BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
smartXL

#52951 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Pa de nam objasni kako je Fiba mogla prodati SK i zemaljsko emitovanje. Hajde filozofe objasni. Spinujes tu sa acinim dezinformacijama. Sto ne pises fibi i ne kazes im da su prodali SK i zemaljsko emitovanje a da SK uopste nema zemaljsko emitovanje? Pitaj ih kako su to smjeli uradit?

Usput ih pitaj zasto telekom nema ostale HD kanale, one koje ima telemach. Ovo pitanje mozes i raku proslijedit
kakabanja213

#52952 Re: BHTelecom All About

Post by kakabanja213 »

mirza_15 wrote:
kakabanja213 wrote:Čuj što su kupili prava za zemaljski prenos. Pa valjda da ih preprodaju i zarade. E sad što su ovdje bavikli na djabaluk to je njihov problem. Kakva realna i nerealna cijena. Pa nije valjda da telekom kupuje telefone po 1400 KM i prodaje ih za nižu cijenu.
Sto se petljas u nesto sto ne razumijes? Ta prava se prodaju ne da bi bila komercijalna vec da bi neki vazan dogadjaj bio dostupan sto vecem broju gledalaca. Upravo da bi se sprijecilo ovo sto je sada sk uradio. Tako je sa ligom prvaka. Prava ima arena, ali na jednu utakmicu imaju pravo javni servis i obn po puno manjoj cijeni. Usput, reci mi, koliko je sk zaradio od prodaje prava eurobasketa u bih?
Posto se, eto, ti bas razimijes u problematiku Tv prava, cijena, monopola... hajde nam objasni iz kojeg zakona izvlacis tvrdnju da ti dogadjaji trebaju biti dostupni svima. To sto se pozivas na UEFA pravila (navodna) te pravila Olimpijskog komiteta koji nebi trebao biti profitna organizacija ne znaci da FIBA posluje na istim postulatima. Znaci, ako necim te svoje tvrdnje ne potkrijepis onda ti mogu reci da valjas gluposti.

Molim te da predlozis BH telekomu da posalju dopis Samsungu i Apple da su im cijene telefona nerealne te da time samo finansiraju mrske neprijatelje.

Mozda da mi pustite i ovu utakmicu Bh lige ali da je platim jedno 10 feninga jer je po meni to realna cijena
Rugafet

#52953 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Sačekajmo kakaljina, da nam on fino objasni šta i kako ide :-D
mirza_15

#52954 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Znaci branitelji casti telemach grupacije smatraju da je sasvim normalno da sk kupi prava za eurobasket kako bi ih preprodao i zaradio a da onda ta prava ne proda nikom? Znaci dali su lovu za proizvod koji nisu onda prodali nikome? Ima logike, ima. Recimo, to je puno vjerovatnija opcija nego da je precasni sk kupio ta prava i nije ih prodao nikome samo da bi ostvario monopol i da eurobasket ide na samo na sk.

Odbrana neodbranjivog. Da ovi iz kkr-a bace atomsku na Sarajevo oni bi im nasli opravdanje. Bilo bi: "oni su milijarde dali za tu bombu pa imaju pravo da je bace" "imaju oni i generala, a general sigurno zna trebali i gdje treba baciti bombu" itd.

Odustajem od daljnje rasprave na ovu temu. Dovoljno je receno. Jasno je svima o cemu se radi, samo telemach-ovi spineri spinuju i supljiraju u odbrani neodbranjivog.
zateznistub

#52955 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

@Bobi
Imaš.pune ruke posla na ovoj temi deder malo
Last edited by zateznistub on 14/09/2017 17:47, edited 1 time in total.
smartXL

#52956 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Probaj odgovorit na pitanja a nemoj spinovat dezinformacijama, svojim i acinim.

