovo od barem neke male pomoći![]()
![]()
![]()
![]()
Usta moja falite me