Gdje vam je ponuda HD kanala, jel vas i tu telemach sputava? Kad ste zadnjinput dobili neki normalan kanal?
Rugafet

#52957 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

mirza_15 wrote:Znaci branitelji casti telemach grupacije smatraju da je sasvim normalno da sk kupi prava za eurobasket kako bi ih preprodao i zaradio a da onda ta prava ne proda nikom? Znaci dali su lovu za proizvod koji nisu onda prodali nikome? Ima logike, ima.
Da. Sasvim je normalno. Ako ne prodaju nikome jer se tom nekom ne sviđa cjena onda ništa od trgovine. Izvoli izvali gutu i evo ti gleeaj do prekosutra, nemaš e onda ništa.
kakabanja213

#52958 Re: BHTelecom All About

Post by kakabanja213 »

mirza_15 wrote:Znaci branitelji casti telemach grupacije smatraju da je sasvim normalno da sk kupi prava za eurobasket kako bi ih preprodao i zaradio a da onda ta prava ne proda nikom? Znaci dali su lovu za proizvod koji nisu onda prodali nikome? Ima logike, ima. Recimo, to je puno vjerovatnija opcija nego da je precasni sk kupio ta prava i nije ih prodao nikome samo da bi ostvario monopol i da eurobasket ide na samo na sk.

Odbrana neodbranjivog. Da ovi iz kkr-a bace atomsku na Sarajevo oni bi im nasli opravdanje. Bilo bi: "oni su milijarde dali za tu bombu pa imaju pravo da je bace" "imaju oni i generala, a general sigurno zna trebali i gdje treba baciti bombu" itd.

Odustajem od daljnje rasprave na ovu temu. Dovoljno je receno. Jasno je svima o cemu se radi, samo telemach-ovi spineri spinuju i supljiraju u odbrani neodbranjivog.
Zašto bi to bilo nenormalno. Likovi su ponudili, drugi nisu imali da plate i sta... Ako ti se gleda traži Sport klub, razapinji riblju kost, malo mucni glavom, može se i Rai zemaljski iz Bosne uhvatiti, pametno složenom antenom, a ne RTS ili HRT2.
pepeljara

#52959 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Mirzon, Ima smisla u kapitalistickom drustvu koje smo mi, i gdje drzava dopusta da je handri ko stigne u smislu da NISTA nije zasticeno domace.

Uzmi samo za primjer sta se desava sa Konzum i dobavljacima, a da se ne desava sa telemachom koji ima para da zajebaje, a koji je ruku na srce 3x bolji sto se tice TV ponude i interneta od telekoma.

Tako ti je sa vecinom u nasoj drzavi (placanje rtv takse samo u FBIH, dok 2 presjednika ne zele da placaju istu,bla bla bla).

Za mobilnu je naravno telekom najbolji trenutno (dok ne dodje neki jaci igrac).

Uglavnom, dobro nam je, sam nek se puca :D

elem kapitalizam, kolko para tolko muzike.
The BEN10

#52960 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

mirza_15 wrote:Nemam vremena trenutno za raspravu, ali kada ste sve udrobili udribite i pogodnosti uvezivanja mobilne telefonije u paket. Mozemo i o cijeni osnovnog mojatvnet paketa u odnosu na duo paket. Ima i kupovina uredjaja na rate.

Sto se tice brzine interneta mislim da razlika između 25 i 40 Mbps ogromnoj vecini, objektivno ne znaci nista.

BHT moze ponuditi iste brzine interneta kao i telemach velikom broju korisnika, ali sta da radi onda sa onima kojima ne moze? Da ih otkaci i kaze ko vas... ko sto ih ni Telemach ne benda? BHT ima kakvu takvu TM da im pruzi uslugu. Da se pita TM nikada je ne bi ni imali jer se TM-u ne isplati da dodje do njih. Osim akvizicija nisu dva postena naselja pokrili novom mrezom.
Joj dragi si ti.
Ja sam upravo pao na tu priču na koju ti sad okrećeš vodu - a to je patriotizam i empatija.
Dakle, mene kao korisnika interesuje ŠTA JA DOBIJAM, ne što neko tamo na selu može ili ne može imati i u šta ulaže TM a u šta BHT (širenje mreže). To je stvar MENE i BHT-a, ne interesuju me svi problemi koje vi interno imate poput brojnih tendera koji pune stranačke budžete, a apsolutno su nepotrebni kompaniji (ovo znam preko prijatelja kojih imam 5-6 tamo kod vas).

Dalje, moguće da sam glup danas, ali objasnite mi kako je 40/4 Mbps u minimalnom paketu uopšte mjerljivo sa 15/1 Mbps minimalnog paketa u BHT-u. A kolika je cijena Moja TV full paketa na 2 godine i evo ovog osnovnog TM paketa. https://telemach.ba/paketi/paketi
Također dragi si Mirza - mene lično ne interesuje kupovina preskupih mobitela, to je nula bodova u mojim očima prednost. Shvatite da je dosta takvih korisnika poput mene.
Nađite bolan načina da povećate te brzine onima kojima se to može. Nađite načina da obezbijedite SK kanale.
Ovo govorim iz razloga što ŽELIM DA OSTANEM BHT KORISNIK, a ne zato što mi se pljuje na tvoju firmu tek tako. Nemojte bolan ne bio svaku kritiku apriori uzimati kao pljuvačinu bez osnove. Narod voli ovu državu, ali isto tako, nije slijep da ne vidi šta se može a šta ne.

Lijep pozdrav
mirza_15

#52961 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ja niti reagujem, niti cu reagovati na svaku kritiku kao na pljuvanje. Dugo si na forumu i vjerujem da si vec upratio da ima onih koji ne koriste usluge BH Telecoma ali vise na ovoj temi braneci TM i povezana drustva cak i onda kada je to neodbranjivo. Visestruko su aktivniji od mene npr. iako ja imam razumljiv interes da se ukljucim u neke rasprave na ovoj temi :-D Ako su samo ono sto kazu da jesu (samo korisnici TM-a) cemu potreba svakodnevnog (tendencioznog) bavljenja ovim pitanjima pogotovo na ovoj temi (na temi operatera cije usluge ne koriste)? Zamisli npr. da ja koristim usluge jedne banke i posjecujem teme drugih banaka da im kazem kako je moja banka najbolja i da su oni smece. Nisam cak ni provjerio ima li tema o mojoj banci :mrgreen: I znas tacno kojih 5-6 likova ce se javiti na svaku pricu. I bilo koju temu da potegnes, kao recima sada za SK i eurobasket, on ce uletiti sa pitanjem gdje je pecat, ovaj gdje su vam HD kanali, spomenuce Bakira i zlatne kasike i sl. I svaki put je tako.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#52962 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Cuj sta da radi telekom onima kojima ne moze obezbijediti punu brzinu. Znas li sta su paketi? Pa ako ne moze na 40mps, stavis ga na 10, ali isto cijena paketa daleko manja. Ali ne, bolje ovako, jebo uslugu, jebo kvalitet, jebo korisnika, dak jesk dok je krava muzara tu. Mislis da oni razmisljaju 5 godina unaprijed? Aha, al u ku..., jer ce do tada prodati telekom :)

Izgleda da vas mentalni sklop ne moze shvatiti neke stvari. Pa poboljsanjem usluge telekoma, i sam telemach ce poboljsati svoju uslugu. Vjerovali ili ne, korisniku telemcha ide u prilog bolja usluga telekoma, sto zbog konkurencije i izbora, sto zbog vlastitog operatera koji ce pratiti konkurenciju.

Pa isto je uradio i telekom, kada je dosao telemach.
mirza_15

#52963 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Internet minimalno utice na cijenu paketa. U prevodu, ako je pristupna mreza dobra, sa ovim sada brzinama, operateru je skoro svejedno da li ce za 100.000 korisnika dati 20 Mbps ili 50 Mbps. Korisnici i dalje, u prosjeku nastave trositi skoro pa isto. Dodje do neznatnog povecanja saobracaja.

Vec postoje paketi sa brzinama 10+ (do 25 Mbps), 50 Mbps i 100 Mbps.
_Reds_

#52964 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

Imam mojTV izbor, ali nemam fiksni telefon.

Kako da se rigistrujem na portal.

Imam MojTV Net, 2 pretplate i jednu ultru.
Hyperthalamus

#52965 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

_Reds_ wrote:Imam mojTV izbor, ali nemam fiksni telefon.

Pa udjes na portal sa login podacima za net komponentu iz mojetv.
Filter

#52966 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

user name & pass od neta
studiorum_tuzlaensis

#52967 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

NIgdje nisam vidio većeg pogančeta od ovog smarta. Frajer uopće nije korisnik Telecoma, a slomi se ubjeđujući da je TM bolji. De prijatelju reci kolika je plata, da se i ja uvalim tu, otvoriću milion tema protiv Telecoma, a lizaću se sa vama tamo na TM temi.

Općenito mi nije jasno čemu preljevanje iz supljeg u prazno i razvodnjavanje teme. Kad se nema za šta uhvatit, onda su mu HD kanali krivi i tako u nedogled. Mjerenje ku**a linijarom.
MOSALJOZE

#52968 Re: BHTelecom All About

Post by MOSALJOZE »

studiorum_tuzlaensis wrote:NIgdje nisam vidio većeg pogančeta od ovog smarta. Frajer uopće nije korisnik Telecoma, a slomi se ubjeđujući da je TM bolji. De prijatelju reci kolika je plata, da se i ja uvalim tu, otvoriću milion tema protiv Telecoma, a lizaću se sa vama tamo na TM temi.

Općenito mi nije jasno čemu preljevanje iz supljeg u prazno i razvodnjavanje teme. Kad se nema za šta uhvatit, onda su mu HD kanali krivi i tako u nedogled. Mjerenje ku**a linijarom.
Ne znam zašto moderacija dopušta ovakvu vrstu rasprave.Postoje teme,a ako je nema otvori je pa piši.Ovako otjera ljude koji se ovdje trude da nam pomognu.
_Reds_

#52969 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

Filter wrote:

user name & pass od neta
Eh kad bi to znao, nisam to ukucao imao 5 godina. Ima li kakva druga opcija ??
Filter

#52970 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

_Reds_ wrote: Eh kad bi to znao, nisam to ukucao imao 5 godina. Ima li kakva druga opcija ??
salter.

mozes pokusati preko 1444 da ti daju podatke, ali sumnjam da ces tako lako proci
radiostar

#52971 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

_Reds_ wrote:
Filter wrote:

user name & pass od neta
Eh kad bi to znao, nisam to ukucao imao 5 godina. Ima li kakva druga opcija ??
ima, neka ti posalje genericki pass na mobitel, tako sam ja
Cossack

#52972 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

MOSALJOZE wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:NIgdje nisam vidio većeg pogančeta od ovog smarta. Frajer uopće nije korisnik Telecoma, a slomi se ubjeđujući da je TM bolji. De prijatelju reci kolika je plata, da se i ja uvalim tu, otvoriću milion tema protiv Telecoma, a lizaću se sa vama tamo na TM temi.

Ne znam zašto moderacija dopušta ovakvu vrstu rasprave.Postoje teme,a ako je nema otvori je pa piši.Ovako otjera ljude koji se ovdje trude da nam pomognu.
Ovo što smart radi je direktno kršenje pravila foruma tako da ni meni to nije jasno. Čak ima posebna stavka u meniju da se prijavi ovo što on radi.
smartXL

#52973 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Cekaj, ja krsim pravila foruma a mirza ne krsi, kojem su puna usta telemacha i SK? Saam je otvorio tu temu, ne ja zajedno sa kakaljinom, ja sam samo reagovao. To sto on radi je takodjer krsenje pravila foruma i sirenja dezonformacija u javnosti. Samo pausalno govori, bez argumenata. Cuj bubnuli im cijenu, bez koliko je to. Cudi me da vam kabanica i to nije dostavio, kao vas pravni zastupnik.

Tuzlaensis...

Nisam se uhvatio za HD, hoces i o cijeni, prpgramskoj semi... Vi kad nemate odgovore na jednostavna pitanja, onda opelti o SK, moj izbor, pa spominjete cetnike....SK vam ne da telemach, ko vam ne da HD kanale, viasat, cinestar premijer...Opet telemach?
zateznistub

#52974 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

smartXL wrote:Cekaj, ja krsim pravila foruma a mirza ne krsi, kojem su puna usta telemacha i SK? Saam je otvorio tu temu, ne ja zajedno sa kakaljinom, ja sam samo reagovao. To sto on radi je takodjer krsenje pravila foruma i sirenja dezonformacija u javnosti. Samo pausalno govori, bez argumenata. Cuj bubnuli im cijenu, bez koliko je to. Cudi me da vam kabanica i to nije dostavio, kao vas pravni zastupnik.

Tuzlaensis...

Nisam se uhvatio za HD, hoces i o cijeni, prpgramskoj semi... Vi kad nemate odgovore na jednostavna pitanja, onda opelti o SK, moj izbor, pa spominjete cetnike....SK vam ne da telemach, ko vam ne da HD kanale, viasat, cinestar premijer...Opet telemach?
Momak smori i sa kabanicom i sa HD kanalima i sa svima što pišeš.
Odi eno ima tm tema pa tamo drkicu bacaj živ bio...udavi
FULMUSIC

#52975 Re: BHTelecom All About

Post by FULMUSIC »

Kakav ba TM i k.rac, samo se prse SK je.o ih on.
Locked